Şimdi Ara

3700x sıcaklık sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
11.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Gameboost msi ın extra oc özelliğidir kesinlikle açılmayacak.

ÖNCE USB İLE SON BİOS SÜRÜMÜNE GÜNCELLENECEK SİSTEM BİOSUN İÇİNDEN

www. Anakartınızın sitesi . com

Sonra

Msi da ramler 2 ve 4. slotta.. (Genelde her markada böyle ama kontrol edin)Kilitlenme varsa +0.3v verin rame 1.35 yerine 1.38v gibi.

3700x sıcaklık sorunu

Sonra

3700x sıcaklık sorunu

Sonra

3700x sıcaklık sorunu

Cpu fanı iyi sıkılmışmı(Stok Prism fansa Hİ moduna alınmış olursa daha iyi) - Ssd veya Nvme bağlantı sıkıntısı varmı bunlarda gözden geçirilecek sonra .

Windows en güncel(Yeni sistem topladığınızda format attığınızı varsayıyoruz.) - Anakart sürücüleri en güncel- Ekran kartı sürücüleri- Ses kartı ve ethernet herneyse yada wifi en güncel sürücüler ile kurulacak oyun orjinal son sürüm olacak.

Gereksiz antivirüs programı kurulmayacak.

Kendi anakart marka modeline göre bir önceki mesajımda paylaştıklarımı yaptıktan sonra.

1-AMD Chipset Drivers 1.11.22.0454
    https://www.amd.com/en/support/kb/faq/download-incomplete

Nvidia en son driver( DDU ile eski driver silinerek kurulacak.)
    www.nvidia.com.tr
    Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
    https://www.nvidia.com.tr/drivers/results/155720

2- Realtek High Definition Audio (HDA) R2.8x (8816.1) WHQL
    www.station-drivers.com
    Realtek High Definition Audio (HDA) R2.8x (8816.1) WHQL
    https://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=4187&lang=en

3- All in One Runtimes (seçin java falan gereksizse kurmayın dx ve vcredistleri kurun)
    https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

4- Gereksiz virüs programı kurmasınlar açılışa yüklenen gereksiz taskbar kısa yolarını başlangıç ayarlarından kaldırsınlar.

5- Advanced SystemCare 13 Free (DERİN EN İYİLEME + TURBO HIZLANDIRICI GAME MODUNDA AÇIK BAŞLANGIÇTA ve PROGRAM SERVİS MODUNDA YÜKLENİCEK)+ Programın iletileri kapatılacak.
    www.iobit.com
    IObit Advanced SystemCare Free – Deep PC Clean Software & Best Registry Cleaner
    https://www.iobit.com/en/advancedsystemcarefree.php

5. Maddeye ek olarak shutup programı ile gereksiz olan diğer servis ve telemetry tipi şeyleri program kendi otomatik ayarı var kapatabilirsiniz bende hepsi kapalı sadece taskbarda ki search açık
    www.oo-software.com
    O&O ShutUp10 -Free antispy tool for Windows 10
    https://www.oo-software.com/en/shutup10

Bunları yapsınlar.

DİP NOT: KASALARA UYGUNA KAÇABİLMEK ADINA BAZEN 2 BAZEN 1 FAN TAKIP YADA ÖNE 3 FAN KOYUP GÖNDERİYOR SATICILAR KASALARINIZIN TÜM FAN SLOTLARININ DOLU OLDUĞUNA EMİN OLUN.

DİP NOT 2 : BUNA BENZER DURUMLAR RYZEN VEYA İNTEL SIKINTISINDAN ÇOK TOPLAMA BİLGİSAYAR SIKINTISIDIR TOPLAMA BİLGİSAYARDA BİRLİKTE ÇALIŞMA ŞEKİLLERİ HER KOŞUL ALTINDA YETERİNCE DENENMEMİŞ AMA GENEL UYUMLU PARÇALAR SEÇİLEREK OLUŞTURULUR TOPLANDIKTAN SONRA UFAK TEFEK BAZI AYARLARLA ZAMAN HARCAMASI GEREKEN SON KULLANICIDIR.

DELL-HP - APPLE GİBİ HAZIR SİSTEMLERDE BU SORUNLAR DAHA AZ OLUR AMA OLMAZ DEĞİL UNUTMAYIN TOPLAMA BİLGİSAYARDA MARKA FARKETMEKSİZİN AZ VEYA ÇOK AYAR YAPMANIZ GEREKİR HERZAMAN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Ocak 2020; 13:16:30 >

• Msi B450 anakart almamak doğru cevap olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Jon doe

Hocam elle voltaj değeri 1.38v mi girmek lazım. Olmadı bir de öyle deneyeyim... İşte bahsettiğim şeyler bunlar aslında ne bileyim yarın bir gün başka bir Biosta da şu ayar bu ayar. Yaparız hani sorun değil şu voltajı girmek ömürden ömür götürmez ama kullanıcı konforunu baltalayan bir unsur. Aram iyi de olmayabilirdi bu tür tweak işlemleri ile ya a hiç aşina olmayabilirdim. Amd bence default ayarları ya da bios yazılımını bilgisayardan en az anlayan kişilere göre yazmalı diye düşünüyorum. Su performans için şu ayar bu ayar yerine. Neyse çok az yazarım normalde. Burada dile getirdiğim memnuniyetsizlik herhangi bir şekilde rakip firmanın taraftarlığını yaptığım anlamına gelmesin. Her zaman f/p taraftarıyım. Saygılarımla iyi forumlar
    ya ram'e elle biraz daha voltaj verin(ram kontrolcü IO'da yani işlemciye gitmiyor o 1.38v falan.1.6v bile verebilirsiniz işlemciye bir şey olmaz.bu seriden önce 1.45v üzeri vermeyin gibi bir geyik vardı bu yüzden) ya da xmp'yi kapatın auto olsun 2133 mü yapıyor 2666 mı yapıyor 1.2v hiç oynamadan ve bu sorunların ortadan kalkması lazım.

bu uyumsuzluklar biraz da anakartlardan kaynaklanıyor çeşit çok 300 400 500 her seriye takabiliyorsun haliyle çorba oluyor adamın desteklediği xmp.

boşta bende durum bu: d15s soğutucu

3700x sıcaklık sorunu

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Format atalı 2 hafta olmadı. Bellek yerleri dediğiniz yerde zaten anakart üzerinde o slotlar öncelikli olarak belirtilmiş. Driver Windows bios en son sürümde şu anda. Zaten her formatta kullandığım ne varsa ürünlerin kendi sitesinden girip sürücüleri bizzat kendi sitelerinden indiririm. Bios elle sıfırlamak çok fark eder mi bilmiyorum. Kitapçıkta öyle bir zorunluluktan bahsedilmiyor. Yine de deneyeyim. Eve gidince müsait olduğumda biosa girip dram voltajı autodan çıkarıp elle 1.38 değeri girmek olacak. Yine de rehber için teşekkür ederim.

• Varsayılan hız 2133mhz hocam. O şekilde gecikme 100 küsür ns oluyor. Oyunlarda sanıyorum potansiyelini öldürür bayağı işlemcinin. Neyse önce voltaj vereyim. Sonra bakarız bir çaresine. İyi forumlar herkese

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sıvı sogutmanızın fan hızı dusuk olabılırmı ? yada pompa hızını otoda bırakmıs olabılırmsınız ?

bu konuda deneyımlı bırısı gıbı duruyorsunuz ama ufak ayrıntılar bazen gozden kacabılıyor
    asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • fuma 2 ile 3600 (4.00ghz 1.2v sabit) kullanıyorum kasa cougar panzer s üstte 3fan,arkada tek fan egzos önde 2 fan içeri hava basar şekilde

boşta cpu 39-46c
    boşta gpu 32-34c (zotac rtx2060 twin fan)

oyunda cpu 50-62c
    oyunda gpu max 66c

sentetik testlerde cpu max 74c
    şeklinde

bundan önce 2600 vardı o da hemen hemen bu aralıkta çalışıyordu

Orijinalden alıntı: acura07

sıvı sogutmanızın fan hızı dusuk olabılırmı ? yada pompa hızını otoda bırakmıs olabılırmsınız ?

bu konuda deneyımlı bırısı gıbı duruyorsunuz ama ufak ayrıntılar bazen gozden kacabılıyor
    bu detay çok önemli
    anakart üzerinde gerekli pin varsa muhakkak pompa ona takılmalı yoksada sürekli tam devirde çalışması için ayar yapılmalı aksi halde hem yeterli soğutma olmaz hemde pompa kısa sürede bozulur
  • 60 derece ne yav. Benim 6700hq işlemcili laptop yük altında 80-90 derecede çalışıyor. Boşta iken 50-60 derece arası. Hiçbir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. Biraz ekstrem bir ortamda oyunda kasma yapmıştı bir defasında o kadar. O da yaz günü 40 derece odada yorgan üstünde ultrada forza horizon 3 oynarken olmuştu. 100 derece civarına çıkmıştı diye hatırlıyorum. Bunlar normal heralde laptoplar için.

• Arkadaşa bir soru sordum sanırım cevap vermedi?? 60 derece masaüstü sıcaklık gerçek mi değil mi diye. Tekrar soruyorum. 60 derece işlemci sıcaklığı anakartın üstünde hissedilir. Soğutucu ısınır. Render almanız lazım. Boşu boşuna işlemci 60 derece olmaz. Elinizle işlemci ısınıyor mu kontrol edin. Soğutucu devir hızlarına bakın. Render alırken ve boşta sıcaklıkları derecelerini üflediği havanın sıcaklığını da elinizle bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 2 Ocak 2020; 14:52:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Arkadaşa bir soru sordum sanırım cevap vermedi?? 60 derece masaüstü sıcaklık gerçek mi değil mi diye. Tekrar soruyorum. 60 derece işlemci sıcaklığı anakartın üstünde hissedilir. Soğutucu ısınır. Render almanız lazım. Boşu boşuna işlemci 60 derece olmaz. Elinizle işlemci ısınıyor mu kontrol edin. Soğutucu devir hızlarına bakın. Render alırken ve boşta sıcaklıkları derecelerini üflediği havanın sıcaklığını da elinizle bir bakın.
    ben şuanda dh15 kullanıyorum hava soğutmaya geçtim sırf bu masaüstü sıcaklığı yüzünden. Sıvı soğutma kullanırken masaüstünde dahi pompa devri sondaydı ayrıca silent modda kullanmadım hiç bir zaman. İşlemci sabit 60 derece olmuyor masaüstünde 45 dereceden bir anda 60 dereceye fırlıyor ve bir süre orada kalıyor. (biosu default bıraktığımda 60 derecenin altına inmiyordu şuanda 1.3v 4.2ghz kullanıyorum.)

r20 testinde 75 dereceyi geçmiyor oyunlarda keza 4.2ghz sabit 70 dereceyi geçmiyor. Aida64 fpu testinde 85 dereceye geliyor 2 dakika içinde daha fazla zorlamamak adına kapatıyorum testi.

Şu masaüstü sıcaklık problemi olmasa taş gibi işlemci ama kış aylarında 60 derece boşta olması beni tedirgin ediyor. Bunun yaz ayları var daha bu şekilde mi kullanmaya devam edicez

• AMD, işlemci için en yüksek sıcaklığı 95 derece olarak belirtmiş. Altındaki sıcaklıklar için kafaya çok takacak bir durum yok bence. Yine de kasa içi havlandırmanızı ve soğutucunuzun tam oturup oturmadığını kontrol edin yeterli.

Orijinalden alıntı: acura07

sıvı sogutmanızın fan hızı dusuk olabılırmı ? yada pompa hızını otoda bırakmıs olabılırmsınız ?

hava sogutmaya gectim hocam fan ve pompa hızını sona cekmeyi dahi denemiştim su sogutmayla 3-5 derece fark ediyordu masaüstünde.

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Sadece merakımdan soruyorum hocam: Bu işlemcinin temel hızı 4.2 yerine 3.6 olması gerekmiyor mu? Yani yüke göre mi ayarlyor kendisini, frekansı sabit mi çalışıyor?
    hocam temel hızı 3.6 boost kapalıyken. islemci kendini 4.4ghz kadar boostlayabiliyor. ama bu sekilde kullaninca masaüstünde 60 dereceden inmiyor

Orijinalden alıntı: Jon doe

Sistemim imzada. Ben de ryzen 3700x kullanıyorum soğutucu Arctic freezer 34 duo. Biosta her şey default şekilde ayarlı. Masaüstü 30-35 arası boşta, oyunlarda da 60 65 arası. Bench alırken 70 75 arası oluyor.
    Gelelim ryzen sistemlere, 7 yıldır core i7 2600K kullandım sonra ryzen sisteme geçtim. Evet günlük işler ve oyunlarda deneyim kalitem arttı. Bununla beraber o kadar uyduruk sorunlar yaşıyorum ki... Uykuya geçince görüntü gelmiyor monitöre, monitörü kapatıp açınca geliyor görüntü. Öncesinde 10sn de açılan sistem ryzene geçince 20 25sn buluyor. Bazen Windows açılış ekranında donuyor reset atıyorum yine. Bir şey indiriyorum download manager da tam inmek üzere bitti derken o da ne sistem kitlenmis reset atıyorum. Ciddi anlamda soğutan şeyler. Bios windows vs vs her şey en son sürüm. Maalesef hiç iyi bir tecrübe edinmedim. 7 yıldır intel de ne kitlenme ne reset atma ne de başka bir şeyle uğraştım, ama ryzen de bios ekranı rüyalarıma girer oldu şunu yap bunu yap şöyle düşür şöyle yükselt. En sonunda ram xmp açıp geri kalan her şeyi default şekilde bıraktım.
    cok güzel hocam. benim tek kafaya taktıgım masaüstü sıcaklıgı zaten. bana masaustunde sabit 40-45 derece olsa dahi yeter. oyunlarda max 70-75 derece goruyorum ben. strest testlerinde 85-90 dereceyi zorluyor.

siz bu degerleri nasıl elde ettiniz bana yardımcı olabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.