Arkadaşlar yeni aldığım 13 pro telefonda android auto sesli komut özelliği bir türlü çalışmıyordu.En son googke chrom güncellemesini kaldırararak sorunu çözdüm.Neden bu sorunu yapıyor bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar bu elektrikli araç balonu yakında patlayacak size önceden haber vereyim.Sebep ise sizin hiç tahmin etmediğiniz bir yerden patlayacak.Malaesef geneli elektrikli araç sahibi olan youtuberler yüzünden patlayacak.Bu adamlar tam bir görgüsüzlük psikolojisi ile markete,fırına,çarşıya pazara giderken test videoları çekmeye başladılar.İzlediğim 10 araç test videosunun 9'u elektrikli.Doğru düzgün içten yanmalı araç videosu kalmadı.Bu adamlar giderken klima açmadan teke gibi terleye terleye ayağının altında yumurta varmış gibi araç sürerek bunu millete evden şarj yaptığını da söyleyerek ballandıra ballandıra anlatıyorlar.Millete elektrikli araçları zorla aldırtıyorlar.Bugün ev satışları dünyada hatta ülkemizde rekorlar kırıyor.Ülkemizde oran %20 ye dayandı.Bizim küçücük ilçede her yer üç tekerlekli römorklu şarjlı elektrikli motosiklet olmuş.Bunlar sayıya dahil bile değil.Tüm bunlar akaryakıt ötv gelirinde düşüş demek.Enerji tabi kayn.bakanlığı istatistikleri rakam rakam takip edip enerji sarfiyatlarını belirli periyotlarla yayınlıyor.Bir ara sayı böyle artarsa çeşitli tedbirler alırız demişti.İngiltere'de bir ara elektrikli araçlar icin km başı vergi alalım tezi bile gündeme gelmişti.Yani ben bu görgüsüz youtuber'lere çok kızıyorum.BU KAYMAĞI BİZE YEDİRMEYECEKLER!! Her an yeni bir düzenleme gelecek diye tedirginim.Benim bu görüşlerimi bencillik olarak görebilirsiniz ama ben başımıza gelecek olan şeyi net olarak biliyorum.EV araçların maliyet avantajını kaldırdıklarında elimizde 250-300 km menzil yapan pilli araçlar kalacak.Ha şimdi kesin birileri gelip yok efendim olmaz öyle şey falan diyecek.Bu tip insanların böyle söyledikleri herşey zamanla oldu.Bunlara cevap bile yazmaya gerek görmüyorum.Bugünkü iktidarlar padişahlardan,sultanlardan daha yetkililer.İstedikleri gibi at oynatırlar
Renault heçbek meganı kaldırdı gelen megane e-tesch C-Suv değisik bir model.Clio modeline elektrikli getiremedi.Scenıc,kadjar gibi Suvlarını elektrikli yapmak yerine başka modellere gecti.
Volkswagen ne golfü ne poloyu ne de passat'ı elektrikli yapabildi.Tiguan gibi T-roc gibi suvlarını elektrikli yapamadı ID diye bir seri uydurup ucube gibi bir şeyler ortaya çıkardı.
Audı BMW desen A3 A4 3,20 5,20 gibi modellerini elektrikli yapmak yerine x3 x1 gibi tuhaf tuhaf saçma sapan şeyler yaptı.
Skoda octavia,super b rapid karog vs bu modellerin hicbiri elektrikli olmadı başka modeller geldi
Hyundai i30 tuscon gibi modeller yerine ionic 5'6 gibintipsiz modeller getirdi.
Kıa ceed sportage gibi modelleri varken kıa ev3 Ev 4 gibi tipsizlik abidesi arabalar yaptı.
Japonlardan toyota honda zaten ezelden beri tipsizlerdi gene tipsiz oldukları icin değisen birsey yok.Zaten doğru düzgün elektrikli arabaları da yok.
Mersedes zaten dizeline de elektriklisine de paramız yetmeyeceği icin ne yaptıkları bizim gibileri pek ilgilendirmiyor.
Fıat'a gelecek olursak PSA ile birleşmeseydi halen kazık gibi el freni olan çamurluklarda sinyali olan eski fiorino ve dobloyu üretmeye devam ediyordu.Zaten 20 senede ancak bir model çıkarabiliyor.Allah'tan Psa'ya geçti de doblo mu elektrikli mi ne isterse peugeut yapıp veriyor kendilerine.
Oysa Peugeut markası öyle mi?
Adamlar tek başına dünya kadar model üretiyor ve aynı zamanda dizel,benzinli,elektrikli bir sürü seçenek ile
208,308,408,2008,3008,5008 gibi modellerine sahip çıkarak hem benzinli hem elektriklisini üretiyor.Vw golfü bile elektrikli yapamadı.
C3,C4,C5 vs hepsini hem benzinli hem elektrikli üretiyor.
Opel'de corsa,astra,mokka,grandland gibi modellere hem benzinli hem dizel hem elektrikli üretiyor.
Tek başına Fıat,Toyota,Opel,Cıtroen,Peugeut gibi 5 markaya dizel ve elektrikli ticari üretiyor.
Bununla da kalmayıp FCA gurubuna grande panda,500,600,junior,avanger,compas,lancia gibi model ve markalara elektrikli üretiyor.
Valla sosyal medyada,otomobil forumlarında en çok yerin dibine sokulan sevilmeyen marka psa ama bence yiğidi öldür hakkını yeme.Psa kadar müşteriye secenek sunan,modellerine sahip çıkan,yeniliklere ayak uyduran başka bir marka yok.İstedikleri kadar eleştirsinler psa milyonlarca otomobil tutkununun model devamlılığı ve tasarıma önem veren müşterileri en çok dinleyen markadır.
Arkadaşlar redmi note 8 den 13 pro 5g telefona geçtikten sonra aracta android autoda sesli komutu bir türlü çalıştıramadım.Bütün fonksiyonlar çalışıyor bir tek sesli konut çalışmıyor.Defalarca android autoyu kaldırıp güncellesem de sorun çözülmedi.En son yapay zekadan öğrendiğim kadarıyla google chrome güncellemesini kaldırdım.Kaldırınca sorun çözüldü ama note 8 deki gibi komutları düzgün algılamıyor.Bir de telefonda chrome güncel değil uyarısı veriyor
Arkadaşlar 60-70000 tl ppf icin vereyim mi diye düşünürken fıtppf markasını rastgele vatsap üzerinden buldum.Türkiyede tek olarak aracın modeline göre tüm parçaları hazır kesim.gönderiyorlar.Önce yapabilir miyim diye kendilerine sorunca hicam en iyisi size yaptıkca parca parça gönderelim paranız boşa gitmesin dediler.Müşteri ile iletişimleri,esnaflıkları gercekten çok iyi.Böyle bir firma nas bilinmez hala anlamış değilim.Dürüstçe ne dedilerse hepsi de aynen dedikleri gibi oldu.Önce kaputu gönderdiler.Kaputu yapınca güven geldi.Bu sefer ben ön camurluklar,ön kapılar,arka kapıları gönderin dedim.Hatta arka çamurlukları da aldım.Bagajı da sagolsunlar parcalardan artan olarak hediye gönderdiler.Kaputu alınca da farlar,orta direkler,tampon ucu,logo hediye göndermişlerdi.Nihayetinde boş günlerimde akşamları da garajda çalışarak komple aracı ppf kapladım.Malzeme aşağıdaki gibi hazır kesim.parca olarak geliyor.Reklam icin yazmıyorum ben herkese kesinlikle tavsiye ederim.

Gecenin bu saatinde ppf kaplıyorum.e-308 ne kadar kıymetli siz düşünün😂Geçen hafta ön kaput farlar,tampon üst bölüm,ön logo,ön iki far kaplamıştım.
Malzemelerin geri kalanı bugün geldi.Bugün ön iki çamurluk,ön iki kapı,arka iki kapıyı bitirdim.Yarın inşaallah en zor olan arka çamurlukları yapacağım
Üst direk ve marşpiyeller arka çamurlukla beraber geldiği için arabaya oturması epey zor.Tek başıma bugün bu altı parçayı bitirdim.Yarın bizimkiler bir tarafından tutarlar ben de kaplarım

Malzeme 1.sınıf 210 mikron 7 yıl garantili. Bilgisayarda aracın modeline göre hazır kesim geliyor.Bu işi kolaylaştırıyor.Son fotoğrafta arka farların malzemesi var.Bagaj,ve arka farları hediye göndermiş sağolsun.

Bu SUV araçların nesini seviyorlar anlamış değilim.Gerçekten toplumda bir akıl tutulması var.Resmen araç tasarımlarında geriye gider olduk.Özellikle Çin,Kore,Japonya gibi uzak doğu SUV araçları ile beraber tipsiz ve çirkin arabaların dibine vurdular.2.5 luk ford transit gibi minübüsler gibi gözüken gereğinden fazla büyük olan berbat,çirkin araçlarla trafik doldu.Dışardan baktığınızda hepsi de şu fotoğraftaki gibi gözüküyor.Bu bir gerçek. - Kaynak: forum.donanimhaber.com
Arkadaşlar çevre illkerde ve bulunduğum ilde komple ppf kaplaması fiyatlarını araştırdım.35000 liradan başlayıp 80-90000 liralara kadar gidiyor.Araştırmalarım.neticesinde 35-40 bin olan yerlerin malzeme ve uygulamasının iyi olmadığını google yorumlardan ve diğer araştırmalarımdan öğrendim.
Bulunduğum ilde 20-25 firmayı araştırdım.Google yorumlarını okudum ve olumsuz yorumları olanları iledim.Sadece iki firma kaldı.Bunların biri 57 diğeri 60 dedi.İki firmayı da aradım ve konuştuklarımdan tatmin oldum.Yarım saat boyunca en ince ayrıntısına kadar bilgi verdiler.185 mikron 5 yıl garantili.Sizce nasıl arkadaşlar?
Yarın ne olacağı belli olmayan bir dünyada yaşıyoruz.

Hızlı şarj tarifelerinin tek fiyat olması kabul edilir şey değil.800 V mimarili araçlar icin uygun olan 300-400 kw'lik sarj ücreti 15.99 ve 16.99 gibi fiyatlara satılıyor.Bu kadar yüksek güç çeken istasyonun maliyeti fazla ki 180 kw lik istasyonlara göre daha farklı fiyata satılıyor.Bu istasyonlar yaygınlaştığında 1 megawatt güçler sarj istasyonlarında kullanılmaya başlanacak.
Şimdi bu tarifeleri tek fiyat yaparak pahalı olan tarifeleri tüm tarifelere endeksliyerek bütün tarifeleri pahalı fiyattan satacaklar.800 Volt 400 kw ile şarj çeken elektrikli araçların yükünü 400 volt 200 kw altındaki elektrikli araçların sırtına yükleyecekler.
Bir kere bu durum maliyeti düşük olan bir ürünün maliyeti yüksek olan bir ürünle aynı fiyattan satılması yönünden bakıldığında ticaret ahlakı ile bağdaşmaz.Hiçbir ticari kural ve kanuna uymaz.
Şarj istasyonlarının yüksek güç tüketen pahalı elektrikli araçların maliyet yükü daha ekonomik düşük güçte şarj ile doldurulan araç sahiplerinin omuzlarına yüklenemez.
Bugün bütün DC sarjlar şu an en yaygın üç istasyonun belirlediği fiyat olan 180 kw üstüne uygulanan 15.99 veya 16.99 gibi fiyatlara gelirse elektrikli arac kullanmanın hiçbir akılla izah edilen tarafı kalmaz.
| Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef. |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.764
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 7.328)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9.091 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0