Şimdi Ara

ATI Stream SDK beta V2.0, and ATI OpenCL beta driver V2.0 ile Atilere gelen Physx desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
8.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlaşılan o ki artık Ati kullanıcıları Physx effektlerinden yoksun kalmaycaklar yeni ATI Stream SDK beta V2.0, and ATI OpenCL beta driver V2.0 driverlarıyla Atide artık Physx effektlerini kullanabiliyor

ATI Stream SDK beta V2.0, and ATI OpenCL beta driver V2.0 ile Atilere gelen Physx desteği

'It gets betterer and betterer

It looks very much like ATI have done something with these drivers that will wipe the floor with NVidia - I'm not going to say what I think they've done, but if anyone tests with these and Vantage, I suggest that you first run the benchies with Catalyst 9.9 and watch them very closely (especially the New Callico asteroids), then run it with the beta drivers.

If you run 3D Mark 06, do the same, and keep an eye out from the start .........

Anyways, I ran 3D 06, just for more comparison to last weekends tests, and the results are below....

Same setup as Vantage.'

cat 9.9

cat 9.11

'Arkham Asylum with full NVidia physX enabled on an ATI HD 4890 card

Seems that ATI have shoved a fully working physics driver into the 9.11/dev. apps

I'll test again with medium setting enabled, as it kept dropping to between 12 & 20 FPS with that shot....'

orijinal makale :http://www.clunk.org.uk/forums/software-news/26077-ati-finally-launches-opencl-driver-2.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 17 Ekim 2009; 23:30:07 >

• link :http://developer.amd.com/GPU/ATISTREAMSDKBETAPROGRAM/Pages/default.aspx

you'll need to download the following files (indirmeniz gerekenler) :

ati-opencl-beta-driver-v2.0-beta4-vista-win7.zip (129MB)

ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64.exe (58.9MB) - has 2 files in it.

ATI will ask you to create an account to get them - takes @ 30 secs to create it.

Uninstall all your n-vid drivers, but don't uninstall your ATI 9.9 catalyst (it needs part of it to run).

Extract the files you've downloaded, and install them in this order:

ati-opencl-beta-driver

ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64-dev

ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64-samples

re-boot as normal, and you can set extra settings in the CCC

There's also a full set of destructions comes with it as well

• bende 4670 var acaba uygun olurmu ki ?
  • evet olur 4670 de destekleniyor girin yukarıdaki linkte yükelmeniz gerekenler var işletim sisteminize göre aşaıda driverlar var 32 bitse 32 bit için 64 bitse 64 bit için yükleyin bir de catalyst 9.9 üstüne kurmak lazım bunu
  • Deneyen arkadaşlar varsa yorumlarını bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

evet olur 4670 de destekleniyor girin yukarıdaki linkte yükelmeniz gerekenler var işletim sisteminize göre aşaıda driverlar var 32 bitse 32 bit için 64 bitse 64 bit için yükleyin bir de catalyst 9.9 üstüne kurmak lazım bunu

teşekkür ederim. zaten 9.9 yüklü. ayrıca windows 7 64 bit kullanıyorum. inşallah sorun çıkmaz.
  • keşke ati şu inadını bırakıp nvidiayla anlaşsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 18 Ekim 2009; 0:50:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belki de bu nvidia'nin al kardesim beles demesinin bir yoludur.
  • Deneyen yok mu?Physx tarih mi oluyor yoksa?Olur mu olur.
  • Tam olarak hangi sırayla yüklememiz gerek biraz ayrıntılı bilgi verirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

keşke ati şu inadını bırakıp nvidiayla anlaşsa

Aslında iyi olurdu. Çünkü PhysX desteği Nvidia kart almak için önemli nedenlerden biri olmaya başladı. Önceleri PhysX için gereksiz dendi ve PhysX destekli oyunların hepsi kıytırık gibi ifadeler kullanıldı. Gereksiz ise PhysX'i aktif etmek için niye uğraşasınki oynar geçersin veya madem kayda değer oyunlar değil hiç oynamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Ekim 2009; 8:55:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Deneyen yok mu?Physx tarih mi oluyor yoksa?Olur mu olur.

ben denedim ama soyle bisi oldu.

Uninstall all your n-vid drivers, but don't uninstall your ATI 9.9 catalyst (it needs part of it to run).

Extract the files you've downloaded, and install them in this order:

ati-opencl-beta-driver

ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64-dev

ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64-samples

re-boot as normal, and you can set extra settings in the CCC

There's also a full set of destructions comes with it as well.....

ati kartli makinada nasil bir nvidia surucusu olabilir ki fiziktir dedim ama fizigi silmiyoruz anladigim kadariyla bir de ekstra ayar filan gormedim ben ccc'de 9.10 rc8 kullaniyordum bu is icin 9.9 kurdum 9.9'a gore extra ayarsa dogru ama fizikle ilgili ayar yok.

ben soyle bir win7 64 icin anlatayim

linki verilen siteye uye olup win7 64 bolumunden 129 mb'lik bir de 58.9'luk dosyayi indiriyorsunuz bir de 29 mb var onu indirmiyorsunuz.

iki dosyayi da winrar kurulu ise sag tiklayip burada ac diyorsunuz 58.9 mb'lik exe'nin icinden iki tane exe cikiyor digeri surucu ama 9.9'u kaldirmiyorsunuz.

sirasiyla 129mb'lik acinca buyuyor surucu win7-64-dev ve win7-64-samples'i kuruyorsunuz restart sonrasinda oluyormus.

fizik kurup shifti simdi denedim 15 yarismaci quick race'de 19 fps goruyordum simdi 29 asagisi gormedim calisirsa bu is hic sasirmam ama vantage filan denemek lazim.

• Anladığım kadarıyla direk olarak Physx'i çalıştıramıyor. Zaten böyle bir şeyin olması da mümkün değil.
    Nvidia kart olmaksızın, oyundan Physx'i açınca merkezi işlemciye yükleniyor. Ati 'deki bu yeni teknoloji ise merkezi işlemcinin yükünü GPU ile paylaştırıyor. Yani dolaylı olarak Physx işlemleri Ati GPU'ya aktarılmış oluyor.

Eğer işe yarıyorsa çok güzel ama Nvidia nasıl Ati kartlarda Anti-Aliasing çalıştırmayacak şekilde ayar yapabiliyorsa, Physx'i de tamamen kapatabilir.
    Yani oyun nvidia kart görmeyince Physx seçeneği kapalı olur. Büyük bir ihtimalle de nvidia bundan sonraki oyunlarda böyle yapacaktır.

Peki nvidia neden Mirrors Edge, Batman gibi oyunlarda nvidia olmayan sistemlerde Physx için açma kapama seçeneği sundu diye sorabilirsiniz. Elbette, ati kullanan son kullanıcıya Physx aktif olunca "sistemi yerlerde sürünüyor" hissini vermek için. Ati buna çözüm bulduğunda nvidia da cevap olarak physx'i nvidia kart gözükmeyen sistem için kapatır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 18 Ekim 2009; 3:54:38 >

• Açıkçası hiç şaşırmayacağım çalışırsa.Hatta şimdiye kadar resmi olarak destek vermesede Ati el altından piyasaya birşeyler sürmeliydi.Eğer ki bu olay doğru çıkarsa(ki gelişmeler bu yönde) bunda Ati nin parmağı olduğuna inanıyorum.Resmi olarak destek vermesi için Nvidia ya lisans ücreti vereceğine böyle bir yol izlemiş olabilir.Physx tarih oluyor derken standart hale gelip bir ayrıcalığının olmayacağını kastettim.Standart bir konu pekte konuşulası bir olay olmayacağından gündemini yitirebilir demek istedim.Ati kullanan bir insan olarak Physx olsun diye Nvidia kart almayı düşünmedim.Ama çalışırsa da kimsenin yok diyeceğini sanmıyorum benim gibi.

@Storm Bringer

Ati yeter ki istesin yazılım olarak yapamayacağı hiçbirşey yok.İsterse Physx seçeneği hhiç çıkmasın.Bunlar halledilmeyecek şeyler değil.Fiziki olarak GPU destekledikten sonra hiçbir yazılımsal koruma bu olayın önüne geçemez.Yazılımsal olarak çok güçlü şifreler yapılabilseydi crack denilen olay olmazdı.Korsandan kimse şikayet etmezdi.Nasıl ki Crysis te DX 9.c modunda ultra high açılabilidyse buda aynı şekilde açılır.Herşey GPU da bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 18 Ekim 2009; 1:50:05 >

• nvidia önlem alacaktır. milyonlar harcadığı projenin amd tarafından bedavaya getirilmesine izin verecek değil ya
  • quote:

nvidia önlem alacaktır. milyonlar harcadığı projenin amd tarafından bedavaya getirilmesine izin verecek değil ya

Milyonlar harcıyo ama resmen adam haksız rekabet yaratmaya çalışıyo ne olacak şimdi...
  • ne alakası var haksız rekabetle? adam ar-ge yapıp kendi kartını almayanların hizmetine mi sunacak var mı öyle enayi firma?
  • quote:

Peki nvidia neden Mirrors Edge, Batman gibi oyunlarda nvidia olmayan sistemler için physx'i kapatmadı diye sorabilirsiniz. Elbette, ati kullanan son kullanıcıya "sistemi yerlerde sürünüyor" hissini vermek için.

mirrors edge'de fizik kapatilabiliyordu surunur gibi oynamadim batman'i bilmiyorum problemli bir oyun oldugu ortada.vantage denedim bisi farketmedi bu olay direkt fizik yerine gecmiyor olabilir 9.10 rc8 ile shift performansi zaten yukselmisti acaba diyorum bu olay sirf batman icin mi siz oyle yaparsaniz biz de boyle yapariz hesabi?kullanici ile oynamayin kardesim ya opusun barisin ya da bu oyun nvidia kart ister bu oyun ati kart ister yapin herkes isine baksin.
  • quote:

ne alakası var haksız rekabetle? adam ar-ge yapıp kendi kartını almayanların hizmetine mi sunacak var mı öyle enayi firma?

yukari tukursen intel asagi tukursen ati olursa hic dusunmez nvidia.beles al diyecek hali yok opencl de nerenin alan kodu ne alaka hic dusunmuyorsun bunlari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Bringer

Anladığım kadarıyla direk olarak Physx'i çalıştıramıyor. Zaten böyle bir şeyin olması da mümkün değil.
    Nvidia kart olmaksızın, oyundan Physx'i açınca merkezi işlemciye yükleniyor. Ati 'deki bu yeni teknoloji ise merkezi işlemcinin yükünü GPU ile paylaştırıyor. Yani dolaylı olarak Physx işlemleri Ati GPU'ya aktarılmış oluyor.

Eğer işe yarıyorsa çok güzel ama Nvidia nasıl Ati kartlarda Anti-Aliasing çalıştırmayacak şekilde ayar yapabiliyorsa, Physx'i de tamamen kapatabilir.
    Yani oyun nvidia kart görmeyince Physx seçeneği kapalı olur. Büyük bir ihtimalle de nvidia bundan sonraki oyunlarda böyle yapacaktır.

Peki nvidia neden Mirrors Edge, Batman gibi oyunlarda nvidia olmayan sistemler için physx'i kapatmadı diye sorabilirsiniz. Elbette, ati kullanan son kullanıcıya "sistemi yerlerde sürünüyor" hissini vermek için. Ati buna çözüm bulduğunda nvidia da cevap olarak physx'i nvidia kart gözükmeyen sistem için kapatır diye düşünüyorum.

Zaten benzer bi Çalışması wardı nvidia nın ama yama ile aşıldı haberinide FX 57 vermişti işte linkhttp://www.donanimhaber.com/Nvidianin_PhysX_sinirlamasi_hazirlanan_yeni_bir_yama_ile_asilabiliyor-15952.htm

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.