Şimdi Ara

Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
9.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

TDA7377 nin bacaklarına göre şema; Devreyi bakırdelikli plakete yapacaksınız mı?
    Entegrenin arka kısmı soğutucuya gelecek, soğutucuyu kendiniz çıkma(pc powerinden, eski işlemcilerden) yada malzemecilerden hazır alabilirsiniz. Entegreye göre sogutucu isterseniz vereceklerdir. 2 yada 3mm entegreye göre deldirerek. Hırdavatçılardan alacağınız somunlu vida ile sağbitlersiniz.http://www.bluemavi.com/vitrin/table.asp http://www.bluemavi.com/vitrin/table.asp
    http://www.bluemavi.com/vitrin/table.asp (ortadan kesip, 2. bir devre için tekrar kullanılabilir).
    Çevrilmişi;http://d1301.hizliresim.com/15/g/hyfrk.jpg

Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim

Anfi Yapmak İstiyorum Yapabilirmiyim

Evet Delikli Plakete Yapıcam
    Evde Pc İşlemci Doğutucusu Var o olursa kardeş onu koyarım
    ama entegre soğutucusunun fiatı ne kadardır bluemavi de stokta kalmamış diyor
    Çok Teşekkür Ederim Şema için
    Kaç Volt hoparlör takabilirim en fazla kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: ThKrkmz!

ve dediğim gibi hiç bir yazı yok entegrelerin üstünde .son nokta galiba artık pes etme vakti geldi...

Entegrenin hangi bacaklarına hoparlor uçları gidiyor vede hangi bacakları büyük siyah uzun malzemenin bacaklarına gidiyor. bacaklar soldan başlıyor, alttan bakınca sağdan. hangisi kolayına geliyorsa. Yaz, tahmin edilen entegrelerin bilgilerine bakalım.. Eğer çözerim dersen arada küçük siyah küp şeklinde malzeme olabilir, sespotundan hangi uçlar entgrenin hangi bacağına gidiyor.

• TDA 7370 in malzeme listesi sizde varmı internette araştırdım bulamadım
  • Apparel; resimleri fazla alıntı yapmada sayfa uzuyor, mesaj yaz yeter.. Şimdide ben alıntı yapsam aynı resim dolacak.
    Entegreye monte edebileceğin hertürlü soğutucu parçası olur, hoparlor olarak ne fazla büyük, ne fazla küçük işini görür. Her çıkışa 1 hoparlor bağlarsan ve sesini fazla bozmayacak kadar açarsan sorun olmaz.. Anfinin gücü 2x40W 4ohm. Varsa marka modelini yaz, bakalım..
  • quote:

quote:

ve dediğim gibi hiç bir yazı yok entegrelerin üstünde .son nokta galiba artık pes etme vakti geldi...

Entegrenin hangi bacaklarına hoparlor uçları gidiyor vede hangi bacakları büyük siyah uzun malzemenin bacaklarına gidiyor. bacaklar soldan başlıyor, alttan bakınca sağdan. hangisi kolayına geliyorsa. Yaz, tahmin edilen entegrelerin bilgilerine bakalım.. Eğer çözerim dersen arada küçük siyah küp şeklinde malzeme olabilir, sespotundan hangi uçlar entgrenin hangi bacağına gidiyor.

benim anladığıma göre kesin emin olmamakla beraber biri 3. baçağa biride 11. baçağa gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: apparel

TDA 7370 in malzeme listesi sizde varmı internette araştırdım bulamadım

TDA7377 dicektin galiba;
    Kondansatörler;
    2 adet, 0,47uF / 16v
    1 adet, 47uF / 16v
    1 adet, 10uF /16v
    1 adet, 3300uF / 16v (C3 malzemesi 1000uF yerine bunu kullan iyi gider).
    1 adet, 100nF yada 0.1uF kutupsuz.
    Drenç = 10Kohm çeyrek wat yada yarım wat, hangisi varsa.
    Entegre = TDA7377, varsa uygun soğutucu
    10x10 veya 10x5 veya 10x15 bakırdelikli plaket.. Lehiminiz ince ve iyi olsun, Kurtel veya Soldex ince 200grlıklar temizdir. Lehim kötü olursa isterse havyeniz 600Tl lik olsun.. 0zımpara ile lehim öncesi plaketinizi temizleyin, hafiften lehim pastası sürün çokaz yüzeyden. Devre bitiminde yağsıztiner ile temizleyin..
    Bunlar ana malzeme, hoparlor bağlantısı için kırmızı siyah terminal yada kendinize göre.
    Ses girişi için piyasadan bir ucunda 3.5mm stereo kulaklık jakı olan herhangibir kabloyu alın, jak ucunda kalsın, diğer tarafını kesip açıp anfinizin girişlerine bağlayın.. sesayarı için tekrar yardımcı oluruz..

• Tamam alıntı yapmıcam
    alpin ap 1355 180watt var 4 ohm bitane
    bide 3 tane pıoneer ts g 1645 130 watt 4 ohm var
    ufak tefek de hoparlörler var küçük
    bu anfi birmilyonluk yerlerde satılan 10 15 tl lik 2 tan kolonlu pc hoparlörlerinden iyi ses çıkarırmı peki
  • Thkrmz!; Hoparlor mu, yoksa Siyah büyük malzemeden gelen + ve - voltajmı ?
    Ben Arkadaşımızın tahmin ettiği TA7232 entegresine baktım, 2. bacak bir hoparlore, 11. bacak bir hoparlore gidiyor.. Birdaha bakın; 5 ile 8 ses ayarına gidiyormu.. 3 doğru olabilir çünkü iki hoparlor için ortak eksi şase ucu var. Hoparlorun birinin bir ucu 2. ye gidiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Ocak 2013; 19:57:13 >
  • Apparel; 180w 130w onlara gerçeğinden 80w versek yanar, hatta 50w. Pıoneer lerin iki tanesini kullanırsan eşit sesalmış olursunuz, biri farklı diğeri farklı hinede sizin tercihiniz.. Kabin falan varmı? bunu yapınca tda1554 te yaparsınız diğer ikisini ona bağlarsınız. Siz öncelikle yapın, ben iki tane M.seti kolonu bağlıyorum komşulardan şikayet gelmesin sesi fazla olmayacak kadar açıyorum desem araba teybi anfisi işte bu yaptığınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Ocak 2013; 19:42:09 >
  • Emin-Fırtına O kadar çok çıkıyormuu
    bende kabın yok
    yarın malzemeleri alıp denicem
  • erman hocam ses sisteminin arkasındaki kulaklık çakının lehimlerini takip ettim.multimetre ile ölçmeye çalıştım. sağ ve sol ses çıkışların entegrenin 3. ve 11. bacağına geliyor.başka ne ölçmem gerekiyorsa söleyim yapmaya çalışayım?
  • quote:

erman hocam ses sisteminin arkasındaki kulaklık çakının lehimlerini takip ettim.multimetre ile ölçmeye çalıştım. sağ ve sol ses çıkışların entegrenin 3. ve 11. bacağına geliyor.başka ne ölçmem gerekiyorsa söleyim yapmaya çalışayım?

TA7232 entegresine göre alttan bakınca en soldaki, üstten 12. son bacak +voltaj. 3. ve 7. eksi/şase.
  • emin hocam eksi voltaj 4. baçağa gidiyor 12.baçağa hiç bir şekilde voltaj gitmiyor.hadi ters bakıorum desek 4 deilde 9. baçak olur bu seferde ??
  • emin hocam senide çıldırttım belli oldum elime ayağımı çekiorum tamam
  • Entegre olayı genel sorun, siz onu bir kenara koyun.. ben çarşıya çıkınca arkadaşa sorim, baktık olmuyor. ona harici devre olarak 2x5w anfi ayarlıyabilirim.. Çıldırmak yok, burada bir arkadaşımızın yorumuna 4 sene sonra cevap yazılmıştır ki, O çıldırsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: apparel

Emin-Fırtına O kadar çok çıkıyormuu
    bende kabın yok
    yarın malzemeleri alıp denicem

lehimleri küçük ve çabucak yapın, entegreyi tam yerleştirmeyin. Fazla ısıdan zarar görebilir, lehim iyise ve plaket temiz ve çok hafif pasta sürdüyseniz çalışma alanınıza. lehimler kolayca olacaktır. Kolay Gelsin..
  • quote:

Entegre olayı genel sorun, siz onu bir kenara koyun.. ben çarşıya çıkınca arkadaşa sorim, baktık olmuyor. ona harici devre olarak 2x5w anfi ayarlıyabilirim.. Çıldırmak yok, burada bir arkadaşımızın yorumuna 4 sene sonra cevap yazılmıştır ki, O çıldırsın..

peki bişi sorcam bu bass'ın entegresi sağlam.bide resimde gösterdiğim alet vardıiçinde tda 2025 entegresi var.bunları birleştirip bişiler yapma imkanımız varmı emin hocam ??
  • Şimdilik stereo çoklayıcı ile iki cihazı çalıştırarak birinden bass diğerinden normal ses alabilirsiniz..
    http://mcdn01.gittigidiyor.net/6573/tn30/65735565_tn30_0.jpg
    http://images.gittigidiyor.com/6440/STEREO-2LI-SES-ADAPTER-Coklayici__64405507_0.jpg

• elimde aynısından var.şimdililk diorsunuz peki şimdilik bununla idare edicem.siz pes etmediğiniz sürece bende pes etmicem :))
  • emin hocam entegrelerin 2side aşırı derece ısınıyor ve şuan basstandan ses gelmior :(( sanırım 2 entegrede ağrızalı.anlaşılam bana 2 tane entegre lazım.bunu tamir etmektense yeni yapmak daha kolay olcak gibi.sizide daha az uğraştırmış olurum.sizce ¿¿¿
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.