Şimdi Ara

ATI Stream SDK beta V2.0, and ATI OpenCL beta driver V2.0 ile Atilere gelen Physx desteği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
8.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • NVIDIA birşey yapabilcegını sanmıyorum NVIDIA physx bakdım orda (no Acceleration) görünüyor. Bu ATi openCL Beta Physx sanırım CPU kullanarak gerçekleştiriyor,
  • Ama ben Stream yüklemeden öncesi ile sonrasında bir fark dahi göremedim.

Hatta 9.10 sürücü ile bile aktifleştirebiliyorum ama yine aynı yukardaki sslerde olduğu gibi fps durumu.

Bide konunun açılışına bakarsanız 4890 ile 12-20 fps arası oynanmış oyun. Benimkide 11 fps ye düştü en az yani ilk bahsedileni çoğumuz başarmışız aslında ama biz fizik kapalı iken aldığımız performansı beklediğimiz için hüsrana uğradık bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 26 Ekim 2009; 23:20:27 >
  • 3dmark 06 da physx desteği yokki neyin testibu :D
  • Demmeki oluyormuş Physx NVIDIA özgu değil artık ATi E.kartlarıda Physx kullanıyor .FPS tutarsız oyun sırasında aynı oda bazen fps düşerken basen fps'de düşme olmuyor
  • quote:

Kurulum sırayla

1.ati-opencl-beta-driver-v2.0-beta4-vista-win7.zip ,CC 9,10 üzerine yükledim ve PC resetledim

2.ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64.exe açılımında 2 edet kurulum doysası çıkıyor ,bunları HDD'de ATi klasörlerin bulundugu dizini gösterip kurdum PC resetledim

3.kurulumda önce yada sonra (nvidia pyhsx) silmedim

aynen yaptım fakat pyhsx açılmadı...
  • hocam orada püf noktası var sdk 'yı kurarken
    custom seçip kurulum dizini olarak
    64 bit için
    C:\Program Files (x86)\ATI Technologies
    32 bit için
    C:\Program Files \ATI Technologies

klasörünü seçiceksin bu şekilde kurarsan aktif edebiliyorsun diğer türlü direkt kurarsan physx açmıyor.
    ama performans pek tatmin edici değil yinede ati bu olıyı geliştirip physx'in anlamsızlaşmasına yol açabilir.
    ki bence bu önemli nvidia 'da zora düşüp somut geliştirmeler yapar belki sıkışınca...

quote:

Orijinalden alıntı: sky27

quote:

Kurulum sırayla

1.ati-opencl-beta-driver-v2.0-beta4-vista-win7.zip ,CC 9,10 üzerine yükledim ve PC resetledim

2.ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64.exe açılımında 2 edet kurulum doysası çıkıyor ,bunları HDD'de ATi klasörlerin bulundugu dizini gösterip kurdum PC resetledim

3.kurulumda önce yada sonra (nvidia pyhsx) silmedim

aynen yaptım fakat pyhsx açılmadı...

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi
    yinede ati bu olıyı geliştirip physx'in anlamsızlaşmasına yol açabilir.
    ki bence bu önemli nvidia 'da zora düşüp somut geliştirmeler yapar belki sıkışınca...

Bu resmi olmayan yöntemi kullanıcıların kaçta kaçı yapabilecek ki? Görüyoruz işte, çoğu kullanıcı yardım istiyor. Ayrıca sorunlar da meydana geliyor gördüğüm kadarıyla, stabil değil.

Ayrıca bilmem farkında mısınız, bu sayede Physx önceden onu gereksiz gören çevreler tarafından benimseniyor, daha fazla taraftar buluyor, daha çok yayılıyor. Bir nevi ailenin kötü çocuğu sevilmeye başlıyor yani. Nvidia bu işten dolaylı olarak karlı çıkıyor, kendi malının reklamını ATI kartlarla yapıyor, daha ne istesin :)

Ha sizin gibi halihazırda ATI kartı olan kullanıcıların bu işten kısa vadede karlı çıkacağı şüphesiz. Sevdikleri oyunları Physx ile oynayabilecekler sonuçta. Ama ATI'ye bir faydası var mı emin değilim. Uzun vadede kendisine zarar bile verebilir bu resmi olmayan yöntemle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 27 Ekim 2009; 11:08:02 >

• hocam ortada physx kullanmak kırmak gibi bir durum yok ki ben kendi adıma hiç bir zaman physx çok gereksiz demedim aksine güzel ona katılıyorum.
    burada opencl ve dx 11 esnekliği sayesinde physx kodlarını serbest olarak her platformda işleyebilme
    çalıştırabilme durumu var yani etik olmayan bir durum söz konusu değil zaten.
    ati'ye şu faydası olur nvdia artık diretemez oyun yapımcılarına ve bir nevi oyunlarında şike yaptıramaz.
    benim içinse değişen bir şey yok daha 1 ay öncesinde 8800 gts 512 kullanıyordum bugün hd 4870 yarın bakmışssın gtx 260 kullanmışım...
    yani benim açımdan hangi firmanın ne yaptığı değil bize nasıl yaradığı önemli
    physx bu şekilde opencl ile işlenebilirse nvidia physx arkasına sığınmaktan vazgeçip belki biraz yenilik yapar
    8800 gts,9800 gtx,gts 250 hala aynı kartlar ise 8800 gt ve 9800 gt de aynıysa nvidia uzun süredir yenilik yapmıyor demektir
    bunun da aslında temel sebebi bizde physx var diyip birçok kullanıcıya physx'i pazarlarken yeniliklere yatırım yapmamış olmalarıdır.
    benim için değişen birşey olmaz dediğim gibi yarın belki gtx 260 kullanırım yada hd 5850 baktım ki fehmi sağlam geldi alırım bir gt300
    ayrıca ati'ye olacak faydası şu ati uzun zamandır bu konuda açık platform olması gerektiğini söylüyor nvidia ise physx 'i dayatmaya çalışıyordu
    opncl ile bu komutlar farklı arayüzlerde işlenirse bizde yok ati ucuz onu mu alsak yada nvidia pahalı ama physx var olsun atide de dx 10.1 var onu mu alsak diye düşünmeyiz
    forumlarda dx 10.1 gereklimi gereksizmi yada physx gereklimi gereksizmi diye tartışmayız.
    kartların belli standartları olur dayatmalar son kullanıcıları etkilemez.
    şu anda bakarsak ati'ile dx 10.1 hawx oynamak çok hoş oluyor nvidia ile de batman yada miror's edge
    yani kullanıcı ne alırsa alsın birşeylerden mahrum kalıyor ben bu yüzden nvidia sıkışssa iyi olur dedim ki
    ati'lerde mutlaka physx veya başka bir fizik motoru desteklemeli

quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

quote:

Orijinalden alıntı: cobi
    yinede ati bu olıyı geliştirip physx'in anlamsızlaşmasına yol açabilir.

Bu resmi olmayan yöntemi kullanıcıların kaçta kaçı yapabilecek ki? Görüyoruz işte, çoğu kullanıcı yardım istiyor. Ayrıca sorunlar da meydana geliyor gördüğüm kadarıyla, stabil değil.

Ayrıca bilmem farkında mısınız, bu sayede Physx önceden onu gereksiz gören çevreler tarafından benimseniyor, daha fazla taraftar buluyor, daha çok yayılıyor. Bir nevi ailenin kötü çocuğu sevilmeye başlıyor yani. Nvidia bu işten dolaylı olarak karlı çıkıyor, kendi malının reklamını ATI kartlarla yapıyor, daha ne istesin :)

Ha sizin gibi halihazırda ATI kartı olan kullanıcıların bu işten kısa vadede karlı çıkacağı şüphesiz. Sevdikleri oyunları Physx ile oynayabilecekler sonuçta. Ama ATI'ye bir faydası var mı emin değilim. Uzun vadede kendisine zarar bile verebilir bu resmi olmayan yöntemle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Ekim 2009; 12:03:06 >

• Sati Batman Physx normal yapınca hata mesajı verıyor (NVIDIA kart içindır senın kartın desteklemes gıbı ) lakin ati sürücüne sonrada yapılan ATi openCL*Stream ile yapılan bypass ile oyun içindeki Physx codlarını açıga çıkarıyor

NVıdıa E.kartlarını biz kullanıcılara pahalı satmasının nedeni PHYSx desteklemesiydi ,Eger ati opencl+stream daha stabil hale getirip oyun içindeki fps ortalama 25-30 arasında tutabılırse NVIDIA satış polıtakasını değiştirecekdır

NVIDIA bu konuda yasal ve sonradan sürücü güncellemelerıyle yapabılcek 1 seyi yok çunki ATi, NVIDIA PHYSx üzerinden çalıştırmıyor opencl kullanarak oyun içindeki physx codlarını açıga çıkarıyor

*_*Unutmadan batman'da 1280*800 çözünürde physx o kadar kasmıyor ATi kartımla birazda physxli batman oyniyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 27 Ekim 2009; 13:45:33 >

• +1000
    quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

Sati Batman Physx normal yapınca hata mesajı verıyor (NVIDIA kart içindır senın kartın desteklemes gıbı ) lakin ati sürücüne sonrada yapılan ATi openCL*Stream ile yapılan bypass ile oyun içindeki Physx codlarını açıga çıkarıyor

NVıdıa E.kartlarını biz kullanıcılara pahalı satmasının nedeni PHYSx desteklemesiydi ,Eger ati opencl+stream daha stabil hale getirip oyun içindeki fps ortalama 25-30 arasında tutabılırse NVIDIA satış polıtakasını değiştirecekdır

NVIDIA bu konuda yasal ve sonradan sürücü güncellemelerıyle yapabılcek 1 seyi yok çunki ATi, NVIDIA PHYSx üzerinden çalıştırmıyor opencl kullanarak oyun içindeki physx codlarını açıga çıkarıyor

*_*Unutmadan batman'da 1280*800 çözünürde physx o kadar kasmıyor ATi kartımla birazda physxli batman oyniyim

• quote:

hocam orada püf noktası var sdk 'yı kurarken
    custom seçip kurulum dizini olarak
    64 bit için
    C:\Program Files (x86)\ATI Technologies
    32 bit için
    C:\Program Files \ATI Technologies

klasörünü seçiceksin bu şekilde kurarsan aktif edebiliyorsun diğer türlü direkt kurarsan physx açmıyor.
    ama performans pek tatmin edici değil yinede ati bu olıyı geliştirip physx'in anlamsızlaşmasına yol açabilir.

Yine olmadı. yahu siz fizik motorunu nerden açıyorsunuz. ATI ccc'de öyle bir ayar yok.Batman'de de yok.Nvidia pyhsx'de kurulu.

ATI Stream SDK beta V2.0, and ATI OpenCL beta driver V2.0 ile Atilere gelen Physx desteği

Oyunun ayar menüsünde çıkması gerekmiyormuydu....

• update yapacasın v1.1 patch çekeceksin ozaman menüde en altta nvidi physx diye çıkıyor

ayrıca bende bir konu açtım orada da nasıl performanslı çalışır onu ss ler ile göstermeye çalıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_35378249/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Ekim 2009; 14:15:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: love_tired

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

nvidia önlem alacaktır. milyonlar harcadığı projenin amd tarafından bedavaya getirilmesine izin verecek değil ya

Milyonlar harcıyo ama resmen adam haksız rekabet yaratmaya çalışıyo ne olacak şimdi...

Haksız rekabet mi ? Adam gidip firmayı alıp ondan sonrada gel ATI kardeşim gel birlikte yapalım,senin annen bir melekti yavrum gibi terimleri kullanırsa nvidia kendi zararına çalışır.Aynı şeyi ATI yapıp nvidia yapmasaydı böyle düşünülürmüydü çok merak ettim.
  • Yahu şimdi gidip bütün oyunların orjinalini satın alsam yani bir dünya para versem sonrada neymiş "senin nvidia kartın yok ati kartın var para verdiğin şeyin tüm özelliklerini kullanamazsın" diyen oyun yapımcılarını mahkemeye versem haksız çıkarmıyım???
  • bazı şeyleirn ortak standart olmaması son kullanıcıyı zorlar hocam
    ister nvidia ister ati hiç bir konuda tekel olmamalılarki bizde ulaşılabilir fiyatlardan
    iyi ekran kartları alabilelim şu anda sen de bende son kullanıcıyız
    bu yüzden ati yi veya nvidia yı savunmak bana göre anlamsızdır.
    quote:

Orijinalden alıntı: stradosphere

quote:

Orijinalden alıntı: love_tired

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

nvidia önlem alacaktır. milyonlar harcadığı projenin amd tarafından bedavaya getirilmesine izin verecek değil ya

Milyonlar harcıyo ama resmen adam haksız rekabet yaratmaya çalışıyo ne olacak şimdi...

Haksız rekabet mi ? Adam gidip firmayı alıp ondan sonrada gel ATI kardeşim gel birlikte yapalım,senin annen bir melekti yavrum gibi terimleri kullanırsa nvidia kendi zararına çalışır.Aynı şeyi ATI yapıp nvidia yapmasaydı böyle düşünülürmüydü çok merak ettim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.