Şimdi Ara

Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
9.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sıfırdan yapmak istiyorsan baya uğraşman gerekiyor kısa yoldan çok fazla uğraşmadan basit bir amfi yapmak istiyorsan hazır amfi kartları satılıyor ( İstanbul'da yasıyorsan Karaköy de bulabilirsin ) bu kartın üzerinde iletken olacak yerler çizilmiş direnc sigorta power ses ayar tuşları hoparlör gibi kullanacağın butun maddelerin yerleri belirlenmiş oluyor. Bu malzemeleride temin edip karta monte ediyorsun ve amfin hazır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibbayram

arkadaşlar bana acil yardım tda7294 ile full bir anfi yaptım vumetre opamp ton kontrollü (not ahmet yerli tasarımı ) ama zıkkım boşto cızırdıyor valla yeminle 20 metreden rahat duyuluyor özellikle pc ses çıkışından jakı çıkardığımda oluyor sebebi nedir birde burda bir trafocuya sordum o bana dediki trafonun 220 girişine ve simerik çıkışlarını kondansatörlerle filtrele ne cızırtı kalır nede dip ses dedi bunu nasıl yapacam lütfen acemiye yardım

cızırtı değil zırıltıdır o dip gürültüsü. eğer besleme kısmı amfi ve ton kontrol ile aynı pcb üzerinde ise olur.
    köprü diyotu ve kondansatorleri amfiden ayırın ve mümkünse hazır değil tekli diyotlardan bir besleme yapın. ses kesilir. kondansator bağlama ile zırıltı kesilmez. sadece riple oranı düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

arkadaşlar bana acil yardım tda7294 ile full bir anfi yaptım vumetre opamp ton kontrollü (not ahmet yerli tasarımı ) ama zıkkım boşto cızırdıyor valla yeminle 20 metreden rahat duyuluyor özellikle pc ses çıkışından jakı çıkardığımda oluyor sebebi nedir birde burda bir trafocuya sordum o bana dediki trafonun 220 girişine ve simerik çıkışlarını kondansatörlerle filtrele ne cızırtı kalır nede dip ses dedi bunu nasıl yapacam lütfen acemiye yardım

cızırtı değil zırıltıdır o dip gürültüsü. eğer besleme kısmı amfi ve ton kontrol ile aynı pcb üzerinde ise olur.
    köprü diyotu ve kondansatorleri amfiden ayırın ve mümkünse hazır değil tekli diyotlardan bir besleme yapın. ses kesilir. kondansator bağlama ile zırıltı kesilmez. sadece riple oranı düşer.

valla dediklerinin hiç biride değilmiş sorunu buldum benim zıkkım olasıca trafoda imiş ondan kaynaklı
    bu sorunu yaşamışım şimdi ise 12v to dc dc 2x35v smps ile besliyorum ne dip ses nede bi halt var
    ama işe trafo girdiği an gürültüden duramıyorum bu yüzden 3 adet smps yaptım her anfi devrem için
    birini kullanacağım 12 gir istediğini çıkar :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

valla dediklerinin hiç biride değilmiş sorunu buldum benim zıkkım olasıca trafoda imiş ondan kaynaklı
    bu sorunu yaşamışım şimdi ise 12v to dc dc 2x35v smps ile besliyorum ne dip ses nede bi halt var
    ama işe trafo girdiği an gürültüden duramıyorum bu yüzden 3 adet smps yaptım her anfi devrem için
    birini kullanacağım 12 gir istediğini çıkar :)

trafo zirildiy smps zirildamiyor? imkani yok, trafo bozuktur.
    smps adaptorler kare dalga polarizasyondur ve ziriltisjz olmasi icin cok cok yuksek frekansli olup cok k iyi regule edilmis olmali. yoksa biz smps kullirdik hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ibbayram kullanıcısına yanıt
    Trafonun 220v girisine 1 adet 105 kodlu (1uf) 400v kondansator.. Cikisina ise kopru diyot diyotlarina paralel 10nf kondansator 4 tane baglayin,, deneyin bakalim

• Konuyu açan arkadaşa şiddetle tavsiyem nickim olan tda 1562q köprü Anfi devresidir. 12 volt besleme ile 70 Watt gibi ses çıkışına sahiptir. Içinde Dc Dc inverter devreleri mevcuttur

Entegrenin orjinali Philips marka olan 35 TL yan sanayi 12 TL dır...

Şu zamana kadar en az 5 kere yapmışımdır bu anfiyi çok memnunum. Şiddetle tavsiye ederim malzeme si çok az basit bir devre :) :)

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Evet trafo sorunlu smps te dip ses neredeyse yok Sorun trafo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibbayram -- 13 Ocak 2015; 22:26:11 >
  • quote:

Evet trafo sorunlu smps te dip ses neredeyse yok Sorun trafo

kardeş rica etsem trafo smps ve amfinin fotolarını altlı üstlü atabilir msin? çünkü asla olmaması gereken bir durum yaşamışsın.
    bir de trafonun ucuna regulator ya da gerilim dengelemek için direnç koydun mu?
  • quote:

buda resimleri
     Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim

bu halde ise zırıldaması normal yani. besleme ayrı bir pcb üzerine kurulmalı idi. sen smps ye bağlayınca ondan ses düzelir.

• fanın aynı trafoya takılmaması gerekir.
  • Bagzi trafolar sanki kademeli voltaj cikisina uyum sagliyor,, simetriye uyum saglamiyor. Bendede 0, 12, 18, 24, 32, 48 trafo var,, simetrik almaya calistim olmamisti.. 140w. Yukaridaki kondansator onerimi deneyin. Dogrultmayi nasil yapyorsunuz. Trafonun cikis bolumunu gosterin,, bizde dogrultma sistemi cizelihm, belki kacirdiginiz nokta vardir. Suanda sorunsuz calisan SMPs devresinin cikisi kac Volt. Trafo resminde 48v dan ve 0 dan cikis almis gibisiniz. Bunun size dc olarak donusu 68v dur. Devre icin tehlikelidir. Trafoyu 2*25v dc kullanmak icin trafonun 0-18-36 cikislarini kullaniniz,, sirasiyla hine 24-0-24dc olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Ocak 2015; 23:45:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bagzi trafolar sanki kademeli voltaj cikisina uyum sagliyor,, simetriye uyum saglamiyor. Bendede 0, 12, 18, 24, 32, 48 trafo var,, simetrik almaya calistim olmamisti.. 140w. Yukaridaki kondansator onerimi deneyin. Dogrultmayi nasil yapyorsunuz. Trafonun cikis bolumunu gosterin,, bizde dogrultma sistemi cizelihm, belki kacirdiginiz nokta vardir. Suanda sorunsuz calisan SMPs devresinin cikisi kac Volt. Trafo resminde 48v dan ve 0 dan cikis almis gibisiniz. Bunun size dc olarak donusu 68v dur. Devre icin tehlikelidir. Trafoyu 2*25v dc kullanmak icin trafonun 0-18-36 cikislarini kullaniniz,, sirasiyla hine 24-0-24dc olur

kademeli trafo simetrik olamaz. çünkü simtrik akım aslında, iki ayrı dc güç kaynağının seri bağlanıp, ikisinin bağlantı noktasını şase olması şeklindedir. bu iki güç kaynağı volt ve amper düzeyinde eşit olmalıdır. aksi takdirde zaten sorun yaşarsın. bir yerden 12 volt öbüründen 24 volt alırsın.
    öyle bir işlem yapmışsa zırıltıdan duramaz zaten. amfiyi bile yakabilir.

• Evet işte bende o yüzden simetrik 2x35 v 250w smps devresi yaptım ve o şekilde besliyorum ve dip gürültüyü kestim ve hiç bir sorunum kalmadı birde smps çıkışına 4adet 6a diyot ve 4700 uf kondansatör lerle filtre koydum şuan sorunum yok

• o diyotları pcb ye eklemedin de mi:)
  • Harici bağladım yani filtre devresi ile doğrulttum birde anfinin köprü doğrulttum var Ayrıca smps tende Dc gelmekte yani üç kez üst üste devre doğrultma oldu ses daha kaliteli okdu

• 3 tane doğrultma?
    köprü diyotları sök, pcb deki kondansatoru de pcb den ayır daha da temiz ses alacaksın. inan farkeder. zırıltı şu anda yok deme elindeki hoparlör hissettirmiyordur. bir hoparlöre dokun. bak hafif de olsa titriyordur ve yakından ses verir.
    bence senin sorunun, trafo değildi. beslemeyi ayırdın mı amfiden? yok.
  • Onu denedim hoparlör de titreme yok ancak böyle kestim ahmet yerli tasarımı bu anfi

• istedigi kisi tasarlasin, o tasarim hatali. yerden kazanma amacli yapilmis,
    redresor devresi amfinn en sorun kismidir, ne redresor tasarimlari var gorsen bu en ilkellerinden birisidir, diyotlarin acilip kapanma ve kondansatorun gurultusu yapiyor ugultuyu. sen disardan ekstra kondansator baglayinca da azaliyor.

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Anfi pcb sinin içinde vu-metre,,, kutulanmak istense nasıl olacak, anca fiberglass içine görsel olarak konulabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Anfi pcb sinin içinde vu-metre,,, kutulanmak istense nasıl olacak, anca fiberglass içine görsel olarak konulabilir

vumetrenin pek bir etkisi olmaz abi. zaten 0.1 watt ile çalışırlar genelde. o da lm317 ile regüle edilirse dip gürültü sızdırmaz. 78xx serisi biraz fazla gürültülü:)
    ayrıca vumetre ledlerinin bacakları uzun tutulup sağ sola bükülebilir bu sayede kutunun önüne yerleştirilebilir.
    bu tasarım zaten fazla dip dibe. ben 2-3 watt amfileri bundan daha büyük yerlere yapıyorum.
    bak şu anda düzgün çalışıyor ya. 6 ay sonra ısınmaya baülı parça bozulmaları başlar. kondansatorler 105 değil de 85 seçilmişse 3 yap sen:)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.