Şimdi Ara

Smart Roadster arabaları çok mu dandik? Neden bu kadar ucuz? SSLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.331
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Smart Roadster arabaları çok mu dandik? Neden bu kadar ucuz? SSLİ

• Çok kullanissiz bir araç bir kere binmistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

Çok kullanissiz bir araç bir kere binmistim
    hangi açıdan
  • Konu başlığı dikkatimi çekti
    "Smart Roadster neden bu kadar ucuz?"
    Smart Roadster zamanında ucuz olması için tasarlanmış bir modeldi. Türkiye'deki 2.el fiyatının Euro karşılığı Avrupa için bile fazla yüksek. (2. el dediğim belki 10. el yani.)
    Şu an ilanlara baktım, fiyatı en uygun olanının kilometresi yüksek, içine komik bir döşeme yapılmış ve kim bilir nasıl kullanılmış, pazarlıkla 36000'e alınabilir.
    36000'e üstü açık spor araba kulağa hoş geliyor ama Smart Roadster'i ucuz olarak tanımlamadan önce hangi klasmanda olduğuna bakmak gerekiyor bence.

Kendim bir Fortwo kullanıcısıyım ve ona aynı model yılına ait, daha fazla kilometre yapmış bir Ford Focus'un parasını baydım. Yani ilk kasa Forfour'ların haricinde, modelinin çok üstünde bir piyasası var bu Smart'ların. Sebebi ülkemizde az sayıda bulunması ve ezber bozan modeller üreten bir marka olması.

Roadster' a gelince; ortada konumlandırılmış motor, turbo besleme, targa tavanlı coupe ve roadster karoser tarifiyle üretilmiş ismi gibi akıllı bir model. Amacı roadster tarzını yaşamak isteyen, fakat yeterince zengin olmayan kesime hitap etmek. Zamanında Fiat X1/9, Porsche 914, Pontiac Fiero gibi modeller bunu başarmış, ama Smart Roadster'i yapanlar gerçekten halka hitap etmek istemiş.

Saydığım 3 örnekte sportif bir altyapı mevcut, fakat Smart Roadster, kasası dışında, motoru, şanzımanı ya da yürüyen aksamıyla gerçek bir spor otomobil olmaktan uzak. Herhangi bir segmentin spor otomobilleri arasında da adı geçmez. Aracın boyutları, donanımı, genel kalitesi ve performansı da bunu kanıtlar zaten. Smart Roadster, Daihatsu Copen, Ford Street Ka gibi modellerin klasmanında. Hem ebat hem de segment olarak. Mesela bir MX-5'in uygun fiyatlı alternatifi olarak düşünülmemelidir. Bu açıdan bakınca fiyatı bana fazla yüksek geliyor. Zira 65000'e satılanı var.

Peki bu arabayı almak yanlış mı? Tek arabanız olmayacaksa değil. Tek araba olarak günlük kullanıldığında kullanışsız gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The127 -- 26 Aralık 2018; 10:49:24 >

• Aşırı dar, araç içindeyken güven vermiyor ve bagaji yok diye hatırlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • minnacik birsey.

ben sigamam o arabaya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.