Şimdi Ara

3700x sıcaklık sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
11.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Benle polemik yapacağına adamın konusuna yardımcı olsan? Bir taneniz çıkıp 3000 serisi fazla ısınıyor bu değerler normal diyemiyor. 7700k ısınıyor konusu olsaydı atmadık caps, demedik laf bırakmazdınız.

Ben ikiyüzlü insanlara laf anlatmaktan bıktım artık. Herif 3000 serisini deneyimlememiş kendisi 1600x, 2600x falan kullanıyor forumda leblebi gibi 3000 serisi öneriyor. Kim sabote ediyor şimdi?

Alıntıları Göster
    Ryzen 3600 kullanıyorum arkadaşın işlemciden farklı fakat senin 3000 serisini sorduğun için yazıyorum. Henüz oyunlarda +50 dereceyi hiç görmedim. ( cooler master sıvı soğutma ile kullanıyorum )

• ben yeni topladım sistemi 1 ay oldu, 8700k'dan sonra çok iyi geldi bana işlemci. boşta 28 32 derece arasında, surf yaparken max 38 derece, oyunlarda 70i geçtiğini hiç görmedim.

sistem 2k 165 hz ekran
    evga dg 86 kasa
    evga clc 280 fan.

Orijinalden alıntı: clarq26

hocam yanlıs anlama senın actıgın konudaki mesajın bu
    Bundan 2 ay önce indirimlerden 3700x kasa topladım sistemim 3700x, msi b450 tomahawk max, nzxt h400, ASUS ROG STRIX LC 360 sıvı soğutma.

Ne yaparsam yapayım işlemci masaüstünde 50-60 dereceleri gördüğü için öncelikle anakartı asus x570 tuf plus ile değiştirdim

kasamı cooler master değiştim kraken x62 kullandım flan yazmamassın mantıken ne dusunuyor bu durumda insan lan bu kasa h400 en fazla 280 mm radyator sıgıyor eee bu arakdas 36 lık takmıs bide 55 59 derece goruyor iyi troll he demek geliyor insanın içinden sorunlarını bana yazdıgın cevap dakı gibi tek tek yazarsan millet bilir nerde bi sorun sıkıntı oldugunu

Alıntıları Göster
    3700x sıcaklık sorunu

size yalan borcum mu var hocam? x62 kullandım driver problemi nedeniyle 3 gün sonra dayanamayıp söktüm kasadan. daha sonra 360mm asus soğutucuya geçtim sıcaklığı beğenmediğim için önce anakartı daha sonrada kasayı değiştirdim ve hava soğutmaya geçtim. bu forum garip bir yer olmuş gerçekten

• quote:

Bende i3 4160 kullanıyorum 6 senedir 40 dereceyi geçmedi. Ne garip dimi yeni işlemciler çok ısınıyor Ya siz şaka falan olmalısınız.

Alıntıları Göster
    Hemen atlıyorlar
    Evet şakayım,çok komik dimi
    3700x sıcaklık sorunu

Stock soğutucu wraith sapphire ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S1000XR -- 2 Ocak 2020; 10:36:27 >

• Benim 1700x ile 1.325 voltta satlerce render alırken bile 65 dereceyi geçmiyor. Masaüstü 35-40 derece. Soğutucu cm hyper 412s kule. Bu konular bana çok ilginç geliyor. Stok soğutucuyla bile overclock yapıp kullananlar var. Acaba işlemcide yapısal bir sıkıntı mı var? Dakika 4:48.. aynı soğutucuyla alınan sonuçlar. Soğutucunuzda da sıkıntı olmuş olabilir.

Paul's Hardwareyoutube
    REALLY GOOD: My Ryzen 9 3900X and Ryzen 7 3700X Review and Benchmarks!
    https://www.youtube.com/watch?v=hUPBDzrpTdw&feature=youtu.be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ravalond

Ryzen 3600 kullanıyorum arkadaşın işlemciden farklı fakat senin 3000 serisini sorduğun için yazıyorum. Henüz oyunlarda +50 dereceyi hiç görmedim. ( cooler master sıvı soğutma ile kullanıyorum )

Alıntıları Göster
    odyssey gibi oyunlarda max 70 derece görüyorum hocam benim problemim oyunlardaki değil masaüstündeki saçma sıcaklık. bilgisayar boştayken 60 dereceye kadar çıkması gerçekten normal bir durum mu bunu öğrenmeye çalışıyorum. hangi oyunlarda +50 derece görmediniz bir de masaüstünde kaç derece oluyor ortalama işlemci?

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Benim 1700x ile 1.325 voltta satlerce render alırken bile 65 dereceyi geçmiyor. Masaüstü 35-40 derece. Soğutucu cm hyper 412s kule. Bu konular bana çok ilginç geliyor. Stok soğutucuyla bile overclock yapıp kullananlar var. Acaba işlemcide yapısal bir sıkıntı mı var? Dakika 4:48.. aynı soğutucuyla alınan sonuçlar. Soğutucunuzda da sıkıntı olmuş olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=hUPBDzrpTdw&feature=youtu.be
    hocam yanlış anlamayın ama 1700x ile karşılaştırmak falan gerçekten sinirlerim bozuluyor. Ben 3700x kullanıyorum keşke 1700x kullansaymışım o halde. r20 testinde 70-75 dereceyi geçmiyor işlemci benim problemim yük altındaki sıcaklık değil boşta, masaüstünde kullanımda olmaması gerektiğini düşündüğüm sıcaklık.

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Hemen atlıyorlar
    Evet şakayım,çok komik dimi

Stock soğutucu wraith sapphire ile

Alıntıları Göster
    İşlemci ne peki? ryzen 1300 falan mı? Maşallah ekran kartında buz gibi ama gt 1030. Ekran kartın gt 1030 olduğunu göre insanlara 5700xt önerebilirsin bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wauwaxtt

hocam yanlış anlamayın ama 1700x ile karşılaştırmak falan gerçekten sinirlerim bozuluyor. Ben 3700x kullanıyorum keşke 1700x kullansaymışım o halde. r20 testinde 70-75 dereceyi geçmiyor işlemci benim problemim yük altındaki sıcaklık değil boşta, masaüstünde kullanımda olmaması gerektiğini düşündüğüm sıcaklık.

Alıntıları Göster
    Gerçekten çok ilginç. Sensörlerde sorun mu var acaba. İşlemci iş yapmadığı sürece sıcaklık üretemez. Peki render alırken ve masaüstündeyken radyatörlerin dışarıya üflediği ısı aynı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

size yalan borcum mu var hocam? x62 kullandım driver problemi nedeniyle 3 gün sonra dayanamayıp söktüm kasadan. daha sonra 360mm asus soğutucuya geçtim sıcaklığı beğenmediğim için önce anakartı daha sonrada kasayı değiştirdim ve hava soğutmaya geçtim. bu forum garip bir yer olmuş gerçekten

Alıntıları Göster
    hocam ya sen benı anlamak ıstemıyosun yhada zeka geriliği var diyorumki ilk yazdıgın msjı sil yada değiş
    konunu okuyan insan cooler master kasanı bilmiyo x62 krakeni ni bilmiyo senin o işlemciyi h400 de 360 lık radyatör ile kullanıfıgnı okuyup ona gore cvp verir bunu demek istiyorum ben sana yalancısın dolandırcısın trollsun demıyorum

• Bende de 2700X var hemde anakart ch vii hero. İşlemci şuan 3.7ghz stock da ve ram'ler 2133mhz soğutucu h80 v2(önü arkası akasa Viper sarı 12cm) sıcaklık boşta 34 oyunlarda 46-47 tabi bu değerler 4K da.

Her ne var ki işlemciye dokunmadan ramleri 1.36 volt verip 3200 yapınca yada 3000 fark etmez, işlemcinin boştaki ve oyundaki sıcaklığı uçuyor. Boşta 55 oyunlarda 75-85 oluyor.

Denemediğim bios kamadı. Sorunu bulamadım stabil değil. Bende 4k kullandığımdan ellemededim bari stabil düşük sıcaklıkta çalışsın sistem 3-5fps için değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen çözümü söylüyorum o zaman, işlemciye sıvı soğutma bağlıyorsun. Radyatör olabildiğince büyük olsun çok ısınıyor ya, sonra o kaynıycak olan radyatörü gidiyorsun su kazanına bağlıyorsun. kazanı kapalı bir sistem ile buhar türbinine veriyorsun, türbinide dinamoya bağla onuda santrale bağla tamamdır türkiyenin 100 yıllık enerji problemi çözüldü, hem sen serin serin cpu kullan hemde ekonomiyi iyileştir. teşekkürler amd :)

odyssey gibi oyunlarda max 70 derece görüyorum hocam benim problemim oyunlardaki değil masaüstündeki saçma sıcaklık. bilgisayar boştayken 60 dereceye kadar çıkması gerçekten normal bir durum mu bunu öğrenmeye çalışıyorum. hangi oyunlarda +50 derece görmediniz bir de masaüstünde kaç derece oluyor ortalama işlemci?

Alıntıları Göster
    Masaüstünde 39- 43 arasında duruyor. Witcher 3 , gta v , pes2020 , Dight Light , Tomb raider . Oynadığım oyunlar bunlardı. Bu arada masaüstünde 60 derece bence normal değil.

• Bu arkadas blokluymuş?
    Üye girişi yapmadıgım anda konuyu gördüm troll diye blokladım sanırım. Hımm konuda ilginç. Tarzda..

3700x sıcaklık sorunu

İşlemci ne peki? ryzen 1300 falan mı? Maşallah ekran kartında buz gibi ama gt 1030. Ekran kartın gt 1030 olduğunu göre insanlara 5700xt önerebilirsin bu arada.

Alıntıları Göster
    R5 1600 yazdım daha önce , GT1030 yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Ocak 2020; 11:22:26 >

Orijinalden alıntı: Timeguard

Masaüstünde boştayken 60 derece bilgisayarım olsa önce aldığım yerle görüşürdüm.
    Hacı sen anlamıyon heralde. Konuda 3700x kullanan 3-4 kişi daha var sıcaklık normal bizde bu değerleri alıyoruz demişler. Yabancı kaynaklarda 3000 serisinin sıcak çalıştığı biliniyor bu forumda bile tonla konu var 3000 serisi sıcak diye. Herif 2 tane anakart 3 soğutucu bilmem kaç tane kasa değiştirmiş hala aynı sıcaklık diyor

Deneyimlemediğin 3000 serisi hakkında çok bilmiş konuşmayı bırak, insanlara tavsiye vermeyi bırak. 2600x kullanıyorsun eti ne budu ne işlemcinin. Benim 2600x işlemcim boşta 60 derece olsa ben direk amd ile görüşürdüm.

• Ryzen 5 3600 kullanıyorum.50 Derece üstüne çıkmıyor boost açıkken.42-43 civarlarında geziyor geneli(.Asus Fan Xpert 3 ile fan ayarı yapın.Eğer sessiz mod açıksa kapatın.

Boost kapalıyken ;

3700x sıcaklık sorunu

Stok fan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 2 Ocak 2020; 11:23:7 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.