Yarbay
08 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme
Toplam: 1026 (Bu ay: 0)
Gönderileri
İlanlarımı güncellememe rağmen üste çıkmıyor. Açtığım ilanları ikinci el bölümünde bulamıyorum.
Türk Telekom saha ekibinin değişmesi gerekiyor dediği direkten evime gelen telefon kablosu için Turknet benden 99 TL+metre başına 4.5 TL para istiyor. Bu kablo benim iç tesisatıma dahilmiş. Sıfırdan abonelik başlatanlardan kablo dahil 66 lira alan Turknet benden ortalama 200 lira istiyor. Bu kablo yıllardır kullanıldığı için yıpranmış durumda, benlik birşey yok yani. Telekom "Turknet bize kayıt açsın değiştiririz" diyor Turknet ise yukarıdaki parayı almazsam değiştirmem diyor. Adamlara beni arayın diyorum, aramıyorlar, sanırsınız bedavaya veriyorlar interneti. En sonunda gittim başka bir sağlayıcıya başvuru yaptım, kurulum için para da vermeyeceğim. Turknet iyi süper diyenler sorun yaşamayan arkadaşlar, sorun olursa nasıl bir muamele göreceğinizi bilin diye açtım bu başlığı.
Ev içi tesisatıma dahilmiş bu direk:
Turknet Telefon Direğini Ev İçi Tesisatımdan Sayıyor
Turknet Telefon Direğini Ev İçi Tesisatımdan Sayıyor
Turknet Telefon Direğini Ev İçi Tesisatımdan Sayıyor
Forumda birçok Evo serisi SSD kullanıcısı üyenin, Samsung'un etiket değerlerine sentetik testlerle ulaşamadığına dair konu açtığını görüyorum.
Yaptığım araştırmada Evo serisindeki performans düşüklüğüne disk kapasitelerine göre farklı boyutlarda bulunan SLC ön belleğinin dolmasının neden olduğunu düşünüyorum.
Aşağıda Anandtech üzerinden almış olduğum tablolarda Evo serisinde kullanılan TLC yongalarının sıralı yazma hızlarına bakarsanız, Samsung'un etiket değerlerini SLC ön belleğinin hızlarına göre belirlediğini görebilirsiniz.
Samsung Evo Serisi Disklerdeki Performans DüşüklüğüSamsung Evo Serisi Disklerdeki Performans Düşüklüğü
Daha anlaşılır ifade etmek gerekirse 860 Evo 250GB diski ele aldığımızda sıralı yazma hızı 520 MB/s olan 12GB kapasiteye sahip SLC önbellek bölümünü doldukça performans düşüyor.
SLC ön belleğin arka planda bazı uygulamalar tarafından işgal edildiğini düşünüyorum. Böyle düşünmemin sebebi ise bu performans sorununun Güvenli Mod açıkken yaşanmıyor olması.
Güvenli Mod Kapalı/Açık:
Samsung Evo Serisi Disklerdeki Performans DüşüklüğüSamsung Evo Serisi Disklerdeki Performans Düşüklüğü

Konuyu ben değil de başkası açmış olsaydı sıralı yazma hızlarının günlük kullanıma etki etmeyeceği şeklinde yorum yapabilirdim. Ancak bu SLC ön bellek ne zaman dolsa bilgisayarda bir ağırlaşma olduğunu hissediyorum. 860 Evo'dan epey eski olan MLC NAND yongalı Crucial MX200 böyle bir ağırlaşma yok mesela.
Evo serisi disk kullanıp performansından memnun olmayan varsa Güvenli Mod kapalı ve açık şekilde test yapıp aradaki farka bakabilir.

Aynı şikayetle Techpowerup'ta açılmış bire konu:https://www.techpowerup.com/forums/threads/unstable-work-of-samsung-860-evo-300mb-s.258323/
1903 güncellemesi ile beraber PCI X-Fi kartlarda oluşan ses cihazı bulunamadı hatası yeni çıkan sürücü ile düzeltildi.

Sound Blaster X-Fi Series Software Pack for Windows 10
Release date : 24 Jun 19
File Name : SBXF_PCDRV_L11_2_30_0012.exe
This download contains the driver and application(s) for use with your Sound Blaster® X-Fi™ series of audio devices. For more details, read the rest of this web release note.

This download supports the following devices only:

Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
Sound Blaster X-Fi Platinum
Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
Sound Blaster X-Fi Elite Pro
Sound Blaster X-Fi Elite
Sound Blaster X-Fi
Fixes:

Fix no audio heard or "Unable to find audio device" error, with Windows 10 RS4 (Version 1803) and above.

https://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=100271
Merhaba,
Ta Windows XP zamanında almış olduğum ve o zamanlar XP'deki DirectSound kütüphanesi sayesinde harikalar yaratan PCI ses kartımı atıl durumdan çıkarıp Asus Z97 Pro Gamer anakartımın tek kullanılabilir PCI yuvasına taktım ve Creative'in 2016 yılında Windows 10 için çıkarmış olduğu sürücüyü yükledim. Ses kartının hemen üzerinde GTX 1080 ekran kartı bulunuyor. Sorun şu ki ses kartını daha önce kullanırken duymadığım sesleri duymaya başladım. Bilgisayarı açtığım gibi "pat" diye ses geliyor kapatırken de. Bunu dert etmeyebilirdim belki de ama daha da ilginç bir sorun var. Bilgisayarı ilk açtığım seferde herhangi bir yerden müzik açtığımda rastgele biçimde seste çatırdama oluyor. Bilgisayarı kapatmadan yeniden başlat dediğim de ise çatırdamalar gidiyor ama açılıştaki ve kapanıştaki pat sesi hâlâ var. Pat diye çıkan sesin anakarttan kaynaklandığı aşikar çünkü daha BIOS ekranı bile gelmeden çıkan bir ses. Ama çatırdama İngilizce tabirle Crackling sorunu bilgisayarı yeniden başlattığımda düzelmesi sebebiyle yazılımsal gibi duruyor. Creative'in 2016'dan bu yana yeni bir sürücüsü yok ki zaten olmasını da beklemiyorum artık kartın epey eski olduğunu düşünürsek. Bu çatırdama olayını her seferinde bilgisayarı yeniden başlatmadan nasıl çözebilirim bunun için konuyu açtım. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
Corsair AX1600i Güç Kaynağı
Corsair ile Flextronics yine yapmış yapacağını.
Güç kaynağının çıktığından bugün haberim oldu. CES 2018'de görücüye çıkmış, 8 Ocak itibariyle incelemeleri yayınlanmış. Okuduğum incelemelerin vurucu kısımlarını derleyerek burada paylaşmak istedim.
Zaten piyasanın en iyi güç kaynağı olan AX1500i'nin üreticisi konumunda olan Corsair, bu güç kaynağını tahtından edecek bir güç kaynağının 4 senedir çık(a)mamasından sıkılmış olsa ki kendi kendini geçme ihtiyacı hissetmiş.
AX1600i, AX1500i gibi safkan dijital bir PSU. Nedir bu safkan dijital PSU?
Sanılanın aksine Corsair Link özelliğine sahip güç kaynaklarının hepsinin gerçek dijital güç kaynağı olmadığını belirtmek istiyorum. İkinci el bölümde RM750i'nin dijital güç kaynağı olduğu vurgulanarak satılıyor mesela. Bu kesinlikle yanlış. Bir güç kaynağının dijital olup olmamasını belirleyen içinde kullanılan PWM'dir. Link özelliğine sahip olup dijital olmayan güç kaynakları bir DAC(Analogtan Dijitale Dönüştürücü) ünitesi yardımıyla "görüntüleme" yapabiliyor. AXi serisi dışında benim bildiğim safkan bir dijital güç kaynağı serisi yok.
Gelelim AX1600i'nin, AX1500i'nin üzerine neler kattığına.
Bence devrimsel yenilikler içeriyor. Yeniliğin temelinde standart Si(silisyum) MOSFET'ler yerine GaN(Galyum Nitrit) FET'ler kullanılmış olması yatıyor. GaN FET'ler Si MOSFET'lere oranla anahtarlama kayıplarını ciddi şeklinde azaltmış. Bu da yüksek verimlilik ve anahtarlama hızı demek. Ayrıca GaN FET'ler Si MOSFET'lere göre %40 daha fazla güç yoğunluğu sunduğundan kullanılan transformatörlerin de boyutu küçülmüş. Bu da güç kaynağının boyunun AX1500i'ye göre 25 mm azalmasını sağlamış. Bir başka yenilik de %96'ya kadar verimlilik sunan tipik APFC dönüştürücü yerine %99'a kadar verimlilik sunan totem kutuplu PFC kullanılması. Arkadaki %3'lük fark PSU tam yükte iken 50W daha az güç harcamasını, bu da güç kaynağının daha az ısınması sağlıyor. Bu totem kutuplu PFC dönüştürücüsünün kullanılması için GaN FET kullanılmasının şart olduğunu okudum. Yani bu bence devrimsel yeniliklerin temelinde kullanılan GaN materyali var. İnceleme yapan siteler şimdiye kadar yapılmış en iyi güç kaynağı olduğunda hemfikir. TechPowerUp daha iyi bir güç kaynağı yapılır belki bir gün diye 10 üzerinden 0.1 puan kırmış.
Pratikte bu kadar devasa bir gücü sunan kaynağa çoğumuzun ihtiyacı yok. Ama barındırdığı teknolojilerle yeni bir standart oluşturmaya doğru gidiyor Corsair ve Flextronics ortaklığı. Yani siz yarın bu teknolojilere sahip daha düşük güçteki kaynakları alabilmenizin önünü açıyor, diğer üreticileri daha iyisini yapmaya zorluyor.
İhtiyacım olmasa bile, sırf sahip olmak istediğim için alabileceğim bir güç kaynağı. İhtiyacım olanın 3 katı gücü sunuyordur sanırım. Amazon.de'de ön siparişte ama Türkiye'ye ne yazık ki gönderilmiyor.
http://www.gigabyte.com.tr/media/about/contact-us/

Adresinde bulunan telefonlardan bir insan evladına bağlanabilen oldu mu?
GIGABYTE TÜRKİYE Call Center +90 212 288 52 96
GIGA DIALOG: +90 212 356 44 00

info@gigabyte.com.tr adresinden mail atıyorum otomatik cevap geliyor.

Değerli müşterimiz,

Tüm teknik konu, soru ve şikayetleriniz hakkında direkt olarak yetkili teknik servisimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

RMA SERVİS - 0 (212) 288 52 96

GIGABYTE TÜRKİYE

Adamlar kendilerine ulaşılmasın diye paradoks kurmuşlar.
Bunları nitelikli dolandırıcılıktan mahkemeye vermek gerek.

Var mı başka gizli saklı bir numara bilen, duyan paylaşsın lütfen.
2011 Soket DDR3 anakartı olup daha iyi bir işlemci kullanmak isteyenler için bulunmaz fırsat.

http://m.bimeks.com.tr/Urun/135354
Merhaba,
Intel'in hali hazırda en sıcak işlemcisi olan i7 4790K modelini emektar Sunbeam CCF işlemci soğutucusu ile birlikte Intel tarafından tavsiye edilen sıcaklıkların sınırında kullanıyorum. Herhangi bir sorunum yok. Mevcut Corsair 4x4 GB 1600MHz CL9 1.5v bellekleri Kingston HyperX Savage 2x8 GB 2400MHz CL11 1.65v belleklerle değiştirmek istiyorum. Yalnız bir çekincem var.
Intel standart olarak 1.5 volta kadar bellekleri resmen desteklerken 1.5volttan 1.65volta kadar olan bellekleri resmen desteklemese de pratikte kullanılmasında sorun yok gibi görünüyor. 1.65volt üstü için ise işlemcinin zarar görebileceği belirtiliyor. Bellek kontrolcüsünün işlemcinin içinde bulunması nedeniyle mevcut 1.5volt belleklerim yerine 1.65volt belirttiğim bellekleri kullanırsam işlemci sıcaklığında bir artış olur mu diye merak ediyorum.
Daha önce daha düşük gerilimli bellekler kullanırken daha yüksek gerilimli bellekleri aynı işlemci ile kullandığınızda işlemci sıcaklığınızda herhangi bir değişiklik oldu mu? Özellikle Haswell işlemci kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
3.960 TL fiyat aldım daha da düşmedi. Çok mu yerinde mi uygun mu piyasayı bilen arkadaşlar değerlendirebilir mi lütfen.
Hakkında
Konum: Adana
Meslek: http://www.google.com.tr/
Forum İmzası:
Belki benim kağıt param bir şekilde döne dolaşa senin cebine girmiştir...
Bülent ORTAÇGİL
Forum İkinci El İmzası:
MNG Kargo ile işim olmaz.Özellikle MNG Kargo kullanmak isteyen satıcı ve alıcılara duyrulur.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Mesaj Sayısı: 6.748
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.142
İkinci El Bölümü Mesajları: 505
Konularının görüntülenme sayısı: 42.924 (Bu ay: 1.601)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10.569 (Bu hafta: 3)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.