Şimdi Ara

2022'de İşsizlik ordusuna hazır olun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Eğer Cumhurbaşkanının Asgari ücreti herkesi memnun edecek tutar olucak sözünün içi boş olmassa piyasa çok fena karışacak.Yani inanılır gibi değil bu tabi ama 4000₺ falan tutar duydum şok oldum.Sektörün üst düzey yetkilisinin ağzında dolanmış hükümete yakın kaynaklar hiçbirmiz inanmadık tabiki ama baya şok geçirdik.Hani dielim öyle oldu birşey sakın olaki sevinmeyin çünkü bu söylemlerin ardından İşverenler operasyonları nasıl küçültür kaç tane eleman çıkarıcaz bunu gizli gizli konuşmaya başlamışlar.Büyük ihtimal asparagasdır ama dielimki öyle birşey oldu 2022 de gelecek zamların haddi hesabı yok.İşsizlik rakamlarının haddi hesabı olmaz.Bu Ülke battı sakın olaki oleyy asgari ücret 4000 oluyor die sevinmeyin çok fena patlatır Ülkeyi!Taş çatlasın en fazla olucağı 3500 dür 4000 söylentileri fazla yani bunu söylen adamda öyle boş değil Bir şirketin en üst düzey yôneticisi hükemetle bağlantıları olan biri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 10 Kasım 2021; 19:4:2 >







  • Valla hocam halk cahil.Nereden vurucaklarını çok iyi biliyor.Bumilletin dini imanı para olmuş Orc araştırma şirketinin Akp nin oyun %30 a indi söyleminden sonra tam bir kaosa girdiler.İnsanları kandırmak için şimdi hem EYT yi çıkarıcaklar hemde asgari ücrete yüksek zam yapıcaklar bir şekilde oy oranlarını yükselticekler bütün hedefleri bu yönde.Olurmu olur bu toplumdan herşeyi beklerim ben kandırılması Dünyanın en basit halkıyız.
  • 3500 bile çok, 4000 olması imkansız.

  • Yani bencede 3200 3400 arası bekliyorum ben .
  • Asgari ücrete zam gelmesi yerine işverenin işçiye ödediği sigorta oranını düşürerek bu miktarı çalışanına vermesi daha mantıklı. Bunu yapmalarını beklerim.

  • Artık tek amaç yeni gelecek hükümetin işini zorlaştırmak belli. Bu asgari kazığını yıllarca çıkaramayacağız. Tekrar azaltmaya kalksan "vay asgariye göz dikmiş" olur. E kardeşim adam işsiz ve 3500 lira alacak vasfı yok napsın? İleride tek yapılacak şey, şu an yapılması gereken: asgarideki devlet kesintilerini kaldırmak, o da hükümeti zora sokacak. Kazan-kazan. Helal olsun. Bu ülkeye böyle düşman, bu kadar kurnaz adamlar değil bu ülke, dünya tarihinde görülmez, zannetmem.
  • Şu an en düşük memur maaşı 4 bin 881 TL öyle bir şey olursa memurla asgari ücretli arasında fark kalmayacak neredeyse

  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Valla hocam halk cahil.Nereden vurucaklarını çok iyi biliyor.Bumilletin dini imanı para olmuş Orc araştırma şirketinin Akp nin oyun %30 a indi söyleminden sonra tam bir kaosa girdiler.İnsanları kandırmak için şimdi hem EYT yi çıkarıcaklar hemde asgari ücrete yüksek zam yapıcaklar bir şekilde oy oranlarını yükselticekler bütün hedefleri bu yönde.Olurmu olur bu toplumdan herşeyi beklerim ben kandırılması Dünyanın en basit halkıyız.
  • kardeş kimse asgari ücrete çalışmıyor zaten, kaç lira yaparlarsa yapsınlar. şuanda asgari ücret 2800 ama en düşük maaşlar 3500 civarı
  • Solcular cehapeliler üzülmesin fikirleri iktidarda asgari ücrete gereğinden fazla yapılması orta sınıfı yok edip ülkeyi sosyalizme çevirir.
  • ula desene kimseymişim haberim yoktu, bari başka bilgilerimi de biliyorsanız paylaşın lütfen

  • 4000 lira olması gayet mümkün ancak devlet karşılığında reel sektöre kolaylık sağlaması lazım. Mesela daha az vergi alabilir.

  • Alım gücü düşük olduktan sonra 4bin olsa nolur, orta direk bitti zaten.
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Olması gereken o zaten, en düşük memur maaşının asgari ücretten 10 lira fazla olması bile saçma

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dsaewq

    Şu an en düşük memur maaşı 4 bin 881 TL öyle bir şey olursa memurla asgari ücretli arasında fark kalmayacak neredeyse

    Değil kardeşim ben 4 yıllık üni memurum 4500 küsür alıyorum. O en düşük maaş dedikleri evli olacak eşin çalışmayacak 2 3 tane de küçük çocuğun olacak. Bekarsan yandın. Zabıt katipleri daha da bi düşük alıyor yani 4 olursa eşitlerler zaten yeni başlayan bekar en düşük memur maaşına. Bir iki tane çalıştıranla ihracat yapan yerlere bir şey olmaz ama zor bela ayakta duran yerlere çok tabi 4 daha sigortası da ona göre artacak ya bize geçirecek pastane cafeler özellikle ya da işten çıkaracak ama ben mantıklı bulmuyorum bu rakamı. Enflasyon coşmasın diye memura 3 5 zam yap sonra asgariyi 2800den 4000 yap iğneden ipliğe zam gelir zaten insanımız hazıra bakar bu tip konularda anında geçirirler o artışı yar etmezler kiralar zaten uçtu artık iyice uçar ama bizim ekonomik durumumuz yemek zorunda olmadığımız ya da ayda 60 tane yesek çok bi kalem tutmayan ekmekle ölçülür ki o bile 3 lira olmuş biz arada alıyoruz. Esas kalem tutan kiradır istersen 5000 al kiralar daha da artarsa sen zamlı alıyorsun diye anca ev sahiplerini zengin edersin.




  • 4000 zor ama 3500den aşağı olmayacağı kesin. Son 19 yılın en büyük asgari ücret zammını yapacağız dediler. Geçen sene 500 lira zam yaptılar. Bu sene 650 lira gibi bi zam olacak en az. Zaten ahaberdede algısı yapılıyo şimdiden 3500-3600 rakamlarının.
  • Sanırım Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Resmi olarak Türkiye'de çalışan nüfusun yarısı yani %50'si asgari ücretle çalışıyor.

  • Patroncuklar şimdiden ağlamaya başlamış.


    Bir zahmet işçinin ayda 1 kere evine et götürdüğü dünyada işçinin sırtından geçinen patronda sermaye koydu diye ayda evine 5 kere et götürsün her gün yemek zorunda değil. BMW, Mercedes her yaz yurt dışı tatili yapmak zorunda değil yani.


    Hükümete değinmiyorum bile o konuda biz buradan bir çözüm bulamayız ama patroncuklarda gelip ağlamasın bir zahmet.


    2022 zam yılı olacak 3000 tl gelirli bir insan zaten şuan zor durumda iken bu zamlar karşısında evine daha da az ekmek götürecek.


    Patroncukların 4000 tl olacak şu bu diye ağlayacağına en azından asgari ücretteki vergi yükünün azaltılması gündeme getirilmeli bu aradaki farkta personele verilmeki ki şimdi ki düzende daha rahat devam edilebilsin.

  • Ayrıca bu konular hep piyasa koklama konuları geçen senede aynı konuları piyasada tepki ölçmek için açmışlardı :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.