Şimdi Ara

Apartman önüne park kavgası ( Şikayet şekli öğrenildi ) ( Şikayet Sonucu Zabıta geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
68.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oturduğum sokakta köşe apartman ana cadde üzerine cephesi olan bölüme bilmem ne apartmanına aittir park edilemez tabelaları asmış hatta taş dubalar koyuyorlar gündüz bu yetmezmiş gibi ara yola cephesi olan duvarına da tabelalar asmışlar bugün arabamın sileceklerini kaldırmışlar bu konuyla ilgili tartışma çıktı ayrıntılarına girmeyeyim uzun hikaye. Şimdi bu konuda ki bildiğim kadarıyla kanun açık sokak belediyenin ve özel mülkiyet olmadığı sürece hangi arabanın nereye park edeceğine kimse karışamaz! Lakin bu nereye şikayet edilir ve nasıl bir yol izlenir bilen var mı ?

    EDİT:

    Bu sabah konuyla ilgili bir zabıta bulup konuştum. Söz konusu durumda şikayetler yetki sınırları içerisindeki belediyelere yapılıyormuş. İzmir'de Hemşehri İletişim hattı adı altında bir telefonu aradım direkt karşınıza şikayetleri dinleyen bir operatör çıkıyor benden Adımı Soyadımı Şikayete konu adresi ve bir cep telefonu istedi verdim. Şikayette bulunan kişinin isminin gizli olacağını da hemen belirtiyorlar ( hasan hüseyin de deseniz sorgulamıyor ) sonrasında verdiğim cep telefonuna şikayeti takip edebilmem için bir kod yolladılar. Gelişmeleri bu mesaj altında aktaracağım.

    EDİT 2 :
    Forumdan bir arkadaşın yardımıyla ilgili alanın imar durumuna bakıldı alanın aparmana ait olmadığı ve belediyenin park yapması gereken bir alan olduğu görüldü. Yani her şekilde işlem yapılmalı ama ne olacak göreceğiz.

    EDİT 3 :
    Şikayeti yapalı yaklaşık 2 hafta oldu bu sabah zabıtalar gelip tüm dubaları zabıta aracına attı ve yöneticiyle hararetli bir tartışma yaşadılar. Zabıtanın şu lafını duydum " Burası babanın malı değil sahiplenemezsin "

    Sonuç olarak cadde ve sokaklar kimsenin malı değil bu tür tartışların her gün onlarcası yaşanıyor kavgalar çıkıyor hatta cinayetler işleniyor. Ortak kullanım alanları kimsenin malı değildir nasıl ki apartmanının asansörünü sadece kendi kullanımına tahsis edemiyorsan cadde ve sokakları da sadece kendi kullanımına tahsis edemezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnoname -- 28 Aralık 2016; 13:10:35 >







  • Ya hocam şu yazdığının neresinden tutsan elde kalır! Bir binanın cephesi olsa olsa 3 4 araba alır aparmanda 15 daire var her birinde bir araba bile olsa 15 araba yapar üst üste mi istifleyelim ? Hadi hepsini geçtim siz şehir dışına gittiğinizde arabanızı ağaca falan mı asıyorsunuz ? Bu mantıkla gidersek arabaları sadece iş ev arası kullanmamız lazım. Sokaklar kimsenin tapulu malı değil kim nereyi boş bulursa oraya koyar.
    İşte senin gibilerin zihniyettinden kaynaklanıyor böyle kavgalar zaten mantıksız kardeşim iyi dinle ! Bir evin cephesi en fazla 4 5 araba alır geri kalan nereye bırakacak artı sokak kimsenin malı değil! O halde sen de bir misafirliğe veya şehir dışına tatile gittiğinde cebine koyarsın arabanı! Benim evimin önüne koymak gibi bir kompleksim yok o kompleks sen ve senin gibilerde var!
    Hocam sen konuyu anlamak mı istemiyorsun ? Sokak kimsenin malı değil kanun var hukuk var e kanun diyor ki sokaklar belediyenin ve isteyen istediği yere park eder. Herkes istediğini yapacaksa kanunlar kurallar neden var? Benim evimin önünde sağdan soldan bir sürü araba var erken gelip park ediyor ben geç saat geliyorum yer bulamıyorum erken gelenin benden fazla hakkı olduğunu göstermez bu. Evinin önünde görmek isteyen basar parasını müstakil ve kendine ait otoparklı ev alır
    Arkadaşım hangi ülkede hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbulda isen gel Şişlide 4 yıl kaldığım mahallede bi ev kirala da kendi evinin önüne nasıl park edeceksin hep beraber izleyelim. Mahalle baştan aşağı adeta açık otopark gibi, değerlendirilebilecek her noktaya birileri aracını park etmek zorunda kalıyor, dar yollar bile çift taraflı park ediliyor, yine yetmiyor mahalle bitimi ana yollara bile araç park etmek zorunda kalıyor millet.

    Bizim mahallede kimse kimseye aracını niye buraya park ettin diye çemkirmedi,çünkü kim nereyi boş bulursa oraya koymak zorunda kalıyor. Bizim binanın önüne koyabileceğin araç sayısı 3, binadaki daire sayısı 40, araç sayısı eminim 3ten fazladır. Tüm mahallede durum böyle iken, ufacık bir alanda hep 5-10 kat apartmanlar sıkışmış vaziyette ve yakında bir otopark yok iken milletin ne yapmasını bekliyorsun?

    Oh ne ala memleket, ağanın keyfi için, efendi 200 metre aracına yürümesin diye aracımızı da park etmeyecekmişiz.

    Al sana link de atıyorum, fotoğraf da atıyorum, gündüz vakti mahallenin haline bak. Etraftaki apartmanların daire sayısını hesapla, önlerindeki park alanını hesapla bakalım içinden çıkabilecek misin.
    https://www.instantstreetview.com/@41.059066,28.973222,168.74h,-13.54p,1z



    Hocam bende evimin önünde görmek isterim her geldiğimde yer olsun isterim ama olmuyor işte o iş toplu yaşmanın kuralları var eşşek gibi hepimiz uyacağız... Arabana o kadar şey yaptıysan kapının önünde de görmek istiyorsan basarsın parayı taşınırsın mütakile koyarsın bahçene... Apartman yaşamında nasıl asansörü kendine tahsis edemezsen apartmanın ortak malıysa sokaklarda ortak kullanım alanıdır kimsenin babasının malı değildir. Zaten kanunda benim yazdıklarımı söylüyorda senin gibi kendini bilmez bencil zihniyet yüzünden kavgalar çıkıyor. Neymiş arabasına kamera sistemi yapmış kapısına koyacakmış bana ne kardeşim kamera sisteminden senin bana mı yaptın
    Zabıtayla polisle çözülecek iş değil insanlarda bilinç ve vicdan olması lazım. Geç saatte eve geldiğimde park sıkıntısı olmayan bir yerde yaşamama rağmen her yer dolu oluyor. Burası otopark çıkışı, buraya parkedersem arabalar çıkamaz, buraya parkedersem gelir biri vurur arabaya diye diye 15 dakika yer aradığım oluyor.



    İşin komik tarafı sabah kalktığımda benim parketmediğim yerlere alelade bırakılmış arabalar görüoyorum. Yani adam geliyor küt diye ilk gördüğü yere tek hamlede bırakıyor umrunda değil.
  • Onemli bir konu gercek bilgiler paylasilirsa faydalanalim biz de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir hayatı her türlü stress sıkıntı. Mecbur ettiler bizi sıkıştık kaldık. Ah bir fırsat olsa da dönsek köyğmğze bağımıza. Aracımızı bahçemize patk etsek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zabıtalar geçenlerde dükkanı önüne duba koyan esnafa ceza yazmıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Zabıtalar geçenlerde dükkanı önüne duba koyan esnafa ceza yazmıştı

    Dükkana evet zabıta direkt bakıyor ama apartman için belediyeye ilk şikayetin yapılması gerektiğini duydum ama hangi birime ve hangi şekilde bunu bilmiyorum
  • belki belediyrlerin fen işleri müdürlülleri çevre düzenini bozdukları için işlem yapar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forum-bir F kullanıcısına yanıt
    Fen işleri park bahçe ve alt yapı işlerine bakıyor diye biliyorum
  • Yolu parka kapattıkları duba levha vs fotoğraflarını çekip belediyeye zabıtaya şikayet edin, çok ciddi cezaları var. Zabıtalar gelip uyarsa söktürse bile yeter korkusu bunlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    Yolu parka kapattıkları duba levha vs fotoğraflarını çekip belediyeye zabıtaya şikayet edin, çok ciddi cezaları var. Zabıtalar gelip uyarsa söktürse bile yeter korkusu bunlara.

    Park etmeyin tabelaları duvarlara asılmış duruyor zabıta bu yazıları da söker mi peki ?
  • Sizin evin önünde park edebilecek yeriniz var mı? Varsa neden oraya park ediyorsunuz? neden sizin evin önü müsait değil yoksa sizin evin önüne de bir başkaları mı park ediyor? Hekes birbirinin evinin önüne mi koyuyor? O halde siz de onlarakine koyun herkes birbirininkine koysun zaten şehir hayatı zıvanadan çıkmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 10 Aralık 2016; 21:33:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Sizin evin önünde park edebilecek yeriniz var mı? Varsa neden oraya park ediyorsunuz? neden sizin evin önü müsait değil yoksa sizin evin önüne de bir başkaları mı park ediyor? Hekes birbirinin evinin önüne mi koyuyor? O halde siz de onlarakine koyun herkes birbirininkine koysun zaten şehir hayatı zıvanadan çıkmış.

    Ya hocam şu yazdığının neresinden tutsan elde kalır! Bir binanın cephesi olsa olsa 3 4 araba alır aparmanda 15 daire var her birinde bir araba bile olsa 15 araba yapar üst üste mi istifleyelim ? Hadi hepsini geçtim siz şehir dışına gittiğinizde arabanızı ağaca falan mı asıyorsunuz ? Bu mantıkla gidersek arabaları sadece iş ev arası kullanmamız lazım. Sokaklar kimsenin tapulu malı değil kim nereyi boş bulursa oraya koyar.
  • xnoname kullanıcısına yanıt
    Onu diyorum zaten şehir hayatı bu boş buldu koyarlar aynı sizin evin önüne koydukları gibi. Sizin evin önüne koyan adam haklı siz de başjasına koyuyorsunuz sizlerin fikriyatı bu. Haksız mıyım? Yani otopark yoksa birbirinin önüne koymak zorunda kalıyor insanlar. Sonra kim kimin önüne koyacak kavgası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Onu diyorum zaten şehir hayatı bu boş buldu koyarlar aynı sizin evin önüne koydukları gibi. Sizin evin önüne koyan adam haklı siz de başjasına koyuyorsunuz sizlerin fikriyatı bu. Haksız mıyım? Yani otopark yoksa birbirinin önüne koymak zorunda kalıyor insanlar. Sonra kim kimin önüne koyacak kavgası.

    İyi de hocam ben benim evimin önüne koyandan şikayetçi değilim ki onlar kendi apartmanlarının önüne koyduğumuz araçlardan şikayetçi
  • TR'de orman kanunu var aman deyim canını tehlikeye atma
  • Yasal olarak bakınca apartman dükkan önü kamuya ait ve herkesin kullanımına ait fakat bina yapılırken garaj olarak ruhsat verildiyse genelde apartman altları oluyor veya bina önü oluyor o zaman park etmek yasak ama ruhsat yokken örneğin depo girişi olarak bir odayı kapatıp kullandılar ama garaj olarak geçmiyor buraya park edilebilir. Bizim sokakta garaj önlerine park eden araçlar yüzünden belediye plastik duba çaktı polisi arayıp araba çektirmekten kurtulduk. Sadece bina ruhsatında garaj görünenlere yapıldı örneğin karşı apartmanımızın bahçesi var ama tapuda garaj geçmiyor o yüzden onlara duba çakılmadı. Başka bir durum ise şahıs gidiyor belediyeye kapımın önüne park etmek istiyorum bana verin diyor belediye de uygunsa belli bir ücret karşılığında kişiye orayı veriyor hatta park çizgisi çekip bir araçlık park tabelası bile asabiliyor kilitli zincir takan bile gördüm. Yanlış bilmiyorsam bu haller dışında herkes istediği yere park edebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar siz nasıl istediğiniz her yere aracınızı park etmek istiyorsanız adamlarda kapılarının önüne arabalarını bırakmak istiyor. En başta yapılan hata binaların otoparkınin yada Garajınin olmaması. Gerçi olsa bile kapasite olarak yine yetmeyecektir. En temizi ilçe belediyeler her araca sokak içinde bir park yeri belirleyecek. Herkes yerine sahip çıkacak saygı duyacak. Dışardan gelen paralı otoparka bırakacak vs. vs.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sokakta inşaat var adam 3 katlı bodrum yaptı millet bu ne deyip durdu, sonradan otopark yapıyormuş onu anlayınca helal olsun dedim, istanbulda benim için en büyük sorun otopark, trafik daha sonra geliyor
  • kardeşim bizim buradada var ama ben bina sakinlerine sordugumda apartmanın arsasıymış belediyeye gidip dılekçe vermişler ve hak kazanmışlar ..şimdi demir direk dıktıler güzelce araclarını parkedıyorlar kıskanmamk elde degil...belki sizdeki durumda öyledir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    Yolu parka kapattıkları duba levha vs fotoğraflarını çekip belediyeye zabıtaya şikayet edin, çok ciddi cezaları var. Zabıtalar gelip uyarsa söktürse bile yeter korkusu bunlara.

    Cezalar çok büyük. Plastik duba koyan bi esnafın polisin tuttuğu tutanaktan dolayı 28 bin lira ceza yediğini biliyorum bizzat..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.