Şimdi Ara

USB belleklere U3 özelliği kazandırın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı USB flash belleklerde U3 özelliği bulunuyor. Bu özellik, USB bellek üzerinden Windows 2000 ve üstü işletim sistemli herhangi bir bilgisayarda, çoğu ücretsiz olan ve Firefox'tan OpenOffice'e birçok programı çalıştırabilmenize olanak sağlıyor. Ancak bu özellik, yalnızca U3 özelliği olan USB belleklerle birlikte geliyor.

    U3'ün yerine, ona çok benzeyen ve her dizinde (USB bellek, ağ klasörü ya da yerel bir klasörde) çalışabilen ücretsiz bir program olan PortableApps'ı kullanabilir ve herhangi bir USB bellek üzerinden program çalıştırabilirsiniz. PortableApps'ı kurduktan sonra, yeni bir program ekleyebilir ya da var olan programları kaldırabilirsiniz.

    Programın ayrıca "Suite" denilen ve birçok gerekli programı içeren sürümleri de var. Standard sürüm 90 MB yer kaplarken, Lite sürümü sadece 30 MB yer kaplıyor. Bu sürümleri kurduğunuzda, birçok program kurulu olarak geliyor.

    Bilgi için ve programı indirmek için:http://portableapps.com/suite

    Şu an için ben de programı (standart sürümü) yeni kurdum.. Keşfetmeye çalışıyorum..

     USB belleklere U3 özelliği kazandırın

    Standart sürümün içinde olanlar (benim keşfedebildiklerim)
    1.Ofis programları (world, exel.vs)
    2.Firefox internet tarayıcısı
    3.Virüs programı(ClamWİn)
    4.Mesajlaşma programı (Gaim) ama ben keşfedemedim.. gereksiz birşey
    5.Ajanda (Sunbird)
    6.Bu programda tam ayarlayamadım ama mail adresinize kolayca ulaşmanızı sağlıyor (Thunderbird)

    Kaynak:www.chip.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 27 Ekim 2007; 3:53:53 >







  • Kullananlar için gerçekten çok yararlı bir yazılım bu.Her ne kadar ben ocz emde bu tür bir yazılım kullanmasamda son derece güzelmiş.En güzelide anti-virüs yazılımı olur herhalde.
    Eline sağlık bu biligiy paylaştığın içinde sağol
    Yanlız bir soru o virüs yazılımını nod32 yapma şansımız varmı ?
  • Thunderbird mail istemcisi aynı Outlook gibi.
    Ayrıca içine "real-time" koruması olmayan clam win koymuşlar (açık kaynak); paralı bir AV koyacaklarını zannetmiyorum.
  • Evet o doğru tabii paralı koymazlar ama biz sonradan onu kaldır bunu kullan diyebiliyormuyuz acaba sonuçta nodunda portable versiyonları var.Onlardan birini koyardık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Merzah

    Evet o doğru tabii paralı koymazlar ama biz sonradan onu kaldır bunu kullan diyebiliyormuyuz acaba sonuçta nodunda portable versiyonları var.Onlardan birini koyardık


    NOD32 ninde taşıanbilir versiyonu var.. Bi ara kurmuştum ama Rusçaydı galiba kaldırdım.. clam win de 25.000 den fazla virüsü tanıyabiliyor..

    Bu arada PortableApps a program ekleyebiliyorsunuz. İçindeki virüsü silip, NOD32 de kurabilirsiniz.. ben bi haftadır kullanıyorum.. İçinde gereksiz programlarda var.. Onları falan kaldırabiliyorsunuz ama programın kendisini kaldıramıyorsunuz. Ancak delete duşu ile normal elle siliyorsunuz. Böyle de yapınca bellekte sorun oluşuyor, erişilemiyor ve biçimlendirmek zorunda kalıyorsunuz... Aslında en güzeli isteğiniz programları belleğinize ya da harici hddnize kendiniz yüklemeniz.. Mesela bu firefox'un taşınabilir versiyonu çok güzel.. Arada kullanıyorum..




  • Evet çok doğru bak o firefox un portable versiyonu çok daha hızlı sanki yada bana mı öyle geliyor.
  • bir zaman kullanmıştım ve hala kullanıyorum ewet yeni programlar yükleyebiliyorsun süper bişey güzel program öneririm şu anda 3 tane usb war kingston 1gblikte u3 war toshiba 4 gblikte de u3 war verbatimde portableapps kurulu
  • buna hiç gerek yok internette her programın portable ını bulmak mümkün. istediğiniz portable programı flash diskinizi atmak yeterli. her biri bağımsız olarak flaş diskten çalışabilir. firefox mail music player bi sürü şeyin portable ı var.http://www.portablefreeware.com/ sırf burda bile yüzlerce program var
  • Evet orası öyle ama bu u3 hepsini tek bir çatı altında barındırıyor.Mesela bunu işletim sistemi gibi düşün ansıl işletim sistemide bir kaç yazılımı bir arada tutuyorsa media player explorer gibi u3 de bu portable ları bir arada tutup systraye atıyor.
  • U3'ün yaptığı şeyleri portableapps.com'daki program da yapabiliyor. Sanırım U3 özelliği fazladan güvenlik imkanı sunuyor.Gerçi ben 2gb toshiba U3 siparişi verdim, henüz elime geçmedi ama mantık olarak aynı olduğunu düşünüyorum. Amaç ihtiyacınız olan programları bilgisayardan bağımsız olarak istediğiniz makinede çalıştırabilmek.Bunu u3 de yapıyor portableapps'da ama portableapps tamamen beleş bir platform. :D

    Eğer flaş belleğiniz varsa sırf u3 için böyle bir disk alınmaz bence.Benim flaş belleğim yoktu böyle bir tercihte bulundum.

    portableapps.com'daki programın basic olanını indirdim; isterseniz belli programlarla birlikte gelen standard ve lite sürümleri de var. basic olanı 1 mb'tan daha küçük ve usb belleğe kuruluyor. Ve isteğinize göre yukardaki adresten programlar indirebiliyorsunuz...İşte kurulu ve birkaç program yüklenmiş hali:

    (Ha bu arada aşağıda çalışan programları kart okuyucuya takılı 60 mb'lık MMC karta kurdum.)

     USB belleklere U3 özelliği kazandırın


    Haydi hayırlı tıraşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 10 Kasım 2007; 11:30:07 >




  • USB bellekğimdeki virüs sorununu çözdüm ve ilk iş olarak portableapps standart yükledim. Daha sonra frefox, sunbird ve thunderbird programlarını sildim. Bunların yerine Opera portable versiyonunu koydum. Yüklediğim operaya bilgisayarımda yüklü olan profilimi kopyaladım. Ayrıca pop3 destekli mail adreslerimide tanıttım. Böylece tek programla 3 işi birden halledebiliyorum.
  • Merhaba ArkadaşLAr Aradıgımı henüz Bulamadım Ama Size Yönelmek Zorunda Kaldım
    ben Corsair 16 Gb Flash bellek Aldım Fakat buna Virüs ve Şifre Koyma oldugunu Söylüyorlar ben bu Programları Bulamadım
    ve bu bellek Kartına Daha neler ekleyebilirim
    bana Lütfen Programları Ayarlama Şansınız varmı yada Yönlendireceginiz herhangi Program Adı varsa Lütfen bekliyorum Tşkler Şimdiden.
  • Çok güzel paylaşım en kısa zamanda yapacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.