Şimdi Ara

Toyota Corolla Check Airbag uyarısı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
31.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç gün önce seyir halindeyken aracımın ikaz sesi sonrasında panelde check airbag uyarısı verdiğini gördüm,Kenara çekip kontağı kapatıp açtım uyarı gitti,5 dk geçmedi az hızlandım derken yine aynı uyarıyı verdi :S Ertesi gün bindiğimde 50 km yol gitmeme rağmen herhangi bir uyarı vermedi,heralde geçmiştir derken gaza yüklenmemle biip sesinin gelmesi bir oldu, yani kontak kapatıp açtığımda uyarı gidiyor ama hızlı kullandığım zaman ortaya çıkıyor, nedir bu olayın açıklaması bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim (emniyet kemerimi bağlıyorum)

"Toyota Corolla Check Airbag" Uyarısı: Anlamı ve Yapılacaklar

Toyota Corolla aracınızda "Check Airbag" uyarısıyla mı karşı karşıyasınız? Bu uyarı, hava yastığı sisteminizde bir sorun olabileceğini gösterir.

"Check Airbag" uyarısı aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• Hava yastığı sensöründe arıza
    • Hava yastığı kablosunda kopukluk
    • Hava yastığı kontrol modülünde sorun
    • Emniyet kemeri gergisinde arıza

Yapmanız Gerekenler:

"Check Airbag" uyarısını gördüğünüzde yapmanız gerekenler:

• Aracınızı güvenli bir yere park edin.
    • Aracı çalıştırmayın ve kontak anahtarını çıkarmayın.
    • Kullanım kılavuzunuza bakarak hava yastığı sisteminin yerini öğrenin.
    • Hava yastığı bölgesine dokunmayın veya kurcalamayın.
    • En kısa sürede yetkili bir Toyota servisine başvurun.

Servis, hava yastığı sistemini teşhis edecek ve sorunu belirleyecektir. Soruna bağlı olarak, parça değişimi, kablo onarımı veya kontrol modülü güncellemesi gerekebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Hava yastığı sistemi son derece önemli bir güvenlik özelliğidir. "Check Airbag" uyarısını görmezden gelmeyin.
    • Hava yastığı sistemiyle kendiniz uğraşmayın. Herhangi bir onarım veya bakım yetkili bir servis tarafından yapılmalıdır.
    • Hava yastığı sistemindeki bir sorunun zamanında giderilmemesi ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Sonuç:

"Check Airbag" uyarısı, Toyota Corolla aracınızın hava yastığı sisteminde bir problem olabileceğini gösteren önemli bir uyarıdır. Bu uyarıyı görürseniz, aracınızı güvenli bir yere park edin ve yetkili bir Toyota servisine başvurun. Hava yastığı sisteminizin düzgün çalışması, sizin ve yolcularınızın güvenliği için hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorunun emniyet kemeriyle bir alakası yok.Yazılımsal bir hata olabileceği gibi donanımsal bir hata da olabilir.En iyi yetkili servis anlar sorununuzu.

Orijinalden alıntı: Eset

Herkese selamlar.
    Birkaç gün önce seyir halindeyken aracımın ikaz sesi sonrasında panelde check airbag uyarısı verdiğini gördüm,Kenara çekip kontağı kapatıp açtım uyarı gitti,5 dk geçmedi az hızlandım derken yine aynı uyarıyı verdi :S Ertesi gün bindiğimde 50 km yol gitmeme rağmen herhangi bir uyarı vermedi,heralde geçmiştir derken gaza yüklenmemle biip sesinin gelmesi bir oldu, yani kontak kapatıp açtığımda uyarı gidiyor ama hızlı kullandığım zaman ortaya çıkıyor, nedir bu olayın açıklaması bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim (emniyet kemerimi bağlıyorum)

Ben bu hatayi kucuk biR kazadan sonra aldim air baglar patlamamisti arabayi oynatmadan servise cektirmistik servisteki eleman en iyisini yapmisiniz airbag yanlis hissetip patlayabilirmis bence ghemen servise araci gosterin ne olur neolmaz wsuratliyken patlamasi kotu sonuclar dogurur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Koltuk airbaglerine ait soketlerden birisi gevşemiştir. Kaza yapmasanızda zamanla sarsıntıdan oluyor. Servisde 2 dakikada düzeltiyorlar koltuğu kaldırıp. Benim gibi en yakın servise 200KM uzakta değilseniz uğrayın. Anlattığınız şekliyle aynısı başıma gelmişti.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.