Şimdi Ara

yerli otoda foss çıktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
24.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
148 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam anlamıyorsunuz maalesef. Evet dediğiniz gibi ürün başka bir şirketin sipariş üzerine ürettiği modellerden. Anlaşma yapıldı ve patenti ve üretim hakkı alındı. Bu normal bir süreç.
    Yani kimse %100 yerli bir otomobil üretemez.
    Mercedes'in bile, Ford'dan daha Amerikalı olduğunu biliyorsunuzdur her ne kadar Alman bir şirket olsa da..

Burada, bunu yermek yerine, taktir etmek lazım gelir.
    Bu otomobili, particilik anlaşıyı ile yorumlamak doğru değil, partiler gelir gider ama üretimler daimi kalıcı olmak zorundalar.

Allah aşkına kimin tarafındasınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tasarımının kim tarafından ne zaman yapıldığının bir önemi yok. İçini kimin doldurduğu , pillerini kimin yaptığı, yazılımının alt yapısından ziyade uyarlayanın kim olduğu önemli.
    Türkiye zaten uzun yıllardır araba üreten bir ülke. En iyisini de biz yaparız buna da şüphe yok olmaz olamaz.
    O über süper diye nitelediğiniz corolla benim canım ülkemde üretiliyor.
    Herşeye köstek olmak , tü kaka demek yerine bir el atın be abicim. O zaman büyümek yücelmek ve göze çarpan bir ülke olmak içten bile değil.
    Biz bir olur kenetlenirsek gerçekten avrupa ülkelerinin korktuğu başına gelecektir.
    Bir şeyi kötümü yaptık , destek olun parlatın yüceltin, katmadeğer katın faydanız olsun böyle çok antipatik oluyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Bu mesaj silindi.
    İdrak edemiyorsun sanırım. Ben yeri araç hakkında bir şey demedim. Senin olmuyor mümkün değil tesla bile yapamamış dediklerine karşı yazdım. Şimdi teslayı övüyorsun. Nasıl bir kafaya sahipsin anlamış değilim.

Yerli arabaya gelirsek te bu zamana kadar yapılamayan projeler seçim yatırımı olarak görüldüğünden dolayı bir çok insanda olumsuzluk mevcut. Lakin projenin başındaki isimin söylemlerini biraz dinlersen bir çok projenin yapım aşamasında olduğunu, ve hepsini kendilerinin yapmadığı yapan girişimlere destek olup fikri mülkiyet haklarına sahip olduğunu belirtiyor. Dediklerinin ne kadar doğru olup olmadığını zaman göstererek. Götünüzü yerden yere de vursanız o arabanın olacağı varsa piyasaya çıkar. Eğer öncekiler gibi de seçim vaadiyse de tozlu rafta yerini alırken bazıları götüne kına yakar. 😂

• konuda bahsedilen o "kalıp arabanın" ve "vietnamdaki aracın" özelliklerine bakarsanız BENZİNLİ olduğunu görürsünüz.

öte yandan lansman törenini izlediyseniz "Fikri ve Sinai Hakları yüzde yüz bizim" diye üstüne basa basa söylediler. Bunun ne demek olduğunu bir araştırın ilk önce.

bu projeye 2 yıl gibi bir süreçte hayata geçer mi bilinmez. Normalde devletin bu projeye desteği 13 yıl olarak belirlenmiş. 2022 sonunda üretime geçilmesi planlanan bir durum. İnşallah bir sıkıntı çıkmazda vaat edilen tarihte üretime geçilir.

ortaklıklar

5 özel şirket %19ar
    devlet ise %5 ortaklığa sahip ddolayısı ile devlet kendi payına düşeni yapıyor gri kalan diğer özel şirketlere kaldı
    oyunun linkinden üye olup aramıza katılabilirsiniz
    https://www.gpro.net/?id=16B7385991EE
    buda whatsapp grubumuz
    https://chat.whatsapp.com/CVMxaGyNizFFarkMr2oRsJ
  • Devrim aracinida mi boyle yediniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aranel Ciryatan

Örnek verdiğiniz araçların benzerlik nedenlerini bilmeden yazmışsınız. Zaten baştaki Citroen-Peugeot ve Fiat ticari karşılaştırmanızı görünce direkt güldüm. Hani bilmiyorsunuz bari yorum yapmayın :D Bu araçlar birbirine benzemiyor bilginiz olsun zaten birebir aynı araçlar
    Siz de okuduğunuzu anlamadan yazmışsınız. Benziyor demiyorum zaten, bire bir aynı diyorum. Otomobil dünyasıyla küçüklüğümden beri ilgiliyim, merak etmeyin. Hangi markalar hangi grup altında vs. biliyorum.

aracin tasarımı veya kime ait olduğunun hiçbir önemi yok. sen üretim aşamasına geçip ülkende bu aracı üretip pazara sunabilirsen ve en önemlisi devamını getirip arkasında durursan tasarımınıda, motorunuda, boyasından ampülüne kadar herşeyi sen üretirsin zamanla. yeter ki arkasında durulsun.

• 10 sene sonrakileri kendileri tasarlar zaten prototipi bosverin seri üretim zor iş elon musk saclari beyazladi

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    sendede beni inatla anlamsma idrak i na kabiliyeti mevcut 😁 bu kral ve kafasi ile 19 senede ne olduda bu olacak inatla inananlara sasiyorum😁 sürekli kandırılan biri yine çıkıp bunu der unutulur gider akape kafası budur!

Orijinalden alıntı: MagicLife1

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    m.. değneği arabaya tahammülü olmayan diyorum. anlamadın mı

Orijinalden alıntı: Turkiye34BJK

Bu mesaj silindi.
    1- hiçbir parçası yerli olmayan ve ilerde türkiye'de üretilse bile yine parçaları ithal olcak olan bir arabayı yalan söylerek niye yerliymiş gibi gösteriyorlar?
    2- vietnam bile bu arabadan almışsa o zaman nasıl türkiye'nin arabası olarak tanınacak?
    3- 2015 yılında 40 milyon euroya isveçli batan araba firması saab'ın prototiplerini de "yerli ve milli" olarak almışız ve o zaman da yerli ve milli araba 2 yıl sonra yollarda haberleri çıktı. Şimdi anlıyoruz ki o proje çöpe gitmiş. Ne malum bunun da aynı olmayacağı?
    4- bu arabayı devrimle karşılaştırmak nasıl bir cahillik? Devrim'i tamamen türk mühendisler yaptı. Bu yerli ve milli ithal edilmiş araba ancak tofaş'ın kuş serisi ve ford transit connect'le karşılaştırılabilir. Onlar ne kadar yerliyse bu da o kadar yerlidir. Sanki bir ilki gercekleştirmiş gibi yalan söylüyorlar. Koç italyan fiattan araba parçalarını alıp Tofaş'ı yarattı. Ekonomik bir fiyata da sahipti. Şimdi buna kim binebilcek o bile belli değil. Dünyada sadece türkiye'de ford otosan'da üretimi yapılmış ve büyük ihracat başarısı elde eden transit connect bile daha yerli bu arabadan. Hatta ford otosan bırak parça üretmeyi mühendis ihracatı bile gerçekleştirdi

• Bu yerli üretim mevzusuda her konuda olduğu gibi saptırma bir konu haline ve yanlış yönlendirme konumuna geldi iyice. Öyle bir ülke haline geldik ki ordan burdan topladığımız parçalarla ortaya bişey çıkarıyoruz ve buna yerli üretim diyoruz. Sonra da ithal edilen yabancı marka ürünlerle aynı fiyat segmentinde ve hatta bazen daha pahalıya satılıyorlar. Eminim Benim gibi tüketici olarak yerli üretim ürünlerinin ithal ürünlerden daha ucuza satılmasını bekleyen bir çok kişi vardır. Ama maalesef böyle bir durum yok. Sorarsan maaliyet kurtarmıyor denir. O zaman sebebe bakıyorsun. Aslında yerli üretim denilen şeyler yerli değil. Hiç bir şeyini biz üretmiyoruz. Dışardan alıyoruz topluyoruz. Sonra üstüne bir kabuk yapıp bunu biz ürettik ve yerli oldu. Yani bu yerli üretim mevzusu tamamen bir kandırmacadır bana göre. Yerli otomobil mevzusu tam bir komedidir. Çocuk mu kandırıyorsunuz allah aşkına. 2 tane kopya tasarım. Birde bu tasarımlar bile yabancılara yaptırılmış. Ayıptır yazıktır günahtır. Bu neyin kandırmacası. Arabaların başında dikilmekle yerli otomobil oluyorsa bunlar ve bunlara inanıp gurur duyanlar varsa yazık diyorum. Bu tarz şeylerle uğraşana kadar saniyimizi güçlendirin sonra kendi otomobilimizi geliştirirsiniz. Ama bu akp iktidarının zihniyeti farklı. Krndi halkı gelişmesin, kendi halkı üretmesin. Çünkü kendi halkı geliştirmeye başlarsa bunların işine gelmez. Kontrolü kaybederiz korkusu var. Sonuç kendi halkını ve buna akpye gözü kapalı oy verenlerde dahil kimseyi önemsemez. Umurlarında değiliz. Çok yazık ühüzrl ülkemi böyle yobaz mahlukatlar yönetiyor.

• Devrim otobomobiline yapılanı şimdi sen ve senin gibi zihniyetler yapıyor Öyle yada böyle desteklemeyen tipler işte bi bitmediniz...

Orijinalden alıntı: myrat6

Geldi gine şizofren hastası. Akp düşmanlığı beynini yok etmiş. Yerli milli kavramını anlamamış. Bu sanıyorki yerli dendi diye tekerinden vidasına hiç gavur eli bile değmemeli. Yaw trollün bu türlüsü hiç çekilmiyor.
    Batı hayranlığı onlar yapsaydı bunu adamlar neler yapıyor derlerdi
    hani eller aya biz yayaydı yapıncada yaranamıyorsun yapmayıncada
    Hem Rabbini, hem haddini bilen insanlara hayranım.
  • Bu arada fos çıkma olayı ilk değil. Hükümetin 1 numaralı gazetelerinden yeni şafak 2010 yılından bu yana 71 adet yerli otomobil haberi yapmış işte dürüst habercilik
    Onedio
    2010 Yılından Beri 71 Kez 'Yerli Otomobil Yollarda' Haberi Yapan Yeni Şafak Sosyal Medyanın Gündeminde
    https://onedio.com/haber/2010-yilindan-beri-71-kez-yerli-otomobil-yollarda-haberi-yapan-yeni-safak-sosyal-medyanin-gundeminde-892568

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.