Şimdi Ara

9070 XT sahipleri, nasıl mutlu musunuz hayat güzel dimi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sahibinden üzerinden sıfır faturalı satan bir arkadaştan aldım hocam, elden nakit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanco -- 14 Ağustos 2025; 11:32:10 >

+1 hatta hiç bir ayarla oynamadan direkt güç limitini %15 kıssa direkt yeterli, %99 unda problem olmaz. Nedense fazladan watt ile çıkmış bu kartlar anlamsız şekilde

Kasa:MSI MAG Vampiric 100R || PSU:High Power 750W 80 Bronze ||Anakart:MSI B450-A Pro
    İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 ||Ram : Corsair Vengeance 2x8 16 Gb 3200 Mhz ||Depolama: Sandisk 1 TB Nvme - Seagate Barracuda 2 TB - Seagate Barracuda 1TB
    Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT OC
  • quote:

Orijinalden alıntı: stanco

Hiç memnun değilim, çoğu oyunda istisnasız anlık fps düşüşleri yaşadım. Sessiz mi evet. Güçlü mü evet. Ama Nvidia oturmuşluğu yok gibi.

Şu fps düşüşlerini çözemedim, birden tak diye 100 fps düşüyor 60-70 fps 'e. Bunu en basit oyunda bile yaptı.

Güncelleme:

Sapphire 9070 XT Pulse modelini alarak yeniden şans verdim. FPS düşüşleri neredeyse hiç yok, kart çok sessiz ve stabil çalışıyor. Performansı etkileyici ve memnun edici.

Konu başlığına istinaden artık mutluyum hayat daha güzel.

Geçmeyen coil whine(sadece yüksek fpslerde değil, sürekli) ve farklı pclerde donanımlarda denememe rağmen sürekli hata alıyorum.

THH ye gittim bilirkişi inceledi iade kararı çıktı.

Hepsiburada ve servispoint kararı kabul etmeyip üst mahkemeye gitti. Bulaştığım güne lanet olsun.

Coil whine yüksek fps değilde yüksek frekansta oluyor gibi. İlk günlerde bende de fazlaydı şimdi biraz daha azaldı. Kasa uzakta olduğu için duymuyorum. Ama ne yapacağıma karar vermiş değilim. Sonuçta satarken bana sıkıntı çıkaracak şeyi sıfırdında sorunsuzmış gibi bize satıyorlar. Mahkemenin sonucunu yazabilir misiniz. Sanırım bende thh yolunu tutabilirim. Karttan memnunum ama bu şey can sıkıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

230 Watt mı elektrigi koklamak? Bunlar nasıl zamanlar yarabbim, 150 watt tüketen 1070'den nerelere geldi aç gözlü gpu endüstrisi.

#GerçekGPUbuDeğil

#GpuDedigin75WattAltıOlacak

#Forza750TiForza1050Ti

Bende almayı düşünüyordum, yorumları okuyunca vazgeçtim ama son yorumlarda sizi görünce fikrim değişti. Yüreğime su serptiniz.

Anakart ve işlemci ne kullanıyorsunuz?

İşlemci: Intel i5-13400F

Anakart: MSI B760 GAMING PLUS WIFI

• 2 haftadır Sapphire 9070 XT Pulse modelini kullanıyorum. Çok memnunum. -50 UV ve -%15 güç limiti ile daha düşük güç tüketimiyle stok performansta kullanabiliyorum kartı. BF6, RDR2, CP 2077 gibi oyunlarda kartı denedim. Yağ gibi akıyor, memnunum :). Herhangi bir stabilite problemi yaşamadım. 25.9.1 sürücüsüyle kullanıyorum. Daha yeni sürücülerde genel bir problem olduğu söyleniyordu.

Diğer bileşenleri soranlar için:

Anakart: Gigabyte B650 Eagle Ax

İşlemci: AMD Ryzen 7 7700

RAM: 6000 mt/s CL30 Patriot Viper Venom 2x16 GB

Ayarlamalar nasıl yapılıyor görsel atabilir misiniz? Benim PSU sınırda Undervoltsuz kullanamayacağım 250 watt veya altına çekilebiliyorsa iyi olacak bu kart. 300 watt üzeri elektrik faturasını şişirir epey.

Mesai bitince eve geçtiğimde görseli paylaşırım hocam. AMD Adrenalin yazılımı üzerinden yapılıyor ayarlamalar. Şu anda -55 UV ve -%15 güç limiti ile kullanıyorum.

Edit:

Bilgisayarı yeni açabildim. Ayarlarımın görüntüsünü paylaşıyorum:

9070 XT sahipleri, nasıl mutlu musunuz hayat güzel dimi?

Ben şimdilik bu şekilde kullanıyorum.

Fan ayarlarını da kendime göre yaptım. Zero RPM muhabbetini sevmediğim için kapattım. 10-15 dakikada bir fanın 0'dan 1500'e çıkıp sonra tekrar kapanması hoşuma gitmiyor 9070 XT sahipleri, nasıl mutlu musunuz hayat güzel dimi? . Bu fan ayarlarımla %100 GPU kullanımında 1800 RPM görüyorum. Bu da GPU sıcaklığını 55 derecede, Hotspot ve VRAM sıcaklıklarını da 65-70 derecelerde tutuyor. Daha sessiz kullanmak isteyenler için fan ayarlarına hiç dokunmamak en iyisi. O şekilde de gayet serin çalışıyor kart.

Sizdeki kartın silikon kalitesine göre düşeceğiniz voltaj ofseti değişecektir. Ben -55 seviyesinde stabil kalabiliyorum. Daha da düşer belki ama uğraşmak istemedim. -10 bile yapamayan kartlar da oluyor. O artık şans meselesi. Siz de seviye seviye deneyerek bulacaksınız.

-%15 Power Limit ile %100 GPU kullanımında yanlış hatırlamıyorsam 258W civarı çekiyordu. Bu gece fırsat bulup oyuna girebilirsem bakarım tam değere.

Sorunuz olursa her zaman yazabilirsiniz.

@RElS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreus -- 5 Aralık 2025; 20:6:41 >

• Kreus kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

9070xt bende yok fakat bendeki ayar bu şekilde, hiç bir şekilde stabilitede sıkıntı yaşamadım; oyundan atma gibi bir durumla karşılaşmadım... daha fazla zorlarım ama gerek yok bendeki kart çok fazla güç tüketen bir kart değil(9060xt) bu yüzünden çok fazla kartı zorlamadan bu şekilde çok çok rahat kullanıyorum...

9070 XT sahipleri, nasıl mutlu musunuz hayat güzel dimi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.