Şimdi Ara

yerli otoda foss çıktı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
24.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
148 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes tasarimdan bahsediyo birde bunun motoru var motoru da tesla

Abi ici disi baskasi yapmis tr de suslenmis araba nasil yerli bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: minkowski33

Bu araç seri üretime geçebilsin ben bütün söylediklerimi yalarım. Tasarım bence çok güzel ama bunu seri üretime geçmesi çok zor. Hükümet iyi bir pr çalışması yapıyor bana göre. 2022 ki erken seçimin yapılacağı yıl bana göre araç yollara çıkmamış olacak büyük ihtimalle.
    Ya sürekli gündemi takip eden biri olarak hayretler içindeyim. Aferin kuzey ırak operasyonlarında da aynı iddia da bulunmustunuz, ama hala devam ediyor bu operasyonlar.ustune bir de Fırat'ın doğusuna girdik kandil önlerine kadar da ilerledik siz hala seçim diyin pes doğrusu .bir taraftan da haklısınız seçim olmassa hükümetler de çalışmaz, krallık olur.ama siz o tarafından hiç bakmiyorsunuz zaten. Bakarsanız mantıklı biri olursunuz, gelemessiniz böyle şeylere

• Çam bir çomar gösterisiydi ya. Ceo diyo ki nerdeyse kurulalı 1 bucuk sene olmadı. Kamillerde 1 bucuk senede araba yaptılar zannediyor.

Orijinalden alıntı: fsh77

tabiki paylasin ne kadar çok okunursa kitle uyanır belki...
    hANGİ KİTLEDEN BAHSEDİYOSUN Bİ DE BAKAYIM ?

Bence burada asıl mesele biz yerli ve milli araç yaptık diye hazır yapılmış aracı getirip koymak. İnsanlar zannediyor ki buna bir ar-ge yapıldı proje çizildi çok büyük paralar harcandı vs.

İnsanlar sadece biz yapmışız, sadece biz yapabiliyoruz ve diğerleri bizi kıskanıyor zannediyor.

Yoksa biz bir aracın aynısı üretelim satalım ülkeye para girsin. Kendi üretim bandımız olsun isterse de başka ülkede yaptıralım. Kendi ülkemizde olursa hem istihdam ve para kazansın diğer ülkede üretilsin para kazansın. Böyle bir şeyi sonuna kadar destekliyorum.

Ama bana bırak faydasını bir de zararı olacak işlerin başıma kakılmasını ve insanların kandırılmasını kaldıramıyorum.

Orijinalden alıntı: davidddd

Tabi ki benzer ürün olabilir. Birebir aynı ürün de olabilir hatta.

Bence burada asıl mesele biz yerli ve milli araç yaptık diye hazır yapılmış aracı getirip koymak. İnsanlar zannediyor ki buna bir ar-ge yapıldı proje çizildi çok büyük paralar harcandı vs.

İnsanlar sadece biz yapmışız, sadece biz yapabiliyoruz ve diğerleri bizi kıskanıyor zannediyor.

Yoksa biz bir aracın aynısı üretelim satalım ülkeye para girsin. Kendi üretim bandımız olsun isterse de başka ülkede yaptıralım. Kendi ülkemizde olursa hem istihdam ve para kazansın diğer ülkede üretilsin para kazansın. Böyle bir şeyi sonuna kadar destekliyorum.

Ama bana bırak faydasını bir de zararı olacak işlerin başıma kakılmasını ve insanların kandırılmasını kaldıramıyorum.
    bırak bu gavur seviciliğini yapabiliyorsan yap yapamıyorsan destekle onuda beceremiyorsan susta motorun soğusun yerli olmayan
    oyunun linkinden üye olup aramıza katılabilirsiniz
    https://www.gpro.net/?id=16B7385991EE
    buda whatsapp grubumuz
    https://chat.whatsapp.com/CVMxaGyNizFFarkMr2oRsJ

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Bu mesaj silindi.

Yapılıyor sürekli ama yüce Tübitak kabul etmiyor. Sonra o kabul edilmeyen projeye Amerika Harvard ' dan davet geliyor..

Bu durumda napsın ogrenciler ? Hâşâ yoktan var mı etsin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    O koyunlar yalnız iki tarafta da var bilmem farkında mısınız? Şu an milli bir meseleyi eleştirenlerin de sırf AKP hükümeti zamanında yapılıyor diye eleştiriyor. %100 eminim ki hükümet CHP olsaydı ve yerli ve milli otomobil yapılsaydı bu sefer her CHPli överdi.
    Özetle particilikle milliyetçiliği karıştıran her kesimden koyun var.

ŞAMPİYON GALATASARAY
  • O bahsettiğin eskide kaldı artık demokratik bir ülke değiliz, bu tarz işlere gereğinden daha fazla tepki gelmesi çok normal.

Bu zamana kadar bu partinin ve malum kişinin çıkarsız ülke vatandaşı uğruna en ufak düzgün bir kararı olmadı olmayacak....

ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı
  • Hüsami kullanıcısına yanıt
    Off nasıl laf soktun öyle. Tebrik ederim.

• Ben CEO'yu ya da TOGG yetkililerini kast etmedim ama onların açıklaması da biraz sorunlu. Ben iktidar cenahındaki etkili ve yetkili kişilerin konuşmalarından söz ettim. Bu girişimi siyasi propaganda aracı olarak kullanmak için çok gayret gösterdiler ve bol bol hamaset yaptılar.

CEO veya TOGG'un açıklamasında sorunlu olan kısım ise şu: Bu prototipleri Pininfarina ile bizim mühendisler birlikte geliştirdiler diyor ama prototip zaten Pininfarina'nın elinde 2018 yılından beri hazırmış. Beraber ne motorunu, ne bataryasını ne de teknolojisini geliştirmişler. Beraber geliştirdik dedikleri şey göründüğü kadarıyla aracın ön görünüşü ve içinde lale desenli hoparlör ızgaraları gibi kozmetik dokunuşlar. Bunu nereden anlıyoruz? TOGG adına yapılmış bir tane uluslararası patent başvurusu yok, oradan anlıyoruz.

Yani bir girişim var ama samimiyet yok, dürüstlük yok, şeffaflık yok. Fakat haklarını yemeyelim, bir yol haritası verdiler. Verilen takvim gerçekçidir, değildir, orasına girmiyorum, bilgim dahilinde şeyler değil.

Bu işe siyaset karıştırıldığı için tepki görmesi doğal. Keşke siyaseti karıştırmadan, çarpıtmaya başvurmadan bu işi yapabilselerdi. O zaman arkasında çok daha fazla insan olurdu.
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Ben CEO'yu ya da TOGG yetkililerini kast etmedim ama onların açıklaması da biraz sorunlu. Ben iktidar cenahındaki etkili ve yetkili kişilerin konuşmalarından söz ettim. Bu girişimi siyasi propaganda aracı olarak kullanmak için çok gayret gösterdiler ve bol bol hamaset yaptılar.

CEO veya TOGG'un açıklamasında sorunlu olan kısım ise şu: Bu prototipleri Pininfarina ile bizim mühendisler birlikte geliştirdiler diyor ama prototip zaten Pininfarina'nın elinde 2018 yılından beri hazırmış. Beraber ne motorunu, ne bataryasını ne de teknolojisini geliştirmişler. Beraber geliştirdik dedikleri şey göründüğü kadarıyla aracın ön görünüşü ve içinde lale desenli hoparlör ızgaraları gibi kozmetik dokunuşlar. Bunu nereden anlıyoruz? TOGG adına yapılmış bir tane uluslararası patent başvurusu yok, oradan anlıyoruz.

Yani bir girişim var ama samimiyet yok, dürüstlük yok, şeffaflık yok. Fakat haklarını yemeyelim, bir yol haritası verdiler. Verilen takvim gerçekçidir, değildir, orasına girmiyorum, bilgim dahilinde şeyler değil.

Bu işe siyaset karıştırıldığı için tepki görmesi doğal. Keşke siyaseti karıştırmadan, çarpıtmaya başvurmadan bu işi yapabilselerdi. O zaman arkasında çok daha fazla insan olurdu.
    Bataryasının da yerli olduğu doğru değil yani. İnsanlar nasıl böyle yalan söyleyebiliyorlar aklım almıyor. Herhalde zihinlerinde Allah yolunda yürüyoruz bu sebeple yalan meşrudur gibi bir anlayış var.

• 18 senedir tek yaptıkları hamaset ,içinde din olunca millet yedi ama artık ne oluyor homurtuları başladı 🤣 bu aceleleri o yüzden
    Tanıtılan prototip, Pininfarina'nın 2018 yılında Hybrid Kinetik ile birlikte geliştirdiği K350 konsept aracının TOGG için uyarlanmış hali. Uyarlama derken yürür aksamdan söz etmiyorum, makyaj ve lokalleştirme işinden söz ediyorum. Konsept aracın daha keskin ve radikal hatları seri üretim için biraz ehlileştirilmiş ve araca yerellik katacak ufak tefek iç mekan değişiklikleri yapılmış ama motor aynı, konsept üzerindeki 400 HP gücündeki motor. Konsept araç üzerinde muhtemelen seri üretim için düşünülmüş bir batarya yoktu ve kanaatimce bu TOGG prototipinde de seri üretim için düşünülen batarya paketleri yok. TOGG 300 ve 500 km menzil düşündüğüne göre 500 km menzil için 180 KWH civarında bir batarya planlanıyor olmalı. Bu kapasitede bir batarya henüz hiç bir ZE otomobilde yok. Vestel bataryaları üretecek deniyor ama Vestel'in bu konuda bir yatırım girişimi başlattığını duymadık. Çok muhtemeldir ki Vestel li-on pil hücrelerini ana üreticilerden satın alacak, soğutma ve batarya yönetim sistemini kendisi imal edip, hücreleri kendi tesislerinde paketleyecek. Bunun çok büyük bir maliyet avantajı getireceğini düşünmüyorum.

Sergilenen prototipler çok muhtemelen Çin'de üretildi ve Türkiye'ye getirildi. İtalya'da üretmiş olma ihtimali bence düşük çünkü otomobilin motor ve aktarma teçhizatı ve üzerindeki geçici batarya Çinli Hybrid Kinetik tarafından geliştirilmiş. Dolayısıyla aracın karoseri de iç aksamı da çok muhtemelen Çin'de üretilip yine orada montajlanmıştır.

Prototiplerde yerli bileşen kullanılmadığı belli. Ancak bu araçlar üretime girerse hatırı sayılı miktarda yerli bileşen kullanılacaktır. Benim için soru işareti motorda. Onu da Vestel üretmeye aday görünüyor ya da kurulacak fabrikada motoru da üretecekler.

Girişimi kerhen destekliyorum ama bu kadar yalana gerek yoktu.
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.