Şimdi Ara

Lens ile havuza girilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
19.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lens kullanan varsa aranızda havuza girilip girilmiceği hakkında bi bilgisi olan var mı? Ben banyo yaparken çıkarmıyorum gözmden mesela lensi.Ama havuzda suyun altında gözümü açığımda lens çıkarmı acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lensle Havuza Girilebilir mi?

Kontakt lens kullanıyorsanız, suya girmeden önce aklınızda birçok soru olabilir. Lensle havuza girip giremeyeceğiniz merak edilen bir konudur.

Lensle Havuz Suyuna Girmek

Evet, lensle havuza girebilirsiniz. Ancak, bunu dikkatli bir şekilde yapmanız gerekir. Havuz suyu, kontakt lensleriniz için zararlı olabilecek bakteriler ve kimyasallar içerir.

Lensle Havuza Girerken Alınması Gereken Önlemler

• Tek Kullanımlık Lensleri Tercih Edin: Havuza girmeden önce tek kullanımlık lenslere geçin. Böylece, havuz suyunun lenslerinizin içine girmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
    • Lens Kutunuzu Çıkarın: Havuza girmeden önce lens kutunuzu çıkarın ve güvenli bir yerde saklayın.
    • Havuza Girmeden Önce Lenslerinizi Çıkarın: Havuza girmeden önce lenslerinizi çıkarın. Lenslerinizi gözünüzde tutmak, göz enfeksiyonlarına yol açabilir.
    • Havuzdan Çıktıktan Sonra Lenslerinizi Takın: Havuzdan çıktıktan sonra, gözlerinizdeki kloru temizlemek için bol suyla yıkayın. Ardından, temiz lensler takın.
    • Yüzme Gözlükleri Kullanın: Yüzme gözlükleri, gözlerinizi havuz suyunun olumsuz etkilerinden korumaya yardımcı olabilir.

Ek İpuçları

• Hafif bir göz enfeksiyonu yaşıyorsanız, lensle havuza girmekten kaçının.
    • Havuz suyu çok kirli veya bulanıksa, lensle girmekten kaçının.
    • Lensle havuza girdikten sonra gözlerinizde kızarıklık, tahriş veya ağrı yaşarsanız, hemen lenslerinizi çıkarın ve bir göz doktoruna başvurun.

Genel olarak, lensle havuza girebilirsiniz, ancak dikkatli olmanız ve yukarıdaki önlemleri almanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gözünü açtığında çıkar, ben denize falan giriyorum lensle, yüzme gözlüğü falan kullanırsan problem olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 27 Haziran 2012; 12:20:50 >
  • mikrop kapma riski var.Ya cikartyada deniz gozlugu al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suyun içinde gözünü açarsan, kafanı dışarıya çıkardığında bulanık görmeye başlarsın. Çünkü lens uçmuştur
  • Ben de lens almak istiyorum da takması,çıkarması,koruması zor olur mu diye merak ediyorum .
    Alışması ne kadar sürer , gözde lens olduğu hissi verir mi , batma yapar mı , rahatsızlık verir mi , dezavantajları nelerdir ?

Bir de hangi marka tavsiye edersiniz ? Bütçe sorunu yok çok şükür .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

Ben de lens almak istiyorum da takması,çıkarması,koruması zor olur mu diye merak ediyorum .
    Alışması ne kadar sürer , gözde lens olduğu hissi verir mi , batma yapar mı , rahatsızlık verir mi , dezavantajları nelerdir ?

Bir de hangi marka tavsiye edersiniz ? Bütçe sorunu yok çok şükür .

Alışması takma-çıkarmada 2 gününüzü alır, lense alışmanız 1 hafta sürer. Lens hissini iyi baktığınız sürece gerçekten hiç hissetmiyorsunuz, yine iyi baktığınız sürece batma yapmıyor. Dezavantajı üşengeçseniz bakımının biraz zahmetli olması diyebilirim.

Purevision II kullanıyorum ben, bunu tavsiye ederim. 6 aylık lensleri 9 aydır kullanıyorum yaklaşık, hala bir çift lens daha var. Fakat ben gözümde maksimum 1-2 gün bırakıyorum lensleri, her gece çıkarırım yani. Ondan bu kadar uzun ömürlü oldu. Çıkarmamın nedeni de lensle yatmayı sevmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 27 Haziran 2012; 12:52:34 >

• Ben denizde havuzda kullanıyorum. Gözümü açıyorum hiçte sorun olmuyor markası oasis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

Ben denizde havuzda kullanıyorum. Gözümü açıyorum hiçte sorun olmuyor markası oasis.

Ben de şu an oasys kullanıyorum;ama gördüğüm en ince dayanıksız lens.Hayatta denizde havuzda kullanılmamalı keza çok ince.Gözlükle kullanıldığı takdirde sorun çıkarmaz.Onun haricinde günlük hayatta çok kaliteli bir lens.Gözde yok gibi.
    Bunun dışında denizde,havuzda kullanmak için night&day var.Kalın;ama çok dayanıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler sakın girmeyin havuza falan lensle mikrop kaparsınız emrenaz abi dediydi dersiniz
  • Gözünü açtığın an çıkmıyor. Ama çok sert atlarken gözün açık girersen elveda de :D

Mikrop falan kapmıyor 3 senedir giriyorum. Ama ozon mu neyim sistemi var havuzda bilemiycem. Ben çıktıktan sonra lensleri çıkartıp temizliyorum gözümede lens suyu döküp öyle takıyorum problem yok. Ama dediğim gibi gözün açıkken çok sert şeyler yapma direkt fırlar
  • sakın lensle havuza yada denize girme ben lensle havuza girdiğim için gözüm iltihaplanmıştı 2 gün boyunca gözüm kıpkırmızı dolaştım ayrıca lensimde havuzda düştü yanıma yedek lens almadıgım için diğer lenside çıkardım bi gözün görüp diğerinin görmemesi biraz değişik bir duygu oldugu ıcın, git bi 15-20 tl ye kaliteli bir deniz gözlüğü al
  • Yahu havuzda deniz gözlüğümü takılır Beniö gözler 3.00 derece miyop.5 metre ilerdeki arkadaşımı tanımam lens olmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucci

Gözünü açtığın an çıkmıyor. Ama çok sert atlarken gözün açık girersen elveda de :D

Mikrop falan kapmıyor 3 senedir giriyorum. Ama ozon mu neyim sistemi var havuzda bilemiycem. Ben çıktıktan sonra lensleri çıkartıp temizliyorum gözümede lens suyu döküp öyle takıyorum problem yok. Ama dediğim gibi gözün açıkken çok sert şeyler yapma direkt fırlar

Gözüne solüsyon damlatmak cok zararlı hocam aman diyeyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Gözünü açtığın an çıkmıyor. Ama çok sert atlarken gözün açık girersen elveda de :D

neden ki hocam benim de damlattığım olmuştur arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

quote:

Bizimkiler doktor da açıklama yapmışlardı zamanında ama hatırlayamadın simdi uzun vadede ciddi zararı varmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

quote:

Bizimkiler doktor da açıklama yapmışlardı zamanında ama hatırlayamadın simdi uzun vadede ciddi zararı varmış

tamam damlatmayayım o zaman ben de

• Ben 3 aylık lensleri aha bu ay oldu 7. ay Biliyorum zararlı ama param yok Biyerde görmüştüm ben günlük lens kullanabilirsiniz diye.Yani o lensi birdaha takmicaksan girebilirsin falan diyodu havuza.
  • Gözlükle girdim mutluyum
  • Lensle havuza girmeyin

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Mustafa Ünal, lensle havuza girmenin tehlikeli olduğunu, görme kaybına kadar gidebilecek enfeksiyonların ortaya çıktığını söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20833768.asp
  • Söylemiştir bende bi problem yok göz numaramda büyümedi mutluyum enfeksiyon falanda olmadı sadece lens sertleşir bi 10 dk koy suyuna düzelir okadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.