< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
9070 XT sahipleri, nasıl mutlu musunuz hayat güzel dimi?

-
-
ne kartı dayı kart mart uğraşcak hal mi kaldı. 2060 super var devam
-
Kablosu bükülüyor diye sorun yaşayan varsa powerını adam gibi bir şey alsın. Ki ben 3 pci-ex ara kabloyla kullanıyorum. Hiçbir montaj sorunu yaşamadım. Sadece cw sesi vardı. O da kasaya monte ettikten sonra hiç duyulmuyor artık.
-80mV -30 güç limiti 2750Mhz de 230W tüketimle elektriği kokluyor adeta. Ben çok memnunum şahsen.
-
quote:
-80mV -30 güç limiti 2750Mhz de 230W tüketimle elektriği kokluyor adeta. Ben çok memnunum şahsen
Tam yükte en az 310w civarı güç tükettiği için, çok iyi az tüketim :)
techpowerup
Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse Reviewhttps://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-9070-xt-pulse/41.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
9070XT Taichi sahibiyim. Tek güç kablolu. Sıfır sorun. Sessizlikte çabası. Çok memnunum.
-
Kıskanıp imrenebilir miyiz hocam. Taichide denenecek kartlar arasına girmeli bence
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Sistem çok şık maşallah. Aynı kasayı kullanıyorum bende aio yu neden arkadan dolandırıp montajlamadınız? Vrm soğutması için mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 1 Ağustos 2025; 16:48:52 > -
Hocam çok teşekkür ederim. Rogun pompası ne yazık ki sığmıyor boşluktan. Ne denediysem olmadı maalesef :)
-
Vallahi bende sizin durumunuzdayım :) Şu an 3080 var ve 4K'da artık üzmeye başladığını söylemeliyim. Yeni kart olarak da acaba RX 9070 XT'mi alsam diye aklımdan geçiyor. Muhtemelen bir süre daha idare ederim 3080 ile 2026 ilk aylarında yeni kartı alırım. He bu arada 9080 XT çıkacak diyorlardı sahiden çıkacak mı ?
-
Gigabyte 9070 XT OC var, Undervolt yaptım 330W'dan 247W'a düştü tüketim. Daha da düşürülebilir hatta.
Tek şikayetim VRAM'ler 90 lı derecelerde yükte. Kartın kendisi GPU vs gayet serin çalışıyor ama VRAM'ler sıcak.
-
Padler iyi değil o halde
Gelid gp ultimate’ler ile pad değişimi yapmıştım benim rtx 3080 suprim’e. Ki güç tüketimi yüksektir bende düşürdüm ama 75-76 yı geçmiyor vramler
90 larda geziyorsa net padler kalitesiz. 80 e kadar fabrika çıkışlıda kabulüm (orjinal ellenmemiş sıfır 3060 ti’ımın padleri 80 derecedeydi yükte)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hileli bioslu 9070 nitro+ sahipleri de dahil mi?
benim tek şikayetim kartın iş yerinde kalması ve yıllık izinde olmam. cp2077'ye fsr4 geldi deniyor deneyemedim.
gta5 enchanced'de yazın 80 derece gördüm ben vram bi yarım saat sonra ama komiktir esc basıp üç beş saniye bekleyip dönünce düşüyordu ısı. 90 derece sıkıntı kasa soğutma ya da giga marka diyedir? PTM7950 yok giga'da diye biliyorum akıyor vs diyorlardı en son ama son durum nedir bilmem? v2 yaptılarsa ben olsam v1 kullanıyorsam değiştirirdim garantiden.
-
Hynix vramli kartlar fabrika çıkışlı 90 derece gördüğüm kadarıyla. 80 derece olanlar samsung vramli olanlar diye biliyorum.
Vram sıcaklığı sıkıntı değil, garantisi bitince sağlam bir padle değiştiririm. Olmadı msi 3080 suprim e yaptığım gibi bakır plaka uygulaması yaparım. Suprim 3080'de gddrx6 ları dizginlemek için yapmadığım kalmadı. 105 dereceden 70 lere çekmiştim bu bakır padlerle sıcaklığı. Öyle ki en son kart pump-out yaptı gpu 77 derece hotspot 90 derece memoryler 70 dereceydi.
Suprim 3080'de ben en kaliteli termal padleri de denedim. Yine de en etkili yöntem bakır padler oldu. Yakında tekrar 3080'ni açacağım ve pump out derdinden kurtarıp ptm7950 ekleyeceğim. Sıkıyorsa bir daha ısınsın.
-
Hiç memnun değilim, çoğu oyunda istisnasız anlık fps düşüşleri yaşadım. Sessiz mi evet. Güçlü mü evet. Ama Nvidia oturmuşluğu yok gibi.
Şu fps düşüşlerini çözemedim, birden tak diye 100 fps düşüyor 60-70 fps 'e. Bunu en basit oyunda bile yaptı.
-
Hiçbir sorunum yok. Sessiz, CW yok, neredeyse 0 problem ile kullanıyorum. Nvidia 6000 serisine kadar kart değiştirmeyi düşünmüyorum. Amd şimdilik pişman etmedi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bu bakır ped ler hamur gibimi yoksa bakır sertliğinde ince plaka gibimi.
Pcb baskı işinde çalışıyorum, bazen pcb üzerindeki bakırları söküyorum,100 mikron kalınlığında ince saf bakır plaka oluyor, iş görürmü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunlar bildiğimiz saf bakır metal sert olandan. Gpulara özel cnc ile kesmiş çin menşeili bakır parçalar. Tr'dekilerin çoğuda çinden gelenler. Ben ilk denememde aşağıdaki görseldeki gibi tekli tekli almıştım. Sonra full cover olana geçtim mükemmel sonuç verdi. Zaten bunlar nvidia'nın 3xxx serisi kartlarında soğutmada güçlük yaşadığı meşhur gddr6x vramleri için çıkmıştır. Başka modelleri için bulmak zordur full cover olarak.
Örneğin normalde gpu'da vramlerde fabrika çıkışlı 2mm termal pad kullanılmışsa, 1,5mm'lik saf bakır pad alıyorsunuz. Sizin 100 mikronluk bakır bu kalınlığın 1/15' i olacağı için işe yaramayacaktır. Tabi termal padin yumuşaklığına ve esnekliğine dikkat etmek lazım. Tavsiye edilen kalınlıkta almak lazım. Suprim 3080 in termal padleri kalındı ama sünger gibiydi. Genellikle 3080ler üreticiden üreticiye değişse de 2mm kalınlıkta termal pad kullanıyorlar vram üstünde.
Uygularken de yüksek ısı transferi sağlayan termal macunu hem memorylerin üstüne hem de bakırın üstüne sürüyorsunuz. Yani iki macun arası bakır oluyor. Aslında burada yine macunun izin verdiği ölçüde ısı transferi gerçekleşiyor. Ben macun olarak mx-6 kullanmıştım.
Bakır moduna neden ihtiyaç duydum? Pullsar ice dragon termal padleri denedim. Kartın genelinde uyguladım ama vramleri bir türlü dizginleyememiştim.
-
hocam bende düşünüyorum almayı ama güç kaynağı değiştirmek gerekir mi kaç pin güç çıkışı gerekiyor 9070xt deki gibi 3x8 pin mi lazım yoksa 2x8 pin mi?
-
güç kaynağınız yeterli mi? eğer yeterli değilse önce güç kaynağınızı arttırın, diğer çözüm olarak işlemcinizin dar boğaz sorunu da olabilir
En Beğenilen Yanıtlar

ne kartı dayı kart mart uğraşcak hal mi kaldı. 2060 super var devam |
Hiç memnun değilim, çoğu oyunda istisnasız anlık fps düşüşleri yaşadım. Sessiz mi evet. Güçlü mü evet. Ama Nvidia oturmuşluğu yok gibi. Şu fps düşüşlerini çözemedim, birden tak diye 100 fps düşüyor 60-70 fps 'e. Bunu en basit oyunda bile yaptı. |
Benzer içerikler
- gpu hotspot nedir
- intel iris xe graphics
- intel uhd graphics nedir
- intel hd graphics 5500
- g sync nasıl açılır
- fsr 4
- gpu ekran kartı mıdır
- nvidia rtx
- 5070 super
- rtx 5050 laptop
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X