Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (930. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: mertekin
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.015
Cevap
199
Favori
1.087.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 928929930931932
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şöyle transhümanizm kasılan bir kurgusal evrende V’nin iyileşmesini bu kadar tabulaştıran bir senaryo bana hala çok saçma geliyor, yeni eklenen finalde falan hala bu kadar drama kasmaları kötü son yazıcaz diye çatlamaları çok gereksiz geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HALFLIFE3 -- 30 Ekim 2023; 8:23:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • erkek v ile judyle romance kasabileceğimiz oyunu kırmayan her anlamda iyi çalışan, homojen bir mod var mı?

• Çoktandır bakmamıştım v2.02 yamasıyla bakayım dedim ekrana en yakın noktadaki pano görüntüleri saçmasapan bulanık uzak köşelerdekiler gayet net gözüküyor anlamadım gitti neden böyle saçmalıyor oyun. Normalde 1. ve 2. görüntüdekine benzer böyle bulanık halleri olurdu da neyse derdim kafaya takmazdım ama yani son 2 görüntüdeki hallere bak daha da beter oldular bu ne ya.

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

---

Bakın buradaki görüntüleri özellikle bulanıklığa texture netliği gitmiş reklam panolarına neden takmış olduğumu belirtmek için koyuyorum. Normalde uzak-yakın hatta yerde duran gazeteler rafta dergiler bile gayet net görüntü dururken hemen yanı başındaki diğer yerler üste diğer attığım görüntülerde neden böyle bir anlam veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 3 Kasım 2023; 7:32:36 >

• arkadaşlar şu aydınlık yerden karanlık bir yere geçince oluşan bir efekt var gözlerimiz kararıyor gibi. yani nasıl anlatayım, gökyüzüne bakıyorum ışıklar açılıyor,kafamı yere doğru çeviriyorum çok kararıyor.

tamam gerçekçi yapmaya çalışmışlar ama rahatsız ediyor beni çünkü bazı yerlerde en hafıf bir karanlık bir yere bile girsem çok fazla kararıyor. bir sürü ayar denedim bir faydası olmadı. var mı bir çözümü?

bu arada oyunda yağmur bir tek ben de mi çok kötü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 31 Ekim 2023; 21:24:46 >
  • Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

• Oyun ilk çıktığı zaman pek beğenmemiştim. Ortalama bir aksiyon ve RPG oyunu olarak değerlendirmiştim. Açıkçası forumda 'ölüyorum, bitiyorum' tarzı yorumları anlayamayıp kendi görüşümü belirtmiştim hatta sırf oyunu beğenmediğim için Steam'den silen arkadaşlar olmuştu. Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 

Fakat 2.0 update'i ve DLC ile favori oyunlarım arasına rahat girecek bir oyuna dönüşmüş. RPG olarak bence yine çok başarılı bir oyun değil fakat bunun sebebi sadece RPG oyunlarda hiç sevmediğim en büyük seçimin son görevde belli olması ve aşağı yukarı son görevde her sonu görebilmeniz. Zamanında bunu Mass Effect 3 yaptı diye yerden yere vururmuştu fakat artık günümüzde standart, şikayet edilmeyen bir duruma dönüştü. Yine de genel oyun deneyimi olarak Phantom Liberty ana oyundan çok daha başarılı.

Genelde bitirdiğim bir oyunu çok zor baştan oynarım ya aradan zaman geçmesi ya da sistem yenilemiş olmam lazım. Fakat 2.0 update'i ile tüm save dosyalarımı sildim ve baştan başladım. Uzun süre önce bitirmemiş olmama rağmen gerçekten su gibi aktı, başından kalkmadan ana oyunu ve DLC'yi bitirdim.

Vanilla oyunda çok gereksiz skiller vardı. Yine oyun tarzınıza göre istediğiniz build'i yapabiliyordunuz ve oyun farklı bir hale geliyordu ama bunun yanı sıra gereksiz bir sürü skill vardı. 2.0 update'i ile ise hem skiller komple yenilenmiş oyuna daha uygun olmuş ve aksiyon çok daha akıcı, tok bir hale dönüşmüş. Ben silah ve hack kullanmadan sword ve knife oynuyorum. Tam oynanış tarzıma göre nokta atışı yapan skiller eklenmiş. Oyunu daha öncede oynadığım için nokta atışı cyberware ve skillere puanları harcadım. Aksiyon kolay bir hale geldi fakat hiç sıkılmadım. Aşırı op oldum diye düşünürken internette netrunner build oynayanları gördüm onlar tam ilahi güç haline gelmiş. Kısacası 2.0 ile grafikler dışında oynanış, şehirdeki npc'lerin detayları, kalabalık, araç kullanımı her şey çok daha iyi bir hale gelmiş. Grafikler zaten path tracing sayesinde bu zamana kadar gördüğüm en iyi gözüken oyun oldu. Alan Wake 2 ile şu an için grafik olarak zirvede.

DLC'ye gelirsek DLC sanırım ilk başta yapmak istedikleri Cyberpunk'ın daha ufak hali gibi olmuş. Ana oyunda bir sürü Gig vardı fakat bunlar üstüne düşünmeden genelde herkesi öldürdüğümüz yan görevlerdi. Açıkçası yan görev gibi bile değil çoğu oyun süresini uzatmak için konulmuş gibiydi. DLC'de en basit başlayan Gig bile bambaşka bir hale dönüşüyor. Gig'lerin konusu elbet derinleşiyor ve oyunun ya da haritanın kendisine etki ediyor. Gig'lerde verdiğimiz sonuçlara göre ufak bile olsa ekstra görevler çıkabiliyor.

DLC'de karakterler olsun, konusu olsun gerçekten beni etkiledi. Oyunun tüm sonlarını oynadım ve hala ara ara oyunun son müziğini açıp dinliyorum. Herkes sizi bir şekilde kandırmaya çalışıyor fakat hepsinin kendine göre geçerli sebepleri var. Ana oyuna ekledikleri sonda oyunun genel olarak havasına uyan ve beni en çok etkileyen son oldu.

Temposu yüksek bir şekilde başlıyor ve öyle de devam ediyor. Ana oyunda açıkçası ben Johnny Silverhand'ı karakter olarak hiç sevmemiştim. Sevenleri ya da profil resmi yapanları da pek anlamıyorum. Tabi oyuncusu olsun dizaynı olsun başarılı fakat karakter olarak ele alınca kendisi yalancı ve terörist. Yani açık açık terörist, günümüzdeki terör örgütlerinden pek farkı yok. Terörist bile sakallı, saçları dağınık değil 'cool' bir görünüme sahip olunca beğenliyor diye düşünerek iyice sinir olduğum bir karakterdi. Ama DLC'de kendisine bir derinlik eklemişler. Liseli gibi her şeye karşı tavırlarını bırakıp daha insancıl yorumlar yapıyor, karşıdakini anlamaya çalışıyor. DLC ana oyunda sevmediğim bir karaktere bile ısındırmayı başardı.

Son olarak DLC'in efsane müziği.

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe RehberCyberpunk 2077youtube
    Found out Treasures are always lost Pleasures and rage combined I’m watchin’ you Be careful with your moves Tonight I think the time is right I think the blood has dried It cries for more So what are we waiting for? Wires and chains (I’m just tired of looking the other way) Starting to fade (I’m just tired of looking the other way) Feels like a game (I’m just tired of looking the other way) You have to play (I’m just tired of looking the other way) Lights out Is this who you really are Can’t look into your eyes Your twisted mind It’s dark, so dark We end it now It ends right here, right now Please tell me you brought the iron - ||| Let’s light up the sky And fade into the night Wires and chains (I’m just tired of looking the other way) Starting to fade (I’m just tired of looking the other way) Feels like a game (I’m just tired of looking the other way) You have to play (I’m just tired of looking the other way) The days when it was good are gone I’m tryna’ see what it was for, but I’ll never know And though it’s dead I hear the call Wires and chains (I’m just tired of looking the other way) Starting to fade (I’m just tired of looking the other way) Feels like a game (I’m just tired of looking the other way) You can't escape (I’m just tired of looking the other way) Wires and chains (I’m just tired of looking the other way) Starting to fade (I’m just tired of looking the other way) Feels like a game (I’m just tired of looking the other way) You can't escape (I’m just tired of looking the other way) I found out Treasures are always lost Pleasures are long forgotten Who are you now CREDITS Music: P.T. Adamczyk, Dawid Podsiadło Lyrics: Dawid Podsiadło Orchestration: Marcin Przybyłowicz Vocals: Dawid Podsiadło Drums, percussion, guitar, bass, synths: P.T. Adamczyk Piano: Marcin Przybyłowicz https://www.youtube.com/@DawidPodsiadloVEVO https://open.spotify.com/artist/6EB8VE9f7Ut6NOgviN6gDW https://www.instagram.com/dylanwishop https://www.youtube.com/@p.t.adamczyk1310 https://open.spotify.com/artist/27VhXJzIph9c75cBh1e8XM?si=Qcu73Y1ATkejIIEmEShVWA https://www.youtube.com/@marcinprzybylowicz https://open.spotify.com/artist/07vycW8ICLf5hKb22PFWXw?si=6EHVSOxuT2C563JQu9QAPw Recorded at TAKE 1 STUDIO Recording Engineer: Michał “mashtal” Rypień Piano recorded at The Boogie Town Studio Recording engineer: Bartek Mieszkuniec Conductor: Narek Štilec Session producer: Alex Palmer Session executive producer: Rita Tulha Recorded at Studio No.1 Gallery – CNSO studios Recording engineer: Stanislav Baroch Pro tools operator: Martin Maslowski Mixing and mastering engineer: Rafał Smoleń Orchestra Czech National Symphony Orchestra Management: Muzk Management *** CD PROJEKT RED Project Management: Jan Rosner, VP of Business Development Art Direction: Jakub Knapik, VP of Global Art Paweł Mielniczuk, Art Director Matthew Woodland, Lead Graphic Designer Ben Andrews, Associate Art Director Narrative Direction: Igor Sarzyński, Narrative Director Production: Anna Pietrzak, Senior Producer Cinematic Animation Coordination: David Cordero Iglesias, Cinematic Animation Coordinator Motion Design: Adam Blumert, Senior Motion Designer Animation: Sunil Mungekar, Senior Cinematic Animator *** Director: Michał Misiński DOP: Michał Łuka Edit: Kuba Tomaszewicz, Kuba Wrzalik Storyboard: Artur Gołębiowski On-set Supervisor: Krzysztof Łucki Heroine: Aida Zhanshugurova CG & Post-production: Juice CG Supervisor: Jakub Wrzalik Art Directors: Andrzej Sykut, Selim Sykut Producer: Kamila Klimowicz Concept Artists: Maciej Haraf, Igor Piwowarczyk, Krystian Biskup Asset Artists: Maciej Jasiński, Ewa Plecka, Filip Pyś Layout Artists: Jakub Wrzalik, Tomasz Woroniak, Radosław Grec, Michał Wojciechowski Rigging Artist: Tymoteusz Juras Animation Artists: Tomasz Woroniak, Katarzyna Gwoździk, Paweł Żugaj, Kamil Kowalski, Piotr Kurzątkowski Lighting & Rendering Artists: Andrzej Sykut, Mateusz Małecki, Piotr Korczyński VFX Generalists: Andrzej Przydatek, Tomasz Przydatek, Seweryn Czarnecki Compositing Artists: Selim Sykut, Przemysław Czapla, Krzysztof Łucki, Tomasz Potakowski, Samson Yeung Motion Designers: Bartłomiej Otłowski Color Grading Artists: Selim Sykut, Szymon Jaskula Production support: RIOTS Producers: Marcin Borkowski & Tomek Kozera SFX & Make Up Artist: Wanda Kędzierzawska / REDO SFX Costume Designer: Zosia Komasa Set Designer: Daria Dwornik *** Cyberpunk 2077: Phantom Liberty is available for Xbox Series X|S, PlayStation 5, and PC. Buy now: https://www.cyberpunk.net/buy #PhantomLiberty is an upcoming spy-thriller expansion for #Cyberpunk2077. Return as cyber-enhanced mercenary V and embark on a high-stakes mission of espionage and intrigue to save the NUSA President. In the dangerous district of Dogtown, you must forge alliances within a web of shattered loyalties and sinister political machinations. Do you have what it takes to survive? Learn more: https://www.cyberpunk.net/phantom-liberty
    https://www.youtube.com/watch?v=u15tEo0wsQI

• Arkadaşlar selam. Oyunu ilk çıktığı zaman bitirmiştim. Şimdi dlc'yi aldım ama sıfırdan dlc'ye dalmak istemiyorum. Mevcut karakterim skill ve silahlarımla oyuna nasıl girebilirim. Son save'i her yüklediğimde Nocturne OP55N1 görevinden başlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo_4 E kullanıcısına yanıt
    Mevcut save dosyanız ile giriş yapın sizi arayacaklar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya şu diyalog seçimi ile karakterin konuştuğu laflar neden uyumsuz?

misal bir yan görevde konuşarak halletmek istiyorum. diyalog seçeneği;

- Müşterimin güvenliğini sağlamak istiyorum.

Bunu seçiyorum gayet o an ki durumu açıklayıcı bir cümle ama benim karakter silah çekiyor karışıyor ortalık. Bir çok defa bu tarz olayla karşılaştım.

Keşke karakterin tam olarak ne yapacağını ya da ne diyeceğini belirtseymiş. Baldurs gate'te diyaloğun başında genelde parantez içinde belirtiyordu [KIZAR],[GÜLÜMSER] vb.

• so-mi yi kurtarma olayından sonra oyuna geliyor mu? onunla iletişime geçiliyor mu?

• Phantom Liberty Spoiler

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Songu uzaya gönderdik. Bundan sonra myers yada song iletişime geçiyor mu? Oyuna yeni son eklenmiş bununla alakalı mı? Eğer ağır spoilerde hiç yazmayın oynayıp öğreneyim :D

• Ravenholm kullanıcısına yanıt

Reklam panoları konusunda sıkıntı devam, oyun sanıyorum kendi kendine rastgele şekilde bazı panolara belirli reklamları göstermek üzere programlı ve atıyorum küçük panoda sorun yokken, aynı resim büyük panoya denk gelince piksel piksel kalıyor, daha sonra görüntü değişip yerine ona uyan bir resim gelince sıkıntı kalmıyor. Yabancı forumlarda da bundan bahsedilmiş ancak çözümü yok, kimisi save'i tekrar yükle düzeliyor falan demiş ama olmuyor, fotoğraf değişiyor muhtemelen. Nexusmods'ta bunun modu falan varsa belki vardır.

4070 kullanıyorum, grafik ayarları 2K, Her şey açık, DLSS Ray Tracing vs. Kalite ayarlı genel olarak. RT'yi Path Tracing açmadım, açınca FPS çok düşüyor, görüntü akıcı olsa da mouse gecikmesi falan oluyor resmen.

DLSS sadece o çözünürlük için değil 1080p'de de kullanırsın, daha da yüksek FPS alırsın :) Eh 2K 4K aslında halen makineleri çok zorlayan çözünürlükler olduğu için bir de böyle grafikli oyunlarda DLSS ihtiyacı duyuluyor gibi... Test edip dene, hangisinde rahat hissediyorsan artık.

• Ravenholm kullanıcısına yanıt

DLSS'in kullanımında çözünürlükle ilgili bir sorun yok. Testlerde genelde 2k ve 4k da ekran kartları düşük performans verdiği için o çözünürlükte gösteriyorlar, bakın bu çözünürlükte bile yüksek çözünürlük gibi oynayabilirsiniz diye.

Ben 1200p'de oynuyorum. Laptop mönitörümün çözünürlüğü o. (1080p'nin bir tık üstü.) Size de önerim eğer 140 fps'nin altında alıyorsanız DLSS'i aktir edin. DLSS açtığınız için yapay zeka neredeyse görüntü kaybetmeden aynı kalitede size görüntüyü daha az baskı altında veriyor. Tabi burada DLSS ayarı da önemli

DLSS: Kalite, Performans ve Ultra Performans ayarlarına sahip. Özellikle RTX 40 serisi ile Kalite ayarında DLSS oyunun grafiklerini bozmuyor aksine artırıyor bile. Üstüne üstlük +20-40 fps artıyor. Dolayısıyla fps değerlerin çok düşük değilse DLSS açıp kalite moduna almanı öneririm. Ha makina çok iyi değilse performansa al çünkü akıcılık daha önemli bu oyunda.

Nvidia Reflex Low Latency modu ise senin mouse ve klavye tepkimelerinin minimum seviyede tutularak anlık olarak tepkimelerinin oyuna yansıtılması. Özellikle online fps oyunlarında bir fayda sağlıyor. Rakiplerinden hızlı hareket etmek için. (Aynı anda mouse'un ateş etme tuşuna bastığında senin rakibinden daha önce basmanı sağlaması gibi) Single player oyunlarda pek bir önemi yok ama yine de açmakta fayda var. Yalnız bazı oyunlarda açık+ var. yani hem açık hem de + (plus) bu işlemciyi yorabiliyor. O yüzden düz "açık" yapman yeterli. "Açık+" gerek yok.

DLAA ayarı RTX'den önceki ekran kartlarında DLSS'in ilkel versiyonu olarak tanımlayabiliriz. DLSS açtığında kullanılamıyor olması lazım. Zaten bunu açmana gerek yok.

• Amd Ryzen 7900x

Nvidia Rtx 4070 ti

64 Gb Ram (6000 MHZ)

4K Ray Tracing Overdrive

• Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

• evohan kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar ekran kartınız ve ayarlarınız nedir acaba tam olarak ? Görüntü ayarlarınızın direk ekran görüntüsünü atarsanız çok sevinirim çünkü görmek istediğim kalite tam olarak bu Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 

Ha tabi 4k'da 4090 ile falan oynuyorsanız hiç yormayın kendinizi 4070 kullanıyorum Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 

• Luc4sHood kullanıcısına yanıt

720p lowda bile oynasanız fotoğraf modunda böyle net çıkar. fotoğraf modunun özelliği bu.

• AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt

Oyunu daha öncesinde oynadık bitirdim ama fotoğraf modunun böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 

• Luc4sHood kullanıcısına yanıt

Hocam eyvallah, foto modundan değil öncelikle aşağıda anlatayım kısaca

Eve geçince atarım ama şunu söyleyeyim, reshade ve e3 2018 light modları kullanıyorum, onları da paylaşırım, 2k dlss kalite, orta üst ayarlar, rt kapalı ... rtx 3060 ti _ 13600kf ile sabit 85 frame de oynuyorum

foto modu olmadan ss

bu kullandığım reshade

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehbers2.dosya.tc
    reshade_cyberpunk_2077_evohan.rar dosyas�n� indir - download
    https://s2.dosya.tc/server26/lww1q1/reshade_cyberpunk_2077_evohan.rar.html

buda light mod ( biraz daha netliği azaltır bu mod kurmassan daha da net bir görüntü elde edebilirsin denemen lazım ayrı ayrı )

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehbernexus mods :: cyberpunk 2077
    E3 2018 Lighting MOD
    https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/1347?tab=description

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 9 Kasım 2023; 3:38:36 >

• AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt

Foto moduyla alakası yok aslında normal oyuna göre farkı hudlar yok ve blur verebiliyoruz, ben resade ve light modu kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 8 Kasım 2023; 13:32:59 >
  • 
Sayfa: önceki 928929930931932
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.