Şimdi Ara

Yabancı eş üzerine araba almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda deneyim sahibi olan var mı? KDV ve otv muafiyeti varmış diye duydum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yabancı bir eş bulur bulmaz bu sorunzu cevaplayacağım
  • Her şeye de cevap vermek zorunda değilsiniz. Bilmiyorsan kes.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrettin_79

yabancı bir eş bulur bulmaz bu sorunzu cevaplayacağım

• Evlendiginde sonucta vatandaslik almiyo mu otomatikmen o nedenle oda burdaki yasalara tabi olur sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9090XWB

Evlendiginde sonucta vatandaslik almiyo mu otomatikmen o nedenle oda burdaki yasalara tabi olur sanirim.
    almıyor. önce oturum alır. o da isterse istemezse onu da almaz.
  • Bir tanidigim o sekilde kullaniyor arabayi plakada MA yazmasi gerekiyor galiba oyle bir durum vardi ozel bir plaka oluyor. Belli bir sartname var, sanirim surucu kisminda arac sahibi haricinde 1 kisi surebiliyor. Sigorta olayi biraz karisik demisti. Bayagi zamandir konusmadim. Zamanim olursa aksam mesaj atip sorarim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişik, uçuk bir araba almak ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: merkep

Her şeye de cevap vermek zorunda değilsiniz. Bilmiyorsan kes.
    Bunu merkep mi söylüuor :D
  • kendi ülkesinde alırsa burda kullanmak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, almancılara sormak lazım aslında kendi yabancı plakalı araçlarını ülke içinde kullanmalarında bir sınırlama var mıdır. Tabi illa tr de almak istiyorsanız o konuda bi fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinant1 -- 9 Ağustos 2020; 15:40:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Her şeye de cevap vermek zorunda değilsiniz. Bilmiyorsan kes.
    Eşiniz vatandaşlık aldığında biten bir muafiyet o. Türkiye'de rahat etmesi için almanız gerekiyor dolayısı ile kısa süre Türkiye'de yaşayacaksanız uygun.

• Ben o hatayı yaptım.
    İlk fırsatta arabayı satıp kendisine ülkesinde ev satın aldı.
    Sonra ona yeni bir araba almayacağımı anlayınca terketti.

• Tax free mi bu, araç yurt dışına çıkmıyor ki neyin indirimini bekliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

Ben o hatayı yaptım.
    İlk fırsatta arabayı satıp kendisine ülkesinde ev satın aldı.
    Sonra ona yeni bir araba almayacağımı anlayınca terketti.
    Slav mıydı?
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Arabayı kendi ülkesinden getirecek. Tabi burda 3 sene sonra vatandaşlık alacak evlilikten sonra. Çifte vatandaşlık etki etmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Bir tanidigim o sekilde kullaniyor arabayi plakada MA yazmasi gerekiyor galiba oyle bir durum vardi ozel bir plaka oluyor. Belli bir sartname var, sanirim surucu kisminda arac sahibi haricinde 1 kisi surebiliyor. Sigorta olayi biraz karisik demisti. Bayagi zamandir konusmadim. Zamanim olursa aksam mesaj atip sorarim.
    Tanıdık suriyeli galiba

• quote:

Arabayı kendi ülkesinden getirecek. Tabi burda 3 sene sonra vatandaşlık alacak evlilikten sonra. Çifte vatandaşlık etki etmiyor mu?
    Vatandaş olduğu ya da çalışma izni aldığında o hakkı kaybediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Bir tanidigim o sekilde kullaniyor arabayi plakada MA yazmasi gerekiyor galiba oyle bir durum vardi ozel bir plaka oluyor. Belli bir sartname var, sanirim surucu kisminda arac sahibi haricinde 1 kisi surebiliyor. Sigorta olayi biraz karisik demisti. Bayagi zamandir konusmadim. Zamanim olursa aksam mesaj atip sorarim.
    Bende öyle biliyorum. Bir ara haberlere Kenan Sofuoğlu nün Lamborghini si cikmisti. O da eşinin üzerine almış vergi muafiyetli.

• Beyler konuyu baya boş yorumlarla doldurmuşsunuz malesef.

Bilmiyorsanız bari kirlilik yaratmayın lütfen.

Dostum benim eşim yabancı, zamanında çok kovaladım ama olmadı.Şimdi de ülkesinde 6 ay kalırsa oluyor.Ben de uğraşmıyorum.

Evleneceğin kişi TR ye girdiği andan itibaren (yanlış hatırlamıyorsam ilk 3 ay içinde) sigortalı bir işte çalışıp, çalışma izni alması gerekiyor.Benim eşim öğretmen ancak ilk yıl part time olarak çalıştığından dolayı bu fırsatı kaçırdım.

Bunu da ancak şöyle çözebiliyorsun: Çalışmaya başladığı anda ya da bu süreçte, 6 ay kendi ülkesinde kalması gerekiyor( gayet saçma zaten aslında, kimse kimseye 6 ay git ülkende kal gel demez) Döndüğünde bu hakkı tekrar elde etmiş oluyor.

Çoğu firma yabancıları sigortalı olarak çalıştırmak istemiyor çünkü en düşük belirlenen ücretler bile asgarinin 3 katı civarında(yasal olarak).E böyle olunca sigortası da bir o kadar yüksek oluyor.

Gel gelelim MA plakalı araca.Bu araçların çoğu tabiki vergisiz vs göründüğü için neredeyse yarı fiyatına satılıyor.Hatta bazen 3te1 fiyatına bile satılabiliyor.Hatta mesela ilanlarda bu ara bir tane Land Rover Vogue var 2011 155.000TL ye satılıyor.TR deki ikinci elleri 350-450 arasında gidip geliyor.

ANCAK, bu araçları alırken bu parayı veriyorsun.Ardından bir de TURING bedeli ödüyorsun.Lüks araçlarda bu rakamlar muazzam derecede yüksek.Mesela Vogue için herhalde 40-50 bin EURO teminat bedeli çıkartırlar(bunu salladım biraz ama genelde böyle).Onu da çözmek için, finansal yönden iyi durumdaysan bankadan teminat mektubu alıp verebiliyorsun.Bir nevi depozito olarak içeride kalıyor.

İşin sıkıntısı ise aracı satmak.Adam akıllı araç alıcısı yok, alan da öldürüp almaya çalışıyor genelde.Satamayıp sonra bari Turing bedelimi kurtarayım diye 3te1 parasına gidiyor sonra araçlar.Ülkeyi terk edeceksin, gideceksin mesela bir yere, hop diye satayım istiyorsun satamıyorsun.

Ben zamanında araştırdım, edindiğim bilgiler bu yönde.Onun yerine git eşinin ülkesinden araç getir yakın zamanda TR ye geldiyse.Onu 2 yılda bir geri oraya götür daha rahat.(Tahminimce yine orada 6 ay ikamet etmesi gerekecek).

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.