Şimdi Ara

yerli otoda foss çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
24.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
148 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yerli miili aracımız kopya çıktı 🤣 vay tembeller onca kodoman masa başı memurluk yapmış yine 🤣
    Suv k350 bu araç... Geçen sene Çin fuarında sergilendi.. Şablon bir araba. İsteyen satın alıp aynısını kendi evinde yapmaya çalışıyor.. İlk alan Vietnam olmuş...
    yerli otoda foss çıktı
    Bu aracı alacak kişiler 10 yerden aylık alan AKP liler olabilir onun dışında sıradan vatandaşın alabileceği araçlar değil. Yerli ve milliye üretilmeyeceği konseptinden belli. Alım garantisi varmış o da köprü hastane işine dönecek.
    özeleşen bişey kalmadı ama devlet araç üretiyor 🤣nelere slıştık böyle

• gercekten bu araba olayina inaniyor musun?
    10 senedir her sene, her zora girince 'yerli oto bu sene cikacak' diye milleti oyaladilar
    neden gordukleri en buyuk dibe batmadan sonra boyle lansman organize ederek nerede yapildigi belli olmayan arabayi tanitiyolar?
    bugune kadar hangi isi hakkiyla dogruyla yaptilar da buna inanalim?
    hadi diyelim yapildi; bu arabanin motor teknolojisini turkiye ekonomisinde 250,300 bin liradan asagi ne uretebilirsin ne de satabilirsin
    ulkede daha patenti olan bi arac yok, mimari yok, fabrikasi yok, avrupa birligine onaylattirilmis belge yok
    kac sene sonra satisa cikacak araba, amaclari o gune kadar boyle seylerle milleti uyutmak
    ne cabuk unuttunuz bu adamin trollerini.. birakin allah askina
    1- hiçbir parçası yerli olmayan ve ilerde türkiye'de üretilse bile yine parçaları ithal olcak olan bir arabayı yalan söylerek niye yerliymiş gibi gösteriyorlar?
    2- vietnam bile bu arabadan almışsa o zaman nasıl türkiye'nin arabası olarak tanınacak?
    3- 2015 yılında 40 milyon euroya isveçli batan araba firması saab'ın prototiplerini de "yerli ve milli" olarak almışız ve o zaman da yerli ve milli araba 2 yıl sonra yollarda haberleri çıktı. Şimdi anlıyoruz ki o proje çöpe gitmiş. Ne malum bunun da aynı olmayacağı?
    4- bu arabayı devrimle karşılaştırmak nasıl bir cahillik? Devrim'i tamamen türk mühendisler yaptı. Bu yerli ve milli ithal edilmiş araba ancak tofaş'ın kuş serisi ve ford transit connect'le karşılaştırılabilir. Onlar ne kadar yerliyse bu da o kadar yerlidir. Sanki bir ilki gercekleştirmiş gibi yalan söylüyorlar. Koç italyan fiattan araba parçalarını alıp Tofaş'ı yarattı. Ekonomik bir fiyata da sahipti. Şimdi buna kim binebilcek o bile belli değil. Dünyada sadece türkiye'de ford otosan'da üretimi yapılmış ve büyük ihracat başarısı elde eden transit connect bile daha yerli bu arabadan. Hatta ford otosan bırak parça üretmeyi mühendis ihracatı bile gerçekleştirdi
  • Iki araçta harika olmuş direk porsche seviyesinde girmişizde bu araçlar protip biz bunlari üretebilecekmiyiz orasini bilmiyorum denilen özelliklerle bu araçlar üretilirse degil.türkiye dünyada satis rekoru ile piyasaya girer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerlilik nedir önce bunu tartışmak lazım. Eğer her şeyi ama her şeyi Türkler tarafından tasarlanmış olmasını istiyorsanız o zaman imkansıza yakın. Benim için kıstas şu: Eğer üretilen her araç için yurt dışındaki bir firmaya patent ücreti ödenmiyorsa ve üretim tamamen ülkemizde oluyorsa yerlidir. Şimdi araba değil de ışınlanma kapsülü yapacağımızı düşünelim. Ama yerli olarak üretmek istiyoruz ışınlanma kapsülünü. Ancak bizim teknoloji birikimimiz buna elverişli değil. Ancak Gezegen A'daki uzaylılar bu teknolojiye sahip. Bize tüm patentleriyle beraber satabileceklerini söylüyor. Bir kez 10 milyon lira veriyoruz ve tüm patentleriyle beraber teknoloji transfer ediyoruz. Sonra Yozgat'a gidip fabrika kuruyoruz ve uzaylılardan satın aldığımız teknolojiyi kullanarak ışınlanma kapsülünü seri bir şekilde üretip satıyoruz. Satılan kapsüllerden uzaylılar kazanç sağlamıyor. Bu durumda biz yerli bir iş yapıyoruz.

Eğer yerli arabada yukarıdaki analoji gibiyse OK. Diğer türlü elbette yerli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 28 Aralık 2019; 2:18:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Yerlilik nedir önce bunu tartışmak lazım. Eğer her şeyi ama her şeyi Türkler tarafından tasarlanmış olmasını istiyorsanız o zaman imkansıza yakın. Benim için kıstas şu: Eğer üretilen her araç için yurt dışındaki bir firmaya patent ücreti ödenmiyorsa ve üretim tamamen ülkemizde oluyorsa yerlidir. Şimdi araba değil de ışınlanma kapsülü yapacağımızı düşünelim. Ama yerli olarak üretmek istiyoruz ışınlanma kapsülünü. Ancak bizim teknoloji birikimimiz buna elverişli değil. Ancak Gezegen A'daki uzaylılar bu teknolojiye sahip. Bize tüm patentleriyle beraber satabileceklerini söylüyor. Bir kez 10 milyon lira veriyoruz ve tüm patentleriyle beraber teknoloji transfer ediyoruz. Sonra Yozgat'a gidip fabrika kuruyoruz ve uzaylılardan satın aldığımız teknolojiyi kullanarak ışınlanma kapsülünü seri bir şekilde üretip satıyoruz. Satılan kapsüllerden uzaylılar kazanç sağlamıyor. Bu durumda biz yerli bir iş yapıyoruz.

Eğer yerli arabada yukarıdaki analoji gibiyse OK. Diğer türlü elbette yerli olmaz.
    Ne desen boş daha neyin ne olduğu belli değilken sanki her aşamayı bilir gibi konuşuyorlar cahillik gibi birşey dedikleri gibi olsa tamam ama daha piyasada hangi markalar kimle nasıl neden kiminle anlaşma yapıyor bilmezler araştırma olayıda yok sıkıntı zatenzbu kafada bitiriyorlar işi adamlara BMW deniyor Range rover de bilmezler şirket hakkında olanları daha sonra milli geyiği yaparlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir şeyi de beğenin be kardeşim.

• Arkadaş aynı şartlarda ama sadece arkasında devlet desteği olmadan; yine tasarımı, donanımı vs. belli oranda ithal bir araç üretilse bu ülkede özel sektör tarafından bu kadar itin malum yerine sokar mıydınız acaba? Kininiz olabilir, nefretiniz olabilir eyvallah lakin kantarın topuzunu kaçırmadan önce at gözlüklerinizden kurtulup bakın bu tip olaylara. Global dünyada bitti o sizin bahsettiğiniz %100 her şeyiyle millilik kavramı. Millilik markalaşmayla alakalı bir konumda günümüz dünyada. Marka milli olur, markayı oluşturan ürünler ister şemsiye ister uçak gemisi. Marka bunun pazar payı araştırmasında kendini bir noktaya konumlandırır ve ona göre maliyetini o hitap ettiği kesime uygun kalitede en düşük tutmaya çalışır. Örneğin bu o ürünün vidası, tasarımı ya da işçiliği gibi maliyet kalemleri olur. Olaya dar pencereden bakmayın ve bu yaptığınızı dışarıdan bir göz olarak görmeye çalışın. İlk izleniminiz ne olurdu? bugün tanıtılan araç düşünün ki Porsche’nin ilk prototipiydi ve tasarımı şusu busu diyerek sizler gibi her fırsatta şahıslara olan kin ve nefretini ülkesinin ve vatanının imajı, prestiji ve geç kalmışlığını telafi etmek için yapılan şeylerin ötesinde tutarak o Alman vatandaşları hakkında ne düşünürdünüz? Yapmayın yazıktır her şeyi sığ düşünmeyin bu kadar basit değil global dünyada ülke ekonomilerini geçen şirket değerleri, otomotiv sektöründe ise 100 yıllık tarihi ile zirvede oturan onca firma varken. Ürün global pazara sunulurken Pininfarina tasarımı etiketiyle profesyonel ellerden çıkmış olması mı bir avantaj pazarlama taktiği olarak yoksa bizim Tata, gelly, sang yong gibi gibi firmalara baktığımız gözle bakmalarına sebep olacak kalitede üretim mi? Ürünün etiketi baştan konur o da bütün etmenlerin bir araya gelmesinden oluşur.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sankiney -- 28 Aralık 2019; 3:50:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• amma akapeli varmış, en basitinden bu işi cizmek bir pc ve mühendis Grubu bunu bile kopya yapmışsın onca anlı şanlı ekibin var araca tiko para basip disardan getirtiyorsun her Türk bunu biz yaptık sanıyor sorun en başta ofsayt ,neler denmis neler sorunu göremeyen ezik tayfa Grubu 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 29 Aralık 2019; 14:33:45 >
  • Yani bütün parçaların tamamen bize ait olması imkansız zaten. Dış görünüşte kopya olsun problem değil. Bir çok şirket birbirini kopyalıyor zaten. Ancak atak helikopteri gibi patent sorunu olacak mı? Ya da seri üretime geçebilecek miyiz? Bunlar önemli. Bana altay tankı atak helikopteri ya da o sözde üretilen yerli silahlar gibi fos çıkacak gibime geliyor. Piyade tüfekleri de seri üretime geçmedi. Çomarlar gelmeden ben kaçar.

• İnskazanirim İ kullanıcısına yanıt
    bunlar millete yerli arabamız diye tanıttı ,sorun tiko para ile aracı aldık millete sunduk ,aha biz yaptık oldu ,diyorlarki 500 km gitcek nah gider daha dünyada gideni yok adamlar cuvalla arge yapıyor, seneye aracı yola çıkarsan istanbuldan ankaraya gidemicek 🤣, 30 dk da pili şarj olucakmış nah olur öyle teknoloji teslada bile yok,e-istasyon lazım her adımda nah var bizde ,200-300bin fiyat çekmişler nah alan olur kimde o para varmış deve dişi gibi adamları toplamışlar sorun bakalım kim biliyordu üretecekleri aracı çin oto fuarından tiko paraya geldi 🤣 ulan kapı kolunu yerli yapın bari 😁 yerli demeye dilimiz varsın

• vestel hesabı onu cinden getir bunu cinden getir telefonun kapağına vestel yaz Türk malı telefon yersen. anlaşılan toplamacilik yapicaz yine.

• "Ben size yerli otomobil tanıtılırken neden hiç heyecan duymadığımı ve söyledikleri gibi 2022 yılında neden yollarda olamayacağını açık ve net şimdiden söyleyeyim.Benim için sadece erken seçim öncesi göz boyamak amaçlı bir çalışma olmuş o kadar...
    Çünkü italyanlar birçok otomobil firmasına el yapımı prototip araçlar hazırlayarak fuarlarda tanıtım amaçlı satarlar.Nitekim bu özel yapım araçları alan firmalar sadece kendi marka logolarını yapıştırarak fuarlarda görücüye çıkartırlar,fakat asla bir seri üretimleri olmaz çünkü çoklu üretim bantları olmadığı gibi yedek parçalarının da üretimi yapılmaz.Kısacası alırsınız tanıtırsınız ve garajınızın bir kenarına bırakırsınız o kadar...
    Şimdi birde size yakın zamanda yollara çıkan Çin Halk Cumhuriyeti destekli otomobil firması Gelly ve Hindistan Devleti destekli bir otomotiv devi olan Tata'nın nasıl doğduğunu çok kısaca anlatayım...
    Öncelikle bu ülkelerin içinden yalnız otomobil üretimi yapabilmek amacıyla farklı bilim dallarından yüzlerce AR-GE görevlisi seçilerek dünyanın dört bir yanındaki otomobil üretim bantlarında iki yıldan fazla süre görev aldılar.Bu görevlilerin bütün masraflarını gönderdikleri ülkeler karşıladı.AR-GE çalışmaları bitip ülkelerine döndükleri zaman motordan dış tasarıma,elektrik aksamından program yazılımlarına kadar çok geniş bir üretim konseyi oluşturdular.Daha sonrasında ise otomobilin tüm parça tasarımlarını hazırlayıp o parçalara göre aynasından kapısına tamponundan farlarına kadar üretim bandı makineleri yaptılar.Nitekim işleri daha bitmedi parça üretim fabrikalarını kurduktan sonra birde hepsini tek parça halinde çıkartıp tamamlanmış bir otomobil üretebilmek için devasa bir montaj fabrikası yaptılar.Fakat yine bitmedi araçların hızlı ve seri üretilebilmesi için montaj ünitelerinde insan yerine programlanmış robotların çalışması gerekiyordu.Sonuçta onları da yine kendileri yaptılar.Şimdi bu markanın 4 farklı modelini piyasaya sürmek istiyorsanız eğer,her model için de farklı üretim ve montaj bantları kurmak zorundasınız yani tüm ünitelerden 4'er tane yapıyorsunuz.
    Sonuç olarakta bu süreç 6 yıldan fazla sürmüştü arkadaşlar !..
    İşte yaşanan tüm bu yoğun süreçlerden sonra Hindistan ve Çinli devlet yetkilileri üretim bantlarından çıkan ilk arabalarını ilk milli ve yerli arabaları olarak tanıttılar.
    Anlayacağınız bizim gibi italyanların bütün otomobil firmalarına fuarlar için dağıttığı o prototip araçlardan satın alıp işte buyrun yerli ve milli arabamız diyerek birden insanların önlerine koymadılar !.
    Ayrıca yine unutmayın ki İtalyanların 1998 yılında üretimini durdurduğu Nato helikopterlerinin üretim bantlarını ülkemiz satın aldıktan sonra ilk yerli ve milli savaş helikopterimiz Atak olarak piyasaya çıkarmışlardı...
    Düşünün ki bugün Bodrum'daki 100 odalı The Marmara Hotel'in inşaatı bile 3.5 yılda bitmişti,tam arkasındaki daha küçük alana sahip Grand Yazıcı'nın inşaatı ise 2.5 yıl almıştı,yani burada küçük butik otellerden bahsediyoruz üstelik kendi inşaat firmalarınca çok hızlı bir şekilde çalışarak yapılmasına rağmen !.
    Fakat biz burada son teknoloji ile döşenmiş 1.000.000 metrekarelik kapalı bir alan inşaatı ile fabrikanın kurulması ve tüm üretim ve montaj hatlarının bitirilerek arabaların seri halinde üretimle yola çıkması için 1 yıllık süre veriyoruz !.
    İnanın bu söyledikleri hayal ötesi bir seçim kandırmacasından başka birşey değildir sevgili arkadaşlar.
    En basiti şöyle düşünün,Volkswagen firması Manisa'da açmayı planladığı montaj fabrikasının yapımını bile yaklaşık 26 ayda bitireceğini açıklıyor,yani 2 yıldan fazla !. Bakın kullanacağı bütün fabrika makineleri ile otomobilin tüm parçalarını Almanya'dan hazır bitmiş olarak getiriyor,Manisa'da sadece parçaları birleştirmek için montaj hattı kuruyor ve bunu kurması bile 2 yıldan fazla sürüyor.Bizimkiler ise herşeyi ile sıfırdan bir fabrika kurup,personel ve teknisyenleri yetiştirdikten sonra 4 farklı modelde aracı seri halinde üretip 1 yıl sonra piyasaya süreceklerini söylüyorlar !..
    Bunu gidin BMW-MERCEDES çalışanlarına sorun sizinle sabaha kadar dalga geçerler.
    Evet şimdi gelelim son cümlelerime;
    Bu gördüğünüz Lamborghini'nin fuarlarda tanıttığı yeni prototip modelidir,aracı tasarlayan Pininfarina adındaki firma aynı zamanda Maserati,Aston Martin,Mc Laren,Jaguar ve Lexus gibi bir çok otomobil firmasınında fuarlardaki prototip araçlarını üreterek astronomik paralar kazanır.Örneğin Recep Tayyip Erdoğan'ın bügün tanıttığı milli arabamızın logosunda eğer TOGG yazmasaydı önümüzdeki yılın ilk otomobil fuarında büyük ihtimalle LEXUS yazardı. Çünkü italyanların işi bu,tasarım yapıp satıyorlar anlatabiliyormuyum ?.
    Fakat belirtiğim gibi bu araçlar el işçiliğiyle özel üretim yapıldığından dolayı herhangi bir seri üretim ve montaj bandı da söz konusu olamaz sevgili arkadaşlar.
    Ben size şimdiden erken seçim söylemlerine alışın derim 😉"
    bari kapı kolunu türk yapaydık 🤣
    yerli otoda foss çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 28 Aralık 2019; 11:30:50 >

• 2.324 lira ile 2. ön siparişi ben verdim.
    İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • Yerli arabayı beğendim ben ama biz alabilecek miyiz mesele o

Orijinalden alıntı: Turkiye34BJK

Bu mesaj silindi.
    Adamların garezi partiye değil ki direk ülkeye. Çıkarları için bütün ülkenin yanmasından zevk alacak tipler bunlar. Ayrıca buraya yorum yazanların kimliği tesbit edilmiyor, pkklı ya da dhkpcli terörist de gelip yorum yazabilir. O yüzden bu tiplere boşuna laf anlatmaya yorulmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 29 Aralık 2019; 12:55:59 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.