siz tır felan kullanın. 2 den 4'e 3 den 5'e 1 den direk 5'e. ancak keser sizi herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: Kalavun
Marketten bir koli yumurta alınır, içinden irice olan bir tanesi seçilir. Gaz pedalının altına konulur ve bu yumurtanın kırılmaması için gaza dikkatli şekilde, itina ile, azar azar basılır. Bu şekilde yakıt tüketimizi düşürmeniz mümkün.
Evet, düşük viteste agresif kullanım, yüksek devir 10 litre civarını görmenize sebep olur. ama siz yine de bir servise görünün.
Anlatım mükemmel olmuş yahu
rampa 1.vites dip gaz
az bile yakmış
benzinli otm. 13lt\100km tüketim. dizel almadığım için üzülmüştüm:)))
quote:
Orijinalden alıntı: chnbs
quote:
Orijinalden alıntı: beyaz002
arkadaşlar açıkçası 2. viteste dip gaz yapmayı çok seviyorum.İlginç ama ne kadar sakin kulanıcam desemde illa bi dip gaz yapıcam. Trafikte sakin olamıyorum . Çevre yolunda 100 e çıkıcaksam 3. viteste dibine kadar inerim sonra direk 5'e atarım veya 2 de dip yapıp 4'e atarım veya 1'de dip yapıp 3 e atarım. çok saçma sapan araba kullanıyorum.
Bunlar için niye dizel seçtiniz?Haydi seçtiniz, niye böyle düşük hacimli dizel?
hadi aldiniz niye dip gaz hadi dip gaz niye 3ten 5e hadi 3-5 niye daldan dala hadi daldan dala niye toyota niye araba niye asfalt niye sokak cadde mahalle dunya son olarak niye bu geyik
quote:
Orijinalden alıntı: qabdkq
quote:
Orijinalden alıntı: chnbs
quote:
arkadaşlar açıkçası 2. viteste dip gaz yapmayı çok seviyorum.İlginç ama ne kadar sakin kulanıcam desemde illa bi dip gaz yapıcam. Trafikte sakin olamıyorum . Çevre yolunda 100 e çıkıcaksam 3. viteste dibine kadar inerim sonra direk 5'e atarım veya 2 de dip yapıp 4'e atarım veya 1'de dip yapıp 3 e atarım. çok saçma sapan araba kullanıyorum.
Bunlar için niye dizel seçtiniz?Haydi seçtiniz, niye böyle düşük hacimli dizel?
hadi aldiniz niye dip gaz hadi dip gaz niye 3ten 5e hadi 3-5 niye daldan dala hadi daldan dala niye toyota niye araba niye asfalt niye sokak cadde mahalle dunya son olarak niye bu geyik
Sence?
90 binde 2006 hb d4d aracım şehiriçinde 6 lt civarı yakıyor. arabanızda kesin bir sorun var
arkadaşlar sorunu çözdüğümü söyledim ama yineliyim.Yol bilgisayarının ayarı bozukmuş ,ayarladım ve sakin kullanmaya başladım 3 gündür.Tüketim 6,5 lt civarlarına indi. arabada bir sorun yok, bundan sonrada düzgün kullanmaya çalışacağım.
İnsan gibi 2500 de vites büyüt, sakin sakin sür 5e kadar düşer.
1. vites 3000 devir civarı 17 lt/100 km gösteriyor. 2. vites 300 devir civarı ve sonrası 14-15 lt/100 km gösteriyor. Köprü trafiğinde dikkat etmezsem oluşan değerler böyle. Ama normal kullanımla son 700 km'deki ortalama tüketimim 5.8 - 5.9 lt/100 km olarak görünüyor. MMT şanzuman bu arada ve yoğun trafikte manuel kullanıyorum.
her gün beykoz , sefaköy yapıyorum en sıkışık saatlerde , 7 litreyi görüyor mu bilmiyorum .
arkadaşım sen hasta mısın lan ?
quote:
arkadaşlar sorunu çözdüğümü söyledim ama yineliyim.Yol bilgisayarının ayarı bozukmuş ,ayarladım ve sakin kullanmaya başladım 3 gündür.Tüketim 6,5 lt civarlarına indi. arabada bir sorun yok, bundan sonrada düzgün kullanmaya çalışacağım.
Aferin sana...Araca acemi olduğun ztn ilk msjından da belliydi ama yinede bir trafik canavarı adayı olduğunu düşünüyorum halen..!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme