evt. arkadaşlar uzun bir araştırmadan sonra PHİLİPS almış bulunmaktayım... Öncelikle bende ilk olarak bi kaç marka arasında kalmıştım, bir kaç marka eledikten sonra son olarak WD 160 GB ile PHİLİPS 120 GB lık arasında kaldım(lacia 'a hiç bakmadım araştırmadım) ve WD 'in son çıkan ürünlerinin bayaa bi sorunlu olduğunu duyduktan sonra(ayrıca kutudan y kablo çıkmıyo, çok çabuk çizilio, dışı plastik insana güven vermiyor) PHİLİPS 'e yöneldim ve sonunda malesef TEKNO(SA) dan almış bulunmaktayım...
ÖZELLİKLER:
Darbe korumalı portatif depolama Saklamak, paylaşmak ve korumak için tasarlanmıştır Veriler ve multimedya sunumlarından oluşan geniş arşivinize hızlı bir biçimde erişin. Rahatça yanınızda taşıyabileceğiniz cüzdan boyutundadır, darbelere karşı dayanıklıdır ve cihazınızdan beklediğiniz şekilde güvenilirdir.
# Yoldayken verilerinizi koruyun Sağlam alüminyum ve kauçuk çanta
Dosyalarınızı anında koruyun # Tek Dokunuşla Yedekleme düğmesi
Özel portatif tasarım # Sarılabilir USB güç kablosu
Süper hızlı dosya aktarımı # Prolific çip ile yüksek hızlı USB 2.0 bağlantıs
Ürün özellikleri Sağlam alüminyum ve kauçuk çanta # Tüm kenarlarda benzersiz kauçuk darbe koruması ve ekstra güvenlik için dahili sürücü askısı
Tek Dokunuşla Yedekleme düğmesi # Kullanımı kolay Tek Dokunuşla Yedekleme düğmesiyle otomatik dosya yedekleme ve senkronizasyonunu basitleştirin
Yüksek Hızlı USB 2.0 # Sabit Disk üzerindeki USB 2.0 ve Prolific çip sayesinde son derece hızlı dosya aktarımı sağlanmaktadır.
Sarılabilir USB kablosu # Dahili USB ve güç kablosu bir arada tasarlanmıştır ve böylece harici sabit diskin etrafına kolaylıkla sarılabilir
Teknik Özellikler Depolama Medyası # Sabit Disk Kapasitesi: 120 GB # HDD Tipi: 2,5" HDD # Rotasyon hızı: 5400 rpm # Aktarım hızı: 480Mb/s # Önbellek: 8 MB
Yazılım # Kolay Taşınır: Sık Kullanılanlar Senk-deneme, Dosya senkronizasyonu, Koruma parolası, Taşınır Outlook Express-deneme, İz yoketmeli tarama-deneme
Bağlanabilirlik # Arayüz: Yüksek Hızlı USB2.0
incelememize geçelim;
ilk merakla beklenen foto ları koyıyım (kusura bakmayım telf. çektım) DAHA SONRADA HIZ VE FİZİKSEL TESTLER
kutu
kutu içeriği,içindeki kitapçık çok dandik zaten kitapçık çıkmıyoda işte o kağıt hiç bişey anlatmıyo...
KALEMLE YAN YANA
CETCELLE YANYANA
YİNE CETVEL
CD İLE KARŞILAŞTIRMA
YAN TARAFINDAKİ YEDEKLEME TUŞU VE ADAPTÖR GİRİŞİ ORAYA ADATÖR TAKIP DVD PLAYER A BAĞLIYABİLİRSİNİZ(AMA ÖNCE FAT32 BİÇİMLENDİRMENİZ GEREK) GÜZEL BİR "+"
3,57 GB lık film ler attım(4-5 film) ==>> ve 2:40 sn. sürdü beni çok etkiledi bu hız bu kadar beklemiyordum...
ardından(15 dk. sonra) ;
3,24 GB lık rip'li(sıkıştırılmış) oyunlar attım ==>> oda 4:47 sn sürdü aradaki farkın çok büyük olması beni endişelendirdi ama sonra aklıma geldi bu oyunlar 1,5 gb dan 200-300 mb indirilmiş yane bayaa bi sıkıştırılmış aradaki farkın bundan kaynaklandığını sanıyorum(yanlışsan düzeltin)
onun arkasanıdan bi 6-7 mb lık bişey gönder dedim saatin kronometresine bastım ama boşuna ben daha basarken bitti
sonra biraz araştırdım test programı buldum onla test ettim sonucu pek anlamadım ama anlayan varsa cevap yazsın
SON 3 TEST SONUCU"dejaay" ARKADAŞIMIZDAN ALINTI'DIR
SIRA GELELİM FİZİKSEL TESTE
ilk biraz bilgi verekim; -ALETİN dışı alüniyum kaplı ve onun etrafındada kauçuk var elden hiç bir şekilde kaymıyo düşmüyo biraz önemsiz gelebilir bazılarınıza ama(bana öle gelmişti) hiçte öyle değilmiş çok işe yarıyor walla
-uzunluğu diğer disk lere göre daha fazla(onun nedeni olarak kablonun etrafına dolanması gösteriliyor)
-hee sıra gelelim benimde almadan öncekafamı kurcalıyan soruya : etrafına dolanan kablo azilirse bozlursa ne olcak sabit olduğu için servisemi gitmesi gerek illa???
evt. servise gitmesi gerek ama o kabloyu öyle kolay kolay ezemessiniz koparamassınız(denedim çektim gelmedi ) kablo sağlam bir kablo öle ince bir plastikten fln yapılmamış sert bişey...
- 1-2 gün önce duydum(almadan) içindeki hard disk havada mı ne duruyormuş etrafı bişeyle kaplıymış darbe emiyomuş...
açıp bakmadım ama tepesinden tık-tık vurunca boşluk olduğunu hissediyordun ayrıca tepesinden bastırım sert şekilde hafif oynama farkettim...
emegine saglık.sabit ama arızalandıgında diger kablo kullanılıyor sanırım bence guzel ama boyutları buyuk bir arkadas ta lacie koymustu cd kutusuyla ona gore epey farklı aslında laice alan arkadas boyle bir icneleme yapsa super olcak
tek plaka çift plaka vs.. kullanması durumuna göre etkileyebilir, tek plakaya ne kadar çok gb sığdırılırsa hız da o oranda artabiliyo, çünkü aynı dönüş hızı ile daha fazla alanı okutulabiliyo, bu nedenle tek plakada 160 gb, tek plakada 80gb tan veya çift plaka 160 gb dan daha hızlı olabilir.
Bende kullanıyorum bunu 1 aydır çok memnunum hafif, hızlı çalışıyor, ısınma yok. Ama benimkinde 5400 rpm yazıyor özelliklerinde burada arkadaş 4200 rpm yazmış onu anlamadım?