Şimdi Ara

3700x sıcaklık sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
11.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece merakımdan soruyorum hocam: Bu işlemcinin temel hızı 4.2 yerine 3.6 olması gerekmiyor mu? Yani yüke göre mi ayarlyor kendisini, frekansı sabit mi çalışıyor?
  • Bence bileşenlerde bir problem var. Bende imzamdaki sistem var, toplar toplamaz sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde hız aşırtma yapılmamış 6700k ile fark görmemiştim. Akşama atabilirsem sıcaklık değerlerini paylaşacağım. İşlemciyi tüm çekirdekler 4250 mhz 1.28v ile kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cooler Master Haf 700 Evo --- Intel 12700k // Gigabyte Z690 Aorus Master --- Gskill 2x16 6400 Cl 32-39-39 --- Msi GeForce RTX 5090 Suprim Soc --- Kingston Kc 3000 2 TB --- LG C1 48" Oled --- Razer Viper v2 pro // Razer Hunstman Elite --- Fiio k19 --- Sennheiser Hd 600 // Hifiman He1000 Stealth -- Marantz Stereo 70's --- POLK AUDIO RESERVE R200 50TH ANNIVERSARY EDITION
  • Sistemim imzada. Ben de ryzen 3700x kullanıyorum soğutucu Arctic freezer 34 duo. Biosta her şey default şekilde ayarlı. Masaüstü 30-35 arası boşta, oyunlarda da 60 65 arası. Bench alırken 70 75 arası oluyor.
    Gelelim ryzen sistemlere, 7 yıldır core i7 2600K kullandım sonra ryzen sisteme geçtim. Evet günlük işler ve oyunlarda deneyim kalitem arttı. Bununla beraber o kadar uyduruk sorunlar yaşıyorum ki... Uykuya geçince görüntü gelmiyor monitöre, monitörü kapatıp açınca geliyor görüntü. Öncesinde 10sn de açılan sistem ryzene geçince 20 25sn buluyor. Bazen Windows açılış ekranında donuyor reset atıyorum yine. Bir şey indiriyorum download manager da tam inmek üzere bitti derken o da ne sistem kitlenmis reset atıyorum. Ciddi anlamda soğutan şeyler. Bios windows vs vs her şey en son sürüm. Maalesef hiç iyi bir tecrübe edinmedim. 7 yıldır intel de ne kitlenme ne reset atma ne de başka bir şeyle uğraştım, ama ryzen de bios ekranı rüyalarıma girer oldu şunu yap bunu yap şöyle düşür şöyle yükselt. En sonunda ram xmp açıp geri kalan her şeyi default şekilde bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 2 Ocak 2020; 11:35:21 >

• Hocam dünyada tek olabilirsiniz. Arctic freezer 34 duo işlemciye tam oturmuyor biliyorsunuz değil mi? işlemcinin yarısı boşta kalıyor yani soğutucu temas etmiyor.

Masaüstünde default bios ile 30-35 derece gerçekten dünya rekoru falan sizde olabilir. Hemde öyle bir soğutucu ile. Bize masaüstündeki sıcaklığı ss atarak paylaşabilir misiniz? Soğutucu kaç rpmde çalışıyor onuda gösterirseniz iyi olur.
  • Atarım şu an işteyim. Belirttiğim değer masaüstü boştaki değerler. Evet işlemci yüzeyini tamamen kapatmıyor. İnceleme sitelerinde çok önerilen model olduğu için aldım açıkçası. Şimdilik memnunum sessiz ve işimi görüyor açıkçası. Battlefield V 64kisilik haritada dahi fsan esi duymadım desem yeridir.

kardeşim amd şöle böle diye diye millete yemek yapmayı ideal sıcaklıkları öğrettiniz boşta 60 nedir oyunda oynamıyoruz oyunda 80 diyen var maazallah ben size intel 8700k dan atıyım içiniz ferahlasın azcık 3700x sıcaklık sorunu
    Ama 43x'de bir türlü stabilite sağlayamadım, 1,350v yaptım yine de stres test ile 10 saniyede resetliyor, sanırım işlemci overclock limiti 42x.

3700x sıcaklık sorunu

• @Wauwaxtt
    @Festigkeitt
    Bunlar aynı kişi değil mi ? Nickleri bir tek ben mi benzettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azen Windows açılış ekranında donuyor reset atıyorum yine. Bir şey indiriyorum download manager da tam inmek üzere bitti derken o da ne sistem kitlenmis reset atıyorum

bunlar ram yüzünden oluyor.xmp'de kesin stabil çalışır diye bir şey yok benim corsair ramle başıma geldi 1.35v değil 1.38v istiyordu xmp ayarında.sizin de ramde bi sorun var bunlar işlemci sorunları ya da 3000 sorunları değil.açılış hızı ise bioslardan kaynaklı işte o ryzen sorunu.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • catastrop kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ben mi yanlış hatırlıyorum boşta sıcaklık değerlerini acaba :) bugün eve geçince atacağım. Ben 4.3ghz lik değeri 1.275de stabil olarak yakalamıştım. Stabilite testini ise Aida64 bütün testleri fpu özellikle, cinebench ve cpu z yaparak ölçtüm. Zaten stabil değilse Cinebench geçse dahi aida64 fpu testlerinde anında siyah ekran ve reset atıyor bilgisayar. Gelecek nesil Intel ciddi atılımlar yaparsa sanırım tekrardan intele geçeceğim. Bir türlü içimi rahat ettirmedi ryzen nedense

Adama önce sorun sende macunu düzgün sür dediniz daha sonra yalan söylüyorsun dediniz şimdide bu. Aynen ikimiz aynı kişiyiz nicklerimiz epey benziyor

Adam problemini paylaşmış üzerine tonla kişi bendede aynı durum var demiş. Hadi bu adam yalancı konuda 3700x ısınıyor diyen herkes mi yalancı
  • İlk başlarda benimde kaygılarım vardı. Hatta auto da inanılmaz yüksek derecelere çıkıyordu. Sonradan OC edip 4.2ghz'e sabitledim. Voltajı da 1.275 verdim ve şuan masaüstünde 35-43 derecelerde geziyor. Oyunlarda 60 dereceyi geçtiğini görmedim. Yalnız cinebench testlerinde 70 dereceyi buluyor ki o da gayet normal. Soğutucu olarak ise nzxt x62 var.
  • 3700x ısınan bir işlemci. İnsanlar 2600 ile 3600 ile aynı sanıyor kesinlikle değil. Bu nedenle yapacağınız tek şey voltajı ve hızı düşürmek. 4.2 ghz'i verebilecek en düşük voltajı deneyin. 1.3 volt üsrüne çıkınca çıldırıyor sıcaklıklar ryzenlerde. Bu nedenle 3600x, 2600x, 3800x falan stock olarak aşırı yüksek voltajla geldiği için alev alev yanıyor. 3700x en azından düşük voltaj kabul ediyor. Bu saydığım işlemciler ise boot olmaz düşük voltajda.

Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Hocam dünyada tek olabilirsiniz. Arctic freezer 34 duo işlemciye tam oturmuyor biliyorsunuz değil mi? işlemcinin yarısı boşta kalıyor yani soğutucu temas etmiyor.

Masaüstünde default bios ile 30-35 derece gerçekten dünya rekoru falan sizde olabilir. Hemde öyle bir soğutucu ile. Bize masaüstündeki sıcaklığı ss atarak paylaşabilir misiniz? Soğutucu kaç rpmde çalışıyor onuda gösterirseniz iyi olur.
    ryzen 3600 bende 34 derece felan boşta. Anlık artışları saymazsak
  • Hocam elle voltaj değeri 1.38v mi girmek lazım. Olmadı bir de öyle deneyeyim... İşte bahsettiğim şeyler bunlar aslında ne bileyim yarın bir gün başka bir Biosta da şu ayar bu ayar. Yaparız hani sorun değil şu voltajı girmek ömürden ömür götürmez ama kullanıcı konforunu baltalayan bir unsur. Aram iyi de olmayabilirdi bu tür tweak işlemleri ile ya a hiç aşina olmayabilirdim. Amd bence default ayarları ya da bios yazılımını bilgisayardan en az anlayan kişilere göre yazmalı diye düşünüyorum. Su performans için şu ayar bu ayar yerine. Neyse çok az yazarım normalde. Burada dile getirdiğim memnuniyetsizlik herhangi bir şekilde rakip firmanın taraftarlığını yaptığım anlamına gelmesin. Her zaman f/p taraftarıyım. Saygılarımla iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 2 Ocak 2020; 12:32:17 >

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

@Wauwaxtt
    @Festigkeitt
    Bunlar aynı kişi değil mi ? Nickleri bir tek ben mi benzettim
    2 aydır bu problemi çözmekle uğraşıyorum sonunda patlayıp bu konuyu açtım. Amacım amdyi gömmek falan değil bu soruna çözüm bulmak. Aslına bakarsan masaüstünde 70 derece olsun bir zararı yok ama içime sinmiyor benim hele kış ayında bu sıcaklıklar çok anormal geliyor. Sırf bu yüzden soğutucu, anakart, kasa değiştirdim bir ton masrafa girdim ve hala işlemciyi kullanmak istiyorum.

Şimdi senin bu yorumunun benim konuma ne faydası var? hadi diyelim ki aynı kişiyiz ne değişecek?
  • Buna benzer bi sorun FX 6300 de gelmişti başıma. Anakart olarak MSI 970A G43 kullanıyordum. İşlemci masaüstünde boştayken 80 derecelere kadar çıkıyordu hatta bios da bile bu sıcaklıklara çıkıp pc kapanıyordu. Sorunu o zamanlar bios güncellemesiyle çözmüştüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.