Şimdi Ara

Yalnız bir insan mutlu olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yalnız bir insan mutlu olabilir mi?

(En Son Oy Tarihi: 30.3.2017)
Giriş
  • Yalnız olan bir insan mutlu bir insan olabilir mi?

Etrafınızda başkaları olmasıyla mı mutluluk sağlanır?

Uzun süren yalnızlık için yorum yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 21 Şubat 2010; 2:10:43 >

• İnsan yalnız iken mutlu olamaz. Olacağını iddia edenler hiç yalnız kalmamış demektir..
  • kesinlikle olamaz
  • Olabilir. Yalnız olduğum zamanlar olmuştur, bazen de yalnız olmak istediğim zamanlar. İnsanı yalnızlıkta neyin mutlu edeceği bilinmez, belki eve dönüp tek başına bir kanyak yudumlamak belki karanlık sokaklarda tek başına düşüncelere dalmış halde dolaşmak. Yalnızlıkta bunalıma girme, içine kapanma durumu aşılabilirse mutluluk sağlanabilir. Yalnızlığın da ayrı bir tadı var tabi.
  • Bence de olamaz. Yalnızlık, insan ilişkilerinden kısa zamanlı olarak sıyrılmak için kullanılan bir tenefüs gibidir. Ama asla dersin yerini alamaz.
  • Bahsettiğim yalnızlık, bir sevgili eksikliği değil, yakın kişilerin sizinle ilgilenmemesi, paylaşılan bir şey olmaması yani bir bakıma çıkar için kurulan bir ilişkidir.
  • İnsanlarla uğraşmaktan yorulan bir insan herşeyden elini eteğini çekip mutlu mesut yaşayabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Beni de seven bir kız olur mu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olur ama ara ara.
    2 saat mutluysa 22 saat mutsuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KırıkKılıç

Bahsettiğim yalnızlık, bir sevgili eksikliği değil, yakın kişilerin sizinle ilgilenmemesi, paylaşılan bir şey olmaması yani bir bakıma çıkar için kurulan bir ilişkidir.

Bahsettiğiniz türde bir yalnızlık ile mutlu olunabileceğini sanmıyorum fakat yalnız başında geçirdiğiniz bazı zamanlar insanın kafasını dinlemesine yardımcı olacağından mutlu edebilir.
  • Ancak yalnız bir insan mutlu olabilir, ama daha fazla yalnız kalmak için başkalarıyla irtibata geçmeniz gerekebilir, çünkü başkalarına söyleyecek laflarınızı onlara söylemeden (hatta haykırmadan) daha da fazla yalnız kalamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köle -- 21 Şubat 2010; 2:29:28 >
  • yalnızlık ölümcüldür bence kimsesi olmayan insan yalnızlıktan öldürür kendini ben yapabilirim şahsen
  • quote:

Bahsettiğim yalnızlık, bir sevgili eksikliği değil, yakın kişilerin sizinle ilgilenmemesi, paylaşılan bir şey olmaması yani bir bakıma çıkar için kurulan bir ilişkidir.

Tamamiyle aynı durumu bir zaman yaşadığımı söyleyebilirim. Yalnızlığın getirileri de olur eğer bunalıma iterse götürüleri de. Yalnızlık insanı olgunlaştırır, kendine güvenini arttırır ve iç muhasebe yapmasını sağlar. Tabi aksi durumun da olma ihtimali var.
  • Yanlızım , Etrafımda ki Saçma ve Anlamsız Muhabbetlerden uzak durmak için kitaplara gömülmüş durumdayım . Ciddi Konular konuşabiliceğim kimsem yok , Onu bırak Adam gibi , Her hangi bir durumda yanımda olucak 1 tane arkadaşım yok . Ama Kendi Kendime Yetiyorum , Kendimi Daha da çok geliştirip , iyi bir Derece Yapmaya çalışıyorum ÖSS'den , Genel kültürümü arttırmaya çalışıyorum bunun yanında.Insanlardan uzak duruyorum , Benim Ondan hoşlandığım , Belki de beni tek anlayan , bana ortak olan , onunda benden hoşlandığına adam gibi emin olduğum kız bile dahil buna , neden bilmiyorum. Bunun üzerine birde hayatımda bir çok şeyden şikayetçiyim , OKS'de iyi bir okulu kazanamamış olmanın ezikliği hala üstümde , kendilerinden kat kat üstün olduğum kişilerin benden iyi okullarda olması moralimi oldukça bozuyor. Belki de bir tür savunma biçimi bu , tam olarak emin değilim. Bilmiyorum . Yaşadığım yerden nefret ediyor , asla haketmediğimi düşünüyorum. Bana yaklaşmaya çalışan , Muhabbet eden herkesi tersliyor , karşıma alıyorum. Insanları Kendimden uzaklaştırıyorum elimde olarak. Zaten genelde insanlardan uzak durmaya çalışıyorum . Utangaçlığımı da hesaba katarsak , yanlızlığın dibine vurduğum söylenebilir.
    Ama Bildiğim Tek Bir şey var , Evet Yanlızım Ben
    Mutlu muyum? Sanırım Değilim , ama önemli değil şu an da anladığım bir şey var ki , ben Hayallerim için yaşıyorum ve etrafımda ki insanların buna engel olmasına izin veremem.

Bu Mesaj Biraz Alkol etkisi ile de birlikte anlayacağınız gibi
    garip bir ruh hali ile yazılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch -- 21 Şubat 2010; 2:52:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lelouch

Yanlızım , Etrafımda ki Saçma ve Anlamsız Muhabbetlerden uzak durmak için kitaplara gömülmüş durumdayım . Ciddi Konular konuşabiliceğim kimsem yok , Onu bırak Adam gibi , Her hangi bir durumda yanımda olucak 1 tane arkadaşım yok . Ama Kendi Kendime Yetiyorum , Kendimi Daha da çok geliştirip , iyi bir Derece Yapmaya çalışıyorum ÖSS'den , Genel kültürümü arttırmaya çalışıyorum bunun yanında.Insanlardan uzak duruyorum , Benim Ondan hoşlandığım , Belki de beni tek anlayan , bana ortak olan , onunda benden hoşlandığına adam gibi emin olduğum kız bile dahil buna , neden bilmiyorum. Bunun üzerine birde hayatımda bir çok şeyden şikayetçiyim , OKS'de iyi bir okulu kazanamamış olmanın ezikliği hala üstümde , kendilerinden kat kat üstün olduğum kişilerin benden iyi okullarda olması moralimi oldukça bozuyor. Belki de bir tür savunma biçimi bu , tam olarak emin değilim. Bilmiyorum . Yaşadığım yerden nefret ediyor , asla haketmediğimi düşünüyorum. Bana yaklaşmaya çalışan , Muhabbet eden herkesi tersliyor , karşıma alıyorum. Insanları Kendimden uzaklaştırıyorum elimde olarak. Zaten genelde insanlardan uzak durmaya çalışıyorum . Utangaçlığımı da hesaba katarsak , yanlızlığın dibine vurduğum söylenebilir.
    Mutlu muyum? Sanırım Değilim , ama önemli değil şu an da anladığım bir şey var ki , ben Hayallerim için yaşıyorum ve etrafımda ki insanların buna engel olmasına izin veremem.

herhangi bir durumda yanında olabilecek birisi yok demişsin ama sana yakın olan kız arkadaşını katmamışsın

kafandaki yalnız adam karakteri eminim kendine güvenen, kimseyi takmayan ve kendine yeten bir kişiliktedir. yalnızlığı seçmenin bir sürü nedeni olabilir ama yalnız insan kendine güvenen sağlam adamdır düşüncesidir, yalnızlığı seçmeyi seçtiren şey.

• quote:

quote:

Yanlızım , Etrafımda ki Saçma ve Anlamsız Muhabbetlerden uzak durmak için kitaplara gömülmüş durumdayım . Ciddi Konular konuşabiliceğim kimsem yok , Onu bırak Adam gibi , Her hangi bir durumda yanımda olucak 1 tane arkadaşım yok . Ama Kendi Kendime Yetiyorum , Kendimi Daha da çok geliştirip , iyi bir Derece Yapmaya çalışıyorum ÖSS'den , Genel kültürümü arttırmaya çalışıyorum bunun yanında.Insanlardan uzak duruyorum , Benim Ondan hoşlandığım , Belki de beni tek anlayan , bana ortak olan , onunda benden hoşlandığına adam gibi emin olduğum kız bile dahil buna , neden bilmiyorum. Bunun üzerine birde hayatımda bir çok şeyden şikayetçiyim , OKS'de iyi bir okulu kazanamamış olmanın ezikliği hala üstümde , kendilerinden kat kat üstün olduğum kişilerin benden iyi okullarda olması moralimi oldukça bozuyor. Belki de bir tür savunma biçimi bu , tam olarak emin değilim. Bilmiyorum . Yaşadığım yerden nefret ediyor , asla haketmediğimi düşünüyorum. Bana yaklaşmaya çalışan , Muhabbet eden herkesi tersliyor , karşıma alıyorum. Insanları Kendimden uzaklaştırıyorum elimde olarak. Zaten genelde insanlardan uzak durmaya çalışıyorum . Utangaçlığımı da hesaba katarsak , yanlızlığın dibine vurduğum söylenebilir.

herhangi bir durumda yanında olabilecek birisi yok demişsin ama sana yakın olan kız arkadaşını katmamışsın

kafandaki yalnız adam karakteri eminim kendine güvenen, kimseyi takmayan ve kendine yeten bir kişiliktedir. yalnızlığı seçmenin bir sürü nedeni olabilir ama yalnız insan kendine güvenen sağlam adamdır düşüncesidir, yalnızlığı seçmeyi seçtiren şey.

Yukarıda ben de değinmiştim, kendimce cevap vereyim, aslında yalnızlığın sebebi değil sonucudur kendine güvenen gittikçe olgunlaşan bir insan olmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

quote:

quote:

Yukarıda ben de değinmiştim, kendimce cevap vereyim, aslında yalnızlığın sebebi değil sonucudur kendine güvenen gittikçe olgunlaşan bir insan olmak.

ben tam olarak atılıyorum bu düşüncene,

çünkü yalnızlığın sonucu olarak kendine güvenmen gerektiğine inanıyorsun, çünkü kimsen yok seni düşünecek olan.

uzun süreli yalnızlık, insanı, insandan nefret ettirecek düşüncelere sebep olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 21 Şubat 2010; 3:16:10 >

• Aslında 2 türe ayrılabilir yalnızlık.

1 - Başkalarına güvenme ihtiyacı hissetmeden kendi kendine yetebilmek

2 - Kendini insanlardan uzaklaştırmak, bir nevi küskünlük

Eğer kişideki yalnızlık 2. şıksa, uzun sürede dediğin türde düşünceler doğurabilir.
  • olamaz
  • 21 senedır bal gıbıde oluyorum tabı yalnızlıktan kastınız arkadas / kız arkadas sızlıksa , ılla kı aılemızle beraberız , sosyal bırıyımdır , duzenlı sporumu yaparım salona gıderım , dernegımıze gıderım belırlı donemlerde konserlerımız vardır , evımde fılm ızlerım dızı ızlerım Lost tur vs dır , acarım oyunumu oynarım , butun bunları yalnız basıma yaparım ve hıc te bı arkadas boslugu hıssetmem , kız arkadas konusunda da dusuncem bana gore gerek yok , yasıtım bı kızla cıksam napıcam ? ne ılıskıye gırıcem ne evlenıcem , ee amac ? dıgerlerı gıbı bazı duygularını tatmın etmek , askım senı sevıyorum vs vs , bana gore bos ısler , 1 ay 2 ay 1 sene takılmısım bana ayak bagı olur baskada bısı olmaz , zaten kaldı kı yazları bodrumda en az 4 5 ay takılan bırıyım , orda en kral ısı yapıyorum bı suru ınsan tanıyorum , ama orda bıle tek takılıyorum , bazı tıpler vardır arkadası olmadan tuvalete gıtmez o derecedır , hadı aga carsıya hadı aga suraya buraya , yanı bu karakter yapısı ıle ılgılı , her ınsan bır olamaz baska bı arkadasım yalnız kalamaz bunalıma gırer ama ben bu yasıma kadar devamlı tek takıldım aynen de devam , hıc bı sıkayetım yok , gerektıgı zaman arkadaslarımla takılırım muhabbetımı ederım tamamdır , o da her gun degıldır , bununda bı cok nedenı var ama ıyıce uzar bu yazı , karsılıklı konusulacak seyler bunlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pércussionist -- 21 Şubat 2010; 3:38:12 >

• Ailem dışında kimsem yok yanlızlık sayılıyorsa. Arkadaş çevresi falan yok tek başıma ya da ailemle takılırım hep. Mutsuz olduğum zamanlar olurda parmakla sayılacak kadar az. Ailem yanımda olsunda başka bişey istemiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.