Şimdi Ara

Beyler sakin olun dizel hiçbir yere gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
6.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkes tutturmuş dizel kalkacak Tr hybrit ve elektriğe geçecek diye. Sanıyorlar ki Avrupa ve Amerika dizel üretimini sonlandirinca herkes elektrikli otomobillere binecek sanıyor millet. Burası Tr beyler. Oto piyasasını malum internet araç satış sitesi ve hala çağ dışı dalga geçtiğimiz sahin doğanlar belirliyor.

    Kendinizi 1. Sınıf medeniyetin başkenti bı ülkede yaşıyormus gibi görmeyi bırakın. Vizyon denen bi şey var. Arz talep var. Olacakları anlatayım. Avrupa ve Amerika li oto firmaları 2020-2025 e kadar dizel araç üretimine devam edileceğini açıkladı. Sonrasına izin yok. Giderek sayıları azaltilacak ve 2025 te istisnalar dışında dizel bineklerin üretimi sonlanacak. Bunu Tr için söylemiyorlar. Bu olaylar kendi bağlı oldukları milletler ve devletler için geçerli.

    Peki Tr de ne olacak. Bursa da ve Tr de fabrikası bulunan oto fabrikaları bı müddet daha dizel motorlu araçlarını ülkemizde ve bizim gibi 3. Sınıf dünya ülkelerinde üretmeye devam edecekler. Elin avrupalisi amerikalisi bırak turbo benzinlyi, elektrikli ve hybrit araçlarla 0-100 makaraları yapıp eğlenirken biz onlardan arta kalan dizellere astronomik rakamlar vererek satın alıp sözde ucuza alıyoz diye sevinip binmeye devam etmek zorunda kalıcaz.

    Yani adamlar Avrupa da dizeli kaldırdı diye bizde de üretimini sonlandırmak zorunda değil. Adam der ki kardeşim bu Tr milleti ve bunlar gibi garibanlara dizel peynir ekmek gibi gidiyor. Dayayin şunlara bı müddet daha alsınlar bizde ekmegimize bakalım. Hiç bı firma kaz gelen yerden tavuk esirgemez. Tr de dizel satışları benzinliyi geceli seneler olmuş. Bu millet keyfine dizele binmiyor. Turbo benzinli çıksa nolur. Devlet dayar benzini 10 liraya. Dizelde Avrupa'da satışı olmadığı için ucuza bizim gibi ulkere satacağı için dizeli de yapar litresini 6 lira. Millet 10 liraya benzin yerine 6 liraya litresi olan dizele mahkum kalır gene.

    Sen üreten bı ülke değilsin. Tüketensin. Avrupa şuna geçecek diye sende ha deyince ona gecemezsin.

    Ayrıca LPG bitecek diyenlerde vizyonsuz cahilin tekidir. LPG ileri de bitmez ama adı değişir CNG gelir. Yani alternatif bu memlekette hep olmak zorunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam naptın sen 2040 a kadar demek 22 yıl sonra demek,bundan 22 yıl oncesi yani 1996 yılında sana dokunmatik telefon çıkacak yada koca bilgisayarlar el kadar cihaza sığacak deseler inanirmiydin?Ayrıca teknoloji gelisimi hızlandı 2040 yılına kadar uçan araçlar çoktan yerini almış olacaklardır..
    Tuvtürk ilk çıktığında dizel kamyonlar otobüsler egzos emisyonundan geçemeyeceği için yok olup gidecek diyorlardı ama önümde lastik yakar gibi ilerleyen eski kamyon,otobüs,minübüs nasıl hala kullanılıyorsa dizel araçlarda öyle kullanılmaya devam edecektir.Panik yapan tereddüt eden gidip arabasını bir kaç bin lira eksiğe satabilir(Tabi öyle saf varsa aramızda)İki tane dizel aracım var ve ikisini de 5 kuruş eksiğe ne satmaya ne de değiştirmeye niyetim yok.Fırsatçılara da meydan vermemek lazım bence.
    Ben sana bişey soyleyimmi,dizelden kaçış akşamdan sabaha olmiyacak evet ama bence 2025i bile bulmayacak.



    Nedenmi?



    Vw reno dizel motor resmi olarak üretmesini.adam bayiye gittiginde dizel daha satmiyoruz lafını duysun.ikinci el piyasasinda büyük bir düşüş olacak.uretilmeyen şeyin piyasası düşer bunun aksi imkansiz



    Hani diyorsun ya Türk milleti Türk milleti..bizim milletin arabasının değerini dusurmeyeceksin.2025(maksimum öngörülmüştür) yılında dizel arabası olanlar araçlarına benzin döküp yakmayacak.ama suanki akılsız telefonlar ne ise o muameleyi görecek.gorursunuz



    Ne mi olur?hibrit motor gücü yetmeyen lpg
  • Katılmıyorum. Dizeli satmakran vazgeçmelerinin nedeni euro normlarına uygun motor üretiminin maliyetinin artmasıdır. Ürettiği ülkede de Türkiye de bu normlara uygun olmayan motor satamaz. Ayrıca Türkiye de 1993 te yayınlanan çevre deklerasyonu ile bu atımı attı ve 1995 ten bu yana uygulamaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizele Veda, yakında Türkiye de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 1 Mart 2018; 7:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçınılmaz son kendimizi kandırmayalım ben hep benzinciydim ben bile hibrit elektirikli gitgide yaygınlaşırken kaygılıyken dizel aracı olanlar ne kadar gergindir şimdi yavvv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurşunlu benzin, super benzin nasıl çevre kirliliğinden dolayı bittiyse dizelde bitecek, sürekli haberler çıkıyor ve ciddi adımlar atılıyor. Eldeki dizel araçlar tabiki kullanılmaya devam eder ama yenisi gelmedikten sonra elbet azalarak bitecek.
  • Tek bir büyük firma dizel üretimini durdursun, anında bütün 2. el fiyatları düşer. Herkes kaçar dizelden. Ondan 4-5 sene sonrada aynısı benzinliye olacak. Bir sonraki nesil sadece elektrikli arabaları bilecek.
  • Benim anlatmak istediğim düşüncelerimi yazmışsın.

    Herkes diyor e adam senin için mi üretim yapacak. Ulan arkadaş 1.3 dizel motor kaç senedir var bi bak bakıyım. 1.4 HDI motor kaç senedir var bi bak bakıyım. euro 5'ten 6'ya geçir üretime devam et. 1.3 dizel ilk çıktığında 90 HP idi şimdi 180 gibi davranmayın 5 HP fark oldu sadece. HDI zaten hiç değişmedi. İlk çıktığında da 70 idi şimdi de aynı.

    Amerika'da dizel yasaklanacakmış. Ne güzel yasaklansın. Ama orası Amerika. Burası Türkiye. Adam orda üretim yapamayacak Teksas'taki fabrikayı Endonezya'ya Türkiye'ye Malezya'ya taşıyacak işçiliği düşürecek maliyeti yine aynı kalacak. Yalan mı? Millet niye Çin'de üretim yaptırıyor koca koca firmalar. İşçiliği düşük çünkü. Otomobil firmaları da böyle yapacaklar. 3. 4. hatta 5. dünya ülkelerine satmaya devam edecekler.




  • dizelin kalkması en az 2030. mevcut dizel araç sahipleri bir ara chevroletin Türkiye pazarından çekilmesi ile chevrolet sahiplerinin yaşadığı panik havasını yaşanması içten bile değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EsEsLee_ -- 1 Mart 2018; 9:17:32 >
  • Dizel araçlar süper değer kaybedecek:) Satılmayıp binilmeyince de Dizel Yakıt fiyatında da düşme olacaktır.

    Devir, Elektrik & Hibrit & LPG devri olacak bence.
  • Dizel Türkiyede 2040 yılına kadar devam eder. Kimsenin pahalı benzinli arabaya binmesini beklemeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 1 Mart 2018; 9:39:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anadolu86

    Dizel Türkiyede 2040 yılına kadar devam eder. Kimsenin pahalı benzinli arabaya binmesini beklemeyin

    Hocam naptın sen 2040 a kadar demek 22 yıl sonra demek,bundan 22 yıl oncesi yani 1996 yılında sana dokunmatik telefon çıkacak yada koca bilgisayarlar el kadar cihaza sığacak deseler inanirmiydin?Ayrıca teknoloji gelisimi hızlandı 2040 yılına kadar uçan araçlar çoktan yerini almış olacaklardır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 1.6 dizel aracım var. Satılığa koyduğum an eski dizelci ne kadar dayı varsa önümde sıra olur. Fiyatların düşeceğini değil yükselecegini düşünüyorum. Bir tarafta 7 8 lt de gezen benzinli diğer tarafta 6 yı geçmeyen dizel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulnation

    Valla 1.6 dizel aracım var. Satılığa koyduğum an eski dizelci ne kadar dayı varsa önümde sıra olur. Fiyatların düşeceğini değil yükselecegini düşünüyorum. Bir tarafta 7 8 lt de gezen benzinli diğer tarafta 6 yı geçmeyen dizel.

    Yarın ne olacağının garantisi var mı? Sabah bir kalkmışsın 10 yıl içinde dizel araç satış ve kullanımı yasaklanacak diye kanun çıkmış.

    O vakit bırak sıra olmayı üste para versen kimseye satamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zonguldak ta termik santrali daya millete sonra dizeli yasakl.Komikmiş
  • Türkiye'yi bu kadar küçümsemeyin. Otomobil üretmek atla deve değil. Bu konuda Avrupaya bağlı değiliz şu an zaten koltuğunu ıvır zıvır aksesuarını tamamen burada üretiyoruz. Hatta motor parçalarının bir kısmı da burada üretiliyor. Dizel hiçbir zaman ölmez diye bir şey yok. Ticari araçlarda otobüstü kamyondu elbette dizel tüketmeye devam edecek ancak binekte işler değişme yoluna girdi bir kere, bundan kaçış yok.
    Avrupa'nın yapamayacağı yatırımları yapmak gibi bir özgürlüğümüz var. Tamamen elektrikli araç üretimi nasıl start aldı biliyorsunuz. Avrupa yapamaz çünkü motor üreticileri orda, adamı s.kerler. Kendi ayaklarına sıkmak gibi bir şey olur. Mercedes Geely'ye %10 hissesini sattı niye? elektrikli araçları yapacak g.t yok. Çinlilere yaptırıp logosunu basacak el mecbur. Çok uzak değil 10 yıl içinde elektrikli araçlar benzinlilerle birlikte kafa kafaya gelir. Sonrası benzinli motorlar için de daha vahim olabilir.




  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Yatlar kotralar traktörler kamyonlar yasaklanır diyorsun yani. Güzel kafa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ne ilginç yorumlar var. Türkiye’de motorinin büyük kısmını ticari araçlar ( kamyon otobüs hafif ticari, traktör ) kullanıyor. Sanki bir gecede bunlar elektrikliye dönecek vs. gibi konuşulmuş . Motorin fiyatı her zaman benzinden düşük olacaktır bu da dizel araçların her zaman daha popüler olması demek. Dizel motor üretimi durmaz hemen korkmayın . En az 2030 o da sadece bineklerde . Otobüs kamyon vs 2050 lere gider. Fiat’ın açıkladığı durum sadece motor geliştirme ile alakalı üretme ile değil. Ayrıca sadece binek araçlarda . Fiat , Renault binek dizel üretmezse Türkiye’de heryer Doblo, Kangoo dolar .







    Bu dönüşümün tuşlu telefondan dokunmatik akıllı telefonlara geçiş gibi zannedenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam dizel üretmiyorum dese ne yapacaksın ? Dizel yok diye araba mı almayacaksın ?



    Seve seve alacaksın :)



    Sonuç : Dizelin piyasadan kalkamasın 3. dünya ülkeleri diye adlandırdığınız yerlerde DE araba üretimini ve tüketimini olumsuz etkilemez. Hele hele, bu fiyatlara bu arabaların satıldığı Türkiye’de hic etkilemez.



    Kendinizi bu duruma alıştırın. Bir gecede dizel bitip eklektik gelemez. Ancak gidişat belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 1 Mart 2018; 10:32:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda daha yeni dizel getiriyor. Honda bu ülkede fabrikası olan bir firma. Sen diyorsunki dizel bitecek. Arkadaşlar hayal dünyasında yaşıyor.

    Dizelim var. Dizeli sevmiyorum ama bu düzen bana bile dizel aldırdı. Benim görüşüm dizellerin fiyatının giderek artacağı. Adam sen ben gibi değil. Yılda 100bin 200bin km yapan adam var. Sen diyorsunki bu adam benzinli binecek. Yok yok şarj edip elektrikliyle gezecek. Zor o işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sepulnation S kullanıcısına yanıt
    Biz demiyoruz ülkeler diyor firmalar diyor. Adamın üretmediği motoru nasıl almayı planlıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.