Şimdi Ara

Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
9.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elektronikten fazla bilgim yok
    geçen gün vumetre yaptım lm3915 ile
    ufak tefek şeyler yapıyorum ama
    bilgisayar'ın güç kaynağı ile çalışacak 12 volt
    ile bi anfi yapmak istiyorum 130 150 watt kolonlar var onlar için yapabilirmiyim

•  Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim

Burada yeni ampli yapılmış, detaylarını okuyun, işinize yarayacaktır.

LM3886T Bridge Projesi Komple Amplifikatör
    İyi çalışmalar, kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 9 Ocak 2013; 10:42:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: photos

bu çok zor benim elektronik bilgim çok az yapamam bunu ben :) saol kardeş daha kolay bişey yokmu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0BBC4D4E2

quote:

bu çok zor benim elektronik bilgim çok az yapamam bunu ben :) saol kardeş daha kolay bişey yokmu

Alıntıları Göster

• quote:

/>

/>

kardeş bunun maliyeti ne kadar tutar ?

• quote:

quote:

/>

/>

kardeş bunun maliyeti ne kadar tutar ?

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_16307109/tm.htm
    Böyle anlatımlı bi anfi yokmu arkadaşlarr lütfen yardım edinnnnn

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_16307109/tm.htm
    Böyle anlatımlı bi anfi yokmu arkadaşlarr lütfen yardım edinnnnn

Alıntıları Göster
    Hem 12V hem 130-150W hem basit hem de ucuz. Ve ilaveten bilgi yetersizliğinde yapabileceğiniz bir amplinin ne şemasını , ne de ayrıntılı yapım tarifi yok maalesef. Ben 30 yıldır görmedim. Bulabilen varsa tebrik etmeye hazırım kardeşim.
    Balıkçının hırsı büyük , ağı küçük olunca , kaçan balık büyük olurmuş. İstavrit oltası ile köpekbalığı veya balina yakalanAmaz. Tıp fakültesini bitirmeden , uzmanlığını yapmadan , bir beyni en kolay en ucuz ve en ekonomik bir biçimde nasıl ameliyat edebilirim gibi bir başlık açmışsınız. Böyle birşey yok değerli kardeşim. Kademe kademe ilerlemek zorundasınız. Ya da bedelini ödeyerek yaptırmalısınız ki bu da çok ucuz olamayacaktır maalesef. Bazen bu tarz fikirler sadece ülkemize has bir düşünce yapısı mıdır diye düşünmeden edemiyorum. Akşam zeytin ekmekle karnımızı zor doyurabilirken , ertesi gün bir Ferrarimizin olabileceğini hayal edebilen bir millet var mıdır acaba dünyada ? Sözüm kesinlikle size karşı değil kardeşim , ama lütfen bütçemize , bilgimize , becerimize ve kapasitemize göre davranalım.
    12VDC ile beslenen bir ampliden 130-150W alabilmek için ya birçok ampli entegresi ve herbirine ayrı hoparlörler kullanmalısınız , ya da DC-DC konvertör sayesinde , mesela +-45-50VDC ile beslenen bir amplifikatör yapmalısınız. Daha yeni teknolojili malzemelerden bahsetmiyorum bile ( Class-H , Class-D gibi teknolojiler örn. ). Zaten bunlar hakkında tam olarak bilgisi olan insan sayısı maalesef ülkemizde pek azdır.
    Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC için amfi yapıcam. ??
    13 yıl önce açıldı
    Kabin yapmak istiyorum !
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Hem 12V hem 130-150W hem basit hem de ucuz. Ve ilaveten bilgi yetersizliğinde yapabileceğiniz bir amplinin ne şemasını , ne de ayrıntılı yapım tarifi yok maalesef. Ben 30 yıldır görmedim. Bulabilen varsa tebrik etmeye hazırım kardeşim.
    Balıkçının hırsı büyük , ağı küçük olunca , kaçan balık büyük olurmuş. İstavrit oltası ile köpekbalığı veya balina yakalanAmaz. Tıp fakültesini bitirmeden , uzmanlığını yapmadan , bir beyni en kolay en ucuz ve en ekonomik bir biçimde nasıl ameliyat edebilirim gibi bir başlık açmışsınız. Böyle birşey yok değerli kardeşim. Kademe kademe ilerlemek zorundasınız. Ya da bedelini ödeyerek yaptırmalısınız ki bu da çok ucuz olamayacaktır maalesef. Bazen bu tarz fikirler sadece ülkemize has bir düşünce yapısı mıdır diye düşünmeden edemiyorum. Akşam zeytin ekmekle karnımızı zor doyurabilirken , ertesi gün bir Ferrarimizin olabileceğini hayal edebilen bir millet var mıdır acaba dünyada ? Sözüm kesinlikle size karşı değil kardeşim , ama lütfen bütçemize , bilgimize , becerimize ve kapasitemize göre davranalım.
    12VDC ile beslenen bir ampliden 130-150W alabilmek için ya birçok ampli entegresi ve herbirine ayrı hoparlörler kullanmalısınız , ya da DC-DC konvertör sayesinde , mesela +-45-50VDC ile beslenen bir amplifikatör yapmalısınız. Daha yeni teknolojili malzemelerden bahsetmiyorum bile ( Class-H , Class-D gibi teknolojiler örn. ). Zaten bunlar hakkında tam olarak bilgisi olan insan sayısı maalesef ülkemizde pek azdır.
    Saygılar.

Alıntıları Göster
    İleriyi görebiliyorum Arkadaşımız 12v ile çalışan içerisinde 2x150w anfidevresi olan OTO anfisini (jameson 6004 4x80w yada 2x150w), Haricen kullanabileceği 400w Pc poweri ile besleyecek.. 12v ile sağdece sesgirişlerini ve çıkışlarını bağlıyarak 2x150w alacak-mı-dır!?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

İleriyi görebiliyorum Arkadaşımız 12v ile çalışan içerisinde 2x150w anfidevresi olan OTO anfisini (jameson 6004 4x80w yada 2x150w), Haricen kullanabileceği 400w Pc poweri ile besleyecek.. 12v ile sağdece sesgirişlerini ve çıkışlarını bağlıyarak 2x150w alacak-mı-dır!?

Alıntıları Göster
    150W hoparlörün müzik gücü ise size TDA 1554Q / 1558Q uygun olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rkx

150W hoparlörün müzik gücü ise size TDA 1554Q / 1558Q uygun olur.

Alıntıları Göster
    Anladım Yapamıcam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: apparel

Anladım Yapamıcam...

Hayır vazgeçemezsin. Basamak basamak yükseleceksin. Soğutucusuz entegrelerle başlayabilirsin. Mesela TEA 2025 Bunu yap çalıştır sonra da TDA 7377 yaparsın.
  • quote:

Anladım Yapamıcam...

Takip.. Siz ki; LM3915 ile Vu-metre yapmışsınız, belkide anfinin çalışma/bağlantı tekniği yada başkabirdurum TDA1554 devresini yapmanıza engel oluyor. TDA1554 devresi, LM3915 den daha kolay.
    LM3915 i nasıl yaptınız, bu devreyide aynı şekil yapıyorsunuz..
    TDA1554 entegresini ve diğerparçaları aldıktan sonra, öncelikle TDA1554 ün hangi bacaklarına hangi malzeme gelecek ( kabaca şeklini kareli kağıda oluşturun). Soğutucu denilen parçada 5cmx10cm gibi herhangibir aliminyum parçayı, entegrenin sırtına somunluvida ile bağlanıyor. 3adet kablo (sağ+, sol+ ve şase), ikiçift hoparlor kablosu ve +/- 12v Bitti..
    TDA1554 devresinde 1adet entegre, 7adet yardımcı eleman var.
    LM3915 devresinde 1adet entegre, 25 adet yardımcı eleman var.
  • quote:

Anladım Yapamıcam...

Bu kadar kolay vazgeçme, 4 tane 25V 4700uF kondansatör, çıkış hoparlör sayın kadar 10k pot, 3 tane 470nF kondansatör, 1 tane 10k direnç, bi tane 10uF kondansatör, birde TDA7375 al. Devreni kur ve bağla aküyemi bağlayacan, PSU yamı bağlayacan artık sana kalmış. 12V besleme ve 4ohm hoparlör ile kanal başına 30W (çift kanal var buda 60W yapar) buda ev kullanıcısı için gayet yeter :)
    al sana devre şeması, tek bir entegreyle ister köprü stereo kur, ister quad(4 kanal), ister 2+1 ses sistemi.
    ben bile evimde elektro gitarımda kullanmaktayım, gücüne göre oldukça iyi sesi var. giriş seviyen yetersiz gelecekse op.amp ile pren anfi yap iş tamamdır. Yalnız devreyi çalıştırdığında şemayı doğru uyguladığında dahi dip gürültüsü varsa(uğultu 50Hz-yada psu switching frekansı) yukarıda bahsettiğim 4tane 25V 4700uF ve 1 tane 470nF kondansatörü seri bağlayıp takman gerekecek.
    http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25150/STMICROELECTRONICS/TDA7375.html
    Devrenin basitliğini görüyorsun, yapmaya değer bence... kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Anladım Yapamıcam...

Bu kadar kolay vazgeçme, 4 tane 25V 4700uF kondansatör, çıkış hoparlör sayın kadar 10k pot, 3 tane 470nF kondansatör, 1 tane 10k direnç, bi tane 10uF kondansatör, birde TDA7375 al. Devreni kur ve bağla aküyemi bağlayacan, PSU yamı bağlayacan artık sana kalmış. 12V besleme ve 4ohm hoparlör ile kanal başına 30W (çift kanal var buda 60W yapar) buda ev kullanıcısı için gayet yeter :)
    al sana devre şeması, tek bir entegreyle ister köprü stereo kur, ister quad(4 kanal), ister 2+1 ses sistemi.
    ben bile evimde elektro gitarımda kullanmaktayım, gücüne göre oldukça iyi sesi var. giriş seviyen yetersiz gelecekse op.amp ile pren anfi yap iş tamamdır. Yalnız devreyi çalıştırdığında şemayı doğru uyguladığında dahi dip gürültüsü varsa(uğultu 50Hz-yada psu switching frekansı) yukarıda bahsettiğim 4tane 25V 4700uF ve 1 tane 470nF kondansatörü seri bağlayıp takman gerekecek.
    http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25150/STMICROELECTRONICS/TDA7375.html

Kardeş çok saol Allah Razı Olsun
    Ama ben senden bişey rica edicem
    Kardeş ben ordaki şemadan pek bişey anlamadım
    Bana bu resimdeki gibi bi Şeması yokmu acaba kardeş varsa çok teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Anladım Yapamıcam...

Kardeş çok saol Allah Razı Olsun
    Ama ben senden bişey rica edicem
    Kardeş ben ordaki şemadan pek bişey anlamadım
    Bana bu resimdeki gibi bi Şeması yokmu acaba kardeş varsa çok teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Anladım; Bilgisayara bağlanmış gibi, hoparlor bağlantıları yapılmış gibi. bağlantılarıda dahil açık şema istiyorsunuz, Tamam. elimden geldiğince şekli oluşturmaya çalışacağım, bitince paylaşırım.. Deneyim dedim, ön izleme yapınca A4 boyutunun 3/1 inde gösteriyor, tam sayfa nasıl çizeceğim. Paintte yapmaya çalışıyorum Resim ayarlarından - özteknikle oynatınca değişiyor, bağzen çizdiğim şekil ön izlemede yok yada dediğim gibi sayfanın nerdeyse yarısı boş, beyaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Ocak 2013; 1:20:21 >

• quote:

Anladım; Bilgisayara bağlanmış gibi, hoparlor bağlantıları yapılmış gibi. bağlantılarıda dahil açık şema istiyorsunuz, Tamam. elimden geldiğince şekli oluşturmaya çalışacağım, bitince paylaşırım.. Deneyim dedim, ön izleme yapınca A4 boyutunun 3/1 inde gösteriyor, tam sayfa nasıl çizeceğim. Paintte yapmaya çalışıyorum Resim ayarlarından - özteknikle oynatınca değişiyor, bağzen çizdiğim şekil ön izlemede yok yada dediğim gibi sayfanın nerdeyse yarısı boş, beyaz..

Alıntıları Göster
    Şemalar o şekilde olur, o şekilde anlamaya alışmalısın. Sana devreyi şöyle anlatayım. Yukarıdaki devrede ortada gördüğün büyük dikdörtgen; entegre. 1554q yani. Dikdörtgenin kenarlarından çıkan her bir çizgi, entegrenin bacakları. 1554 için konuşacak olursak; entegrenin adını okuyabileceğin şekilde kendine doğru tutttuğun zaman soldan 1. bacak, 1 numaralı bacak. 2. bacak, 2 numaralı bacak. o sırada devam. Devrede gördüğün -dikdörtgenin kenarlarından çıkan- ve hemen diplerinde yazan rakamları bu şekilde tespit edebilirsin. Mesela; 1 numaralı bacak ile 2 numaralı bacak birleştirilmiş, kuracağın devrede sen de aynısını yapacaksın. vs vs... Örnek bir bağlantı için şekil vermek gerekirse şöyle düşün.

Ve bu şekilde tüm bağlantılarla devam et. ( Daha fazlasını istemek hazıra konmak olur ki bu sana bir şey kazandırmaz. )

Tabi daha basit devrelerle "devre şeması" mantığını kavraman daha iyi olur. Devre yapımı öyle pat diye anfi ile başlanacak iş değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmaugg -- 11 Ocak 2013; 0:56:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

kardeş allah razı olsun çok saol çok çok teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

kardeş allah razı olsun çok saol çok çok teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Ne yaptımki1 . Mesela şimdi tam sayfa Türkiye haritası var, normal ön izlemede full A4 gösteriyor. Resmi düzenle diyorum, paintten ön izleme yapınca, yarısı yok ön izlemede. Tek istediğm A4 veya 1024x768 ekrana sığmalık painte şekil çizmek..

• quote:

Ne yaptımki1 . Mesela şimdi tam sayfa Türkiye haritası var, normal ön izlemede full A4 gösteriyor. Resmi düzenle diyorum, paintten ön izleme yapınca, yarısı yok ön izlemede. Tek istediğm A4 veya 1024x768 ekrana sığmalık painte şekil çizmek..

Alıntıları Göster
    Yaparsın bence ama daha çok fazla profesyonel olmadığın için sancılı bir süre olabilir.İlk başta yaparsın çalışmaz, entegreyi yakarsın,1 hafta sorunun kaynağını ararsın bulamazsın vb. sorunlarla karşılaşman mümkün ama bence yılmadan yoluna devam et hem bunlar sana tecrübe kazandırır

Ayrıca dediğin gibi ayrıntılı bulman zor ama sen işe başla birde bununla ilgili konu aç yaptıklarının resimlerini paylaş o zaman herkes sana yardımcı olur bundan kuşkun olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

Yaparsın bence ama daha çok fazla profesyonel olmadığın için sancılı bir süre olabilir.İlk başta yaparsın çalışmaz, entegreyi yakarsın,1 hafta sorunun kaynağını ararsın bulamazsın vb. sorunlarla karşılaşman mümkün ama bence yılmadan yoluna devam et hem bunlar sana tecrübe kazandırır

Ayrıca dediğin gibi ayrıntılı bulman zor ama sen işe başla birde bununla ilgili konu aç yaptıklarının resimlerini paylaş o zaman herkes sana yardımcı olur bundan kuşkun olmasın

Alıntıları Göster
    yapabilirim gibime geliyor ama benim sorunum
    şemayı anlamamak
    mesela bu şemada hiç birşey anlamıyorum
    bağlantıları açık filan şema olsa yaparım ama şemayı çözümleyemiyorum
    kursa filanda gitmedim meslek lisesindede okumuyorum
    sadece kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.