Şimdi Ara

corolla d4d 13-14 lt yakıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar aracım 2006 model 75000 bin km de bakımları tam yapılmış 1.4 dizel corolla hb.Bende daha önceden 07 civic vardı yakıt tüketiminden dolayı sattım ve 2 ay önce bu aracı aldım.
    Öncelikle bu yol bilgisayarı değeri ilk başta yanlıştır diye düşündüm ama dün akşam kaba bir hesapla hemen hemen aynı sonuçları elde ettim.
    Kullanım şekline gelince ; kısa mesafe ve şehir içi kullanıyorum ve gaza çok yükleniyorum . Özellikle yokuş çıkarken dip gaz çıkıyorum.Ama tabiki motorun ısınmasını bekliyorum.
    Yer yer de sakin kullanıyorum.Ben yine de tüketimin fazla olduğunu düşünüyorum.Siz ne düşünüyosunuz?

• bu değerleri yakması imkansız.
  • @sissil

hocam bende öyle düşünüyordum ama hesaplayınca yakın bi değer çıktı.
  • Marketten bir koli yumurta alınır, içinden irice olan bir tanesi seçilir. Gaz pedalının altına konulur ve bu yumurtanın kırılmaması için gaza dikkatli şekilde, itina ile, azar azar basılır. Bu şekilde yakıt tüketimizi düşürmeniz mümkün.

Evet, düşük viteste agresif kullanım, yüksek devir 10 litre civarını görmenize sebep olur. ama siz yine de bir servise görünün.
  • Hortumu deliktir belki.Yokuşlarda dipgaz+1.4 motor+ağırkasa.Blki olabilir.Ayrıca bakım zamanı geldi mi?
  • Civic ne kadar yakıyordu aynı yolda.
  • motorda sorun vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio 1.5 Crdi Yakıt Tüketimi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @furkantasdemir

Ben 70000 de bakımları yapılmış bir şekilde aldım aracı.Evet araç ağır ve gerçekten gitmiyor.
  • kısa mesafede kullanıyosunuz gaza yükleniyosunuz bide otomatikse yakın değerleri görmeniz mümkün ama 14 litre çok fazla yinede servise gösterin
  • @ remote
    kontrol

civic 10.5-11 litre arasında değişiyordu.Ama gaza bu kadar yüklenmiyodum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

@ remote
    kontrol

civic 10.5-11 litre arasında değişiyordu.Ama gaza bu kadar yüklenmiyodum.

Corolla 9 litreyi geçmemesi lazım o koşulda. Çekişi nasıl kuvvetli mi iyi kaçıyorsa az da yakar.
  • hesaplamayı nasıl yaptınız ? depoyu doldurun 100 km gidin tekrar doldurun bakalım ne olacak.
  • Bu değerleri yakalamak için özellikle uğraşmak lazım. Ya bir sorun var ya da redlineda gidiyorsunuz.
  • Sürüş karakterinizi yazdıklarım gibi değiştirirseniz belki çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

-Sabah kalktınız ve hava soğuk, kontağı çevirdiniz elektronik sistemler denetleniyor ve gerekliyse motor ısıtılıyor, göstergedeki bazı ışıkların sönmesiyle marşa basıyorsunuz.
    -Çalıştıktan sonra rölantide 3-4 saniye bekleyip aracı vitese takıp yaklaşık 500mt-1km motoru 2.250 deviri geçmeyecek şekilde kullanıyorsunuz.(oda vites değişiminde çıkacak)
    -Motor ısındıktan sonrada öncede mutlaka 2000rpm civarında seyir edin, genellikle 1.4 dizellerin tork eğrisine göre bu devir en verimli devirdir, vites değiştirirkende 2.500rpm geçmemeye özen gösterin...
    -İşiniz bitti çok kısa bile olsa ortalama bir devirde çalıştırdınız motoru bundan sonra en az 5-10 sn rölantide çalıştırıp kontağı kapatmak kalıyor.(Bu kısım olmazsa olmaz değildir ama faydası ileri zamanlarda hissedilir)
  • böyle bir değer için her viteste redline yapmanız lazım belki,

sürüşünüzü yumuşatın 3000 devri geçmeden kullanmaya çalışın dur kalklarda pedalı paspasa yapıştırmayın,

normale dönmezse anormal olan birşeyler vardır servise danışın

kolay gelsin
  • arasıra 2. vitese de atın
  • aracı servise falan gösterin bence , mesela benzinli araçlarda eskimiş buji değiştirilerek tüketim bir miktar azaltılabiliyor , dizellerde oluyor mu böyle bir şey bilmiyorum ama yıpranmış parçalar olabilir yine de.
    ısıtma bujisi oluyordu dizellerde belki de onun yenilenmesi de işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet6014

arasıra 2. vitese de atın

o değerler gerçekten çok, 1.4 motor birde..bir sorun olabilir ölçümden eminseniz bir gösterin servise
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 2 Mart 2016; 0:33:14 >
  • vallaaa helal olsun..
    rekor heralde....
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.