Şimdi Ara

Hyundai i30 1.6 CRDi Otomatik, 100 km'de kaç litre yakar? (Dizel! Model 2012)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
22.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarsa çok sevinirim

saygılar DH Ailesi

• Fabrika

şehir içi 7.2
    ş. dışı 4.5
    ortalama da 5.5 yakıyor demiş.

Buna göre:

Ş. içi : 7.5
    Ş. dışı : 5
    Ortalama da 6 litre yakar.
  • iki hafta dayimin aldigi yepyeni i30 otomatik ile, kucuk bir istanbul turu yaptik. haftasonuydu, arabada 4 kisi vardi, arti klima hep acikti.

istanbul ici dedim ama pazar gunuydu cok dur kalk olmadi, ortalama 8.2l/100km idi.

acikcasi biraz korktum, arac saglam, dizel ses neredeyse hic yoktu, arka koltuklar cok rahat, ama on koltuklar icin ayni seyi soyleyemeyecgim, resmen insekde belimi duzeltsem durumundaydim.

muzik ses sistemi cok guzeldi, cam tavansiz modelinden almis. kendisi cok mutlu arabadan.
  • dizele göre çok mu yakıyor
  • benzinliye gore hele hele klima acik, aracta 4 yetiskin ikisi epey kilolu oldugunu varsayarsam. cokda kotu veri degil ama superde degil hele bir peugeot/citroen gurubunun verileri ile kiyaslandiginda.
  • beyler araç normalde az yakıyor ancak otomatiğin tork konvertörlü olması sebebiyle yakıt tavan yapıyor.Eğer Hyundai bunu yarı otomatik veya çift kavramayla sunsaydı 5.4 olurdu en fazla yakıt tüketimi..araç normalde az yakıyor ancak dediğim gibi otm.devreye girince dizel araca göre çok çok fazla.
  • otomatiği çok yakıyor bunun yerıne az yakan turbo benzinli manuel alınsa sanırım 10bin lira cepte kalır :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

otomatiği çok yakıyor bunun yerıne az yakan turbo benzinli manuel alınsa sanırım 10bin lira cepte kalır :)

+1
  • Otomatigi cok yakiyor ama konforlu.Manuelin degerleri gayet ekonomik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

beyler araç normalde az yakıyor ancak otomatiğin tork konvertörlü olması sebebiyle yakıt tavan yapıyor.Eğer Hyundai bunu yarı otomatik veya çift kavramayla sunsaydı 5.4 olurdu en fazla yakıt tüketimi..araç normalde az yakıyor ancak dediğim gibi otm.devreye girince dizel araca göre çok çok fazla.

Çift kavramalı şanzımanlar bence istenilen seviyede değiller. Yarı otomatikler ise konforu yok ediyorlar. Bence koyabilecekleri en iyi şanzımanı koymuşlar. Vites geçişleri sarsıntısız, kaymak gibi. Araç akıyor adeta.

Fakat burada tork konvertörünün dışında bir de ağırlık faktörü var ki bu unutuluyor çoğu kez. 1500 kilogramlık ağırlık söz konusu. Bunu gözardı etmeyin.
  • Fabrika verisine bak birde gerçeğine bak ! Arada bu kadar uçurum olurmu ?
  • %80 İstanbul orta yoğunlukta trafik 7.5 lt/100 km... Acayip memnunum. Tam otomatik dizel sorunsuzluk bakımından bu yakıt oranıyla bence fevkalade...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i30 un şehir içi 8 10 litre arası yaktıgını belirtmişlerdi bu forumda yanlışmı hatırlıyorum.
  • 20km ortalama hizda 9dan asagi yakmaz.

• Gercekten bu 1.6 crdi manuel arsca sahip biri aracin tuketim degeri hakkinda bilgi verebilir mi? Cok merak ediyorum.

• arkadaşım bu araç diğer dizel otomatiklerden 1 lt fazla yakar. hesabını buna göre yap. onun dışında 10 numara araç.
  • Ben kullansam 5 litreyi geçmez diye düşünüyorum. Ama manuel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 23 Ocak 2014; 20:27:50 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 2012 dizel otomatik elite sahibiyim araç 7000 kmde araç şehiriçi 8 litreyi goruyorum defalarca servise gittim rodaji bekleyin baya fark eder dediler sabirsizlikla r9tajin bitmesini bekliyorum eger yakit dusmezse gozunun yasina bakmaz satarim

• Herkese selam,bu hafta başına Yalova Hyundai bayisinden yeni kasa dizel otomatik i30 aracımı satın aldım ve İzmit'e doğru yola koyuldum.Almadan önce forumları epey araştırdım, özellikle en çok yakıt konusundaki forumlar dikkat çekiciydi...Kullanıcı yorumlarını inceleyince bir yerde terslik yada eksik olduğunu düşündüm...Sürüş esnasında tüm yol boyunca değeri gözlemledim.Tespitime göre benim anladığım;sürücülerin gözleri yol bilgisayarındaki "sayısal" olan değere takılıyor ve bu değerin hemen üstünde var olan başka bir değere dikkat etmiyor ve yüksek tüketimden şikayet ediyorlar...Henüz yol bilgisayarının fonksiyonlarını da oturup ayrıntılı şekilde inceleme fırsatım olmadı fakat konumuz olan tüketim ile ilgili bu araçtaki "sayısal" veri kimseyi yanıltıp umutsuzluğa düşürmesin, o veri son 100 km'nin kullanım tarzına göre ortalaması yada tahminidir yani düşük değerler görmek için aracınızı 100 km stabil şekilde kullanmanız gerekir ve de kısa vadede çok hassas hesap yapmaz...Baz almanız gereken değer anlık tüketim değeridir ki onu da bu araçta "sayısal" değil de bu değerin hemen üstünde "digital çubuklar " şeklinde tasarlamışlar.Ben "eco" modda 90 km'yi geçmemek kaydı ile gayet makul "anlım tüketim" seviyesi gördüm ve henüz araçla 70 km yol yaptım...Daha önce sahip olduğum tüm araçlarım da dizeldi ve yol bilgisayarlarındaki anlık tüketim değerleri i30 dan farklı olarak hepsinde "sayısal" litre cinsinden veri şeklindeydi...Son 10 senedir sadece dizel araçlar kullanmaktayım, benim tecrübelerime göre dizelerde tespit ettiğim; tam performans ve alt seviyelerde tüketim için aracın en az 6000 km'yi devirmesi gerekli bununla beraber optimum değelere net olarak 10000 km'de ulaşılıyor...Sırf bu sebepten aracınızdan soğumayın...

Saygılar...

• Konu belki hortlayacak ama sonuçta her daim güncel bir mevzu yorum video da gizli :)

https://youtu.be/x0Jip_ywo6Y

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.