Şimdi Ara

3700x sıcaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
11.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 2 ay önce indirimlerden 3700x kasa topladım sistemim 3700x, msi b450 tomahawk max, nzxt h400, ASUS ROG STRIX LC 360 sıvı soğutma.

Ne yaparsam yapayım işlemci masaüstünde 50-60 dereceleri gördüğü için öncelikle anakartı asus x570 tuf plus ile değiştirdim ama aynı sonuçları aldım. Daha sonra belki soğutmada sıkıntı vardır diye noctua dh15 taktım ama sıcaklıklar aynı. Oyunlarda 70 dereceyi çok nadir görüyorum ama masaüstünde bu kadar ısınmasının sebebi nedir? Henüz kış aylarındayız yazın masaüstünde 70 derece mi çalışacak bu işlemci?

İşlemciyi 4.2ghz 1.325v olarak kullanıyorum şuanda 1.275v verdiğim zaman stabil çalışmıyor. Autoda bırakınca evlerden ırak masaüstünde 60 dereceden inmiyor işlemci. Bu nedir yahu arkadaşlar bir çözümü yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wauwaxtt -- 2 Ocak 2020; 17:40:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 5 3600 4.2//MSI X370 GAMING PRO CARBON//Sapphire RX 5700 XT Nitro+//Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) 3200 Mhz DDR4 // Western Digital Blue 3.5 1TB 64MB 7200Rpm//İntel 660P 512GB NVME SSD//2 TB SSHD Seagate FireCuda//EVGA SuperNOVA 650 G2//Corsair H115i//Corsair Carbide 400C//Asus TUF VG259QM 280 Hz//Samsung CFG73 144 Hz 1MS//Hyperx Cloud Alpha//Logitech G502 SE///Corsair K70 RGB MK.2
  • Bende geçen ay 3700xli bir sistem topladım. Cooler master sıvı soğutucuyla normal kullanımda 50-55 derece gösteriyor işlemci ısısını. Fakat araştırdığımda bunun gayet normal değerler olduğunu öğrendim. Siz kaç derece bekliyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 500 liralık 1600x yada 600 liralık 2600x işlemci kullanıp millete 3600x, 3700x öneren ryzen lordları konuya uğramıyor nedense. Ben size yardımcı olmaya çalışayım.

Aynı işlemciyi kullanıyorum sıcaklıklar maalesef yüksek ama yapacak bir şey yok. Bir süre kullanıp sistem önerilerinde sürekli ryzen öneren lordlara ucuzdan satarsınız. Belkide tek amaçları budur kim bilir.

Orijinalden alıntı: slky53

Bende geçen ay 3700xli bir sistem topladım. Cooler master sıvı soğutucuyla normal kullanımda 50-55 derece gösteriyor işlemci ısısını. Fakat araştırdığımda bunun gayet normal değerler olduğunu öğrendim. Siz kaç derece bekliyorsunuz?
    Kasa, soğutma, güç kaynağı gibi bileşenleri üst düzeyde satın aldığım için en azından masaüstünde 60 derece olmasın isterdim. Kışın böyleyse yazın ne olacak?

Orijinalden alıntı: SiSKHoBBiT

sorun sizdedir bence termal macunu düzgün sürün soğutucuyu tam oturtun. Bende 3600 kullanıyorum 4.2 ghz 1.275v yükte maks. 63 dereceyi gördüm.h115i var soğutucu.
    Sorun sizdedir derken? bu bir şaka mı? Daha önce 8700k'yı delid yaparak kullandım. Delid yapabilecek kadar bilgim var sence o macunu yanlış sürme ihtimalim var mı? Hemde 2 kere soğutucuyu değiştirdiğim halde?

Radiator Support Front: 2 x 140 or 2 x 120mm with Push/Pull
    Rear: 1 x 120

konu sanki troll gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarq26 -- 2 Ocak 2020; 9:47:27 >
    Kullandığınız soğutucu gayet kaliteli. O kadar yüksek değerler vermesi gerçekten garip. Ben 4-5 saat gta 5 oynadığımda max 65 dereceyi gördüm. Kasamın 4 tarafının fanlarla çevrili olması buna bir etken olabilir tabi. Macunu kontrol etmeni öneririm işlemcinin üzerini tamamen kapladığından emin ol. Bu şekilde ısınma problemin devam ederse yazın için sıvı soğutucu almanı ve radyatörün her iki tarafını da fanla çerçevelemeni öneririm

• 4.1 ghz çekkip düşürebildiğin kadar voltaj düşürmelisin. PBO vs. ne kadar ıvır zıvır varsa kapatıcaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 2 Ocak 2020; 9:48:44 >

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

500 liralık 1600x yada 600 liralık 2600x işlemci kullanıp millete 3600x, 3700x öneren ryzen lordları konuya uğramıyor nedense. Ben size yardımcı olmaya çalışayım.

Aynı işlemciyi kullanıyorum sıcaklıklar maalesef yüksek ama yapacak bir şey yok. Bir süre kullanıp sistem önerilerinde sürekli ryzen öneren lordlara ucuzdan satarsınız. Belkide tek amaçları budur kim bilir.
    Senin işin gücün yok mu kardeşim?
    3 kuruşluk teknolojik aforizmalarınla gelip milletle dalga geçiyorsun aklınca.
    Burası dingonun ahırı değil;insanlar bilgi almak,fikir alışverişinde bulunmak için burada;sen ise bildiğin kara propaganda ile forumu ve kişileri sabote etmeyi amaçlıyorsun.
    cooler master h500p kasa ile kullandım hocam o sıvı soğutmayı. Ön panelinin pleksi olması sebebiyle değiştirdim kasa hava almıyor diye. Şuanda dh15 ile kullanıyorum h400ü. Daha öncede x62 kullandım hatta şuanda satıyorumhttps://forum.donanimhaber.com/nzxt-kraken-x62-1-haftalik--141115479#141115479
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-5-3600-u-daha-stabil-voltaj-ve-performansta-calistirma-rehberi--140409941-37#141414044 Bu konuyada yazdım sıcaklık problemimi ama cevap veren olmadı. Konuyu okursanız önce b450 tomahawk max ile daha sonra tuf x570 ile kullandığımı yazmışım. Güç kaynağı ve ekran kartı dışında değiştirmedik parça kalmadı neredeyse.

Konu neden troll olsun ki? ben çözüm arıyorum ısrarla işlemciyi satmak istemiyorum. Yazın masaüstünde 70 derece olursa içime sinmez benim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Senin işin gücün yok mu kardeşim?
    3 kuruşluk teknolojik aforizmalarınla gelip milletle dalga geçiyorsun aklınca.
    Burası dingonun ahırı değil;insanlar bilgi almak,fikir alışverişinde bulunmak için burada;sen ise bildiğin kara propaganda ile forumu ve kişileri sabote etmeyi amaçlıyorsun.

Alıntıları Göster
    Benle polemik yapacağına adamın konusuna yardımcı olsan? Bir taneniz çıkıp 3000 serisi fazla ısınıyor bu değerler normal diyemiyor. 7700k ısınıyor konusu olsaydı atmadık caps, demedik laf bırakmazdınız.

Ben ikiyüzlü insanlara laf anlatmaktan bıktım artık. Herif 3000 serisini deneyimlememiş kendisi 1600x, 2600x falan kullanıyor forumda leblebi gibi 3000 serisi öneriyor. Kim sabote ediyor şimdi?

• Wauwaxtt W kullanıcısına yanıt
    Sağlam bir sıvı soğutma senin işini çözücektir 👍🏻

• Ryzen 5 1600 kullanıyorum 2.5 yılı geçti, daha 42 derece üzerini görmedim

Orijinalden alıntı: S1000XR

Ryzen 5 1600 kullanıyorum 2.5 yılı geçti, daha 42 derece üzerini görmedim
    Bende i3 4160 kullanıyorum 6 senedir 40 dereceyi geçmedi. Ne garip dimi yeni işlemciler çok ısınıyor Ya siz şaka falan olmalısınız.

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Benle polemik yapacağına adamın konusuna yardımcı olsan? Bir taneniz çıkıp 3000 serisi fazla ısınıyor bu değerler normal diyemiyor. 7700k ısınıyor konusu olsaydı atmadık caps, demedik laf bırakmazdınız.

Ben ikiyüzlü insanlara laf anlatmaktan bıktım artık. Herif 3000 serisini deneyimlememiş kendisi 1600x, 2600x falan kullanıyor forumda leblebi gibi 3000 serisi öneriyor. Kim sabote ediyor şimdi?

Alıntıları Göster
    Kendine yanlış sorular sorup,doğruyu bulmaya çalışıyorsun.
    3000 serisi kullanan binlerce insan var. Aynı işlemciyi,aynı soğutucuyla serin kullanan insanlar var. Sen ise konuyu direk "kötü işlemci" diye etiketleyip,insanları yanlış yönlendiriyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wauwaxtt

cooler master h500p kasa ile kullandım hocam o sıvı soğutmayı. Ön panelinin pleksi olması sebebiyle değiştirdim kasa hava almıyor diye. Şuanda dh15 ile kullanıyorum h400ü. Daha öncede x62 kullandım hatta şuanda satıyorumhttps://forum.donanimhaber.com/nzxt-kraken-x62-1-haftalik--141115479#141115479
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-5-3600-u-daha-stabil-voltaj-ve-performansta-calistirma-rehberi--140409941-37#141414044 Bu konuyada yazdım sıcaklık problemimi ama cevap veren olmadı. Konuyu okursanız önce b450 tomahawk max ile daha sonra tuf x570 ile kullandığımı yazmışım. Güç kaynağı ve ekran kartı dışında değiştirmedik parça kalmadı neredeyse.

Konu neden troll olsun ki? ben çözüm arıyorum ısrarla işlemciyi satmak istemiyorum. Yazın masaüstünde 70 derece olursa içime sinmez benim.
    hocam yanlıs anlama senın actıgın konudaki mesajın bu
    Bundan 2 ay önce indirimlerden 3700x kasa topladım sistemim 3700x, msi b450 tomahawk max, nzxt h400, ASUS ROG STRIX LC 360 sıvı soğutma.

Ne yaparsam yapayım işlemci masaüstünde 50-60 dereceleri gördüğü için öncelikle anakartı asus x570 tuf plus ile değiştirdim

kasamı cooler master değiştim kraken x62 kullandım flan yazmamassın mantıken ne dusunuyor bu durumda insan lan bu kasa h400 en fazla 280 mm radyator sıgıyor eee bu arakdas 36 lık takmıs bide 55 59 derece goruyor iyi troll he demek geliyor insanın içinden sorunlarını bana yazdıgın cevap dakı gibi tek tek yazarsan millet bilir nerde bi sorun sıkıntı oldugunu

• quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Kendine yanlış sorular sorup,doğruyu bulmaya çalışıyorsun.
    3000 serisi kullanan binlerce insan var. Aynı işlemciyi,aynı soğutucuyla serin kullanan insanlar var. Sen ise konuyu direk "kötü işlemci" diye etiketleyip,insanları yanlış yönlendiriyorsun.

Alıntıları Göster
    Binlerce insanı boşver sen belkide milyonlarda insan kullanıyordur. Sen kullanıyor musun? önemli olan bu. Kullanıyorsan masaüstünde sıcaklık değerlerini at görelim bakalım.

Ben kötü işlemci demiyorum masaüstünde 50-60 derece çalıştığı için açılan onlarca konu var. Git yabancı forumlara bir göz at insanlar ne diyor? O kadar uzağa gidemiyorsan bu forumda bile tonla konu var 3000 serisinin problemleriyle alakalı. 1600x işlemci kullanıp 3000 serisi ısınmaz diyen adamlara laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zor gerçekten.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.