Şimdi Ara

corolla d4d 13-14 lt yakıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyotadan bi plaket falan aldınızmı . Hocam ne yaptın sen ben benzinli tam otomatik aracımla çok deli sıkıştırdığım zamanlar oldu şimdiye kadar 13 litre hiç görmedim. Bence bi yanlışlık var sizin hesapta.
  • Corolla otomatik 1.6 110 bg lik aracimda o degeri alamiyorum, bir de istanbul ici kullaniyorum ben.
  • imzamdaki arabayla kış aylarında genelde kısa mesafe (soğuk marş - 3 km -soğuk marş) çok sakin kullandığım halde 8-10 litre yakıyorum agresif kullanımla normal geldi bana sizin değerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar açıkçası 2. viteste dip gaz yapmayı çok seviyorum.İlginç ama ne kadar sakin kulanıcam desemde illa bi dip gaz yapıcam.
    Trafikte sakin olamıyorum . Çevre yolunda 100 e çıkıcaksam 3. viteste dibine kadar inerim sonra direk 5'e atarım veya 2 de dip yapıp 4'e atarım veya 1'de dip yapıp 3 e atarım.
    çok saçma sapan araba kullanıyorum.
  •  corolla d4d 13-14 lt yakıyor!

şu araba şehir içi 13 litre yakıyor gerisini sen hesap et yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

arkadaşlar açıkçası 2. viteste dip gaz yapmayı çok seviyorum.İlginç ama ne kadar sakin kulanıcam desemde illa bi dip gaz yapıcam.
    Trafikte sakin olamıyorum . Çevre yolunda 100 e çıkıcaksam 3. viteste dibine kadar inerim sonra direk 5'e atarım veya 2 de dip yapıp 4'e atarım veya 1'de dip yapıp 3 e atarım.

Kusura bakma ama harbiden saçma sapan kullanıyorsun dostum
  • ben 20 litre LPG tüketiyorum 100 km de.. araç 1.8 306 kış şartları + motor ısınmadan yapılan kısa mesafeler + sinirli kullanım
    20 tl lik gazla 50 km bi ihtimal görüyor ..
    kış şartlarında geyet normal.. bakma sen ben 4 litre 5 litre tüketiyorum diyenlere.. 3 sene oldu dizel aracımı zatalı 1.3 multijet bile haşin ve gaddar kullanımda 10 litre yaktırıyordum valla

• quote:

arkadaşlar açıkçası 2. viteste dip gaz yapmayı çok seviyorum.İlginç ama ne kadar sakin kulanıcam desemde illa bi dip gaz yapıcam.

sonra motora sol camdan bakarak el sallarsın hocam..
  • quote:

Sen boyle kullanmaya devam edersen bir kac haftaya kalmaz turboyu eline alirsin bir kac aya da motoru eline alirsin. İlla boyle kullanacagim diyorsan da (boyle kullanmani baskalarinin can sagligi yuzunden desteklemesem de) benzinli atmosferik bir araca gececeksin. Bu arada aracini satacaginda da buraya haber ver de kimse almasin aracini.
  • öncelikle sorunuzda ciddi misiniz tam anlamı ile idrak edemedim. B sınıfı aynı motor hacmi ve benzer güce sahip daha hafif aracımla ben de dik bir yokuşta dip gaz gitmeyi denersem 13 litre tüketimi görebiliyorum. Ancak düz yolda sabit hızla tüketimim 3.7 litrelerde seyrediyor. Güzergahınızı ve eğim oranını bilmiyoruz, soguk havada minimum yarım saatlik bir mesafe katetmeden dip gazla yokuş çıkmanız halinde 15 litre tüketimleri de görmeniz normal.
  • arkadaşlar hakketten motoru elime alma konusunda ciddiyseniz yanıma babamı alarak araba kullanmaya başlıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

ben 20 litre LPG tüketiyorum 100 km de.. araç 1.8 306 kış şartları + motor ısınmadan yapılan kısa mesafeler + sinirli kullanım
    kış şartlarında geyet normal.. bakma sen ben 4 litre 5 litre tüketiyorum diyenlere.. 3 sene oldu dizel aracımı zatalı 1.3 multijet bile haşin ve gaddar kullanımda 10 litre yaktırıyordum valla

eski aracım 8200 deville ile aynı yakıt tüketimine sahipmiş.

• quote:

arkadaşlar hakketten motoru elime alma konusunda ciddiyseniz yanıma babamı alarak araba kullanmaya başlıcam

Dizel motor bu arkadasim ondan otesi bir aile arabasi motoru performans motoru degil. Gayet ciddiyim boyle gidersen bir kac haftaya bir kac bin tl lik turbo masrafina kesin gozle bak.

Devir cevirmeyi seven adama dizel cok yanlis, hem dizelle devirin anlami yok ki bosa bagirir sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

ben 20 litre LPG tüketiyorum 100 km de.. araç 1.8 306 kış şartları + motor ısınmadan yapılan kısa mesafeler + sinirli kullanım

eski aracım 8200 deville ile aynı yakıt tüketimine sahipmiş.

şehirlerarası km yi 90-100 e sabitlersem 6 litre LPG ye kadar düşüyor. şehir içi yaz aylarında LPG de 2.20 civarındayken 90-100 KM yapardı. şimdi hep kısa mesafe hemde atın ölümü arpadan olsun hesabı 2 seferdir (2.55 tl LPG nin litresi) 50 km yi geçmiyor. hatta aldığım toplam LPG 70 tl lik. gittiğim yol 180 km . hepşehir içi ama öyle çevre yolu değil araç max 3. vitesden yukarı çıkamadı

• km saatinin ayari bozukbizim eski corolla(2006)da oyle olmustu normalde l/100km olmasi gerekir ama seninki km/l yani 13-14 kmde 1litre mazot yakar
  • istesende yakmaz hesabin yanlis.
  • quote:

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 2 Mart 2016; 0:32:36 >
  • Bende de auris var, bu değer imkansız gibi..
  • yok ya motoru eline almazsın japon malı bu koskoca toyota dünya devi hiçbişey olmaz motora aynen devam et.
  • quote:

bencede 4-5 litre yakıyorum diyenlere bende inanamıyorum bu değeri hiç çevre yolu yapmadan yapıyorum diyen dizelci bile olsa acaba?? derim
    ancak benzinliler bile 6 lt civarı yaktığını söyleyebiliyorlar
    kışın soğuk hava soğuk motor 3 km yol kapat saatler sonra tekrar aynı güzergah 2-3 rampa var 1.6 dizle 7 lt buluyor aynı şartlar benzinli bulsun bakalım 10 lt göreyim tabi 1.6 motor ve 1450 kg ağırlık olacak

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.