İnan çok makbule geçti, ben de FreeAgent Pro almayı düşünüyordum ama yarın İstanbul'a gitmeye de üşeniyordum. Şimdi sabah ilk iş treni yakalamak olacak.
Sonunda yedekleme sistemime kavuştum. MyBook serisini de yakından incelemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki FreeAgent çok daha iyi bir ürün. Tasarımı harici diskler içinde gördüğüm en muhteşemi diyebilirim. Üründe pasif soğutucu kullanılmış, fan yok ve oldukça sessiz. Kutunun yan kısımları metal ve sanırım diskle fiziksel bağlantı halinde, anladığım kadarıyla soğutma bu şekilde yapılıyor ve kesinlikle ısınmıyor, en fazla ılık olduğunu söyleyebilirim. Kasamın içindeki Segate dahili SATA diskinin daha sıcak olduğunu söyleyebilirim. Tamamen kapalı bulunan bir diskin bu kadar az ısınması oldukça iyi bir tasarım olduğunun işareti.
Aslında artıları hakkında daha söylenecek çok şey var ama gelelim eksilerine: Öncelikle ürün yazılımlarından Seagate'in kendi ürünü olan FreeAgent yazılımının Vista (belki sadece 64bit sürümü) desteği yok. Yedekleme yazılımı ise kusursuz çalışıyor. En kötüsü ise kutudan eSATA kablosunun çıkmamasıydı. Kadıköy'deki meşhur pasajda bile bulunmadığına göre temini oldukça düşük bir olasılık ki bu durum elinizdeki ürünü çok daha ucuz olan düz FreeAgent modeli haline getiriveriyor. 320gb Pro modeli alacağınıza çok az farkla daha ucuza 500gb FreeAgent alabilirsiniz. Ancak eSATA kablosunu ayarlarsanız ve anakartınız da destekliyorsa elinizdeki ürün piyasadaki en hızlı harici disk haline geliyor.
arkadaslar nerede bulunur en ucuz bu aletlerden? ben wd kullanıcısıyım.söylenilen gibi hiç ses yok bende.veri atarken bile sesini duymuyorum.o acıdan cok memnunum.ısınmıyor da alet.size öyle denk gelmiş olabilirmi? birde boyut/fiyat olarak hangi modeli önerirsiniz? esata baglantım var.normal internal hdd den daha mı hızlı veri alışverişi yapıyor esata? ona göre hdd bakıyorum.eger kablosu bulunamıyorsa cok sacma değilmi bu olay.zaten kablo cıkması gerekmezmiydi?
beyler yokmu cevap verecek?enreden alınır bu esata kablosu?
quote:
Orjinalden alıntı: DreDD1903
arkadaslar nerede bulunur en ucuz bu aletlerden? ben wd kullanıcısıyım.söylenilen gibi hiç ses yok bende.veri atarken bile sesini duymuyorum.o acıdan cok memnunum.ısınmıyor da alet.size öyle denk gelmiş olabilirmi? birde boyut/fiyat olarak hangi modeli önerirsiniz? esata baglantım var.normal internal hdd den daha mı hızlı veri alışverişi yapıyor esata? ona göre hdd bakıyorum.eger kablosu bulunamıyorsa cok sacma değilmi bu olay.zaten kablo cıkması gerekmezmiydi?