Şimdi Ara

debriyaj dipte kaldı yolda kaldım neden böyle oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba palio 250 bin km de ve 5 ay önce debriyaj set komple değişti ve kontrol edildi normal çalışıyordu
    değişirken orjinal değilde yan sanayi ama iyi marka yani iyi kalite taktılar,hatta vidalarda bile sorun varken vidalarda yenilendi
    aradan 2 ay gectı ve debryaj sehır trafıgınde sureklı dur kalk dur kalk yanı debrıyajı bırakır bırakmaz yıne basmaktan dolayı bunu ard arda 500 kez yapınca,ısındımı nedir debrıyaj yapısmaya basladı
    sankı ayakkabının altına sakız yapısırda yururken o yapıskanı hıssedersın oyle bır durum
    ustaya dedım sorun yoktu dedi,zaten araba asırı dur kalklarda ısındıgı ıcınmı nedır o zaman oluyor
    daha sonra sorun cıkarmadı
    taki bugun yıne aşırı ama aşırı trafık oldup km lerce dur kalk dur kalk yapınca debriyaj yapısmaya basladı

bir anda debrıyaj dipte kaldı ve ayagımla kaldırınca kalktı,yarım saat arabayı kenarda dinlendirdim,daha sonra hiç sorun cıkarmadı normal çalışıyor

ben trafıge bununla gıremıcekmıyım,fabrıka cıkısı debrıyaj setı sorun cıkarmadıda acaba degısıncemı sorun oluyor
    neden boyle

debrıyaj hıdrolık yok alyt ust merkez falan yazanlar var ama o zaman bu arızanın sureklı olması gerekmezmı sadece ard arda debrıyaja 500 kez basınca oluyor,trafık berbat ve 30 cm gıt dur yıne 30 cm gıt dur oyle trafık var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 27 Haziran 2020; 0:59:10 >

• Allah trafikten tüm şoförleri korusun inşallah. İstanbulda sadece birkaç kez araç kullandım. Otomatik olmasına rağmen illallah ettim. Yaşadığım şehirde şükür ki böyle dertler yok da rahat ediyorum.
    Soruna gelecek olursak; aklıma en başta frenlerin de aynı şekilde kullanımda şişmesi geldi.
    Bir de pedaldan kaynaklanan bir problem de olabilir mi? Zira daha önce gaz pedalının takılı kalması meselesine şahit olmuştum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ama normalde arıza yok sadece 10 km yolu dur kalk gıderken debrıyajı tam salarken yıne basmaktan kaynaklı sorun oluyor
    araba dınlenıp ardına yıne dur kalk trafıge gırdım ama bu seferde 2 saat dur kalk degılde yarım saat dur kalk yaptım sorun cıkarmadı,aşırı dur kalklarda olmaya baslıyor

çok eskıdende debrıyaj plaka yarı omurdeyken dur kalk yapa yapa gıdınce bu seferde bayırlarda debrıyajı salarken araba tıtrıyordu sankı 5 cı vıteste kaldırıyormusun gıbı oluyordu ama oda aşırı dur kalk ve ısınmaktan kaynaklıydı

hep boylemı olacak çaresı yok galıba
  • hacı yanlış hatırlamıyorsam debriyaj hidrolik. hidroliğini kontrol edin derim.
  • Volan bırakmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volan 2 defa kontrol edildi,hidrolik sevıyesı ıyı demıstı usta
    ılgınc bır arıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

volan 2 defa kontrol edildi,hidrolik sevıyesı ıyı demıstı usta
    ılgınc bır arıza
    bi de debriyaj merkezine baktırın hocam. yan sanayi takıldıysa bozulmuş olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sizin dedıklerınıze baktırıcam

ayrıca basına bu olay gelen olursa,kemerınızı cıkarın debrıyaj uzerındekı ayagınızı debrıyajla beraber kemerle dolayın
    boylece dıpte kalırsa,ayagınızı kaldırdıgınız zaman kemerle baglı oldugu ıcın pedalıda yukarı ceker
  • hidrolik sorunu olsa arıza sürekli kalıcı olurdu hidrolik eksilirdi

üst merkezde kaçırma olsaydı o zamanda eksilme ve kalıcı hasar olurdu
    OTO TAMİRCİMyoutube
    Debriyaj üst merkez arızası FORD Fiesta 2004 2007 KASA
    https://www.youtube.com/watch?v=Id1dRNdyCws

sanki alt merkez sorunu var gibi yay sorunu olabılır sökülünce yay kontrol edılıyormus,bunlara sımdı baktım
    Evde Teknikyoutube
    Debriyaj Alt Merkez Değişimi Nasıl Yapılır ?
    https://www.youtube.com/watch?v=k08ywVrE0gY

• balataya yapışan bir cisim olmalı
  • debriyaj dipte kaldı yolda kaldım neden böyle oldu

benim debriyaj böyle yedek parcalarda ne alt ne ust merkeze benzemıyor

• Benim pejo 206 aracımda debraj düşmüştü. Sanayi yakındı ite ite götürdük. Debraj teli kopmuştu. Eğer telli ise kopabilir kontrol ettirin. Vites kalırsa araç orada kalırsınız gitmez

debrıyaja basıp bıraktım kırmızı halka olan yer yukarı assagı ınıp cıkıyor üst merkez yada alt merkez bumu

bu mavi renk parça ne ise onun oynadıgını görmedim
  • arabada şu an sorun yok 200 km daha yol yapyım şu an sorunsuz,ama dediğim gibi çok basıldıgı zaman basık kalıyor

sizlerin arızaları kalıcı,bendeki gelip geçici olay
  • ustaya gıttım gosterdım tel kopsaydı dıpte kalırdı duzelmezdı tel değil dedi

hidrolik alt merkezde olur dedı hıdrolık sorunu olsaydı yıne düzelmezdi dedi

debrıyaj setı yenı degısmıstı bilyeden falan yapmaz dedı pedalın kökte kalması olayı

sorun alt ve üst merkez ıkısıde degısecek dedı,asırı bas ceklerde dayanmıyormus sonrada duzelıyor

alt ve ust merkez toplam 500 tl bıde ıscılık 150 tl toplam 650 tl bıde bu cıktı dıger arızaların yanına

debriyaj hidroliği hakkında bırsey bulamadım hidrolik kabımı var yoksa alt merkez içindemi olur yoksa fren hidroliği ıle aynı sıvımıdır bır yazı bulamadım

palıo 1.2 2004

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 29 Haziran 2020; 13:7:41 >
  • Bende de aynısı oluyordu, debriyaj telini orijinaliyle degistirdim düzeldi.

• bace3434 kullanıcısına yanıt
    1.3'te debriyaj hidroliği, fren hidroliği ile aynı dolum ağzından eklenir. 1.2'de aynı mı bilmiyorum.
  • yine kaldı sonra duzeldi.
    bu seferde trafik dur kalktan kaynaklı olmadı.
    araba rolantide klima acık saga yanasık 45 dakka calıstı.
    sonra debriyaja bir bastım setlesmis ve dipte kaldi.sonra bas cek bas cek yaptıp yumusadı.
    sonra yola cıktık sorun cıkmadı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.