Şimdi Ara

yokuşta kaldınız araba çalışmıyor ne yaparsınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
11.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yeni bir sürücüyüm bu yüzden başlığı garipsemeyin, bugun hepey dik bir yokuşu çıkarken 2. viteste motor boğuldu ve araba stop etti defalarca marş etmeme rağmen bir türlü çalıştıramadım ben de arabayı çalıştırmadan 15 metrelik mesafede geri inmek zorunda kaldım ancak fren bir süre sonra sertleşti ve tam tutmayınca bir kamyonun kasasına biraz vurdum bu tür durumlarda ne yapabılabilir?

• el frenini 1-2diş çekip yavaş yavaş aşşağı salarım
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.8T -- 30 Mayıs 2010; 20:41:35 >
  • Öncelikle dik bir yokuşta baktınız araç iyice boğuluyor devir düşüyor bir alt vitese geçilir yani 1 e atmanız gerekiyordu. Öyle yapmış olsaydınız bunlar başınıza gelmezdi ve rahat bir şekilde çıkabilirdiniz.

Araba çalışmadı ise geri geri gitme imkanınız varsa araç kenara çekilir ve orda sorunun ne olduğuna bakılırdı sizin yapamayacağınız bir durum ise servis çağırılırdı.
  • arkamı kontrol eder ayak ve el freni sakin kullanarak yavaş yavaş inerim bu arada 4 lü lerimi de yakarım ki arkadan gelen araçlar bir şey olduğunu görüp yavaşlasınlar.

kamyona hafif dokundurdum demişşiniz inşallah fazla bişey yoktur
  • benim de acemilik dönemimde (2 ay önce) böyle bir durum başıma geldi. 4 yol ağzında bana yol verildiğinde 2 ile giderken düşük hız yüzünden araba stop etti. yol iki şeritti, sol şerit dolu idi, ben sağda idim ve arka taraf boştu. araba istop ettiği için soldan gelenlerin de önünü tıkıyordum. boşa attım, biraz geri salıp yolu açtım, arkama araba geldiğinde el frenini çektim, aracı çalıştırdım, 1 'e atıp devam ettim. böyle durumlarda, yokuşta yavaşladığımızda yarım debriyaj basarak gitmek de ayrı bir çözüm olamaz mı?
  • boğulma olayı karbüratörlü aracımızda geldi sadece başıma acemilik döneminde.
    enjeksiyonlu arabada da oluyor mu bu durum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adizman

ben yeni bir sürücüyüm bu yüzden başlığı garipsemeyin, bugun hepey dik bir yokuşu çıkarken 2. viteste motor boğuldu ve araba stop etti defalarca marş etmeme rağmen bir türlü çalıştıramadım ben de arabayı çalıştırmadan 15 metrelik mesafede geri inmek zorunda kaldım ancak fren bir süre sonra sertleşti ve tam tutmayınca bir kamyonun kasasına biraz vurdum bu tür durumlarda ne yapabılabilir?

önce yapmanız gereken:panikten kurtulun,dünyanın sonu deyil nice ustalar aynı duruma düşüyor.
    düşünceyi hareketlerinizle birleştirin.bu durum ustalaşıncaya kadar çok gerekli.biliyorsunuz çok tekrar =iyi öğrenmedir.
    bu durumlarda frenlerin tutmaması söz konusu deyildir.vakumlanmış hava bitince frenler sadece sertleşir.ve daha güçlü basmak gerekir.yukarıda söylediğim panik olmasa freniniz tutacaktı.birazda şehir efsanesi kurbanı oldunuz.
    size tavsiyem trafiğin olmadığı yerde aracınızı stop ettirip frenlerin tutup tutmadığını denemeniz ki ikna olasınız.yoksa kafanızdaki fren tutmaz figürünü atamazsınız.
    yapmanız gerekenler:geri vitesine takıp yavaş yavaş inecektiniz motor çalışmasada azbir dönü ile size gerekli vakum oluşmuş olurdu.freniniz sizin istediğiniz gibi!!tutardı.
    tabii acemiyim diyorsunuz usta olsanız geriye vurdurun diyeceğim amm beceremezsiniz.
    aklınızdan hiç çıkarmayın çalışmayan aracın FRENLERİ SADECE SERTLEŞİR TUTMADA SIKINTI OLMAZ.geçmiş olsun.

• evet doğru motoru çalışmayan aracın freni SERTLEŞİR hemde ne sertleşme kamyon freni yanında pamuk gibi olur. Bu sertleşme bırakın acemiyi usta şoförü dahi o panik halinde yanıltır ve aracın frenlerinin tutmadığı hissine kapılır. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken;
    1- Aracın motoru stop ettiği an dörtlü ikazlarınızı yakın ki arkadan gelen araçlar sizin yolda hareket halinde olmadığınızı ve durduğunuzu görsünler
    2- Paniğe kapılmadan geri geri bir eliniz el freninde olmak kaydıyla ayağınızıda ayak fren pedaline koyarak aracı trafikte diğer sürücülere mani olmayacak uygun ve makul olan en kısa mesafedeki yere çekin
    her ihtimale karşı aracınızın yönü ve trafiğin seyir durumuna göre belirli yerlere uyarıcı reflektörleri koymayı unutmayın
    3- Aracınızı panik halinde gaza boğmuş olabilirsiniz. Bu durumda kontak anahtarını marş basma pozisyonuna getirip marşa basmadan 15-20sn bekleyin sonra marşa basın, yine çalışmaz ise bir müddet bekleyin.
    4- Araç yine çalışmaz ise en yakın servis/usta dan yardım isteyin.

Not: Aracın yokuş yukarı giderken stop etmesindeki en büyük etken aracın uygun viteste ve devirde kullanılmamasıdır. Aracın motoru baygınlaşmaya başladığı an bir küçük vitese geçin standart dışı bir rampada yol alıyorsanız 1.vitese dahi düşebilirsiniz. motorun sesine kulağınızı devir saatine gözünü verdiniz mi olay çözülür. İstisnai olarak araçta meydana gelen mekanik arızalardan dolayı da stop edebilir

• öğretici yazılarınız için teşekkürler.
    dedikleriniz doğrudur muhtemelen aracın freni sertleşince frenin tutmadığı hissine kapılmış olabilirim tabi biraz da panikle de oluyor insan. ama bunu uygun bir yerde deneyeceğim arabayı stop ettirip freni kontrol edicem bu arada bulunduğum yer şehir içi değildi bir koy yoluydu ama arkamda bir araba vardı tek şeritli bir yol kenara yanaşacak bir mesafe yoktu 15 metrelik mesajeyi geri inmek zorundaydım yani. çok şiddetli bir şekilde çarpmadım el freninide kullanarak hızını azalttım. kenarında az bir ezilme oldu fazla bir hasar yok yani. aksilik bu ya yokuşta o kadar uğraştım çalışmadı düzlüğe iner inmez tek seferde çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adizman -- 30 Mayıs 2010; 22:20:15 >
  • ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun

araç çalışır durumda değilse frenler şişer

illaki fren gerekiyorsa el freniyle fren yapmak daha güvenlidir

motor boğulması enjeksiyonlu araçlarda da oluyor başıma gelmişti araç uno 1.4 i.e tek nokta enj.

1-2 dk bekleyince benzin uçuyor boğulma ortadan kalkıyor

çalışması için zorlarsanız marşı daha da boğulur araç
  • 2 gün önce başıma geldi. Geri geri bir yokusu cıkarken araba arızalı oldugu için stop etti. Çalıştıramadım kaldım. Saldım arabayı boşa 2.viteste vurdurup çalıştırıp geri çıktım. Ters bi şekilde kalsaydım geri geri vurdurmayı denerdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: adizman

öğretici yazılarınız için teşekkürler.
    dedikleriniz doğrudur muhtemelen aracın freni sertleşince frenin tutmadığı hissine kapılmış olabilirim tabi biraz da panikle de oluyor insan. ama bunu uygun bir yerde deneyeceğim arabayı stop ettirip freni kontrol edicem bu arada bulunduğum yer şehir içi değildi bir koy yoluydu ama arkamda bir araba vardı tek şeritli bir yol kenara yanaşacak bir mesafe yoktu 15 metrelik mesajeyi geri inmek zorundaydım yani. çok şiddetli bir şekilde çarpmadım el freninide kullanarak hızını azalttım. kenarında az bir ezilme oldu fazla bir hasar yok yani. aksilik bu ya yokuşta o kadar uğraştım çalışmadı düzlüğe iner inmez tek seferde çalıştı.

Aracınız benzinli ise ve yakıt da az kalmış ise yokuşta pompa benzini çekmekte zorlanmış olablir. Aynısı başıma gelmişti benzin ışığım yanmıyordu. Sağa doğru eğimli bir yere durmuştum. O anda benzin ışığı yandı.Araç da çalışmadı. Benzinlikten fazla uzak değildim.gidip benzin alarak tekrar çalıştırabildim.

• Motorun çalışırken boğulmaması gerekir. Silkeleme yapabilir, stop edebilir ama boğulmamalı. İleri hallerde tehlikeli olabilir.

Karbüratör devrelerinden birinde hata veya kanallardan birinde tıkanıklık olabilir. Şamandıra seviyesi olması gerekenden yüksek olabilir. Şamandra seviyesi daha zengin karışım verecek şekilde yokuşlarda daha yüksek olabilir, ayar da yüksekse kendini yokuşta daha çok belli eder. Düzlüğe iner inmez çalışması anlamlı görünüyor.
  • Arkadaşım anlattığınız durumda aracın çalışması gerekir büyük ihtimalle araçta bir sorun var.
  • Yapmaniz gereken bence arabadan inip, acemiyim yokusta kaldim bir el atarmisin diye birini bulmak, en temizi bu, birak o indirsin arabayi
  • 1- panik yapmayın.
    2- araç stop ettiği an ayak ve el freni ile sabitleyin
    3- yol müsaitse ve yapabileceğinize inanıyorsanız aracı sağa çekin (el frenini birkaç diş çekerek ve ayak freni ile destekleyerek)
    4- 3.adımı uygulayamıyorsanız olduğunuz yerde 5i deneyin, uyguladıysanız sağa çektiğiniz yerde deneyin.
    5- gaza sonuna kadar basarak marşa basın
    6- hala olmadıysa (ki başka bir sorun yoksa %99 çalışır 5. adımda) 2-3 dk bekleyip tekrar deneyin.
    7- yapabileceğinize inanıyorsanız ve yol müsait ise geri geri vurdurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Yapmaniz gereken bence arabadan inip, acemiyim yokusta kaldim bir el atarmisin diye birini bulmak, en temizi bu, birak o indirsin arabayi

her sorunda birileri yanındamı olacak arkadaşın? kimsenin olmadığı yerlerde ne yapacak? telefon edip birilerinimi çağıracak?
    tecrübe kazanılarak sorunlar atlatılır.
  • her şeyden önce paniği üstünden at kardeşim=) sol ayak titremesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

5- gaza sonuna kadar basarak marşa basın

enjeksiyonlu araçlarda marş sırasında gaza basmak aracın ateşleme sistemine zarar vermekten ( buji zararı ) başka bir işe yaramaz. enjeksiyonlu araç zaten çalıştırılırken kendisi bu işi yapar. araç direk marş ile çalıştırılmalı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.