Şimdi Ara

Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
9.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apparel; Soğutucu iyi, üsttekini tersçevirin. Isıyı aşağıdan alıp, geniş petekleriyle yaysın.. İyi elinize sağlık.
    Bu denemeydi, diğer çalışmalarda. Kondansatör ve drençleri entegrenin ilgili bacağına lehimleyin. Nekadar az arakablo olursa, ve malzemeler entegre bacaklarına drekt bağlanılmaya özen gösterilirse. Devrede gürültü daha az olur. iyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Apparel; Soğutucu iyi, üsttekini tersçevirin. Isıyı aşağıdan alıp, geniş petekleriyle yaysın.. İyi elinize sağlık.
    Bu denemeydi, diğer çalışmalarda. Kondansatör ve drençleri entegrenin ilgili bacağına lehimleyin. Nekadar az arakablo olursa, ve malzemeler entegre bacaklarına drekt bağlanılmaya özen gösterilirse. Devrede gürültü daha az olur. iyi çalışmalar.

Saolun Yardımlarınız için teşekkür ederim

Şimdi ben bunu bisiklete takmak istesem
    neyle besleyebilirim acaba
    12 volt pil ile ne kadar süre çalışır acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0BBC4D4E2 -- 27 Ocak 2013; 13:41:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apparel

quote:

Apparel; Soğutucu iyi, üsttekini tersçevirin. Isıyı aşağıdan alıp, geniş petekleriyle yaysın.. İyi elinize sağlık.

12v 5ah lik aküye,anfi maximum seste yaklaşık 1saat çalışır.
    lakin sesini kısarsanız ve güçsüz hapörlör kullanırsanız(dikkat ohmu en az 8ohm olsun)
    3-4 saate kadar çalışabilir.
    anfi 30w den düşük 4ohm haporlörü patlatabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakimalar -- 28 Ocak 2013; 10:20:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rakimalar

quote:

quote:

lakin sesini kısarsanız ve güçsüz hapörlör kullanırsanız(dikkat ohmu en az 8ohm olsun)

gerçekten patlatırmı şuan pc ye takılı sesi yarım açtım bass ile equalizer dan bass ı açtım felaket vuruyor koltuk sallanıyor komşularda yok kopuyorum :D :D kolonlar Pıoneer TS G1645 130w 4 ohm empedance bundan sağlı sollu 2 tane taktım patlatırmı acabaa

• keşike patlataçağım hoparlörlerim için bir anfim olsaydı :(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThKrkmz!

keşike patlataçağım hoparlörlerim için bir anfim olsaydı :(((

valla tda 7377 bayıldım süper ötesi kardeş malzemeleri bulabilirsen bundan yap süper ötesi çalışıyor
    pcde eqoliezer den bass ı fulleyince mükkemmel evi sallıyor masayı sallıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rakimalar

quote:

quote:

gerçekten patlatırmı şuan pc ye takılı sesi yarım açtım bass ile equalizer dan bass ı açtım felaket vuruyor koltuk sallanıyor komşularda yok kopuyorum :D :D kolonlar Pıoneer TS G1645 130w 4 ohm empedance bundan sağlı sollu 2 tane taktım patlatırmı acabaa

patlamaz merak etme anfinin gücü 30w,haporlörün gücü 130w
    patlamasının imkanı yok.

• quote:

quote:

valla tda 7377 bayıldım süper ötesi kardeş malzemeleri bulabilirsen bundan yap süper ötesi çalışıyor

bir gün ama birgün benimde tda 7377 entegreli anfim olucak :))

• quote:

quote:

quote:

bir gün ama birgün benimde tda 7377 entegreli anfim olucak :))

inşallah

Ya beyler benim hala çözemediğim bişey var

Anfi çalışır durumda kolonlar takılı haldeyken müzik fln kapalıyken kolonlardan ses çıkıyor böle nasıl desem çatır çutur değişik sesler çıkıyor müzik açınca ama ses kısıkken gene sesler var sesi biraz fazla açına artık duyulmuyo gibi nasıl o sesi yok ederim

Emin-Fırtına;Dediği yaptım kabloyu değiştirdim benzer bitane kablo aldım 3 lü onu taktım ama gürültü hala var ne yapmam lazım

rakimalar ;Hee iyi korktum bi an için patlarsa nerden bulcaz bida pıoneer kolonu

• quote:

Abi çok acil bi sorun çıktı ben anfiden bitane daha yapıcaktım önceden 0,47 uF / 16v bundan yoktu yerine başka verdiler şimdi sorduğumda onnun yerine başka bişi yok dediler onun yerine ne alabilirim yada verdikleri nedir abi acil yardım
  • Bipolar yani nonpolar yani kutupsuz olan 0.47uF tan 10uF a kadar herhangi bir kondansatör kullanabilirsiniz ( şayet ses girişindeki kondansatörlerden bahsediyorsanız ! ) .Bunları da bulamazsanız , 2 adet 1Uf tan 10uF a kadar herhangi 2 aynı kondansatörü , eksileri VEYA artıları birbirine birleşecek şekilde seri bağlayın ve kullanın.
    Saygılar.
  • quote:

quote:

Merhaba hocam.Bende TDA7377 yapmaya kalkışmış fakat ilk denemede başarılı olamamış biriyim.Yarın tekrar deniyeceğim fakat benim aldığım aliminyum blok bu kadar büyük değil.Bu TDA7377 bu kadar ısınıyormu ki?benim aldığım blok ufacık

• Vereceği gücü düşürsek epey ısınacağını söyleyebilirim. 7377 yi yapmadım ama bir TDA2005 veya 2030/2040/2050 denemişliğim var ve epey ısınıyorlar. Bu entegre bahsettiklerimden güçlü
  • untayk ; Kardeş o sorunu hallettim saolasın ama şimdide eve gidince gördüm entegrelerin biri tda7377 biri tda7379 iki devreyide hazırladım ama tda7377 çalışmadı Çalıştıda sesi açında hoparlör böle değişik oluyor patlar gibi onu bi kenara attım 7379 uda yaptım çalıştı 7379 un 7377den bi farkı varmı acaba ?

Bilgisayar Bağımlısı ;Valla ısınıyor gibi tam olarak benimde bilgim yok ama elektronikten pek anlamam yapmaya çalışıyorum bişeyler yavaş yavaş ilerliyoruz ben bloğu bozuk pc powerinden çıkardım biraz fazla ısınıyor bu entegreler galiba

• arkadaşlar bana acil yardım tda7294 ile full bir anfi yaptım vumetre opamp ton kontrollü (not ahmet yerli tasarımı ) ama zıkkım boşto cızırdıyor valla yeminle 20 metreden rahat duyuluyor özellikle pc ses çıkışından jakı çıkardığımda oluyor sebebi nedir birde burda bir trafocuya sordum o bana dediki trafonun 220 girişine ve simerik çıkışlarını kondansatörlerle filtrele ne cızırtı kalır nede dip ses dedi bunu nasıl yapacam lütfen acemiye yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: ibbayram

arkadaşlar bana acil yardım tda7294 ile full bir anfi yaptım vumetre opamp ton kontrollü (not ahmet yerli tasarımı ) ama zıkkım boşto cızırdıyor valla yeminle 20 metreden rahat duyuluyor özellikle pc ses çıkışından jakı çıkardığımda oluyor sebebi nedir birde burda bir trafocuya sordum o bana dediki trafonun 220 girişine ve simerik çıkışlarını kondansatörlerle filtrele ne cızırtı kalır nede dip ses dedi bunu nasıl yapacam lütfen acemiye yardım

devreyi görelim

• bu videosu yanlız bişi keşfettim trafom simetrik ben üzerine yeniden simetrik bir devre girdim cızırtı biraz daha kesildi simerik devredeki kondansatörlerin üst kısmına elimi değincede ses hepten gitti(yani cızırtısı) aceba topraklama v.s. gibimi yapmamız gerekiyor egerki yapacaksak bu topraklama işi nasıl olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 14 Kasım 2013; 14:14:41 >
  • buda resimleri
     Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim

• quote:

aynen öle şuan içini açtım ve tea 2025b entegresi var deiştirmem gereken yer neresi bana yardımcı olurmusunuz ve ne ile deiştiricem ?

geçöncelikle konuyu açan arkadaş, evde 150 watt rms amfi olmaz. camlarla derdin ne:)
    tda7377 ankarada 20 liraya full pcb baskı olarak satılıyordu. yakında isen konya sokaktan alabilirsin. bir de 2 oto hoparlör ve tweeter tamamdır.

tea2025 çi arkadaım. eğer pilsiz ise zaten 9 voltla besleniyordur. ama istersen 4 ve 8 numaralı bacaklarda kondansatorler var. onlar birer direnç ile ya şaseye bağlanmmıştır ya da kondansator şaseye bağlanmıştır da direnç öbür bacaktadır. bu dirençleri by-pass edersen kazanç artar. ama o entegreyi değiştirmen gerekir. la4182 olabilir. ama tea2025 full kazanç verebilecek bir entegre değil. ayrıca entegreyi değiştirince büyük ihtimal hoparlör de yetmeyecektir. anlayacağın zaten o sistem sınırındadır. ha eğer yaparım dersen ses inanılmaz artar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.