Şimdi Ara

Yokuşta araba nasıl kaldırılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
57.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yeni yeni öğreniyorum araba sürmesini. Yokuşta durduktan sonra arabayı bir türlü kaldıramadım. Yani kaldıramadım derken düzgün efendi şekilde kalkamadım. Bir araba stop etti bir kerede hayvan gibi patinajla kalktım. Nasıl düzgünce arabayı kaldırabilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yokuşta Araba Nasıl Kaldırılır

Yokuşta araba kaldırmak başlangıçta zorlayıcı olabilir, ancak doğru tekniklerle bunu güvenli ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte arabayı yokuşta kaldırmanın püf noktaları:

• El Frenini Çekin: Yokuşa park ettikten sonra el frenini çekin. Bu, aracınızın geri kaymasını önlemeye yardımcı olacaktır.

• Vitesi Boşa Alın: El frenini çektikten sonra vitesi boşa alın. Bu, motorun çalışmasını durdurmadan tekerleklerin serbestçe dönmesini sağlar.

• Debriyaj: Ayak debriyaj pedalına tam olarak basın.

• Freni Bırakın: Yavaşça fren pedalını bırakın.

• Gaz Verin: Debriyajı yavaşça bırakırken aynı anda gaz pedalına hafifçe basın. Gaz verme miktarı yokuşun dikliğine bağlı olarak değişecektir.

• Debriyajı Bırakın: Araba hareket etmeye başlayınca debriyaj pedalını tamamen bırakın.

• Vitesi Birinci Vitese Takın: Araba hareket ettikten sonra vitesi birinci vitese takın.

• El Frenini İndirin: Araba hareket edip yokuşu çıktıktan sonra el frenini indirebilirsiniz.

Bu püf noktalarını uygulayarak yokuşta arabanızı güvenle kaldırabilirsiniz. Ancak yine de dikkatli olunması ve ani hareketlerden kaçınılması önemlidir.

Anahtar Kelimeleri İçeren Cümleler:

• Freni bırakırken aynı anda gaz pedalına hafifçe basın, böylece motorun devri artar ve araba yokuşta harekete geçer.
    • Debriyajı yavaşça bırakırken gaz verme miktarı yokuşun dikliğine bağlı olarak değişecektir.
    • Araba hareket edip yokuşu çıktıktan sonra el frenini indirebilirsiniz, bu da ek güvenlik önlemi sağlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • El frenini çek sonra gaz ver biraz ondan sonra debriyajı çek araba gitmek isteyecek ama el freninden gidemeyecek ondan sonra el frenini indir devam et.
  • yarım debriyaj yaparsan rahatlıkla kalkarsın birde gaza çok yüklenme...
  • Gaza biraz daha fazla bas yada hiç yapamıyorsan son çare el freni ile dene.Yalnız arabayı el freni ile kaldırırsan sürücü kursunda kötü sonuçları olabilir.
  • Vitesi 1 e al,bir ayağın frende basılı olsun,diğer ayağını debriyajdan yavaş yavaş çekmeye başla,tam araba titremeye başladığı anda ver gazı gitsin :)
  • Babam yanımdaydı işte. Gaza biraz bastıktan sonra debriyajdan ayağını çek dedi. Ben biraz gaza fazla yüklenip debriyajdan birden çekince güzel bir patinaj artı ağır bir tepki oluştu.Sonrada bir yokuşta takıldım. tam 10 dk yokuşta bekledim. Paso stop etti araba.

• quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Vitesi 1 e al,bir ayağın frende basılı olsun,diğer ayağını debriyajdan yavaş yavaş çekmeye başla,tam araba titremeye başladığı anda ver gazı gitsin :)

kursda bu taktıgı kullanırsak ne olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yarım debriyaj yapıcan. debriyaja basılı tut sonuna kadar sonra vitesi tak 1 e sonra ayağını yavaş yavaş kaldır debriyajdan ama gaz verme araba zaten kendi kendine gitmeye başlayacaktır çekmeye devam et debriyajdan ayağını dur yavaş dedik bak istop etti araba neyse yavaş yavaş çekicen işte titremeye başladığı zaman hafif gaz ver devam et.
  • anlatılmaz teorik bir bilgidir kelimeler bos kalır!!!
    ne kadar anlatılsada anlasanda iş sende bitiyor yani
    ama el freni ile kaldırmaya alısma bence pek sağlıklı değil
  • Öğrenciyim , el freni kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Vitesi 1 e al,bir ayağın frende basılı olsun,diğer ayağını debriyajdan yavaş yavaş çekmeye başla,tam araba titremeye başladığı anda ver gazı gitsin :)

aynen titremeye basladıgında ayagını frenden cek gaza bas
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

El frenini çek sonra gaz ver biraz ondan sonra debriyajı çek araba gitmek isteyecek ama el freninden gidemeyecek ondan sonra el frenini indir devam et.

yeni öğreniyorum diyo nasıl anlıcak debriyajın kavramasınıda o sırada el frenini indirip kalkıcak zor olur onun için :/

frene basılıyken debriyajdan bıraksa ayağını yavas yavasta araba kendini ileri atmaya basladıgında gaz verse daha iyi olmaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anectodhe

quote:

El frenini çek sonra gaz ver biraz ondan sonra debriyajı çek araba gitmek isteyecek ama el freninden gidemeyecek ondan sonra el frenini indir devam et.

yeni öğreniyorum diyo nasıl anlıcak debriyajın kavramasınıda o sırada el frenini indirip kalkıcak zor olur onun için :/

frene basılıyken debriyajdan bıraksa ayağını yavas yavasta araba kendini ileri atmaya basladıgında gaz verse daha iyi olmaz mı?

Lan mmt biz bu konuyu daha bugün seninle sahilde konuşmadıkmu

• El freni elinde olsun.Normal arabayı kaldırır gibi yap araba gider gibi olduğunda el frenini indirip gaz ver.
  • İlk defa araba sürdüğüm için bizim araba ferrari gibi geliyor bana. Korkarak basıyorum gaza. Ya ne güzel düz yolda kullanıyordum arabayı sonra babam " Lan düz yolda araba mı öğrenilir sade gider gelirsin" dedi. Şehrin yolları off road pistlerini aratmayan ve psikopat dolmuşçularla dolu bir bölgesine gittik. Zaten yol yorgunuydum. Tam kabus gibi oldu. Çok mu zor araba sürmek ne kadar sürede alışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pretender -- 18 Nisan 2009; 20:36:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 34birkaN61

quote:

Orjinalden alıntı: Anectodhe

quote:

Lan mmt biz bu konuyu daha bugün seninle sahilde konuşmadıkmu

hea konuştuk ya aynı şeyi demiştim sanada

• Burda kimsenin sölemesi ile bişey yapamazsın.. Bu işler pratikle olurBol bol pratik yap araba konusunda endişe etme hiçbişey olmaz
  • BURADAN ANLATILANLAR İLE HAREKET ETMEYİ ÖĞRENEMEZSİN PRATİK YAPMAN GEREK.AYRICA YARIM DEBRİYAJ DA YAPMA ENJEKSİYON VE BASKI BALATAYI ZORLARSIN SAKIN ÖYLE ALIŞMA.EL FRENİ YÖNTEMİ İYİDİR BABANLA PRATİK YAPARAK BOŞ BİR YOLDA ÖĞRENEBİLİRSİN
  • Lise 2 öğrencisiyim geçen yaz biraz biraz öğrendim kullanmayı da yokuşta bi türlü kaldıramadım geri geri gidiyodu Sonra baktım denizden gelen kızlar geçiyo böyle bikinili birden gaza geldim sonra elim ayağım titredi derken bişeyler oldu orada sonra başardım
  • Bizim şöförlerimiz çok garip ya. Dolmuşçu kırmızı ışıkta beklerken eli kornada bekliyordu. Sarının yanması ile dolmuşcunun kornaya basması arasında milisaniyeler var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.