Şimdi Ara

Doktor ve mühendislere ABD vize ücreti 100 bin dolar olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doktor ve mühendislere ABD vize ücreti 100 bin dolar olacak
    https://www.ntv.com.tr/dunya/doktor-ve-muhendislere-abd-vize-ucreti-100-bin-dolar-olacak,lTC3TPnaQ0iDaTuCuBb90w

ABD hayalleri suya düştü... :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • Eğer 100k verip kuraya kalmadan vize alıyorsak çok güzel haber. Mastera 100k vereceğime iş bulur vizeye 100k veririm. Abd’ye başka tüelü gidilmiyor ki. Ama eğer kuraya kalmak için 100k dolar ise onu kimse vermez

düzgün bir iş bulunursa (big techlerde swe rolünde) o para 6 ayda çıkıyor zaten. vizeye 100k dolar vermeyince almanyada çöpçü ile aynı maaşı alıp maaşın 3'te 2'sini kiraya veriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 20 Eylül 2025; 19:49:10 >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • 1-- 100 bin doları siz vermiyorsunuz, sizin adınıza h1b'ye başvuran şirketiniz veriyor.

2-- 100 bin dolar tek seferlik değil, yıllık.

3-- Ayrıca 3 yılda bir vize yenilerken tekrar 100 bin dolar isteniyor, yıllık 100k üzerine.

4-- Bunların sonucunda h1b vize başvuruları büyük ihtimalle %99 oranında azalacağı için kura durumu da ortadan kalkmış görünüyor.

5-- Eğer einstein değilseniz hiçbir şirket (veya üniversite) bir amerikalı yerine yıllık ekstra 100k dolar verip sizi işe almayacağına göre h1b yoluyla abd'ye gitmek tamamen ortadan kalktı diyebiliriz. 1 milyon doları olanlar (bu tek seferlik) "Trump Gold Card" isimli yeni vizeyi düşünebilirler.

Dahası tahmin ettiğim gibiymiş, yukarıda da yazılmış; bunu şirket verecek. Yani hiçbir şirket Amerikalı dururken, her sene 100k fazla verip yabancıyı almaz. Kaldı ki işe almayı düşünmeleri için bile yine orada olmanız lazım. Belki AI top talent falan olursanız Meta gibi şirketler verir onun dışında hayal artık.

öyle bir şey yapılırsa abd'de bilim ve teknoloji ilerlemez. meta'nın superintelligence lab'ının kadrosunu ve etnik kökenlerini gördün. hadi bu örnek uç. big techlerin de swe kadroları hep çinli, hintli, pakistanlı.

abd, isviçre olmazsa ülkede kalırım zaten. elin almanına ayda 3k euroya kölelik yapmak için okumuyorum

Şaka maka sabah bir yorumda abdli şirketlerin kendi vatandaşlarını işten çıkarıp dışarıdan vizeyle tonla adam aldıklarını ve bu vizenin çok suistimal edildiğini söylüyordu, bilemedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bana deseler ki abd'ye veya isviçre'ye gidemeyeceksin. çapı bırakırım, üstten aldığım dersleri droplarım, kariyer için çok önemli dersler harici hiçbirinde A almak özel çaba göstermem.

İsviçreyi pek bilmiyorum da Estonya Romanya gibi teknolojide atılım yapan yerlerde ya da Hollanda gibi kült yerlerde çalışma ihtimalin yüksek olur büyük ihtimal. Bana kalırsa Ankarada top tier bir şirkette çalışmak bile çok hoş ama İspanya ya da Estonyada ortalama bir hayatım + 20k euroluk Audi A1'im olacaksa mis gibi hayat

Şu anki durumumda bu bile çok zor geliyor da bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Eylül 2025; 21:35:32 >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

elit ekiplerin çalışanlarının %75'i abdli değil. beyin göçünü engellemek, çinle olan rekabette abd'ye büyük zarar verir.

valla ben dediğin yerleri ankara'ya tercih etmem yav.

• Yaptılar bile, bugünden itibaren yürürlükte. Yani yeni düzende mesela meta'nın aynı labı yine aynı şekilde kalabilir ama atıyorum orta düzey swe tamamen amerikalı olur herhalde. Ayrıca o çinli, hintli kadroların büyük kısmı abd vatandaşı zaten.

Kim 50 yıl junior kalıyo.

isviçre'de doktora yapılır maaşları iyi. Sonra ver elini isviçre faang.

gerçi isviçre'de kalmak abd'den daha zor. epfl cs phd'den sonra çalışma izni verilmeyen birini görmüştüm reddit'te.

Yani bir o ülkelerin trafiklerinin ulaşımının düzenine bakıyorum, sonra geliyorum Ankarada önüme atlayıp kaynak yapan yaya geçidinden bi haber insanlara bakıyorum bu açından o ülkeler çok cazip geliyor, ama bilmiyorum ya buradaki aidiyet duygusu ve kültürel uyum, dışarıda şirketlerin fazla uluslararası olması falan da hep düşündüren şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Eylül 2025; 22:3:18 >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

yetmiyor ki stem çalışanlarının %40'ı göçmen, yüksek lisans ve doktora isteyen işlerde bu oran %70'e çıkıyor. abd'deki çinlileri hintlileri deport edersen ülke ciddi sıkıntıya girer. 

gölbaşında ev tutacaksın, altına araba çekip aselsan'da çalışacaksın. trafikle, toplu taşımayla işin olmayacak. öğrenci hayatını baz alma.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.