Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
25
Favori
576.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde USB aygıtları gittikçe yaygınlaşmakta ve kullanımları da kolaylaşmaktadır ancak USB aygıtlarının kullanım kolaylığı yanında çıkardıkları sorunlarda can sıkmaktadır. Özellikle yedekleme için kullanılan usb bellekler bizim için çok önemli. Aşağıda, kimi dergilerden alıntı yaptığım "USB sorunlarına Çözüm" başlıklı bir yazı hazırladım. Yazıda, bir çoğumuzun sıklıkla karşılaştığı sorunların çözümleri yer almakta. Şimdilik çok az sorun ve çözüm örneği var ancak sizinde katkılarınızla bunları geliştirmemiz mümkün.

    Maşallah baya bi geliştirdik, hatta üst konu yaptık;hatta diğer sitelere (ç)alıntı olduk..





    1.BIOS, elektrik ayarları,sürücüleri
    Öncelikle USB’ nin BIOS ’ta etkinleştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde USB-PCI kartınız olsa bile, bu bağlantı türünün çalışmasını bekleyemezsiniz. USB ile ilgili ayarlar genellikle “Peripherials” veya “Intergrated Peripherals” başlıkları altında bulunur.

    Kendi enerjisine sahip olmayan USB aygıtları, doğrudan takılı oldukları zaman elektriği bilgisayar üzerinden çekerler ve bu bir sorun oluşturmaz. Ancak USB Hubları daha pasiftir. Bilgisayar ve USB aygıtları arasında köprü oluşturan bu aygıtlar, bazı durumlarda çalışmayabilirler. Bu durumda aygıtların yerlerini değiştirerek çalışıp çalışmayacaklarını kontrol etmelisiniz.

    Windows ve Linux’un standart sürücüleri
    Windows ME/2000/XP ve Linux standart olarak USB’leri destekler. Ancak Windows 98’De USB kartları ve aygıtları için sürücü yüklemesi gereklidir.
    Bilgisayar veya Windows açılmadan takılan USB sabit diskler başlangıçtan önce algılanır ve bilgisayarın açılmasını önemli ölçüde yavaşlatır. Bilgisayarınız açıldıktan sonra bu aygıtları taktığınızda, okuma hızı artacaktır. Ayrıca sistem başka işlemleri yapmak için de hazır durumda olacaktır.

    2.DONANIMI GÜVENLE KALDIR
    Sistem tablasındaki simgeye tıklayarak yürüttüğünüz “ Donanımı Güvenle Kaldır” komutu bazen görevi yapmayı reddeder. Özellikle USB diskler takılı iken, hangi programın bu görevi engellediği belirsizdir. Bu sorunun en hızlı çözümü oturumu kapatmaktır. Böylece sisteme tekrar giriş yaptığınızda, aygıtı güvenle kaldırmak başarılı olacaktır.

    Yazma Önbelleğin İptali
    Bunun dışında Windows 2000/XP’ de, USB aygıtları için yazma ön belleğini kaldırmak da alternatif bir çözüm olacaktır. Daha sonra Windows’ un izni olmaksızın, aygıtın LED’i yanmıyorsa, çıkarmanızda sakınca olmayacaktır. Yazma ön belleğini kaldırmak için “Bilgisayarım”a sağ tuşla tıklayıp “Özellikler” ile ulaştığınız mönüde “Donanım” sekmesini açın. Burada “Aygıt yöneticisi” ile “Disk Sürücüleri” altında gözüken USB aygıtına tıklayın. “İlkeler” sekmesinde üstteki “Çabuk uzlaştırma için en iyi duruma getir”i etkinleştirdiğinizde, yazma ön belleği iptal edilir.

    3.USB 2.0 ve USB 1.1
    Fare veya yazıcı için USB 1.1 bağlantısı yeterliyken, USB diskler için bu transfer oranı yetersiz kalır. Pratikte, veri transfer oranı 0.8 MB/saniye ile 1 MB/saniye arasında kalacaktır. USB 2.0 bağlantı noktalarının özelliklerinde verilen 60 MB/saniyelik orana ise, hemen hemen kimse ulaşamamıştır. Ancak 7-10 MB/saniyelik oranlara rastlayabilirsiniz. USB 1.1 bağlantısına sahip bir anakartınız varsa ve harici USB bir disk aldığınız zaman 20 Avro daha fazla vererek USB 2.0 PCI kartı almanız da gerekecektir. Daha çok USB 2.0 bağlantısına sahip bir anakart almanıza da pratikte gerek kalmaz. USB 1.1 yazıcı, fare veya kalvye için yeterli olacaktır.

    Erişim ve Transfer Hızı: Dünden Bugüne Önemli Teknolojiler

     USB Hakkında Herşey


    Açıklama: MBps, saniyedeki megabyte transferini, Mbps ise saniyedeki megabit transfer hızını göstermektedir. Bir byte 8 bit olduğundan, örneğin 800 Mb, 100 MB'a eşittir

    4.USB AYGITLARININ DÜZENLENMESİ
    Windows 2000 ve XP’ de “Bilgisayarım>yönet” veya Windows 98/ME’ de aygıt yöneticisinde USB aygıtı için özel olarak harf atamadığınız sürece , USB aygıtlar ilk boş harf ile sürücü ismi alacaktır. USB diskler için geçerli olan, sabit disklerden sonra gelen ilk harfi alarak CD veya DVD sürücüsünün harfini kaydırmaktır. Ağ üzerinden bağlı olan sürücüler burada dikkate alınmayacaktır. Örneğin: E harfi yerel son disk için atanmışsa ve F harfi ağdaki bir klasör için atanmışsa bilgisayarınız USB diskinizi görmeyecektir.

    Ayırın…
    Bu sebeple, yapmanız gereken “Bilgisayarım” üzerinden sorun çıkartan ağ aygıtını, sağ tuşla tıklayarak açtığımız menü üzerinden devre dışı bırakmaktır. Başka bir yöntem de, USB diske 2000 ve XP’ de “Bilgisayarım”a sağ tuşla tıklayarak “Disk Yönetimi” ile bir harf atamaktır. Windows 98/ME’ de aynı işlemi aygıt yöneticisi ile gerçekleştirebiliriz.

    5.USB KAMERALAR KENDİNİ DİSK OLARAK TANITIYOR
    Dijital kameralar dahil olmak üzere, kendi hafızasına sahip olan amaca göre özelleştirilmiş her USB aygıtı bir disk olarak kullanılabilir. Dijital kameralarda, özel yazılımlar yüzünden bazı sorunlar çıkabilir. Burada yapabileceğiniz, yazılımın filtreleme kurallarını incelemektir. Uygulayabileceğiniz, yazılımın filtreleme kurallarını incelemektir. Uygulayabileceğiniz en iyi çözüm yöntemi, taşımak istediğiniz dosyanın formatını filtreden geçecek şekilde elle değiştirmek olacaktır. Bilgisayara bağladığınız kamera eğer bir disk sürücüsü olarak gözüküyorsa, prensipte hiçbir sorun çıkmayacaktır. Böyle durumlarda deneyip görmemiz gerekiyor. (PC WORLD-Temmuz 2005)


    SABİT-HARİCİ DİSK
    Kayıp Bölüm

    SORUN: 80 GB’lık sabit diskinizi ikiye ayırmıştınız. Ancak sistem çöktükten sonra, bölümlerden biri kayboldu ve artık sadece 50 GB’lık alana hakimsiziz. Sabit diski tamamen temizleyerek yeniden kullanmanın kısa yolu nedir ?
    ÇÖZÜM: Sabit diskin baştan yapılandırılması, Windows kurulum CD si ile sorun olmaktan çıkar. Ancak bu kayıp bölümdeki bütün verilerin yok olmasına neden olur. Bu yüzden önceliklewww.cgsecurity.org/wiki/Test-Disk adresinden temin edebileceğiniz ücretsiz TestDisk aracını kullanmayı deneyin. Eğer her iki yöntemle de başarı elde edememişseniz,www.disk-utility.com/hard-disk-low-level-format.html adresindeki bağlantıları takip ederek sabit disk üreticilerinin kendi sabit diskleri için sunduğu araçları kullanarak bir low-Level-Format uygulayabilir ve sabit diski fabrika çıkış haline döndürebilirsiniz. En son uygulayacağınız yöntem bu olmalıdır. ( PC TECH-Haziran 2006)


    USB DİSK
    SABİT SÜRÜCÜ HARFİ ATAMA

    SORUN: Bir ağ bağlantısı kurulduğunda bilgisayara bağlı olan USB diske ulaşılmıyor. Ancak disk yakıp çıkarıldığında veya açıp kapatıldığında PC tekrar USB diski görüyor.
    ÇÖZÜM: Win2000 ve Windows XP bazen serbest olmayan sürücü harflerini atayarak sorun çıkartabiliyorlar. Bu sorunu USB diske sabit bir harf atayarak çözeceğiz. USB diski bilgisayara takın ve kullanıma hazır olduğundan emin olun. Daha sonra bilgisayarım kısa yoluna sağ tıklayarak yönet’ i seçin. Ardından Disk Yönetimine tıklayın. Şu anda sağ tarafta bilgisayarınıza bağlı tüm hard drive’ ların gözükmesi lazım. USB diski seçin ve sağ tıklayın. Sürücü harfi ve yolu değiştir deyin, daha sonra diyalog penceresinde bir daha değiştir dedikten sonra USB diskinize artık boşta duran istediğiniz harfi atayabilirsiniz. Biz “B” harfini tavsiye ediyoruz. Çünkü artık 2 disket sürücüsü kalmadı.(PC WORLD-Temmuz 2004)

    Sürücü harfi atama, değiştirme veya kaldırma
    http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/tr/Library/33cc9af7-f68c-4656-af97-82e804a9c1e01055.mspx?mfr=true


    SABİT DİSKLER
    Harici IDE disk

    SORUN: Eski bilgisayarınıza ait eski ama iyi durumda olan bir sabit diskiniz var. Ancak bu diski kasanıza takmanızın imkanı yok. Bu diski harici olarak kullanmanın bir yolu var.
    ÇÖZÜM: Bu diski harici olarak kullanmak için öncelikle ihtiyaç duyduğunuz şey, fiyatı yurt dışında 25 avro civarında olan bir sabit disk kasası. Başlıca satın alma kriterlerinden biri, sabit diske özel kasasının boyutu. Sabit diski bir diz üstü bilgisayardan çıkaranların 2,5 inçlik bir kasayı; masaüstü bilgisayarlardan çıkaranların ise 3,5 inçlik bir kasay tercih etmeleri gerekiyor. Bu sabit disk kasalarının bir soketi vardır. Bu sokete sabit diskin veri yolu olan IDE veya S-ATA kablosu bağlanır. Bilgisayarla olan bağlantıyı sağlamak içinse, USB veya firewire bağlantısı bulunur. En kullanışlısı USB bağlantısı olacaktır.
    http://external-enclosure.tradenet.com.tw adresinde bazı modeller bulabilirsiniz. Google’ı kullanarak yapacağınız aramalarda “Enclosure for hdd” yazmanız yeterli olacaktır.
    (PC TECH-aralık 2005)


    SORUN: Bilgisayara USB aletimi taktım, bilgisayarım aygıtı tanıdı ancak alet yüklenirken sorun oluştu ?
    ÇÖZÜM:Bu sorunu sürücüleri güncelleştirerek halledebilirsin. denetim masasından Donanım ekleye gir,bağladım de eveti işaretle daha sonra ekrana yüklü donanımların listesi gelecek sen en alttaki yeni donanım ekleyi işaretleyeceksin, işaretledikten sonra "yeni donanımı ben seçeceğim kutucuğunu işaretle" sonra karşına bir liste çıkacak o listeden PMCIA flash bellek aygıtları seçeneğini işaretle ve ileri tıkla. (dejaay)


    SORUN: DVD, CD, HDD veya flash diskimden başka bir yere dosya kopyalama yaptığım zaman “Veri hatası döngüsel artıklık denetimi” gibi bir hata veriyor. Bu dosyaları nasıl kopyalayabilirim.?

    ÇÖZÜM: Bu çok sık rastlanan okuma/yazma problemidir. İngilizce olarak (Cylic Redundancy Check) olarak bilinen bu hata verinin bir medya ortamından başka bir medya ortamına taşınması sırasında çıkar.Taşınan verinin doğru olarak taşıanbilmesi için veri parçalara bölünür ve her bir parçanın sonuna hata düzeltme kodları dediğimiz ekler yapıştırılır. Bu kodlar hem gönderen hem de alıcı tarafta çalıştırıldığında aynı sonucu vermelidir. Farklı bir sonuç çıkıyorsa veri hatalı olarak(veya eksik olarak) iletilmiş demektir.
    İşletim sistemi kurarken, oyun kurarken veya büyük boyutlu dosyaları kopyalarken sıklıkla bu sorunla karşılaşılır.
    Bunun iki anlamı olabilir: Bu bir CRC kodu hatası olduğuna göre ya gönderen tarafında ya da alıcı taraftaki veride bir sorun var demektir. Ya Dvd içindeki veri bozuktur ya da sabit diskinizin belli bir kısmına veri yazılamamaktadır (bad sector)
    Sabit diskinizde bad sector bulunma ihtimali düşük görünüyor ama eğer varsa format atmak çözüm olmayacaktır. Bad sector bulunan kısmın tespit edilip, fdisk işlemi ile o bölgenin kullanım dışı bırakılması gerekir. Bu işi yapan Salvation HDD Sector Repairer gibi yazılımlar faydalı olabilir(www.salvationdata.com)
    Eğer DVD bozuk ise CD/DVD içindeki dosyalardan kurtarılabilenleri okuyan Bad CD repair gibi yazılımları kullanabilirsiniz(www.solidlabs.com/download) (PC MAGAZİNE-Eylül 2006)


    SORUN: USB Aygıtım çalışmıyor.?
    CEVAP:Eğer düzgün çalıştığını bildiğiniz başka bir bilgisayar varsa, aynı sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağınızı görmek için aygıtı o bilgisayara takın. Aynı sorunla karşılaşıyorsanız aygıtta bir sorun olabilir. Windows da aygıtınızın durumunu da denetleyebilirsiniz. (Windows Vista-YARDIM VE Destek)

    Aygıt durumunu denetlemek için:
    1-Aygıt yöneticisini açın.
    2-Uygun aygıt kategorisini çift tıklatın ve ardından sorun yaşadığınız aygıt için bir giriş arayın
    3-USB aygıtınızın girişini sağ tıklatın ve ardından özellikleri tıklatın.
    4-Genel sekmesini tıklatın ve ardından aygıtla ilgili sorunlardan söz edilip edilmediğini görmek için Aygıt Durumu kutusuna bakın.

    .Aygıt sürücüsü hatalı. Bir USB aygıtı taktığınızda bilgisayarın aygıt sürücüsü gerektirmeden aygıtı yükleyip yapılandırması gerekir. Bilgisayar sizden aygıt sürücüsü isterse, aygıtla beraberinde gelen bilgilere bakın veya sürücüsü için üreticinin web sitesine bakın.

    USB bağlantı noktası hatalı olabilir. USB aygıtı hatalı bir USB noktasına takılı ise aygıt çalışmaz. Eğer bilgisayarınızda çalışan bir aygıt var ise onu çıkarın ve aygıttan boşalan yere sorunlu aygıtı takın.

    Diğer USB aygıtları hub’dan çok fazla elektrik çekiyor olabilir. Kullanmaya çalıştığınız aygıtın, bilgisayarınızın sağlayabildiği bütün elektriği ve bat genişliğini kullanması gerekebilir. Hub’dan elektrik alan başka aygıtlar varsa onları çıkarıp aygıtınızın çalışıp çalışmadığına bakın. Bu işlem sorununuzu çözerse, bütün aygıtlara yetecek kadar elektrik sağlamak için kendi elektrik kaynağı olan bir USB hub edinebilirsiniz. (Windows Vista-YARDIM VE Destek)


    SORUN: Bant genişliği aşıldı uyarısı alıyorum ?
    ÇÖZÜM: Bilgisayarınıza bağlı bir USB kamera varsa ve “Bant genişliği aşıldı” iletisi alırsanız video akışını görüntülemek için kullandığınız programda kamera çözünürlüğünü düşürün. Daha küçük çözünürlük ayarı daha düşük bant genişliğini gerektirir. Bu ayarı belirleme konusunda bilgi için video akışını görüntülemede kullandığınız programın bilgilerine bakın.(Windows Vista-YARDIM VE Destek)


    SORUN : 200 GB’lık bir sabit disk satın aldınız ancak eve geldiğinizde sadece 186 GB ile karşılaştınız.Neden?
    ÇÖZÜM : http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=2102&sayfa=1

    Şöyle bir örnek verelim: Sizin 16gb'lık bir flash belleğiniz var ancak gerçekten bu kapasite 16gb değildir. Siz bu belleğe en fazla 14gb lık bir veri atabilirsiniz. "Olmaz böyle şey, benim belleğimin 16gb lık kapasitesi vardı" diyorsanız şöyle bi açıklama yapalım:

    Sabit disk üreticileri cihazların kapasitesini tamamen fiziksel değerleri kullanarak hesaplıyorlar. Buna göre, bir Gigabyte 1.000.000.000 Byte yani kısaca 1.0003 Byte’a denk geliyor. Ancak Microsoft gibi bir yazılım üreticisi için bir Gigabyte 1.073.741.824 Byte yani kısaca 1.0243 Byte anlamına gelir.
    Yani, bir sabit diskin veya DVD medyanın aslında ne kadar saklama kapasitesine sahip olduğunu tespit etmek için kapasiteyi gösteren Gigabyte değerini, 1.0003 : 1.0243 = 0,9313 olduğu için yaklaşık olarak 0,93 ile çarpmalısınız. Şimdi sizin flash belleğiniz 16gb. 16 GB’lık kapasiteyi 0,93 ile çarpacak olursak Windows’un disk yöneticisinin gösterdiği kapasite değerini elde etmiş oluruz.
    16gb*0,93=14.88 gb olarak çıkar ki bu da disk yöneticisinin gösterdiği değerdir..Bu her zaman da böyledir.

    Diğer hesaplamalar içinde fotoya göz atınız:




    MİNİ İP UCU
    USB bağlantısı
    Bir USB bileşeni satın aldığınızda, bağlantı noktasını görmelisiniz. Çünkü USB bağlantısı farklı hızlarda bulunabilir. Yalnızca, kullanım kılavuzunda veya ambalajında “USB 2.0 Hi-Speed” etiketini görüyorsanız, aygıt 60MB/saniyeye varan transfer oranlarında çalışabilir. Eğer USB 2.0(Full Speed) etiketini görüyorsanız, maalesef 1.5 MB/ saniye oranında kalacaksınız. (PC TECH-aralık 2005)


    MİNİ İP UCU
    USB 1.1 mi USB 2.0 mı?
    Bilgisayarınızın bir USB 2.0 erişim noktasına sahip olup olmadığını öğrenmek için, “Bilgisayarım” a sağ tuşla tıklayarak “özellikler” mönüsünü açın. Burada “Donanım” sekmasini seçerek “Aygıt Yöneticisini”ni açın. “Evresel Seri Yol Denetleyicisi” başlığı altındaki girişlerde “Geliştirilmiş” yazısını görüyorsanız, bu bağlantı noktası USB 2.0’ dır. Şayet bu kelimeye rastlamıyorsanız, USB 1.1’dir. (PC WORLD –Aralık 2005)


    MİNİ İP UCU
    Bir USB 2.0 kablosunu uzatmak zorunda kalırsanız 60cm' yi geçirmeyin

    SORUN : 200 GB’lık bir sabit disk satın aldınız ancak eve geldiğinizde sadece 186 GB ile karşılaştınız.Neden?
    ÇÖZÜM :http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=2102&sayfa=1


    SORUN: Belleklerdeki "U3" nedir ve ne işe yarar ?
    ÇÖZÜM:

    U3 platformu, aslında uzun sayılabilecek bir süreden beri istediğimiz, USB disk üzerinden program çalıştırılmasına olanak tanıyan bir teknoloji.

    Yanınızda kendi bilgisayarınız olmadığında seyahate çıktığınızda halka açık güvensiz bir bilgisayarda Internet'e girdiğimizde veya USB diskimizdeki dosyalarla çalışmamız gerektiğinde bizi en çok rahatsız eden şey, arkamızda iz bırakarak bu işi yapmamız olur. Öyle bir sistem düşünün ki, USB diskinize tıpkı bilgisayara yükler gibi yazılım yüklüyorsunuz (örneğin E-posta istemcisi yüklediniz) ve bu USB diski taktığınız herhangi bilgisayarda USB disk içerisine yüklediğiniz bu yazılımı çalıştırıyorsunuz ve yaptığınız hiçbir işlemi o sisteme iz bıraktırmadan yapıyorsunuz. Bunun, hepimizin aklına geldiğini hayal ediyorum.

    Bunu yapmak artık güç değil. Microsoft işletim sistemleri için tasarlanan U3 adındaki bir platform, programların ve verilen doğrudan USB disk üzerinden çalıştırılmasına izin veriyor. U3 platformunun özelliklerinden birisi de, USB disk üzerinden programlarınızı çalıştırdığınızda Windows registry'sine veya dosya sistemi kayıt yapabilir ancak diski sistemden çıkarttıktan sonra tüm bu dosyalar ve kayıtlar USB disk tarafından imha ediliyor.

    U3 platform desteğini taşıyan USB disk'lere "Akıllı USB Sürücü" deniyor ve üzerinde U3 logosu bulunuyor. U3 USB disklerin geleneksel USB disklerden farklı, ufacık bir U3 işletim sistemine sahip olması ve Windows'un "Başlat" menüsünü simüle ederek program yüklemenizi ve kaldırmanızı kontrol ediyor olması.

    Tabii ki burdaki esas nokta, istediğiniz her yazılımı U3 uyumlu USB disklere yükleyemiyorsunuz. Yazılımların, U3 platformu için modifiye edilmesi gerekiyor. Bunu kullanıcılar yapamıyor tabii ki; U3.com sitesinden çekeceğiniz veya satın alacağınız yazılımlarla bunu yapıyorsunuz


    [Windows 2000, XP]

    Engellenen donanım sürücüsü kurulumunun tamamlanması

    Yeni bir donanım bileşeninin kurulumu sırasında ilk girişim uygun sürücünün yüklenmesi aşamasında başarısızlıkla sonuçlandı. Windows XP yeniden başlatıldığında her defasında bu yeni donanımı bulsa da kurulumu tamamlayamıyor.

    İpucu: Bu gibi durumlarda sorun genellikle Windows'un yeni sürücü yüklenirken başvurduğu bir INF dosyasındaki hatadan kaynaklanır. Şu yöntemi uygulayabilirsiniz: Windows Gezgini'nden C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

    Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Sürücüyü yeniden yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın. "Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin. Kısa bir süre sonra yeni donanımın başarıyla kurulduğuna dair mesaj, görev çubuğu üzerinde açılan bir pencere aracı lığıyla size bildirilecektir.


    [Harici USB sabit disk]

    Zarar görmüş partition tablolarının yeniden oluşturulması

    Uzun bir süredir üzerinde birden fazla disk bölümünün (partition) yer aldığı; tüm film ve müzik arşivinize ev sahipliği yapan harici bir USB sabit disk kullanıyorsunuz. Ancak kullanım sırasında sabit disk kablosunu çıkarıp yeniden taktığınızda içerik yerine Windows'un harici sabit diskin yeniden biçimlendirilmesi gerektiğine dair hata mesajıyla karşılaştınız. Tüm dosyalarınızın kaybolmaması için ne yapmalısınız?

    İpucu: Bu durum harici sabit diskin gerçekten zarar gördüğü anlamına gelmeyebilir. Bu nedenle paniklememenizi tavsiye ediyoruz. Windows XP bu tür cihazları normalde USB yuvasıyla bağlantısı kesildiğinde kendiliğinden devre dışı bırakır. Ancak sabit diskin ilk sektörlerinde yer alan disk bölümü tablosunun bazı durumlarda zarar görmesi veya silinmesi mümkün. Tüm dosyalar fiziksel olarak hala disk üzerinde bulunsa da, Windows bu dosyalara erişemez ve bu nedenle diski biçimlendirmeyi dener. Dosyaları gerçekten kaybetmek istemiyorsanı z bu işleme izin vermeyin.www.cgsecurity.org adresinde farklı işletim sistemlerine yönelik çok sayıda sürümü bulunan Testdisk adlı ücretsiz yazılımı, disk bölümlerini ve dolayısıyla dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz. Yazılımı çalıştırdıktan sonra kurtarmak istediğiniz sabit diski seçin ve taramayı başlatın. Testdisk çoğu durumda eski disk bölümlerini okuyarak oluşturduğu yeni partition tablosunu harici diskte yeniden yaratıyor. Sonuçta Windows üzerinden de eski disk bölümlerine ulaşmak ve dosyaları yüklemek mümkün oluyor.

    Yazılım ayrıca işletim sisteminin bulunduğu sabit diskte benzer bir sorun yaşandığında da kullanılabiliyor. Bu durumda başka bir bilgisayar üzerinden Testdisk'in DOS sürümünü indirin ve bir açılış disketine kopyalayın. Bilgisayarınızı bu disket ile yeniden başlattığınızda "a: estdisk" komutu ile yazılımdan yararlanabilirsiniz.


    READYBOOST Nedir ?

    Windows Vista’ dan ücretsiz Doping
    Microsoft ‘un yeni işletim sistemi belleği ve belleği kullanan programları başarılı biçimde yönetiyor. Buna ek olarak ReadyBoost sayesinde belleği güçlendirmek için parmak belleklerden faydalanılabiliyor.

    Parmak bellekler aldı başını gidiyor
    Flash tabanlı kapasitesi 16GB’ a kadar ulaştı. Bu belleklerin fiziksel boyutu oldukça küçük. Bu sevindirici ama fiyatlar adeta el yakıyor. Parmak bellekler açısından şu an için en mantıklı depolama seçenekleri 1-4GB’lık modeller. Şu ana kadar sadece bir yerden başka bir yere veri taşımak için kullandığımız parmak bellekler Windows Vista sayesinde bambaşka bir görev daha üstleniyorlar. ReadyBoost adlı özellik sayesinde sisteme RAM eklemeden doping yapabilmek söz konusu. Sabit diskten daha hızlı tepki veren parmak bellekler RAM kadar olmasa da sisteme katkıda bulunabiliyor. USB ve büyük bir oranla hızlı USB 2.0 bağlantısını kullanan parmak bellekleri istediğimiz zaman sisteme ekleyip sistemden ayırabiliyoruz.

    Bu arada tüm parmak bellekler ReadyBoost teknolojisini desteklemiyor.

    ReadyBoost desteği için gerekenler.
    Microsoft tarafından yapılan tarife göre yerine getirilmesi gereken şöyle:

    • Parmak belleğin kapasitesi en az 256 MB olmalı
    • Parmak bellek ve bilgisayar ve bilgisayar USB 2.0 desteklemeli.
    • Bellek erişim süresi 1 ms’ den fazla olmamalı
    • Cihazdaki belleğin tümünde 4 KB ‘lık rasgele okumalarda en düşük hız 2.5 MB/sn ve 512 KB ’lik rastgele yazmalarda en düşük hz 1.75 MB/saniye olmalı.
    • Parmak bellek içindeki boş alanın değeri 235 MB’ dan az olmamalı.

    Herhangi bir parmak bellek ya da hafıza kartını sisteme ekler eklemez Windows Vista’ nın yeni bir pencere açtığını ve ReadyBoost testi yapıp sonucu sunduğunu göreceksiniz. İşletim sistemi zaten belleği uygun bulmadıysa ReadyBoost seçeneğini kullanamıyorsunuz ? Ama bellek ya da kart teknik olarak yeterliyse o zaman “Speed Your Sistem” şıkkı beliriyor. U şıkka tıklayınca cihaz özelliklerinin olduğu pencere açılıyor. ReadyBoost özelliğini kullandığınız zaman belleğinize ayırdığınız kadar alanın kullanımda olduğunu bunun ReadyBoost.sfcache adlı tek bir dosya olduğunu görürsünüz.

    Flash belleğin avantajlı yanlarından faydalanıyor

    Bilgisayarınız çalışırken ve ReadyBoost aktifken parmak belleği ya da hadıza kartını aniden yuvadan çıkarırsanız, bellekteki ReadyBoost.sfcache dosyası zarar görmüyor. Bu cache dosyası sayesinde Windows Vista’nın rasgele disk erişimi 8-10 kat hızlanabiliyor. Bunun nedeni ReadyBoost şartlarını sağlayan flash belleklerin sabit disklere göre 10 kata kadar hızlı olması.

    İlginç bir durumda ASUS’un tanıttığı anakartlarda karşımıza çıkıyor. Windows Vista için özel olarak tasarlanmış olan ve Intel ve AMD işlemci tabanlı anakartlar üreten Asus, bu modellerde anakart üzerine Flash bellek adapte etmiş. ASAP (Asus Accelerated Propeller) adlı bu belleğin kapasitesi 512 MB. Bellek bilgisayarım altında ASAP adlı bir sürücü olarak görülüyor ve doğal olarak ReadyBoost destekliyor.

    Burası önemli. !!!!!!!

    ReadyBoost ‘un en mantıklı olduğu sistemler RAM miktarı 1GB olanlar. Çünkü RAM değeriniz zaten 2 GB ve üstüyse sistem tam takır işlediği için çoüu zaman RAM ‘de boş yer oluyor ve ReadyBoost etkileyici performans göstermiyor. ReadyBoost ile ilgili de can sıkıcı sınırlama var. Birincisi parmak belleğiniz 8 GB olsa bile ReadyBoost için ayrılabilen alan en fazla 4 GB çünkü fat32 bundan fazlasına izin vermiyor. İkincisiyse, bilgisayarınızdaki tüm USB yuvalara birer bellek ekleyip hepsine ReadyBoost görevi atayamıyorsunuz. Microsoft’un önerisi ReadyBoost ile sistem belleğinin 1-3 katı ekleme yapmak. Yani 512 MB- 1.5 GB ‘lık parmak bellek alanı ayırmak.
    Alıntıdır: Hardware Plus Mart/Nisan 2007


    FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

    Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

    Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.
     USB Hakkında Herşey

     USB Hakkında Herşey

     USB Hakkında Herşey


    PROGRAM VE YÖNLENDİRME LİNKLERİ

    BELLEKLERE İŞLETİM SİSTEMİ KURMA

    Portable Windows XP Live USB + USB Tools

     USB Hakkında Herşey


    Buradan indirebilirsiniz.
    http://www.rapidshare.com/files/113794370/Portable_Windows_XP_Live_USB_Edition_2007_usbtools.rar

    Cebinizdeki Windows
     USB Hakkında Herşey

    http://www.thgtr.com/howto/20050916/index.html

    İlkyardım çubuğu
    http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=1527


    USB BELLEKLERE U3 ÖZELLİĞİ KAZANDIRIN
     USB Hakkında Herşey


    Özellikle ayrıntılı bigiye buradan ulaşabilirsiniz..


    BELLEKLERİNİZİ ŞİFRELEYİN !

    Harici Depolama birimlerine şifre koyma
    http://forum.donanimhaber.com/m_20009941/tm.htm

    Rohos-Mini-Drive

    http://www.rohos.com/free-encryption/




    CLAMWİN PORTABLE 0.91.2 yeni

    ClamWin Portable, USB bellekleriniz için tasarlanmış mobil bir Antivirus yazılımıdır.



    OPERA@USB 9.23 yeni

    Opera'nın özellikle portable kullanım için optimize edilmiş versiyonu.

    Opera@USB orjinal opera temeliyle hazırlandı, ancak mobil kullanım(örneğin usb bellek) için geliştirildi. Bu sürüm kayıt defterine eklenmez, ya da varsayılan veya herhangi bir başka tarayıcıyla çakışmaz. Ayrıca misafir bilgisayardan herhangi bir dosyayı silmez.

    Opera'nın taşınabilir sürümü.



    FİREFOX PORTABLE 2.0.0.6 yeni

    FireFox'un taşınabilir bellekler için oluşturulmuş sürümü.

    Firefox Portable, USB belleklere yüklenerek alternatif internet tarayıcınız olmaktan çok kişisel tarayıcınız olmayı hedefliyor. Gittiğiniz her yerde istediğiniz bilgisayarda kendi ayarlarınızla tarayıcınızı kullanbilirsiniz.

    Farklı bilgisayarlarda sık kullanılanlarınızı, diğer ayarlarınızı rahatlıkla kullanmak istiyorsanız indirin.



    HARİCİ VE DAHİLİ HDD PROGRAMSIZ BÖLÜMLENDİRME(fotolu anlatım)
    http://forum.donanimhaber.com/m_17650885/mpage_1/key_//tm.htm#17787162


    E-SATA NEDİR? Nasıl bir bağlantı şeklidir?
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/09/25/esata-nedir/


    FİREWİRE NEDİR? Nasıl bir bağlantı şeklidir?
    http://forum.donanimhaber.com/m_17617643/tm.htm


    FLASH DİSKLERE TOPLU BAKIŞ - 10 Markadan 25 Ürün Bir Arada![
    http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/usb_roundup_2007-02


    8 VEYA16 MB ÖN BELLEK !!! HANGİSİ DAHA PERFORMANSLI OLUR?
    http://www.thgtr.com/storage/20070328/sabit_disk_basarimini_anlamak-04.html


    PROBLEMLİ USB AYGITLAR !!!!
    http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=1541


    TEMASSIZLIK YAPAN USB PORTLAR
    http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=909

    WİN98 SÜRÜCÜ YAMASI
    Link1 http://rapidshare.com/files/981947/NUSB23E.rar.html
    Link2 http://rapidshare.com/files/110782690/USB98YAMASI.rar
    Link3 http://www.rapidshare.com/files/113794996/USB98YAMASI.rar


    DOSYA KURTARMA YAZILIMLARI
    http://forum.donanimhaber.com/m_7492114/mpage_1/key_/tm.htm


    USB DİGİTAL MEDİA DATA RECOVERY SOFTWARE
    Bu program aracılığı ile IDE flash diskinizde (usb disk) yer alan çökmüş veya zarar görmüş dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
    http://www.programyeri.net/Program/USB_Digital_Media_Data_Recovery_Software_2015.html


    UNLOCKER-SİLİNMEYEN DOSYALARINIZ MI VAR?
    Unlocker, silinemeyen dosyaları silmek amacıyla hazırlanmış bir program
    Güncel link:http://ccollomb.free.fr/unlocker/unlocker1.8.5.exe
    Link1 http://www.inndir.com/program.php?id=33799


    BELLEĞİNİZİN HIZINI TEST EDİN !
    HD Tach adlı programla belleğinizin okuma hızını test edebilir ve diğer belleklerle kıyaslayabilirsiniz.
    HD Tach 3.0.1.0
    Programı indirmek için:
    http://www.softpedia.com/progDownload/HD-Tach-Download-7002.html


    USB BELLEKLER HIZ SIRALAMASI (Harici Depolama)
    http://forum.donanimhaber.com/m_13019429/tm.htm


    BİLGİSAYARINIZIN YEDEĞİNİ ALIN VE FLASH BELLEĞİNİZ İLE TEKRAR YÜKLEYİN
    http://forum.donanimhaber.com/m_11615564/tm.htm


    USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA (FAT,FAT32,NTFS)
    HP_USB_Boot_Utility

    Güncel link :http://www.pctipp.ch/downloads/dl/32594.asp ya da buradan
    Link1 http://rapidshare.com/files/26133710/HP_USB_Boot_Utility__fORMAY_ATMAA_FAT32.FAT_NTFS_.exe.html
    Link2


    Alternatif program
    USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA
    SwissKnife V3.22

    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm
    Link2

    Paylaşım:hanshenden


    HARİCİ BELLEKLERİNİZE VE HDD LERİNİZE YAPIŞAN AUTORUN VİRÜSÜ İÇİN ÇÖZÜM.

    Aşağıdaki dosyayı indirip çalıştırın. İşlem bitinceye kadar yaklaşık 3 dakika bekleyin. Bilgisayarı kapatıp açın.
    link=http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar
    @golevez33'e program için teşekkürler.


    Buradaki program paylaşımları, @aaakodi tarafından yapılmıştır. Kendisine teşekkür ediyorum.

    1-Autorun USB 1.3

     USB Hakkında Herşey

    Programın amacı, otomatik açılmayan CD, DVD ve usb cihazları otomatik açılır vaziyete getirmek.
    Mesela, usb belleğinizi bilgisayara taktınız, bilgisayar onu tanıdı fakat içeriğini açmadı.
    O zaman Autorun USB programı devreye giriyor ve sizi o sıkıntıdan kurtarıyor.



    2-USB Monitör

     USB Hakkında Herşey

    Programın amacı, USB cihazı ile bilgisayar arasındaki veri akışını izlemek,
    bağlantı adreslerini okumak, protokolleri analiz etmek, sürücülerini analiz etmek ve birçok işlemi takip etmek.

    Desteklediği cihazların listesi:
    USB Cameras, USB Flash card readers,USB KVM switches, USB Keyboards, USB Mice USB, MP3 players, USB Mass Storage devices, USB Adapters, USB Printers, USB Scanners, USB Ethernet adapters, USB Hubs, USB TV Tuners, USB Modems, USB Joysticks and Steering Wheels, USB Audio, USB Midi, USB Serial ports, USB generic Human Interface Devices, Pocket PCs, Mobile phones, Ipods Smartphones, USB Tablets, Bar-code readers USB Knobs Switches, USB Zipdrives, USB floppy.



    3-Data Doctor Recovery-Pen Drive

     USB Hakkında Herşey

    Programın amacı, silinen dosyaları geri getirmektir.
    En önemli işlevlerden biri de,eğer belleğiniz şu hatayı verirse, “MEDIA IS NOT FORMATTED WOULD YOU LIKE TO FORMAT IT NOW?” , bellekteki bilgilerinizi bu program sayesinde kurtarabilirsiniz.



    4-USB INFO 2.0

     USB Hakkında Herşey

    Bu araçla, USB portunuzun gerçekten 2.0 mı yoksa 1.1 mi desteklediğini öğrenebilir, USB HUB’ unuzu test edebilir, veri transferini takip edebilirsiniz. Herhangi bir sorunda problemin neden kaynaklandığını öğrenebilirsiniz.

    Buradan indirebilirsiniz:http://1drv.ms/1mOethU

    Toshiba belleklerdeki U3 özelliğini silme.
    http://www.u3.com/uninstall/files/u3%20uninstall.exe


    Toshiba belleklerdeki U3 özelliğini geri yükleme (güncelleştirme)
    http://www.toshiba.co.jp/p-media/english/u3/update/1_4/U3updater_toshiba_U2H_Ver1.055.exe


    HARİCİ HDD İNCELEMELERİ


    120Gb Mikrobox 2,5" HDD İncelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_20197448/tm.htm

    PHILIPS SPD5220CC 120GB 2.5" Harici HDD incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_18983843/tm.htm

    Western Digital Passport 120 GB Taşınabilir Sabit Disk
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/01/05/western-digital-passport-120-gb-tasinabilir-sabit-disk/

    eSATA Mercek Altında: Problem mi, Nimet mi?
    WD MyBook Premium ES 500 GB ve Seagate Freeagent Pro 750GB
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/09/26/esata-mercek-altinda-problem-mi-nimet-mi/

    SEAGATE FREEAGENT PRO 320 GB TEST
    http://forum.donanimhaber.com/m_14864313/tm.htm

    Smart Media 2.5'' HDD Media Player İncelemesi !!!
    http://forum.donanimhaber.com/m_17833285/tm.htm

    500 gb hdd western dıgıtal mybook premıum es edition incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_17131060/tm.htm

    Lacıe 500gb 3.5" taşınabilir harddisk incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_16283061/mpage_1/key_/tm.htm

    Lacie 500 Gb Harici Usb Hdd Incelemesi
    http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=92476&hl=

    Freecom harici hdd incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_16238715/tm.htm

    İnceleme: -//- 2GB Mini USB Flash Disk -//- PQI i810
    http://forum.donanimhaber.com/m_16434534/tm.htm

    CODEGEN mi, SMARTDISK mi, WD mi.. (Foto+inceleme)
    http://forum.donanimhaber.com/m_18277119/tm.htm

    Western Digital 1 Tb Yeni My Book Elite İncelemesi - By chatixx



    Taşınabilir Diskler

    Markalarına-Kapasitesine ve Fiyatlarını göre sıralama


    SEAGATE


    Seagate 2.5” (USB 2.0 ile bağlananlar)

    USB 2.0 40 GB Taşınabilir Harici Sabit Disk
    http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=2843

    USB 2.0 60 GB Taşınabilir Harici Sabit Disk
    http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=2815

    SEAGATE 80GB USB2.0 8MB 5400RPM 2.5 FREEAGENT-GO EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK - 80 GB
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd93785&SKU=BD93785-80GB

    SEAGATE 120GB USB2.0 8MB 5400RPM 2.5 FREEAGENT-GO EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK - 120 GB
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd93785&SKU=BD93785-120GB

    SEAGATE 160GB USB2.0 8MB 5400RPM 2.5 FREEAGENT-GO EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd93785&SKU=BD93785-160B

    Seagate 3.5” (USB 2.0 & eSATA ile bağlananlar)

    FreeAgent™ Pro 320 GB USB 2.0 / eSATA Harici Sabit Disk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd93786&SKU=BD93786-320GB

    FreeAgent™ Pro 500 GB USB 2.0 / eSATA Harici Sabit Disk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95100

    FreeAgent™ Pro 750 GB USB 2.0 / eSATA Harici Sabit Disk
    http://www.sanalmarketim.com/urun/ET250SEAF5/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A35&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    Seagate 3.5” (FireWire400, USB 2.0, eSATA ile bağlananlar)

    FreeAgent™ Pro 320 GB USB 2.0, eSATA, FireWire Harici Sabit Disk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95102

    FreeAgent™ Pro 500 GB USB 2.0, eSATA, FireWire Harici Sabit Disk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95101

    FreeAgent™ Pro 750 GB USB 2.0, eSATA, FireWire Harici Sabit Disk
    http://www.sanalmarketim.com/urun/470f73df01390ecc587bd9ee9bc13ad9/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A35&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL


    My Book™ Premium ES Edition USB ve e-sata
    My Book™ Premium Edition USB ve FireWire portlari
    My Book™ Pro EditionUSB, fireWire400, FireWire800

    Western Digital 2.5” (USB 2.0 ile bağlananlar)

    WESTERN DIGITAL Passport II 80 GB 2.5" USB 2.0 HDD
    http://www.sanalmarketim.com/urun/WDXMS800TE/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460173-604&sxsiti=ma-az&liste_tipi_yaz=Marka%20Ad%C4%B1:%20A'dan%20Z'ye&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL Passport II 120 GB 2.5" USB 2.0 HDD
    http://www.sanalmarketim.com/urun/WDXMS1200TE/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460173-604&sxsiti=ma-az&liste_tipi_yaz=Marka%20Ad%C4%B1:%20A'dan%20Z'ye&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL Passport II 160 GB 2.5" USB 2.0 HDD
    http://www.sanalmarketim.com/urun/WDXMS1600TE/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460173-604&sxsiti=ma-az&liste_tipi_yaz=Marka%20Ad%C4%B1:%20A'dan%20Z'ye&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL Passport II 250 GB 2.5" USB 2.0 HDD
    http://www.sanalmarketim.com/urun/0e2814a27602b7f37ce3b3ba50e4cdcb/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460173-604&sxsiti=ma-az&liste_tipi_yaz=Marka%20Ad%C4%B1:%20A'dan%20Z'ye&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL 3.5” (USB 2.0 ile bağlananlar)

    WESTERN DIGITAL WDG1U3200E Mybook Essential 320GB USB2.0
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c2a8c806b090a9c25bc516450884010c/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-609&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1U4000E Mybook Essential 400GB USB2.0
    http://www.sanalmarketim.com/urun/807d49c7c1c17589f23b55d859a5f7d3/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-609&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1U5000E Mybook Essential 500GB USB2.0
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f2b80c60229e206cd12a5c8f4605290b/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-609&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1U7500E Mybook Essential 750GB USB2.0
    http://www.sanalmarketim.com/urun/b85d98cac542e1c1cb77a8eb7f018914/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460172-613&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    Western Digital 3.5” (USB 2.0 & eSATA ile bağlananlar)

    WESTERN DIGITAL WDG1SU3200E MyBook Premium ES 320GB USB2.0 - eSATA
    http://www.sanalmarketim.com/urun/3a18b097ca43f4da6ba74d1047343637/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-619&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1SU5000E MyBook Premium ES 500GB USB2.0 – ESATA
    http://www.sanalmarketim.com/urun/062ed4a77c6a9454affd3719cc2a9a8d/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460172-617&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL 3.5” (FireWire400, USB 2.0 ile bağlananlar)

    WESTERN DIGITAL WDG1C2500E MyBook Premium 250GB USB2.0 - FW400
    http://www.sanalmarketim.com/urun/17671d1e460012e32b6b4f00ecc7c8a5/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1T2500E MyBook Pro Edition 250GB Usb FireWire 800
    http://www.sanalmarketim.com/urun/1f3d1193a51e8dc18dfd8139118c7d36/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1C3200E MyBook Premium 320GB USB2.0 - FW400
    http://www.sanalmarketim.com/urun/a1288c8533f20cf31ec0bfec623a4ff5/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1T3200E MyBook Pro Edition 320GB Usb FireWire 800
    http://www.sanalmarketim.com/urun/b69b85eb03e21da045c5991c77e3e9c2/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1C5000E MyBook Premium 500GB USB2.0 - FW400
    http://www.sanalmarketim.com/urun/73cb660b5e2e89ee76a0a53122c0458d/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1T5000E MyBook Pro Edition 500GB Usb FireWire 800
    http://www.sanalmarketim.com/urun/8b4bae453c9bd978a4ebaeca17a7758b/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1C7500E MyBook Premium Ed. 750GB USB2.0 - FW400
    http://www.sanalmarketim.com/urun/150b72012843921b942be79596226c9d/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG1T7500E MyBook Pro Edition 750GB Usb FireWire 800
    http://www.sanalmarketim.com/urun/79be3f2bbd4b94a8453567b4d77746e4/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WD MyBook Pro Edition II 1TB 7200rpm USB2.0/FW400/800
    http://www.sanalmarketim.com/urun/WDG2TP10000E/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG2T10000E MyBook Premium II 1TB Usb 2.0 Firewire 800
    http://www.sanalmarketim.com/urun/a7fd39ebac9487c7cb1035b9b78ec27a/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG2TP15000E My Book Pro Edition II 1.5 TeraByte Usb Firewire
    http://www.sanalmarketim.com/urun/821e57948f967d4daf1a5ad2eae7d8ac/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

    WESTERN DIGITAL WDG2TP20000E My Book Pro Edition II 2 TeraByte Usb Firewire
    http://www.sanalmarketim.com/urun/b8d9618aafa3252ea0794e66c727a75f/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A37%2Csxao%3A;1185460232-620&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 10 Ocak 2016; 14:20:46 >
  • Teşekkürler. Açıklayıcı bir yazı olmuş. Emeğine sağlık.
  • Arkadaşlar konu açmadan önce lütfen buraya bi göz gezdirelim. Çünkü bir çok probleminizin çözümü burada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 4 Mart 2007; 15:13:52 >
  • sık kullanılanlar..
  • ben pci 2.0 kartı aldım 2.0 usb root hub yazıyo şimdi beni pci karttaki usbler 2.0 dimi
  • USB 1.1 mi USB 2.0 mı?
    Bilgisayarınızın bir USB 2.0 erişim noktasına sahip olup olmadığını öğrenmek için, “Bilgisayarım” a sağ tuşla tıklayarak “özellikler” mönüsünü açın. Burada “Donanım” sekmesini seçerek “Aygıt Yöneticisini”ni açın. “Evresel Seri Yol Denetleyicisi” başlığı altındaki girişlerde “Geliştirilmiş” yazısını görüyorsanız, bu bağlantı noktası USB 2.0’ dır. Şayet bu kelimeye rastlamıyorsanız, USB 1.1’dir. (PC WORLD –Aralık 2005)


  • İyi akşamlar;
    Yukarıda USB sorunlarına çözümler adlı yazınızı okudum.Ama benim sorunuma çözüm bulamadım.Bende 160 GB'lik bir harici Hdd var.Daha önceleri bilgisayara taktığımda tanınıyordu.Ama bugün denediğimde bilgisayarın cihazı tanımadığını gördüm.Ne kadar uğraştıysamda sonuç yok.Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orse -- 11 Mart 2007; 22:53:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orse


    İyi akşamlar;
    Yukarıda USB sorunlarına çözümler adlı yazınızı okudum.Ama benim sorunuma çözüm bulamadım.Bende 160 GB'lik bir harici Hdd var.Daha önceleri bilgisayara taktığımda tanınıyordu.Ama bugün denediğimde bilgisayarın cihazı tanımadığını gördüm.Ne kadar uğraştıysamda sonuç yok.Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.



    Disk yönetiminden görebiliyor musun ? Bilgisyarım -sağ tık-yönet-dsisk yönetimi. Sağ tarafta senin USB aygıt gözüküyor mu? Bak bakalım dosya sistemi nedir. ?
  • İyi akşamlar;
    Bilgisayara ancak şimdi bakabildim.Dediğiniz gibi yaptım.Ama USB aygıt gözükmüyor.Zaten sorun taktığım aygıtı tanımaması.Dosya sistemi ntfs .
  • Eğer disk yönetimnden de göremiyorsan ve USB aygıtı bilgisayara taktığın zaman, bilgisayardan herhangi bir tepki (donanım tanındı sesi) ve hiçbir uyarı msjı (bualet daha hızlı çalışabilir, aygıt yüklendi ama sorun oluştu, windows yazma başarısız...vs) almıyorsan maalesef yapacak bişyimiz yok. Ben bu ve bu nedenlerle tam 3 kez 2.5" harici belleğimi servise yolladım.
  • Bilgisayarın (kasanın) arkasında 4 (iki giriş, iki çıkış şeklinde) önünde ise iki tane USB portu var. Bunların hangilerinin 1,1 hangilerinin 2,0 olduğunu nasıl anlarım?


    Dediğin gibi bilgisayarımda aygıt yöneticisinde alt alta yazılmış bir liste olarak, ama hangileri öndekiler hangileri arkadakiler anlaşılmıyor.


    Mesela genelde kasanın önündekiler 1,1 mi oluyor? ya da mesela kasanın arkasındakilerin 2,0 olma ihtimali daha mı yüksek yeni bilgisayarlarda?
  • Eğer ön taraftaki USB girişlerin 1.1 ise, ön tarafına herhangi bir usb aygıtı taktığın zaman, şuna benzer bir uyarı çıkar :" bu aygıt daha hızlı bir bağlantı noktasında çalışabilir"..gibi.

    Bu arada bazı biligisayarların ön USB girişileri 1.1 olabilir. Çünkü Kalavye, fare gibi donanımlar USB 1.1 bağlantı noktasıyla çalışırlar, (2.0 ile de çalışırlar ama 1.1 yeterlidir) o nedenle bazı bilgisayarlarda ön taraftaki girişlerin 1.1 olma ihtimali yüksek ama her bilgisayar için bunu söylemek yanlış olur. Anakarttan anakarta, kasadan kasaya değişir.
  • Güncellendi !
  • teşekkürler.
  • oncelikle cok tesekkurler de ...
    benimde bir sorum olacaktı..
    benim kendi bilgisayarımda write hataası veriyor sadece read edebiliyorumç....
    baska bilgisayarada olmuyor...
    sorun 2 gb kingston bellegi ve wd 120 gb hard diski birlikte takınca harf almada yasanan cakısmalardan dolayı sorun oldu ve ondan sonra bir sey yapamadı...
    harf leri de degiştirdim ama olmadI...
    ANLAMADIM
  • Selam arkadaslar, 2 ay once laptopum icin Philips spd3000cc model harici bir dvdwriter aldim, sorunum suki dvdleri cok cok yavas yaziyor, 4.35 gblik bir dvdyi tam 100dakikada yaziyor,cogundada failed verip dvdleri harciyor,nero dan bakiyorum 0.5x gibi bir hizla yazmaya calisiyor,dvdrw yi pcye taktigim zaman yuksek hizli bir cihazi ,yuksek hizli olmayan bir usb ye taktiniz diyor,sanirim usb girisleri 1.1, bunu nasil usb 2.0 yapabilirim?,disardan takmak mumkunmu? bios ayarlarinada baktim,usb yi hizlandirmak icin herhangi birsey yok,yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: devilsemo

    Selam arkadaslar, 2 ay once laptopum icin Philips spd3000cc model harici bir dvdwriter aldim, sorunum suki dvdleri cok cok yavas yaziyor, 4.35 gblik bir dvdyi tam 100dakikada yaziyor,cogundada failed verip dvdleri harciyor,nero dan bakiyorum 0.5x gibi bir hizla yazmaya calisiyor,dvdrw yi pcye taktigim zaman yuksek hizli bir cihazi ,yuksek hizli olmayan bir usb ye taktiniz diyor,sanirim usb girisleri 1.1, bunu nasil usb 2.0 yapabilirim?,disardan takmak mumkunmu? bios ayarlarinada baktim,usb yi hizlandirmak icin herhangi birsey yok,yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...


    USB 1.1 lerini, USB2.0 yapabilmen için, anakartın üzerindeki USB köklerinin değişmesi gerekir. Eğer zaten bilgisayarındaki USB ler 1.1 ise onları 2.0 yapman mümkün değil. Bu donanımsal bir sorun. Eğer anakartın çok eski değilse ve kitapçığına da bakarsan USB 2.0 ı destekleyip desteklemediğini anlayabilirsin. Eğer destekliyorsa gidip USB 2.0 kök alırsın.

    Aslında tam olarak bilmiyorum ama galiba USB 1.1 girişine bağlanan ve USB girişlerini USB 2.0 yapan USB çoklayıcılar var. Bunlarda sorununa çözüm olabilir
  • bende de şöyle bir sorun var kasaya önden herhangi bir bellek cihazı bağlandığı zaman pc takılıyor mouse bile oynamıyor
    ama arkadan yani direk anakart çıkışı olan usblere bağladığımda ise sorun olmuyor
    kasanın önündeki usblere bellek harici herşeyi bağlayabiliyorum, sadece taşınabilir bellekleri ve diskleri görmüyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: devilsemo

    Selam arkadaslar, 2 ay once laptopum icin Philips spd3000cc model harici bir dvdwriter aldim, sorunum suki dvdleri cok cok yavas yaziyor, 4.35 gblik bir dvdyi tam 100dakikada yaziyor,cogundada failed verip dvdleri harciyor,nero dan bakiyorum 0.5x gibi bir hizla yazmaya calisiyor,dvdrw yi pcye taktigim zaman yuksek hizli bir cihazi ,yuksek hizli olmayan bir usb ye taktiniz diyor,sanirim usb girisleri 1.1, bunu nasil usb 2.0 yapabilirim?,disardan takmak mumkunmu? bios ayarlarinada baktim,usb yi hizlandirmak icin herhangi birsey yok,yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...


    USB 1.1 lerini, USB2.0 yapabilmen için, anakartın üzerindeki USB köklerinin değişmesi gerekir. Eğer zaten bilgisayarındaki USB ler 1.1 ise onları 2.0 yapman mümkün değil. Bu donanımsal bir sorun. Eğer anakartın çok eski değilse ve kitapçığına da bakarsan USB 2.0 ı destekleyip desteklemediğini anlayabilirsin. Eğer destekliyorsa gidip USB 2.0 kök alırsın.

    Aslında tam olarak bilmiyorum ama galiba USB 1.1 girişine bağlanan ve USB girişlerini USB 2.0 yapan USB çoklayıcılar var. Bunlarda sorununa çözüm olabilir



    Cevabin icin tesekkur ederim bu coklayicilar nasil birsey acaba,nerden bulunur? boyle birsey varsa mukemmel olur ama mantiken zor yapmasi ,benim pc 4 yillik bir notebook,cok eski degil ama bios ayarlarinda high speed usb diye birsey yok sadece enabled disabled secenegi var,nasil olmaz anlamiyorum
  • kingston 1 gb usb bellek aldım kingstonun internet sitesindende drive yükledim güzel ce yüklendi ama bellekgi makinaya taktıgım da çalışmıyor görmüyor makina..... yanlış mı yükledim bilmiyorum....yardıncı olun lütfen ..... hatta başka sitedeki driverları da yükledim ama olmadı delirecem valla
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.