Şimdi Ara

corolla d4d 13-14 lt yakıyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qabdkq

km saatinin ayari bozukbizim eski corolla(2006)da oyle olmustu normalde l/100km olmasi gerekir ama seninki km/l yani 13-14 kmde 1litre mazot yakar

arkadaş haklı olabilir belki bozuk değildir de km/litre olarak göstermesi ayarlanmış olabilir
    yani 1 lt ile 13-14 km gidildiği gösteriliyor olabilir bu gayet normal
  • aracım Ssangyong actyonsports,
    2tondan fazla agırlıgı var kış şartlarında şehiriçi 12-13litre yakıyorum.
    erzurumda yasıyorum burada kış şartlarını düşünün bence bu işte bi gariplik var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex2017

quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

arkadaşlar açıkçası 2. viteste dip gaz yapmayı çok seviyorum.İlginç ama ne kadar sakin kulanıcam desemde illa bi dip gaz yapıcam.
    Trafikte sakin olamıyorum . Çevre yolunda 100 e çıkıcaksam 3. viteste dibine kadar inerim sonra direk 5'e atarım veya 2 de dip yapıp 4'e atarım veya 1'de dip yapıp 3 e atarım.
    çok saçma sapan araba kullanıyorum.

sonra motora sol camdan bakarak el sallarsın hocam..

• Kısa mesafede dizel çok yakıyor. Motor 5 km gidince anca ısınıyor.
    yokuş çıkıyorsanız ve dipgazcıysanız normaldir.
  • shb
  • quote:

arkadaşlar açıkçası 2. viteste dip gaz yapmayı çok seviyorum.İlginç ama ne kadar sakin kulanıcam desemde illa bi dip gaz yapıcam.
    Trafikte sakin olamıyorum . Çevre yolunda 100 e çıkıcaksam 3. viteste dibine kadar inerim sonra direk 5'e atarım veya 2 de dip yapıp 4'e atarım veya 1'de dip yapıp 3 e atarım.

Bu şekilde kullanmaya devam edersen fazla yakmakla kalmaz yakında turboyu motoru eline alırsın benden söylemesi dizel araç benzinli gibi sürekli fazla devir çevirmeye gelmez zaten dizel araçta devir çevirmeninde bir mantığı yoktur benzinlidaki gibi üst devirlerde araç tümü gücünü vermez düşük devirlerde yüksek güç verir bu yüzden fazla devir çevirmek dizelde fazladan mazot yakmak demek hemde araç için zararlı aracınızı kullanma alışkanlığınızı değiştirin bence maksimum 3000 devirde vites değiştirin dipgaz yapmayın .

• off ya Bende diyorumki gaza basınca tüketim neden düşüyor diye.Arkadaşlar üşenmeyip yol bilgisayarına baktım km/l cinsinden.Yani benim kullanımıma göre gayet normal yakıyormuş.7.5 lt gibi tüketim çıktı .Ama bugün pek fazla gaza yüklenmedim.hepinize teşekkürler ,k.bakmayın.
  • Durmak yok köklemeye devam... Her halukarda toyota da olsa mazallah kul yapısı birşey olmasına karşı babanızı da alın yanınıza, baba bak kökledik ama bozuldu dersiniz..
  • quote:

• bir sorun daha çözülmüş bulundu.donanımhaber ekibi sorunları çözmeye devam ediyor
  • quote:

off ya Bende diyorumki gaza basınca tüketim neden düşüyor diye.Arkadaşlar üşenmeyip yol bilgisayarına baktım km/l cinsinden.Yani benim kullanımıma göre gayet normal yakıyormuş.7.5 lt gibi tüketim çıktı .Ama bugün pek fazla gaza yüklenmedim.hepinize teşekkürler ,k.bakmayın.

Hadi geçmiş olsun..

Değerleri gördüğümde inanasım gelmemişti
  • quote:

off ya Bende diyorumki gaza basınca tüketim neden düşüyor diye.Arkadaşlar üşenmeyip yol bilgisayarına baktım km/l cinsinden.Yani benim kullanımıma göre gayet normal yakıyormuş.7.5 lt gibi tüketim çıktı .Ama bugün pek fazla gaza yüklenmedim.hepinize teşekkürler ,k.bakmayın.

tek ihtimal de oydu zaten...yoksa mümkün değil 13-14lt
  • quote:

hadi geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: [dodo]

imzamdaki arabayla kış aylarında genelde kısa mesafe (soğuk marş - 3 km -soğuk marş) çok sakin kullandığım halde 8-10 litre yakıyorum agresif kullanımla normal geldi bana sizin değerler.

Aynı araç ile agresif kullanımla konu sahibi arkadaşın bahsettiği litreleri bende görüyorum

Az önce baktım yol bilgisayarı 12,8 litreyi gösteriyor 100 kilometreye.

1000 kilometre daha yapayım bakıma sokucam bakalım var mı sıkıntı
  • arabanın anasını ağlatsan o kadar yakması yine anormal
    Servis yolu gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 7 Ocak 2012; 15:46:09 >
  • Arkadaşlar gerçekten hepinize teşekkürler.Eğer burda sorunu çözmeseydik ya araba çok yakıyo diye ya da yol bilgisayarı bozuk diye servise gidicektim.
    Ama dizel başlı başına bir dert motorun ısınması çok uzun sürüyo,motor ısınmadan ne kalorifer ne klima ısıtıyor.En yakın zamanda benzin/lpg li bir araca geçiş yapmayı düşünüyorum.Bu da yeni civic gibi gözüküyor.
  • Servise bir götürün, yolunda gitmeyen bir şeyler var.
  • Malesef 2004 Jaguar X typ aracimdada böyle, 13.2l idi en son, simdi 14.1l olmus durumda -.-

Sizin o motora göre, asiri cok yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaxxx -- 7 Ocak 2012; 18:43:38 >
  • quote:

Bunlar için niye dizel seçtiniz?Haydi seçtiniz, niye böyle düşük hacimli dizel?
  • tam sopalık bu bebe odunu ıslatıp ıslatıp dövücen bunu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.