Şimdi Ara

9070 XT sahipleri, nasıl mutlu musunuz hayat güzel dimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alıntı

metni:
    hocam bende düşünüyorum almayı ama güç kaynağı değiştirmek gerekir mi kaç pin güç çıkışı gerekiyor 9070xt deki gibi 3x8 pin mi lazım yoksa 2x8 pin mi?

9070 ya da 9070 xt nitro+ farketmiyor ikisinin de güç girişi 16pin tek kablo. psu'da 3x8pin çıkış varsa kutudan kaliteli bir dönüştürücü çıkıyor 3pin'i 16pin'e çeviren. güç kaynağı değiştirmek gerekir mi öncelikle 2x8pin çıkışı varsa sadece evet o psu ile olmaz 3pin çıkış lazım. 750w psularda genelde 2x8pin çıkış olur ama 850w psularda 3x8pin çıkış olur. güçlü psu oldukça ki bu kartlar fazla çekmiyor 9070 nitro+ 245w TDP ve 9070 xt nitro+ 330w TDP değişime gerek kalmaz dönüştürücü ile kullanılabilir. benim 7900xtx ki 375w TDP ama 480w bile çekebiliyor kartı ben 1200w cougar 3x8pin psuyla kullanıyorum. alet o kadar güçlü ki hiç eski tipim falan demeden dönüştürücü ile her şeyi kullanabilir.

psu modelini ve kaç 8pin çıkışı var yazarsanız bi bakalım olur mu olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 12 Ağustos 2025; 11:42:9 >

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

"Cougar CGR Polar CGR-PR-1200" bu psu yu zamanında ince hesap çok güzel bir fiyata vermişti(5-6 bin tl arasında) almadım pişmanım şimdi elimde 650watt güç kaynağı var ve 3x8 pin üzerinde yok... diğer rx9070 modellerinde ise 2x8 pin var örn: asrock9070 steel legend şimdi ben bu sebepten gidip de psu almam ekstra masraf olur demekki saphire modelini devre dışı bırakacağım...

diğer 9070 modellerinde zaten 245w TDP yok 220w olması lazım. 2x8pin ve 650w gayet yeterli olacaktır diğer markalar için. ben çok olmadı geçen sene temmuz'da aldım 7049 liraya. sonra hemen 13 18 diye bitti. fiyat hatası oldu belki bilmiyorum bana zaten lazım değildi 16pin giriş 7900xtx 3x8pin olunca.

• Meraxes kullanıcısına yanıt
    Yanına bi lossless scaling kart oldu sana 4070 :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

biraz bakındım en az 3x8 pin bulunan psu; bulabildiğim en iyi raijintek oldu 1000w platin, fiyat uygun ama değer mi bilemedim ekran kartını değiştirmişken psu da mı değiştirsek...

Güç kaynağı Corsair 850 w, işlemci kullanımı oyun sırasında 50-60 civarı darboğazlık bir durum olmadı. Bütün oyunları 4k oynarım.

Bu arada kartı sattım, uygun rakama 5070 buldum. Orta-Yüksek ayarlarda sorunsuz deneyim yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanco -- 25 Kasım 2025; 10:40:27 >

hocam memnun olmadığınız durum neydi? hangi marka ve model amd ekran kartını kullandınız?

Alıntı

metni:
    biraz bakındım en az 3x8 pin bulunan psu; bulabildiğim en iyi raijintek oldu 1000w platin, fiyat uygun ama değer mi bilemedim ekran kartını değiştirmişken psu da mı değiştirsek...

piyasada psu krizi var zaten. şu anda hadi bir f/p psu alalım desen ya raijintek atx3.1 1000w ya da FSP vita modellerine bakacaksın yok yani resmen çeşit. eskiden burada ben seasonic beğendiremezdim insanlara çeşit çoktu.

dediğin psuyu biliyorum bence olur fazla olması vs değil sorun çünkü pahalı değil. 650w psu kaç senelik hani zorlar mı onu senin bilmen karar vermen lazım. bu hani %90 verim platin diyorlar ya onu %50 yükte veriyor diye biliyorum ya da yüke göre değişiyor o yüzden 1000w psu tahmini 500w'tan fazla çekmeyecek kasa için fazla değil verim için iyi olur.

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

Asus Prime rx 9070 xt modelini kullandım. Vatan Bilgisayar'dan 32.000'e almıştım.

Sessiz oluşu, soğutma performansı, coil whine olmaması beğendiğim noktalar. (bunlar marka özelinde biraz da)

Memnun olmadığım durum FPS düşüşleri. Birkaç oyunda test ettim, kimisi güncel oyunlar kimisi eski oyunlar. Basit oyunlarda dahi anlık FPS düşüşleri yaşadım. Bu anlık kesilmeler oyun keyfimi baya baltaladı. Bu güçte bir kartla böylesi takılmalar yaşamak can sıkıcı. İşin ilginci kendi yazılımı Adrenalin olmadan saf sürücü kurulumu yaptığımda fps düşüşleri minimuma indi.

Bir ara undervolt yapmıştım biraz daha iyi hale geldi ama bu sefer de yaptığım ayarları Adrenalin yazılımı kaydetmiyordu. Webde araştırdığımda bu basit sorun için 3-4 tane olası farklı çözüm yolu sunulmuştu. Bütün bunlar birleşince kart yazılım ve sorunlarıyla derme çatma görünmeye başladı.

Sonunda satıp 5070'e geçtim. Şu an sıfır sıkıntı devam ediyorum.

Fiyat performans olarak çok iyi bir kart ona laf edemem tabi. Ben sorun istemiyorum, oyunu açıp 4K 60 FPS ile oynayıp kalkıcam. Bana bunu vermedi maalesef. Ha 5070 verecek mi? Onun kadar değil. %30 daha az performansı var ama en azında her şey tertemiz ve net.

• Güç kaynağı bakan varsa araştırmak gerekiyor. 4k küsur fiyata high power performance fs 850w atx 3.1 ama tek kötü yanı modüler değil. 6k fiyata aynı serinin 1000w modeli var. B+ tier.
    Enermax d.f. x serisi B tier, modüler atx 3.0. gaming gen'de kampanya varken baya uyguna geliyordu.
    Vita'nın fanı hakkındaki olumsuz yorumlardan dolayı tercih etmedim. Tabii almadan önce 3x 8 pin var mı diye kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

4k'da sıkıntı hocam 12gb. 5070 ti alsaydınız bari o zaman sorun olmazdı. fps drop işlemciden olur ama 4k'da olmaması lazım işlemci etkisi neredeyse olmaz. sistem bir şekilde sevmemiş amd kartı sizinki uyumsuzluk gibi bir şey olmuş. 60hz de diyorsunuz hdmi 2.1 dp hani o da drop yapar 60hz veremezse. monitörler de amd nvidia uyumlu hatta etiket yapıştırırlar bazılarına gsync diye öyle bir şey de olabilir? yılbaşında 5070 super çıkacak ikinci eller karışırsa falan bir operasyon çekin daha yüksek vram nvidia için. benim de bir monitörüm var hw gsync ve amd kart kabul etmiyor alet. amd kartı fena desteklerim diyen monitörüme de hdmi kablo taktım öyle adam oldu.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hedefte 5070ti var ama şimdilik 5070 de yetiyor ağır oyuncu değilim. Sıfır 25.500'e Zotac bulup aldım. Soğutması pek iyi değil fanlar sesli ama Undervolt uyguladım 65 dereceyi geçmiyor. Fanlar 1500 devir civarı gayet sessiz stabil şu an.

Monitör Samsung Oled g80sd. 9070 xt varken HDMi ve Dp ikisinde de denedim. Hatta aklıma SSD geldi acaba ondan kaynaklı bir durum mu diye, sağlığı 90 üzeri onda da bir problem görememiştim.

Şu an 5070 devam, sonra 5070 ti bakarım artık. Eski oyunlarla takılıyorum, nostalji kafası biraz da. Günde 1-2 saat kadar :)

prime day gününü beklemek lazım hocam, geçen seferki prime day günü çok iyi olmasa da idere ederdi; amazonda çok farklı taksit oranları oluyor, indirim ile birleşirse iyi bir psu almak isterim veya ekran kartı... şu an için raijintek ve enermax fiyat olarak makul gibi görünüyor 1200watt a ihtiyacım yok düz ev kullanıcısıyım ben iş yerim filan olsa şöyle yüksek güçlü bilgisayarım olsa alayım da ama 1000watt bir psu ev kullanıcısına fazla bile...

taksitle mi aldınız hocam o fiyata? iyimiş aslına bakarsanız

SİSTEM: AMD Ryzen 7600 İşlemci - Arctic Liquid Freezer II 240 sıvı soğutma -MSİ B650 Tomahawk Anakart - GAINWARD RTX 4070Tİ PHOENIX Ekran kartı- Kingston Fury Beast 32 GB(2x16) DDR5 6000 MHz CL36 Ram - MSI MPG A850G PCIE5 850W + GOLD Power Supply - Samsung 970 Evo 512GB M.2 - Kingston Fury Renegade 1 TB ( 7300 -6000) Soğutuculu 1TB M.2 - ASUS TUF GT 501 KASA - ASUS TUF GAMING 27" VG27AQ1A 170Hz monitör...

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

d.f. x 1350 modelini 3900'e denk getirdim. F/P olarak baya iyi noktaya geldi Sadece prime değil diğer yerleri ve fırsatları araştırmak yararlı olabiliyor.

Düzenleme: Yıllarca HD7790'ı R7 260x bios modlu olarak kullandım. Yani fabrikasyon limitlerin üstünde overclock yapılmış olarak kullandım ve hala kullanıyorum. Ayarlama yaparken wattman hatası görünüyor ama ayar sonrası belki 2-3 senede bir vermiştir. RX 6800'de de uv yapmaya fazla hassas. 2 senedir hiç wattman vermedi. RX 5000 serisi baya sıkıntılı deniliyor ama kullanmadım. RTX 4080 mobile'de sürücü sorunu, siyah ekran yaşamadım.

Aldığın ürünün ne olduğunu, ihtiyaçlarına yönelik mi, sorun sıkıntısı nedir ve bu kronik mi? olduğunu bilirsen gereksiz hayal kırıklığı oluşmaz.

Günümüzde araştırmayan, ezbere ve "influence" edilmiş mağdurlar çoğaldı. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 13 Ağustos 2025; 22:1:37 >

• Kartı dün aldım XFX Mercury OC modeli PSU henüz değiştirmedim Corsair RM750e var baya bi Cyberpunk ve COD oynadım ama henüz bir sorun yaşamadım ama yakında psu almayı da düşünüyorum garanti olsun diye tavsiye edilen 800w diyorlar ama bilemedim.

750w'dan 850w'a geçmenin bir esprisi yok. 2 yıl sonra faln 1000w-1200w bir şeye geçersiniz. 750 de işinizi görecektir. Korkmayın alev almaz hiçbir şey. Psu kaynaklı sorun olursa ya glitch olur ya kapanır pc.

Ben de emin olamadım hocam 340w bu kart bir de benim 13600K da çok az çeken bir işlemci değil ama uv yapıp gittiği yere kadar devam da diyeceğiz gibi  

Karta UV yapın, sorunsuz kullanırsın senelerce. Nitro+ 9070xt defaultta 310w küsür birşey çekiyordu. Bir UV yapıştırdım şuan max 230w çekiyor. Fanlarda 1800rpm yerine 1100-1300 rpm arası çalıştığı bile belli değil. Sizde kendi kartınızın optimum sınırlarına göre bir uv çekerseniz şeker gibi olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.