Şimdi Ara

Hot Spot en fazla kaç derece olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. XFX 5600 xt sahibiyim ve karttan genel olarak memnunum. Sormak istediğim biraz Pubg oynadıktan sonra sıcaklık değerlerine baktığımda Hot Spot'un 95 olduğunu gördüm. Bu ekran kartının en sıcak olan kısmı diye biliyorum genel sıcaklık olarak çok bir problem bulunmamakta. Peki bu Hot Spot maksimum ne kadar olmalı ? Bu kadar yüksek olması ileride problem yaratır mı acaba ?

GPU Hotspot: Nedir ve Kaç Derece Olmalı?

GPU (Grafik İşleme Birimi) hotspot, bir grafik kartındaki en yüksek sıcaklık noktasıdır. GPU'nuzun çalışma sıcaklığı, performansını ve kullanım ömrünü etkiler.

GPU Hotspot Nedir?

GPU'lar, grafikleri işlemek için çok sayıda transistör içeren karmaşık yongalardır. Bu transistörler elektrik tükettiklerinde ısı üretirler. GPU hotspot, bu ısıyı dağıtan devre kartındaki en sıcak noktadır.

GPU Hotspot Kaç Derece Olmalı?

İdeal GPU hotspot sıcaklığı, grafik kartının modeline ve soğutma sistemine göre değişir. Ancak genel olarak, 85 santigrat derecenin (185 derece Fahrenheit) altındaki sıcaklıklar güvenli kabul edilir.

GPU Hotspot Sıcaklığı Nasıl İzlenir?

GPU hotspot sıcaklığını izlemek için üçüncü taraf yazılımlar veya kartının üreticisinin sağladığı uygulamalar kullanılabilir. Bu yazılımlar, GPU'nun sıcaklık sensörlerinden veri alarak hotspot sıcaklığını gerçek zamanlı olarak gösterir.

GPU Hotspot Sıcaklığını Düşürme

GPU hotspot sıcaklığını düşürmek için aşağıdaki adımlar atılabilir:

• Kasanın hava akışını iyileştirme
    • Daha iyi bir soğutucu takma
    • Grafik kartının çalışma voltajını düşürme
    • Arka plan uygulamalarını kapatma

GPU hotspot sıcaklığı aşırı değerlere ulaşırsa, performans sorunları, sistem kararsızlığı ve hatta donanım hasarı yaşanabilir. Bu nedenle, GPU hotspot sıcaklığının izlenmesi ve güvenli sınırlar içinde tutulması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç bir problem yok için rahat olsun vega 64 ile de 93 alıyorum 105e kadar yolu var diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı
  • Ciktigindan beri 5700xt kullaniyorum ilk zamanlar ustune titredim fani gazliyordum sonradan saldim %43 otomatik fanda kart 87 hotspot 110 falan.

Zamaninda redditte AMD calisani sorulari cevaplarken deginmisti malzeme kalitesi o derecelerde calismaya uygun diye.

2yili dolmak uzere kartimin halen sorun cikarmadi.

Ben normal sartlarda 2 yilda bir degisirim karti o yuzdende cok dusmuyorum ustune ama nvidia dereceleri ile karsilastirmana gerek yok bildigim kadariyla hotspot derecesini gostermiyorlar.

MSI 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC / Ryzen 7 5800X3D / MSI B450M GamingPlus / NZXT Kraken X63 / Phanteks Eclipse P300 / Samsung 970 EVO 1TB / Corsair Vengeance RS RGB (2x16GB) 3200 MHz DDR4 CL16 / Corsair RM850 / AOC AGON AG241QX 23.8 2K 144 Hz 1ms / BenQ RL2455HM 24 / Samsung Galaxy Z Fold 7 /
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.