Yarbay
25 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
35 üye
Görüntülenme
Toplam: 174 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Elimde bu anakarttan var işlemci olarak ryzen 7 1700 bulunmakta. Ram olarak ise şuan G-Skill flarex 2*8gb 3200mhz samsung bdie çipli ramler bulunmakta. Simulasyon oyunlarını sevdiğimden ve mod yüklediğimden ötürü bu tip oyunlar belli bir süre sonra popülasyon artmasıyla şişme ve sistemde darboğaz yaşıyorum. Bu da oyunları ya ağırlaştırıyor ya da oynanamaz hale getiriyor. Örneğin; Cities Skylines da 1600 adet asset 30 a yakında modla oynadığımdan şehir popülasyonu 75k yı geçtikten sonra oyun kasmaya başlıyor. Zaten bu kadar mod ve asset ile oyun 16gb sınırında zar zor açılıyor. Açıldıktan sonrada pc nin gözünden bir damla göz yaşı akıyor.  Araştırmalarım sonucunda cities skylines ın bir çok oyunda olduğu gibi single thread performansa bağlı çalıştığını ve oyundaki yavaşlamanın ilk nedeninin cpu ve mod-assetler içinde ram ihtiyacı olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Cpu için ryzen 7 5700x düşünüyorum ramler için ise elinizde kullandığınız uyumlu ramleri öğrenmek istiyorum.

Bu anakartta 64gb ram kullanan var mı? Varsa hangi ramleri hangi hızlarda kullanıyorsunuz? 4 dimms şeklinde mi kullanıyorsunuz?

Ben 10 senedir araba bakan birisiyim. 2008 de ehliyet aldım götümde eskidi ehliyet. Bu 10 senelik süreçte araç almaya çok yaklaştığım dönemler oldu. Ama ev peşinatına ama başka birşeylere harcadım parayı. Velhasıl son dönemlerde tekrardan para tutmaya başladım ama piyasa çok hızlı alevlendi. Kredi işi benlik olmadığı içinde girip alamadım. (Faiz haram muhabbetiyle alakası yok, kazancım çok dengesiz. Yoksa bu ülkede faizsiz nefes alamıyoruz devlette dahil.) Neyse öyle böyle 190bine kadar geldim.

Aşağıdaki auris'i almaya karar vermiştim ki mmt şanzıman ile okuduklarımdan sonra vazgeçtim. Yok yokuşta manuale al, yok dur kalklarda şanzıman yağı ısınır soğutmak için kenarda beklersin gibi yorumlar mevcut olduğundan vazgeçtim. MMT şansıman denildiği kadar konforsuz mudur? Çok eser miktarda bir sürede Honda Accord 2.4 Executive kullandım. O arabanın şanzıman rahatlığı bunda var mıdır? Aurislerin makyajlı kasalarında şanzıman değiştirilmiş fakat onlarda 200k üzeri. Sonrasında bir alttaki 206 ya baktım. Niyeyse 206 için fiyatı çok geldi. Araç temiz kabul ediyorum ama bu lanet otomobil piyasasında 30k ekledikçe araçlar nesil atlıyor mübarek. Ve 206 ya çok ısınamadım şanzımanını bilmiyorum ama bu fiyatlarada 206 dan daha iyilerini almanın zor olduğunun farkında olarak soruyorum yinede.

Senede 1000-2000km zor yaparım. Üstüne çıkacağımı sanmıyorum bu arada. Ama satmak istediğimde tak diyede taban fiyattan satabilmek isterim. İlk arabam olacak alırsam, sizce bu fiyat aralığında TAM otomatik önerebileceğiniz araç var mıdır?

sahibinden.com
Toyota / Auris / 1.6 / Comfort / DALDAL GRUP // TOYOTA AURIS / OTOMATİK VİTES / TERTEMİZ BAKIMLI sahibinden.comda - 999809009
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-daldal-grup-toyota-auris-otomatik-vites-tertemiz-bakimli-999809009/detay
sahibinden.com
Peugeot / 206 / 1.4 / X-Line / OTOMATİK VİTES. DÜŞÜK KM. DEĞİŞENSİZ.PEUGEOT 206 sahibinden.comda - 1013271378
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-otomatik-vites-dusuk-km-degisensiz.peugeot-206-1013271378/detay
Arkadaşlar ürün stoklarda yok ama Haziran Ortası yada sonunda gönderimi yapılacak. Normalde 179 Euro fakat şuan 85 Eurodan sipariş verebilirsiniz. Linke tıkladıkdan sonra sağ alttan sepete ekle diyerek sipariş geçebilirsiniz. Ryzen sistem toplayacaklar için 350 chipset anakartlardan dahi daha uyguna bir x370 anakart.

Link

Asrock X370 gaming K4 Amazon.de 85 Euro Kaçırmayın
Arkadaşlar ürün stoklarda yok ama Haziran Ortası yada sonunda gönderimi yapılacak. Normalde 179 Euro fakat şuan 85 Eurodan sipariş verebilirsiniz. Linke tıkladıkdan sonra sağ alttan sepete ekle diyerek sipariş geçebilirsiniz. Ryzen sistem toplayacaklar için 350 chipset anakartlardan dahi daha uyguna bir x370 anakart.

Link

Asrock X370 gaming K4 Amazon.de 85 Euro Kaçırmayın
Öncelikle Eski Sistemimi yazayım.

Asus Sabertooth 990fx
Amd fx8350
Noctua NH-D15S
Corshair 2*8gb 1600mhz
Zotac GTX 1070 AMP Extreme
Corshair RM1000w
AOC G2469PG G-Sync
240gb PNY ssd

Gtx1070 ve Monitör aldıktan sonra Amd8350 ağlamaya başladı. İşlemcinin yapmış olduğu darboğaz sayesinde 144hz g-sync li monitörden bile randıman alamaz olunca işlemci ve anakartı sattım.

Sattığımdan beri tonlarca inceleme izleyip onlarca forum gezdim. Burayıda tarumar ettim. Edindiğim bilgiler doğrultusunda şuanda Ryzen serisi işlemciler içerisinde oyun performansı adına fiyat/performans olarak en mantıklı duran babayiğit 1700 gibi görünüyor. Hele hele 4,0ghz e oc yapıldığı zaman bu fark dahada yukarılara çıkıyor.

İntelde açıkcası incelediğim işlemciler ise 7700k 6700k ve 7350k oldu.(Daha çok 7700k üzerine yoğunlaştığımı söyleyeyim.) 7700k/1800x/1700x/1700 incelemelerinde oyundan oyuna değişken olmak üzere 2fps den 30fps ye kadar farklar oluyor.(7700k daha performanslı) Bu durumda intel 7700k ryzenlere rağmen oyun performansı açısından popülerliğini koruyabilecek yapıda bir işlemci, tabiki ryzen 1700 ile arasında 20 dolarlık bir fark var sadece. Bu yüzdende hedef cpumu ryzende 1700'den yana kullanıyorum.

Şimdi gelelim şeytana;

Şeytan diyor ki, z270 bi anakart ile 7700k işlemci al, zaten amd ryzenler, anakart ve ram frekanslarında bir stabilite problemi var, hiç kafanı yorma bas geç diyor. Olursa ileride coffelake in 1151 sokete uyumlu geleceği haberleride çıkmışken, düşünme zaten amaç maksimum FPS, adobe ve vegas için 1700 çokta elzem değil 7700k da her türlü işini görür zaten intele geç diyor.

Bu sefer bunu duyan diğer şeytanda diyor ki, 1151 son demlerini yaşıyor fps den 3-5 feragat et komple bir cpu olan ryzen 1700 ü al geleceğe yatırımı garanti et.(Amaç maksimum FPS olabilir ama sen tasarımcı adamsın adobe kullanıyorsun yeri geliyor arada vegas a işin düşüyor. 7700k sana 1700 ün vereceğini vermez diyor ama etkilenmemeye çalışıyorum. :) ) Uyumlu ram ve anakart bulma şansında var. Sonuçta stabil kullananlarda var bu mereti kumar oyna diyor.

Evet arkadaşlar çok fena ikilemdeyim. Ama %51 olarak 7700k ya doğru gidiyorum. Çok yakın zamanda bu parçaları alacağım için ryzendeki bu, anakart ram stabilite problemleri ve sürekli gelen bios güncellemeleri ile heba olmak uğraşmak istemiyorum.

Yok mudur problemsiz aha işlemci bu aha anakart bu ahada ram bu şeklinde bir uyumluluk?

Açıkçası bu kadar yazdım ama son yukarıda sorduğum sorunun kesin bir cevabı yoksa zaten kararımı vermiş olacağım.

Değerli bilgilerinizi beklemekteyim.

Yorum yazan herkese teşekkürler. Kararımı 7700k dan yana verdim. Sanırım maksimum FPS daha ağır basıyor. Aklımın bir tarafıda ryzen 1700'de kalacak. Kalmayacak dersem yalan olur.

2.Sayfadan itibaren başlayan işlemcinin sıcaklık olayıyla ilgili yaptığım araştırmalar sonucu 7700k büyük hayal kırıklığı yaşattı bende. 7700k ya karar kılmışken bunu erken görmem iyi oldu.

Şimdi elde ne var?

Düzensiz ısı fırlamaları yapan bir kaby lake işlemci, coffelakelerin gelecek olması.
Düzensiz ram frekansı yaşayan ryzen anakartlar, oyunlarda 5 ila 30 fps düşüklüğü.(ki konuda paylaşılan videolarda ram frekans problemi giderildiği zaman ortadan kalkabilecek kalkmasa dahi gözardı edilebilecek birşey.)

Bu durumda düşününce ram frekansları eninde sonunda bios updatelerle düzeltilebilir gibi duruyor. Fakat intel 7700k için turbo boost kapa voltajı düşür vs,(Bilmiyorum diğer arkadaşlar bu problemi nasıl çözdüler?), yeni seri işlemcilerin geliyor olması vs düşündükçe 1700 çok daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Ben ne intelciyim ne amdciyim bu topikte kendime uygun cpu yu arıyordum. Aşırı kararsız olmamdan ötürü bu konuyu açtım. Konunun ilerleme sürecinde fikrimin defalarca değişmesi konuyu açmamın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi.

Konuya seviyeli mesaj atan herkese teşekkür ediyorum.

Şimdi gelelim 2.can alıcı soruya oyun için R7 1700 mü R5 1600 mü R5 1600x mi?

Sonuç olarak arkadaşlar sizlerinde vermiş olduğu tavsiyelerle, işlemciden kestiğim parayı anakart ve rame ekleyerek zen 2 yede hazırlık olması açısından aşağıdaki parçaları sipariş geçtim.

Amd Ryzen 5 1600
Asus Crosshair VI Hero
GSkill Trident Z RGB 16GB DDR4 (F4-3600C16D-16GTZR)

Ekran kartı gtx 1070. Gysn-c li monitörler şuan için bütçesel olarak mümkün değil. Sonuç olarak sorum şu;

27" monitör için 2k 75hz mi yoksa 1080p 144 hz mi alınmalı bütçe 1200.
1800 civarı telefon bakıyorum ve bu iki telefon arasında sıkıştım kaldım. Hız testlerinde eşit gibiler sıcaklıkda ise note 5, (3-5 derece) daha serin bir cihaz. Fakat merak ettiğim nokta batarya konusu. Bir yardım eli arkadaşlar.
 Dünden bugüne Fenerbahçe'nin ön eleme maceraları

1996-1997 sezonu: Maccabi Tel Aviv - ELEDİK

Carlos Alberto Pareira'dan boşalan teknik adamlık görevini bir başka Brezilyalı teknik adam Sebastian Lazeroni ile dolduran sarı lacivertli takım önceki sezonu şampiyon olarak tamamlamasına karşın ön eleme oynamış ve İsrail şampiyonu Maccabi Tel Aviv ile eşleşmişti. Sadece şampiyonların katıldığı son Şampiyonlar Ligi olma özelliği taşıyan büyük heyecan öncesi Maccabi ile karşılaşan Fenerbahçe İsrail'de oynanan ilk maçta şimdilerde Fenerbahçe'de oyuncu gözlemciliği yapan Kemalettin'in golüyle 1-0'lık skorla kazanmış, rövanşta Kadıköy'de oynanan karşılaşma 1-1 sona erince sarı lacivertli takım Devler Ligi'ne adım atarak Rapid Wien, Juventus ve Manchester United'ın rakibi olmuştu.

2001-2002 sezonu: Glasgow Rangers - ELEDİK

Mustafa Denizli ile uzun bir aranın ardından şampiyonluk ipini göğüslemeyi başaran Fenerbahçe, talihsiz sonuçlar sonrası sıfır puanla ayrılacağı grup aşamaları öncesi ön elemede İskoçya temsilcisi Glasgow Rangers ile karşılaşmıştı. İskoçya temsilcisinin Tore Andre Flo ve Claudio Caniggia'dan oluşan forvet hattına karşın Ibrox Park'ta oynanan ilk karşılaşmadan 0-0'lık skorla ayrılmayı başaran Fenerbahçe, İstanbul'da oynanan rövanş karşılaşmasında Haim Revivo'nun muhteşemn frikiğiyle 1-0 öne geçmiş, Serhat'ın 71. dakikadaki golüyleyse rahatlamayı başarmıştı. 73. dakikada Fernando Ricksen'in golüyle başlayan gerilim filmi Ümit Özat'ın çizgiden çıkardığı topla son bulurken, İskoç temsilcisinin Hollandalı teknik adamı Dick Advocaat maç sonrası yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin gollerini ucuz olarak nitelendirmişti.

2002-2003 sezonu: Feyenoord - ELENDİK

Sezona dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Ariel Ortega'yı transfer ederek tüm dünyada dikkatleri üzerine çekerek başlayan Fenerbahçe, ligi altıncılıkla kapatacağı sezon öncesi ilk büyük darbeyi ön eleme turunda Feyenoord karşısında yaşamıştı. Robin van Persie'nin ve Pierre van Hooijdonk'un Fenerbahçe tribünleriyle tanıştığı eşleşmede Hollanda'da oynanan ilk maça Ariel Ortega'yı 74. dakikada oyuna dahil eden Werner Lorant damga vururken, ilk maçı 1-0 kaybeden Fenerbahçe, ikinci maçta da rakibine 2-0'lık skorla boyun eğmiş ve kabus gibi geçecek sezonun ilk büyük hayal kırıklığını yaşamıştı.

2006-2007 sezonu: Dinamo Kiev - ELENDİK

Denizli'de kaybedilen şampiyonluğun ardından sezonu kaos ortamıyla açan Fenerbahçe 2006 Dünya Kupası'nın hemen ardından Japonya'nın Brezilyalı teknik adamı Arthur Zico ile anlaşmış ancak yeni transferler ön eleme maçına yetiştirilememişti. Henüz ilk dakikada eski Fenerbahçeli Rebrov'un kaleciden seken şutunu iyi takip eden Diego Rincon'un golüyle 1-0 öne geçen Dinamo Kiev sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başarmış, rövanşa ilk maçta da forma giyen Can Arat'ın yanı sıra Kerim Zengin'le başlayan Fenerbahçe Kadıköy'de rakibiyle 2-2 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma fırsatını değerlendirememişti.

2007-2008 sezonu: Anderlecht - ELEDİK

100. yılında şampiyonluğa ulaşmasına karşın ülke puanı nedeniyle ön eleme oynayan Fenerbahçe, çeyrek final oynayacağı sezon öncesi ön elemede Anderlecht ile karşılaşmıştı. Kadıköy'de oynanan ilk maçı sezonu Şampiyonlar Ligi asist kralı olarak tamamlayan Alex de Souza'nın golüyle 1-0 kazanan Fenerbahçe, rövanşı da Mateja Kezman ve Deniz Barış'ın muhteşem pasıyla topla buluşan Alex'in golleriyle kazanmış ve adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırmayı başarmıştı.

2008-2009 sezonu: Partizan - ELEDİK

Şampiyonlar Ligi'nde gelen çeyrek finale karşın Arthur Zico ile yollarını ayıran ve yola Luis Aragones'le devam eden Fenerbahçe, 2008-2009 sezonu öncesi ön elemede Partizan ile karşılaşmıştı. Partizan'ın müthiş taraftarının önünde henüz 14. dakikada 2-0 geriye düşen sarı lacivertli takım korku filminden Alex'in 49. dakikadaki golüyle çıkarken, 49. dakikada ağları sarsan Daniel Güiza rövanş maçı öncesi avantajı getirmişti. Şimdilerde Antalyaspor forması giyen Lamine Diarra'nın Edu ve Lugano ikilisini hayli zorladığı ilk maçın ardından rövanşta Semih ve Alex'in golleriyle kazanan Fenerbahçe, grup maçlarını oynamaya hak kazandıysa da Porto, Arsenal ve Dinamo Kiev'in olduğu grupta son sırada yer almıştı.

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda bugün Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin dünden bugüne oynadığı ön eleme karşılaşmalarını sizler için derledik.

2010-2011 sezonu: Young Boys - ELENDİK

Son hafta kaybedilen ikinci şampiyonluğun ardından teknik direktörlüğe Daum'un yerine sportif direktör Aykut Kocaman'ı getiren Fenerbahçe yapılan flaş transferle girdiği sezonda en büyük hayal kırıklığını Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Young Boys karşısında yaşamıştı. İsviçre'de iki kez öne geçtiği rakibine karşı 2-2 de olsa avantajlı bir skorla İstanbul'a dönen Aykut Kocaman'ın öğrencileri Kadıköy'de oynanan karşılaşmaya Bekir, İlhan Eker, Bilic ve Andre Santos defans hattıyla çıkmış, Henri Bienvenü'nün golüyle 1-0 öne geçen Young Boys devre arası Alex'i oyundan alan sarı lacivertli takımı 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nin dışına itmişti.

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda bugün Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin dünden bugüne oynadığı ön eleme karşılaşmalarını sizler için derledik.

2012-2013 sezonu: Spartak Moskova - ELENDİK

Şampiyonlar Ligi'ne alınmadığı bir yıllık aranın ardından Devler Ligi'nde yeniden katılmak için güçlü bir takım kuran Aykut Kocaman ve ekibi 2012-2013 sezonu başındaysa Rus temsilcisi Spartak Moskova'ya takılmıştı. Alex'in maç sonrasında Aykut Kocaman için "Kıskanç" ifadesini kullanacağı Rusya'daki ilk maçta şimdilerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne kiralanan Emenike'yi durduramayan Fenerbahçe sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılmış, deplasmanda atılan gol tur için ümidimizi korumamızı sağlamıştı. Alex'in attığı tweetin gölgesinde oynanan ve Brezilyalı yıldızın 59. dakikada Fenerbahçe 1-0 gerideyken oyuna dahil olduğu karşılaşma Sambacı'nın kullandığı köşe vuruşu sonrası Moussa Sow'un golüyle 1-1'e geldiyse de adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıran ekip Spartak Moskova olmuştu.

2013-2014 sezonu: Arsenal - ELENDİK

Önceki turda sezonun flaş ekibi Salzburg'u eleyen Fenerbahçe UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesine karşın, CAS'a yapılan başvuru neticesinde oynanan karşılaşmalar 3-0 ve 2-0'lık Arsenal galibiyetleriyle sona ermiş, CAS'ın da UEFA'nın kararını onamasıyla birlikte oynanan 180 dakikanın herhangi bir anlamı kalmamıştı.

Alıntıdır...

SON 6 SEZONDUR TÜRK TAKIMLAR ŞAMPİYONLAR ÖN ELEMEYİ GEÇEMİYOR!

Dünden bugüne Fenerbahçe'nin ön eleme maceraları

İşin özü 6 yıl olmuş bu yönetimle 16'da olur. Şimdi 4 kerede elemişiz diyen Azizsporlular olacak. E olsun o kadarda.

Ersun Yanal: "Dünyada 'Gol' denince akla gelen birkaç futbolcu var. Onlardan birisi Fenerbahçe'de oynuyor. Van Persie gol için yaratılmış."

http://www.ligtv.com.tr/haber/van-persie-gol-icin-yaratilmis

Şu adamı göndermeyecektik. Bu kadro Ersun Yanal ın ellerinde olacaktı.
Bendeki sorun şu, oyunu oynarken windows tuşuna basılmış gibi yada alt+tab yapmış gibi oyunu aşağı alıyor. Tekrar alttan tıklıyorum oyun geri geliyor ama yarışlarda sıkıntı yaşatıyor varmıdr bi çözüm veya yaşayan bunu?
Hakkında
Forum İkinci El İmzası:
Olumlu Alışveriş:righteous@(2)---Lacrymatoire---Elky---mahapurusha---cengiz_vga(5)---xkabix---öztin---hatttori(2)---Dangeriousx---braveheart28---pixel(4)---BEYLİKDÜZÜ---naz_eg---honor7---pillout---guduk68---Neosis---karaefe---elektrik_54---Tsunami41---DiabloXT---eppro---mpy---ewerpower---cabbas---*AXI*---seroni---Uzaykusu---guneyonur---trusen---moon74---demircibu---ABSOLUT---trooper27---loenist74---burgfb---ghost recon advenced---FERROKROM---e_cool---yalnızkral---laststate---bim_28
Sistem ve Tercihleri
Operatör
Türk Telekom
Takım
Fenerbahçe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.031
İkinci El Bölümü Mesajları: 616
Konularının görüntülenme sayısı: 704.931 (Bu ay: 925)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.699 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.