Şimdi Ara

Trendyol kuryesi tarafından telefonda ve KYK yurdu önünde hakaret/tehdide uğradım. Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese, az önce başımdan çok çirkin ve asab bozucu bir olay geçti, akıl almak için buraya yazıyorum.

​Trendyol üzerinden bir yemek siparişi verdim. Kurye adrese geldiğinde beni aradı ancak telefonumdan kaynaklı olarak benim sesim ona gitmedi, onun sesi ise bana net geliyordu. Ses gitmeyince kurye telefonda durduk yere bana galiz küfürler, ana avrat sövmeler savurmaya başladı. Telefonu kapattıktan sonra tekrar aradı ve yurdun önüne geldiğini söyledi.

​Aşağıya indim ve fiziki mesafemi koruyarak "Ben senin telefondaki küfürlerini duydum, beni salak mı sanıyorsun?" dedim. Bunu söylemem üzerine adam yurdun önünde, insanların içinde yüzüme karşı da küfürler etmeye devam etti. İsim soyisim istediğimde vermedi ve fütursuzca "Gel yurdun önüne T.C. kimlik numaramı vereyim." diyerek üstüme yürüyüp tehditvari konuştu. Araya fiziki bir kavga girmesini engellemek için mesafemi koruyup yurda geri girdim, o da motoruna binip gitti.

​Hemen Trendyol müşteri hizmetlerini arayıp detaylı şikayet kaydı oluşturdum. Büyük ihtimalle işten çıkarılacaktır. Ancak iki konuda acayip ikilemde kaldım ve gerildim:

​Olay kaldığım KYK yurdunun önünde, kameraların altında yaşandı. Adam benim bu yurtta kaldığımı biliyor. Ben olay anında isim soyisim sorup şikayetçi olacağımı belli ettiğim için, Trendyol bunu işten çıkardığında doğrudan benden bildiğini anlayacak. Sizce hırslanıp yurdun önüne tekrar gelme, bana veya kaldığım yere zarar verme riski var mıdır? (Yurtta güvenlik var tabii ki ama insan yine de geriliyor).

​Bu işi karakola/savcılığa taşıyıp hakaret ve tehditten dava açmalı mıyım? Yoksa Trendyol'un onu işten kovması yeterli midir? Dava açarsam resmi dosyalarda adımı soyadımı görüp daha çok kinlenir mi?

​Benim ettiğim "beni salak mı sanıyorsun" sitemi hukuken başımı ağrıtır mı? Benzer bir süreç yaşayan veya kurye firmalarının işleyişini bilen arkadaşlar akıl verirse çok sevinirim, sinirden yemeğimi bile yiyemedim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karakola gitmelisin bence. Daha telefonda bile sövmeye başlayan adamın psikolojisi yerinde değildir. İşten atılmaz muhtemelen direkt tek şikayetle uyarı cezası alır puanı falan düşer en fazla. Karakola taşırsan ve belgelerle tekrar şikayet oluşturursan o zaman muhtemelen atılma şansı olur. Geçmiş olsun.

İŞLEMCİ AMD Ryzen 7 7800X3D EKRAN KARTI PNY 5070 ANAKART Gigabyte B850 Gaming X RAM Patriot Viper (2x16) CL30 KASA Lian Li Lancool III SIVI SOĞUTUCU MSI MAG CoreLiquid A13 360 MONİTÖR ASUS VG279QL1A KLAVYE Aula Win68 HE MAX MOUSE Logitech G Pro Wireless KULAKLIK Steelseries Arctis Nova 5X
  • altmisbirbucuk kullanıcısına yanıt

Karakola gidince daha sonra siciline işleyeceği için ve tavırlarından sıkıntılı biri olduğu anlaşıldığı için pek uğraşmak mantıklı gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.