Binbaşı
16 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 52 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Kasamın güç kaynağı FSP Hyper M85+ 650W, güzel bir güç kaynağı ancak arada coil whine yapıyor ve sanki yetersiz geliyor.

Bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum.

Baktığımda 1000 tl civarında XPG Core Reactor modelini buldum.

https://www.hepsiburada.com/adata-xpg-750g-bkceu-core-reactor-750w-80-gold-guc-kaynagi-p-HBV00000RIKMK

Ek olarak High Power Super GD+ Series 750W modeli de dikkatimi çekti.

https://www.teknobiyotik.com/ana-sayfa-vitrini/sahane-kasim/guc-kaynagi/high-power-super-gd-series-750w-80-gold-smart-fan-full-moduler-guc-kaynagi-hp1-f750gd-f14c.html

Fiyat olarak yakın ikisi de, bilen arkadaşlara soruyorum, hangisini tavsiye edersiniz?

İyi günler arkadaşlar

Sizlere bir şey danışmak istiyorum.

Bir tanıdığımızın oğluna geçen sene bir kasa toplamıştım vatan bilgisayardan.

2 hafta önce ekran kartı fanının dişleri kırılmış ve bilgisayar çalışmaz hale gelmiş.

Anakartta ve ekran kartında problem olduğu için (başka ekran kartı ile denedim görüntü gelmedi) kasayı teknik servise gönderdim. Sonuç olarak ekran kartı için iade/değişim dediler.

Şimdi size sorum bu durumda ne yapmalıyım? Fiyatlar arttığı için zaten değişim kararı vereceklerini sanmıyorum. İade de ise o fiyatlara adam akıllı bir ekran kartı bile alınmıyor artık.

Bu durumda yapabileceğimiz bir şey var, tüketici hakem heyeti vb.

İyi günler

İşlemci soğutucumun fanının rulmanlar gittiği için aşırı gürültü yapmaya başladı ve en son dayanamayıp pwm olmayan bir kasa fanı taktım idareten. Şimdi 12 cm 4 pin pwm bir işlemci fanı arıyorum. Ararken çok fazla seçenek buldum ama hepsi kasa fanı olarak geçiyor.

Be Quiet! BL081 PURE WINGS 2 modeli hoşuma gitti. Sizlerin de fikirlerinizi almak isterim.

İyi günler arkadaşlar

OPPO A91 telefonda konuşma sırasında telefon kulağa yaklaştırıldığında yakınlık sensörü devreye giriyor ve ekran kapanıyor normal olarak ama her seferinden uyarı sesi geliyor telefondan. Ayarlardan baktım ancak bulamadın nasıl kapanır bu uyarı sesi. Var mı başka yaşayan bu problemi? Var mı bir çözümü?

İyi günler arkadaşlar
Bir tanıdığımız oğlu için bir sistem toplayacağım parçalara karar verdim, bir de daha iyi bilen arkadaşların yorumlarını isteyeyim belki daha iyi bilmediğim bir alternatif sunarsınız.
İşlemci: ryzen 1600 af yoksa ryzen 1600 o da yoka ryzen 2600
Anakart: GIGABYTE B450M S2H
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1650 SUPER AERO ITX OC 4 GB
Ram: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16
SSD: WD 240GB Green
Kasa: COOLER MASTER MASTERBOX MB501L 600W
Hard disk önceden var.
Soğutucu olarak elimde wraith prism var.
Vatandan almayı düşünüyorum 6 taksit yaptığı için.
İyi günler arkadaşlar
Biraz uzun bir yazı ancak fikirlerinizi sunabilirseniz sevinirim.
i5 6600k 4.2 ghz 16 gb 2400 mhz bir sistemim var.4 yılı aşkın bir süredir bir sıkıntı olmadan kullanıyorum, ancak artık yaşını göstermeye başladı.
Tez için matlab'da algoritma çalıştırıp sonuç bulmam gerekiyor, ancak bir yerden sonra bilgisayarım yetersiz kalmaya başladı.
Küçük ve orta büyüklükteki soruları çözüyor, 10 dakika ile 1 saat arası değişiklik gösteriyor ama yine de çözüyor.
Sorun büyük çaplı sorularda oluyor. 2-3 saat çalıştıktan sonra ram doluyor ve bilgisayar aşırı yavaşlıyor ve çalışmaz hale geliyor.
Bunu çözmek için bayağı bir uğraştım:
Ram sorununu sanal belleği ssd'ye alıp miktarını arttırarak biraz da olsa çözdüm.
Matlab parallel pool (paralel hesaplama) kullanarak hesaplama hızını arttırdım, 4 çekirdek olduğu için en fazla 4 oluyor. Ancak bu da ram kullanımını arttırdığı için bilgisayarın daha hızlı şekilde rami dolmaya başladı. Bunun için de dene yanıl yaparak rami daha tasarruflu kullanan 2 parallel pool kullandım yani 2 çekirdek, 4 çekirdek kadar hızlı çözmüyor değil ancak rami daha yavaş ve az doldurduğu için daha fazla tekrar yapabiliyor. Bu şekilde 24 saat çalıştırdım, ama hala çalışmaya devam etse de sonuç vermedi ve çok uzun sürdü.
Son olarak windows güncellemelerini yapayım belki faydası olur dedim, büyük hata yapmışım, boşta 2-2.5 gb fazla ram harcamaya başladı.
Meltdown ve specter kapalı performansı kısıtlamasınlar diye.
Sizce başka ne yapabilirim? Var mı başka deneyebileceğim bir yöntem?

Eğer elden başka bir şey gelmezse acil olarak yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum.
Biraz araştırdım, 8 çekirdek 16 izlek olduğu için ryzen 3700x olabilir diye düşünüyorum.
Ama anakart konusunda çok kararsızım. x570 gerekir mi yoksa b450 ya da x470 almak daha mı iyi olur karar veremedim.
B450 olarak MSI B450 TOMAHAWK MAX modeli en mantıklı seçim gibi duruyor.
X470 için ise MSI X470 GAMING PLUS MAX modeli güzel duruyor.
X570 için ise karar veremedim, ama GIGABYTE X570 AORUS ELITE güzel bir seçenek gibi duruyor.
Ram konusunda ise en az 16 gb 3200 mhz ram olması gerek diye düşünüyorum.
Buradaki sorum ise ram 32 gb olmalı mı ve mhz 3600 olursa çalışma süresini kısaltır mı?

Dönüş yapanlara şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar yeni bir monitör aldım, Asus 21.5" VP228TE.
Ancak aldıktan sonra özellikle ekranın alt tarafının çok beyaz olduğunu fark ettim.
Bu ışık sızması mı? Özellikle diğer monitörüm ile yanyana koyunca çok belli oluyor.

Normalde bu siyah bir resim, ama flaş yüzünden biraz mavimsi çıkmış.
İyi günler arkadaşlar,
Bütçeme uygun fiyata monitör bakıyordum ve şunları buldum.
Viewsonic VA2261
Acer K222HQLBD

Bu iki model webdenal sitesinde kargo dahil 320 TL civarına gelmekte.
Bu arada bütçem 350 TL ve daha iyi bir ürün varsa bunun için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.
HDMI bağlantıya ihtiyacım yok ancak DVI-D dijital bağlantı olsun istiyorum.
İyi günler arkadaşlar,
Yıllardır kullandığım 1 tb hard diskim artık yetmemeye başladı ve yeni bir hard disk alma arayışına girdim.
2 tb 7200 rpm bir hard disk almak istiyorum ancak piyasayı araştırdığımda ne alacağım karar veremedim.
Karşıma en çok çıkan model Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 modeli. Ancak bunlarla ilgili internette kötü yorumlar mevcut.
Kafalarında sorun çıkıyormuş.
En sağlam model wd black serisi deniyor, ancak onunda fiyatı malum.
Diğer 2 tb WD serilere bakınca (purple, red ve green) bunların intellipower olduğunu gördüm. Bildiğim kadarıyla 7200 rpm performansına yetişemiyorlar bunlar.
Son olarak Seagate 2TB SSHD ST2000DX001 modeli. Bunda kafa problemi var mı yok mu bilmiyorum. Bilgisayarımda ssd var zaten, ama hard diskteki dosyaların ve oyunların yükleme hızına etki ederse olabilir diye düşünmüştüm.
Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar?
Hangi modeli terci etmeli?
İyi günler arkadaşlar,
Amazon üzerinden güç kaynağı almayı düşünüyorum.
http://www.amazon.com/dp/B00KFAFRW6/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl?&_encoding=UTF8&colid=2KDYPA89CKI7H&coliid=I1M5Q0RXAJPUC6
Ancak 220 volt uyumlu mu değil mi öğrenmek istemiştim.
Sitesinde AC INPUT 115 - 240 VAC, 10A, 50 - 60 Hz diye bir bilgi var.
Resim olarak da şöyle:
http://www.jonnyguru.com/modules/NDReviews/images/EVGA750B2/IMG_2953.jpg

Bu cihaz Türkiye'de çalışır mı?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 24 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.055
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 15.264 (Bu ay: 496)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 266 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.