Şimdi Ara

3700x sıcaklık sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
11.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temiz bir OS kurulumu yapın ( eğer yeni değil ise )

Ardından buradaki, güç planını kurun ve oradaki direktifleri uygulayın. Mevcut sıcaklıklarınız normal değil. Ben render alırken aldığınız sıcaklıkları elde ediyorum.
    Guru3D.com
    1usmus Custom Power Plan for Ryzen 3000 Download v1.1
    https://www.guru3d.com/files-details/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-download.html

• quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

Ben de 3700x'e daha cumartesi günü taktım freezer 34 duo, bende boştaki sıcaklık 42x 1,300v ayarda 40 derece.
    30-35 derece cidden iyi bir sıcaklık.
    Oyun oynarken 50-55 derece arasında değişiyor, stres testi yaptığımda 1 saat boyunca ısı 80 dereceyi geçmedi.
    Ama 43x'de bir türlü stabilite sağlayamadım, 1,350v yaptım yine de stres test ile 10 saniyede resetliyor, sanırım işlemci overclock limiti 42x.

hocam ben nerede yanlıs yapıyor olabilirim acaba? dh15 kullanıyorum daha önce kraken x62 ve asusun 360mm sogutucunu kullandım ama dusuremedim sıcaklıgı. freezer 34 duonun benım kullandıgım sogutuculardan daha iyi oldugunu dusunmuyorum. acaba gercekten bu sogutucuda bir hikmet mi var nedir anlayamadım. psu degistirmeyi dusunuyorum ama genel olarak 3000 serisi masaustunde bu sekilde sanırım bunun bir cozumu yok gibi. daha fazla kurcalamadan bu sekilde kullanmaya mecbur kalıcaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wauwaxtt

hava sogutmaya gectim hocam fan ve pompa hızını sona cekmeyi dahi denemiştim su sogutmayla 3-5 derece fark ediyordu masaüstünde.

Alıntıları Göster
    anladım... ama garıplık su kı masaustunde 60larda olan yuk usutnde 70.

sogutma ıle alakalıdır dıye dusunmustum.
    voltajı 1.3 e cekıp denemıssınızdır heralde onu teklıf dahı etmıyorum..

verdıgınız degerle benım 2600 de 4.2 ye cıkıyor. 3700x ıcın fazlamı acaba dedım.
    asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • quote:

Orijinalden alıntı: donda

Temiz bir OS kurulumu yapın ( eğer yeni değil ise )

Ardından buradaki, güç planını kurun ve oradaki direktifleri uygulayın. Mevcut sıcaklıklarınız normal değil. Ben render alırken aldığınız sıcaklıkları elde ediyorum.
    https://www.guru3d.com/files-details/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-download.html
    hangi islemciyi kullanıyorsunuz hocam?

ben şuanda dh15 kullanıyorum hava soğutmaya geçtim sırf bu masaüstü sıcaklığı yüzünden. Sıvı soğutma kullanırken masaüstünde dahi pompa devri sondaydı ayrıca silent modda kullanmadım hiç bir zaman. İşlemci sabit 60 derece olmuyor masaüstünde 45 dereceden bir anda 60 dereceye fırlıyor ve bir süre orada kalıyor. (biosu default bıraktığımda 60 derecenin altına inmiyordu şuanda 1.3v 4.2ghz kullanıyorum.)

r20 testinde 75 dereceyi geçmiyor oyunlarda keza 4.2ghz sabit 70 dereceyi geçmiyor. Aida64 fpu testinde 85 dereceye geliyor 2 dakika içinde daha fazla zorlamamak adına kapatıyorum testi.

Şu masaüstü sıcaklık problemi olmasa taş gibi işlemci ama kış aylarında 60 derece boşta olması beni tedirgin ediyor. Bunun yaz ayları var daha bu şekilde mi kullanmaya devam edicez

Alıntıları Göster
    Aida64 fpu testinde 85 dereceye geliyor 2 dakika içinde daha fazla zorlamamak adına kapatıyorum testi.

bu testı 10 dakıka uygulamak gerekmıyormu? genelde o sekılde kullanılıyor.

bir sıkıntı olabılır bu kadar yuksek degerler gelıyorıse...

ben testı tam yaptıgınız o halde 70 75 lerde dolanıyor sanıyordum
    asus rog 3080
    corsair rm850

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

anladım... ama garıplık su kı masaustunde 60larda olan yuk usutnde 70.

sogutma ıle alakalıdır dıye dusunmustum.
    voltajı 1.3 e cekıp denemıssınızdır heralde onu teklıf dahı etmıyorum..

verdıgınız degerle benım 2600 de 4.2 ye cıkıyor. 3700x ıcın fazlamı acaba dedım.

Alıntıları Göster
    1.3v kullanıyorum suanda 4.2ghz. benim arafta kaldıgım durum bu islemci için bu degerler masaüstünde normal mi yoksa gerçekten bir sıkıntı mı yaşıyorum. eger bir sıkıntı yasıyorsam anakart degistirdim, sogutma ve kasamıda yeniledim. nerede sorun yasıyor olabilirim bunu anlayamıyorum gercekten. son olarak guc kaynagimi degistirmeyi dusunuyorum ama cok masrafa girdim zaten bu durumu bir süre normal kabul edip masaustu sıcaklıga pek takılmamaya calısıcam sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Aida64 fpu testinde 85 dereceye geliyor 2 dakika içinde daha fazla zorlamamak adına kapatıyorum testi.

bu testı 10 dakıka uygulamak gerekmıyormu? genelde o sekılde kullanılıyor.

bir sıkıntı olabılır bu kadar yuksek degerler gelıyorıse...

ben testı tam yaptıgınız o halde 70 75 lerde dolanıyor sanıyordum

Alıntıları Göster
    hocam test basladıgı anda 80 dereceye fırlıyor islemci. 1-2 dakika icinde 85-86 dereceleri gorunce kalbim dayanmıyor kapatıyorum testi. 10 dakika 85 derecede tutsa bile yeterli benim icin ama 90 derecelere dogru gidecek diye korkuyorum

• quote:

hocam test basladıgı anda 80 dereceye fırlıyor islemci. 1-2 dakika icinde 85-86 dereceleri gorunce kalbim dayanmıyor kapatıyorum testi. 10 dakika 85 derecede tutsa bile yeterli benim icin ama 90 derecelere dogru gidecek diye korkuyorum

Alıntıları Göster
    testte o kadar cıkıyorsa bır sıkıntı vardır kesınlıkle ya ıslemcıde yada baska bırseyde.

kolay iade alan hb ınventus gibi firmaların bırınden kalıtelı sayılabılecek bır PSU alın psunuzu deneyın derım bırde. psu nuzda sorun yoksa ıade edersınız varsa psunuzu tamır ettırır yada satarsınız

degıstırmedıgınız bı psu kalmıs anladıgım kadarı ıle.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 2 Ocak 2020; 15:43:18 >
    asus rog 3080
    corsair rm850

• hocam nerdeyse her seyi degismissiniz ve sikintiniz devam ediyor en basit cozumu islemciyi garantiye yollayin@Wauwaxtt

bu arada baslik cok manidar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deep14100 -- 2 Ocak 2020; 15:57:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2700x prime b450m-a sistem internet kullanımında 34 - 40 derece arası çalışıyor.

cpu voltajı 1.375 hızım 4.150 mhz

şirkette cayır cayır render alınıyor hiç sorun yok. stock fan var bir de içerisine 30 derece klima üflüyor...
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Her şey default. Cpu voltajı dahil. Yalnızca ram voltaj 1.38e ayarlandı.
    Masaüstü boş
    3700x sıcaklık sorunu
    Yalnız masaüstünde anlık patlama yapıyor sıcaklıklar, yani değerler bir program açarken hemen 40 üstüne çıkıyor
    Mesela şu an 3 sekme açık işlemci 36 37 derecelerde vs vs.

Cinebench tamamlanmak üzereyken-Cpu voltaj default
    3700x sıcaklık sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 2 Ocak 2020; 16:47:3 >

• quote:

ben şuanda dh15 kullanıyorum hava soğutmaya geçtim sırf bu masaüstü sıcaklığı yüzünden. Sıvı soğutma kullanırken masaüstünde dahi pompa devri sondaydı ayrıca silent modda kullanmadım hiç bir zaman. İşlemci sabit 60 derece olmuyor masaüstünde 45 dereceden bir anda 60 dereceye fırlıyor ve bir süre orada kalıyor. (biosu default bıraktığımda 60 derecenin altına inmiyordu şuanda 1.3v 4.2ghz kullanıyorum.)

r20 testinde 75 dereceyi geçmiyor oyunlarda keza 4.2ghz sabit 70 dereceyi geçmiyor. Aida64 fpu testinde 85 dereceye geliyor 2 dakika içinde daha fazla zorlamamak adına kapatıyorum testi.

Şu masaüstü sıcaklık problemi olmasa taş gibi işlemci ama kış aylarında 60 derece boşta olması beni tedirgin ediyor. Bunun yaz ayları var daha bu şekilde mi kullanmaya devam edicez

Alıntıları Göster
    Benim demek istediğim şey şu. 60 derecelik bir ısı soğutucudan sıcak hava üflenmesine sebep olur. Elinle bir bak 60 dereceye benziyor mu hava akışı. Yoksa çekirdek içinde yanlış ölçüm mü var? anlık voltaj fırlamaları da sıcaklık dengesini bozmaz. bakın ben size ai suite 3 üzerinden göstereyim. 1700x otomatik voltajda ara sıra böyle 1.44 volt veriyor sıcaklık 33-34 derce.

3700x sıcaklık sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 2 Ocak 2020; 17:4:45 >

• Öncelikle konu içinde ben göremedim bu sıcaklığın olduğuna dair bir kanıt atabilir misin kardeş? İkincisi kasadan görüntü atabilirsen iyi olur montajına bakalım yanlış eksik bir şey avr mı bir bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 2 Ocak 2020; 17:4:2 >

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Bende de 2700X var hemde anakart ch vii hero. İşlemci şuan 3.7ghz stock da ve ram'ler 2133mhz soğutucu h80 v2(önü arkası akasa Viper sarı 12cm) sıcaklık boşta 34 oyunlarda 46-47 tabi bu değerler 4K da.

Her ne var ki işlemciye dokunmadan ramleri 1.36 volt verip 3200 yapınca yada 3000 fark etmez, işlemcinin boştaki ve oyundaki sıcaklığı uçuyor. Boşta 55 oyunlarda 75-85 oluyor.

Denemediğim bios kamadı. Sorunu bulamadım stabil değil. Bende 4k kullandığımdan ellemededim bari stabil düşük sıcaklıkta çalışsın sistem 3-5fps için değmez.
    Merhaba hocam.

Bende Ryzen 1700 var, işlemci masaüstünde iken bazen 45 dereceyi falan buluyor, eskiden Ryzen 1600 kullanırken boşta 25 derecelerde gezerdi.
    Sizin ram konusunu görünce sorayım dedim, bende 3200 mhz ram var acaba ondan mı oluyor? Bazen voltaj dengesizliliğinden fanlar birden aşırı hızlanıp sonra yavaş dönüyor.

Ryzen 1700 için sabit bir hız ve sabit bir voltaj değeri girmek istiyorum.
    Örneğin 3.4 hızı için hangi voltaj değerleri uygun mudur sizce?

• quote:

hangi islemciyi kullanıyorsunuz hocam?

Alıntıları Göster
    3700x kullanıyorum, herhangibi stress test başlatırken hwinfo açıp görüntü yada video atarmısınız daha rahat yardımcı olalım, voltaj aralığını görmüş oluruz. İlk 10-15 saniye daha yeterli bunun için daha fazla tutmanıza gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 2 Ocak 2020; 17:14:19 >

3700x kullanıyorum, herhangibi stress test başlatırken hwinfo açıp görüntü yada video atarmısınız daha rahat yardımcı olalım, voltaj aralığını görmüş oluruz. İlk 10-15 saniye daha yeterli bunun için daha fazla tutmanıza gerek yok

Alıntıları Göster
    3700x sıcaklık sorunu

Buyrun hocam. 10-15 saniyeye gerek yok 7 saniyede 81 derece oluyor zaten. 30 saniye sonra 85 dereceye ulaşıyor.

• quote:

Buyrun hocam. 10-15 saniyeye gerek yok 7 saniyede 81 derece oluyor zaten. 30 saniye sonra 85 dereceye ulaşıyor.

Alıntıları Göster
    Hocam buradan değil HWinfo'dan bakın oradan. Az önce bahsettiğim yönetemide deneyin bu sıcaklıklar çok yüksek işlemcinin böyle bir sıcaklık değeri stok soğutucuyla dahi olmuyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Öncelikle konu içinde ben göremedim bu sıcaklığın olduğuna dair bir kanıt atabilir misin kardeş? İkincisi kasadan görüntü atabilirsen iyi olur montajına bakalım yanlış eksik bir şey avr mı bir bakalım.
    olur paşam kutu, fatura resmi falanda ister misin? inanmıyorsan bas git işine sizin saçma salak amd/intel tartışmalarınızın gram degeri yok benim için. ben kendi problemime çare arıyorum

olur paşam kutu, fatura resmi falanda ister misin? inanmıyorsan bas git işine sizin saçma salak amd/intel tartışmalarınızın gram degeri yok benim için. ben kendi problemime çare arıyorum

Alıntıları Göster
    Ne biçim konuşuyorsun sen? Burada aynı işlemciyi kullanıp sıkıntı yaşamayan insanlar bile görüntü atarken sorun yaşayıp hiçbir bilgi kırıntısı göstermeden çözüm bekliyorsun birde. Saygısızlık yapma!

Hocam buradan değil HWinfo'dan bakın oradan. Az önce bahsettiğim yönetemide deneyin bu sıcaklıklar çok yüksek işlemcinin böyle bir sıcaklık değeri stok soğutucuyla dahi olmuyor çünkü.

Alıntıları Göster
    3700x sıcaklık sorunu

Buyrun hocam 7 saniye çalıştırdım sadece testi 83 dereceye fırladı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.