Şimdi Ara

ATI Stream SDK beta V2.0, and ATI OpenCL beta driver V2.0 ile Atilere gelen Physx desteği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
8.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla bende pek degişen bişi olmadı sıra ile yaptım ama ccc dende extra bi ayar cıkmadı xp de deneyim bide bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

ne alakası var haksız rekabetle? adam ar-ge yapıp kendi kartını almayanların hizmetine mi sunacak var mı öyle enayi firma?

yukari tukursen intel asagi tukursen ati olursa hic dusunmez nvidia.beles al diyecek hali yok opencl de nerenin alan kodu ne alaka hic dusunmuyorsun bunlari.

abi mantık var en büyük rakibine al onlarca milyon harcadım tepe tepe kullan mı diyecek desteğini keser yine böyle saçma bir hamle yapmaz
  • quote:

quote:

quote:

ne alakası var haksız rekabetle? adam ar-ge yapıp kendi kartını almayanların hizmetine mi sunacak var mı öyle enayi firma?

yukari tukursen intel asagi tukursen ati olursa hic dusunmez nvidia.beles al diyecek hali yok opencl de nerenin alan kodu ne alaka hic dusunmuyorsun bunlari.

abi mantık var en büyük rakibine al onlarca milyon harcadım tepe tepe kullan mı diyecek desteğini keser yine böyle saçma bir hamle yapmaz

desteğini kesemez bu saatten sonra bu kadar övdü gereksiz bişey diyemez ama bi orta yol bulunur herhalde

• Bendede nfs shift harici değişen birşey yok.Batman,mirrör edge eskiden physx açıkken neydiyse şimdide o.
  • iyi ki pazar. baska forumdan da bakiyorum iddia eden arkadas ayni clunk.video filan gosteriyor o forumdakiler de World Tekvando Federasyonu diyor ama bakacaz ne cikacak?

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=236899

http://www.clunk.org.uk/news-stories/does-ati-s-opencl-and-stream-sdk-v2.0-driver-release-utilise-physics-drivers-in-games.html

fx boyle bir haber yapmisti uzun bir de yorum var gozunuze takilirsa.

http://www.donanimhaber.com/Nvidia_OpenCLi_dusunuyor_PhysX_icin_ATiye_goz_kirpiyor-13476.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Ekim 2009; 3:13:39 >

• Denedim ve çalışıyor, sürücüler tam olarak oturursa çok daha iyi olacaktır.
  • quote:

quote:

Peki nvidia neden Mirrors Edge, Batman gibi oyunlarda nvidia olmayan sistemler için physx'i kapatmadı diye sorabilirsiniz. Elbette, ati kullanan son kullanıcıya "sistemi yerlerde sürünüyor" hissini vermek için.

mirrors edge'de fizik kapatilabiliyordu surunur gibi oynamadim batman'i bilmiyorum problemli bir oyun oldugu ortada.vantage denedim bisi farketmedi bu olay direkt fizik yerine gecmiyor olabilir 9.10 rc8 ile shift performansi zaten yukselmisti acaba diyorum bu olay sirf batman icin mi siz oyle yaparsaniz biz de boyle yapariz hesabi?kullanici ile oynamayin kardesim ya opusun barisin ya da bu oyun nvidia kart ister bu oyun ati kart ister yapin herkes isine baksin.

Benim demek istediğim, Physx seçeneği tamamen kapanmıyor otomatik olarak. Hani seçenek gri olur, seçilmez ya öyle işte. Ati kart olmayınca Physx'i merkezi işlemci hesaplamaya kalkıyor. Ati gpu da burada devreye girerek, işlemcinin yükünü paylaşacak.
    Mirror's Edge'de Ati'li sistemde Physx 'i açınca merkezi işlemcinin gücü yetmediği için, takılmalar yavaşlamalar oluyordu bazı sahnelerde. Batman'de ise sürekli dalgalanan bir pelerin ve yerler kağıt, yaprak vs gibi cisimlerle dolu olduğundan yavaşlama ciddi şekilde görülüyor.

@ -dehşet-
    Zaten nvidia, Aegia'yı satın aldıktan sonraki zamanda çıkardığı ekran kartlarına özel physx desteği koymadı ki. Physx hesaplamalarını da yapsın diye tasarlanmamış kartlara bir anda yazılım desteği ile physx geldi. Yani physx için bir tür donanımsal "codec" ya da benzeri bir donanımsal eklenti gerekmiyor bunu görmüş olduk. İhtiyaç olan, işlem gücü ve uyumlu yazılım. işlem gücü Ati'de var, bir de yazılım halledildi mi, physx çalıştıramaması için hiç bir sepep yok. (Yasal yaptırımlar dışında)

• Supported Cards:

ATI Radeon™ HD
    5870
    5850
    5770
    5750
    4890
    4870 X2
    4870
    4850 X2
    4850
    4830
    4770
    4670
    4650
    4550
    4350

• DX11 WHQL drıver cıktıgında isler degisecek bu bellyidi

düsünürseniz dx11 beta olarak vistaya dün mü ne cıktı w7 daha ofikal sunum yapılmadı ve ati dx11 altında iyi perf vericek kartlar ve driverları yetistirdi helal valla .. perf artısı olacaktır bı mıktar yeni driver ve dx updateler ile.. mutlaaka tabi.

cunku sanırım dx11 ın en ıyı ozellıgı daha programlanabılır optimize edilebilir olması ve tabi multi core tam destek bakalım gorucez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Ekim 2009; 8:41:46 >
  • bellki ati nin mühendisler de boş degil korkum yakında ati bu olaydan sıkılıp o da sadece kendi kartlarında calısan buna benzer birşey yaparsa bizim icin kötü olur
  • şu olayı resimli olarak yapıp buraya uploadlasanız çok iyi olur ya. yapamadım 3dmark06 tan aldıgım puan degismedi aksine 2 puan düştü
  • Aha gitti Phys-X in havası
  • Ati'nin PhysX'i çalıştırabilmesine şaşırmadım ama resmi olarak rakip firmanın teknolojisini çalışırtıracak bir çözüm getirmelerini beklemiyordum açıkçası. Bir de bu girişim uzun soluklu olmaz, piyasanın gazını almak için yapılmış bir girişim bence zira Ati harıl harıl açık standart kendi fizik işlem biriminin üzerinde çalışıyor.
  • indirmeye başladım.deneyelim bakalım.
  • ATi bir ara Bullet Physics ile çalışıyordu. Hatta ayrı bir standart olarak donanımsal destek de verecekti bu fizik motoruna. Ama Bullet fizik motorunu yapan şirket "biz motoru geliştirmek için GeForce kartları kullanıyoruz, nVidia çok iyi bir teknoloji ortağı" deyince sanırım biraz hayal kırıklığına uğradı.

PhysX (1. sırada) ve Havok (2. sırada) motorlarının ardından Bullet 3. sırada yer alıyor. Gerçi toplamda dört tane var ama yine de çok kötü değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 18 Ekim 2009; 11:39:51 >
  • resimli anlatım ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Deneyen yok mu?Physx tarih mi oluyor yoksa?Olur mu olur.

ben denedim ama soyle bisi oldu.

Uninstall all your n-vid drivers, but don't uninstall your ATI 9.9 catalyst (it needs part of it to run).

Extract the files you've downloaded, and install them in this order:

ati-opencl-beta-driver

ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64-dev

ati-stream-sdk-v2.0-beta4-vista-win7-64-samples

re-boot as normal, and you can set extra settings in the CCC

There's also a full set of destructions comes with it as well.....

ati kartli makinada nasil bir nvidia surucusu olabilir ki fiziktir dedim ama fizigi silmiyoruz anladigim kadariyla bir de ekstra ayar filan gormedim ben ccc'de 9.10 rc8 kullaniyordum bu is icin 9.9 kurdum 9.9'a gore extra ayarsa dogru ama fizikle ilgili ayar yok.

ben soyle bir win7 64 icin anlatayim

linki verilen siteye uye olup win7 64 bolumunden 129 mb'lik bir de 58.9'luk dosyayi indiriyorsunuz bir de 29 mb var onu indirmiyorsunuz.

iki dosyayi da winrar kurulu ise sag tiklayip burada ac diyorsunuz 58.9 mb'lik exe'nin icinden iki tane exe cikiyor digeri surucu ama 9.9'u kaldirmiyorsunuz.

sirasiyla 129mb'lik acinca buyuyor surucu win7-64-dev ve win7-64-samples'i kuruyorsunuz restart sonrasinda oluyormus.

fizik kurup shifti simdi denedim 15 yarismaci quick race'de 19 fps goruyordum simdi 29 asagisi gormedim calisirsa bu is hic sasirmam ama vantage filan denemek lazim.

Bendeki sonuç aynen senin gibi ilk olarak koyduğun resimdeki hatayı aldım shift ve batmen açmadığı için nvidia sitesinden fizik yüklemek zorunda kaldım batman bi fark görmedim ama shift te senin dediğin gibi 15 yarismaci quick race'de 19 fps goruyordum simdi 29 asagisi gormüyorum.

• Unreal Tournemant da deniyen oldumu çalışıyomu ?
  • şimdi bu ati 3870 de çalışmıyormu acaba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.