Şimdi Ara

XP giriş şifresi bilgisayarın neresinde kayıtlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizim çocuğa dizüstü bilgisayar aldık. Arkadaşlarından öğrenip girişe şifre koymuş, söylememekte ısrar ediyor. Bilgisayar açıkken Regedit'e filan girip bu şifrenin ne olduğunu öğrenmem ve kaldırmam lazım. Giriş şifresine nereden ulaşırım? Bunun için bir program var mı? Teşekkürler.

• patlat tokatı bak nasıl söylüyor ne demek babaya söylememek şifreyi.

açılışta ctrl+alt+delete tuşuna bi kaç defa bas bırak eger administratora şifre koymadı ise kullanıcı adını silerek administrator yaz enterla

not: bu sadece xp işe yarıyor vista varsa tokatı devreye sok
  • Franko hocam al bilgisayarı götür verme bak nasıl söylüyor... "Sen bana şifreyi vermiyorsan al ben de sana bilgisayarı vermiyorum hadi bakalım"... Babaya yamuk olmaz. Şifre bios'a konduysa bios sıfırlanması gerekiyor. Windows'a konduysa bir format çözer bu işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 16 Nisan 2009; 16:47:51 >
  • Bunun icin bir suru program var. Mesela ERD Commander ile sifreyi degistirebilirsinix.

Passware programi ile kendi olusturacaginiz CD yada USB diskle kolayca sifreyi cozebilirsiniz.
  • eğer biosa konduysa biosu resetlemen lazm buda laptop oldgu icn biraz zor.

eger windows kullanıcısına koydularsa eger bilgisayarı acamıyorsan erd ile cd den boot edip acabilirsn

eger bilgisayar acıkken ki sen acıkken diyorsun bilgisayarıma sag tıkla yönet de yerel kullanıcı ve gruplardan kullanıcılara gel orda bilgisayar kullanıcıların cıkar sifreli olan kullanıcıya sag tıkla parola belirle de şifre girmeden entera basarsan sifreyi kaldırır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: enyz

patlat tokatı bak nasıl söylüyor ne demek babaya söylememek şifreyi.

açılışta ctrl+alt+delete tuşuna bi kaç defa bas bırak eger administratora şifre koymadı ise kullanıcı adını silerek administrator yaz enterla

ARKADAŞIN DEDİĞİNE KATILIYORUM Bİ DENE
  • Hocam formata ne gerek var. güvenli kipten giriş yapınız admin olarak açınız ki kullanıcıya koymuş sifreyi belli sonra çalıştıra Control Userpasswords2 yaz sonra orda kullanıcıları görüceksin orda sifreyi sıfırlayabilirsin. kolay gelsin...
    quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Franko hocam al bilgisayarı götür verme bak nasıl söylüyor... "Sen bana şifreyi vermiyorsan al ben de sana bilgisayarı vermiyorum hadi bakalım"... Babaya yamuk olmaz. Şifre bios'a konduysa bios sıfırlanması gerekiyor. Windows'a konduysa bir format çözer bu işi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiren bot ile bu işi kökten halledebilirsin...
  • Kesinlikle Hirenboot, Yada TNC-XP CD1(içinde hirenboot var)

Zamane bebeleri işte...
  • quote:

Orjinalden alıntı: enyz

patlat tokatı bak nasıl söylüyor ne demek babaya söylememek şifreyi.

Size babanız böyle yaptı galiba. Çocuklara şiddetle bir yere varamayız varılamaz. Şiddet yerine tatlı sözle etkili olmazsa ufak cezalarla ikna etmeye çalışmakdır doğru olanı.

Çocuk dövmek mi? Asla düşünmeyin!

Eğitimciler; anne-babalara şu uyarılarda bulundu:

· Saygı görmeyen bir çocuktan saygı, sevgi görmeyen bir çocuktan da sevgi beklemeyin.

· Kızmadan önce bir kere daha düşünün.

· Dövmek mi?.. Asla yapmayın!..

· Bir çocuğu yemek için asla zorlamayın, açlık bu işi sizden daha iyi yapar.

· Kurallarınız varsa, nedenleriniz de olmalı; bu nedenleri bilmek çocuğunuzun hakkıdır.

· Çocuğunuzun arkadaşlarını kendi arkadaşlarınız gibi sıcak karşılayın.

· Merakı, girişimciliği ve birey olma içgüdüsünü engellemeyin.

· Çocuğunuzun dişlerini fırçalamasını istiyorsanız siz de dişlerinizi fırçalayın.

· Çocuğunuza verdiğiniz sözü mutlak yerine getirin.

· Bir çocuğun yaşamındaki tüm riskleri kaldırırsanız, o çocuğun yaşamındaki tüm canlılığı da kaldırmış olursunuz.

· Onlara bir soru sorduğunuzda cevabını mutlaka bekleyin.

· Çocuğunuzun anlattıklarıyla alay etmeyin.

· Çocuklarınızı başkalarının yanında küçük düşürmeyin.

· Sınırsız sevgiyi, sınırsız ihtimamla karıştırmayın. Kimi zaman çocukları yalnız bırakmak, daha olumlu sonuçlar doğurur.

· Çocuğunuzla konuşun. Onun söylediklerine kulak verin.

Onun düşüncelerinin, sizin için ve hatta herkes için önemli olduğunu ona hissettirin.

Dayak ve cezanın zararları

Anne babaların çocukların olumsuz davranışlarına gösterdikleri tepkilerde zaman zaman farklılıklar olabiliyor. Bazen daha sabırsız ve sert davranabiliyorlar. İşte bu gibi durumlarda çocuğun gelişimi nasıl etkilenebilir?

Çocuk yetiştirmenin amacı çocuğu ceza ile sindirip ıslah etmek değildir. Amaç çocuğa uyumlu, sorumlu ve saygılı davranış yollarını öğretip çocuğun kişiliğinin sağlıklı bir biçimde gelişmesini desteklemek ve aynı zamanda çocuğun hem kendi haklarını hem de başkalarınınkini gözetip vicdanlı bir kişilik geliştirmesini sağlamak olmalıdır.

Dayak ve duygusal (sözlü) cezalar (sözle hor görmek, sevgiyi esirgemek, azarlamak, korkutmak, tehdit etmek, alay edip küçümsemek, beddua etmek, küsüp konuşmamak, aldırmaz şekilde davranmak, bodruma kapatmak v.b.) hem çocuğun iç-denetim geliştirmesini engeller hem de kişilik gelişimini olumsuz etkiler.

Çocuğu dövmek ya da cezalandırmak niçin iç-denetimi ve gelişim alanlarını olumsuz etkiler?

1. Çocuk yaramazlık yaptığı zaman dayak yerse, yaptığının karşılığını ödemiş demektir. Yaptığı olumsuz davranış hakkında düşünmeye fırsat bulamadan dayak yer. Yaptığı davranışın neden hatalı olduğunu bilemez. Ona yaptığını düzeltmek, kötü sonuçlarını düşünmek fırsatı verilmemiştir. Bu durumda çocuk o davranışı yeniden yapabileceğini düşünür ve davranışı tekrar eder.

2. Dayak yiyen çocuk anne babasına kızar. Çocuk kendi yaptığı şeyin kötü olduğunu anlayıp kendine kızacağına kendini dövene kızar, onu suçlar.

3. Çocuk anne babasından daha güçsüz ve acizdir. Bu şekilde kendinden güçlü birinden dayak yemek onu utandırır, çevresine ve kendisine karşı güveni azalır.

4. Çocuk anne babasını taklit eder ve sorunlarını dayakla, kaba kuvvetle çözmeyi öğrenir. Kızdığı zaman o da başkalarını döver. Böylece fiziksel ceza çocuğa vicdanlı olmayı değil, saldırgan olmayı öğretir. Dayağa alışan çocuk başkalarıyla sürtüşmesini sözle halledemez, o da dayak ve şiddete başvurur.

5. Çocuk dayak yememek için yalan söylemeye yönelir.

Bu şekilde davranışları hep dışarıdan kontrol edilen, kötü davranışları üzerinde düşündürülmeyen, açıklama yapılmayan çocuk anne babası olmayınca davranışlarını kontrol edemez. Sürekli dışarıdan birinin davranışlarını kontrol etmesine ihtiyacı olur. Oysa biz çocuğumuzun yanında olmadığımız zamanlarda da istenmeyen, kabul edilmeyen davranışları yapmamasını istiyoruz. Bu da ancak çocuğun kendi kendini kontrol etmesiyle mümkündür. Buna iç denetim diyoruz. İç denetim, istenmeyen davranışların yanlış davranışlar olduğunu çocuğu ikna ederek pişmanlık duyurma yöntemi ile elde edilir.

Disiplin, kalıcı yara izleri bırakmamalı.
    Çocuk istismarı, çocuğun bütün bir ömrüne gölge düşürür. (Herbert Ward)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 16 Nisan 2009; 21:35:16 >

• arkadasların espri mahiyetli yazdıklarından eminim konu nerden nereye gelmiş :D
  • abicim sende destan yazmışsın yaa espiri yaptık herhalde dövmeyecek ben babamdan bugune kadar bi tokat bile yememmişimdir zaten kızgın bakması yeterdi inşallah seninde çocuğun olur ilerde ve buna benzer bi olayla karşılaşırsın ve güzellikle çözersin durumu.

not. her çocuk aynı değildir sen gene bi düşün tokat işini
  • vista ya sifre koymussa o kadar da abartilacak bir sey yok ben iki dakikada kirmistim sifreyi
  • vistadada xp deki gibi güvenli kipte yada normalde açıp ctrl+alt+delete gibi bi seçenek varmı ben bulamadımda elbette vvistanında şifresi kırılıyor ama cd ile
  • parolayı öğrenmeniz çok zor
    ama değiştirmek için şunu deneyebilirsiniz

bilgisayarıma sağ tıkla yönet.
    system tools - local user and groups - users - ilgili kullanıcıya sağ tıkla paroalyı resetle yi tıklayıp değiştirebilirsiniz
  • Keylogger türü bir programla klavyeden yapılan her işlem kaydediliyor ama oturum açma noktasında
    keylogger programı aktif oluyor mu bilmiyorum.
  • Bilgisayarın vidalarını söküp açarsan, şifre sağ köşede biyerde yazar.
    :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 22 Nisan 2009; 14:06:20 >
  • franko ne yaptın, bu açıklamar kesin sonuca götürmüştür sanırım
  • Arkadaşlar hepiniz çok sağolun. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Çocuk eğitimi üzerine tavsiyeleriniz için de teşekkürler Çözüm önerilerinizi saklayacağım, çünkü ileride yeniden lazım olabilir. Ama ceza olarak; bilgisayarını açıp tuvalete gittiği bir sırada, Yönet (Manage)'ten gerekli değişikliği yapıp bir dahaki açışında "baba buna ne oldu?" diyerek peşimden koşmasını sağlamayı düşünüyorum. Bu durumun ileride tekrar etmemesi için, gerekli terbiyeyi bu yolla vermeyi uygun buldum. Çocuklarının bilgisayarla/internetle ilgisinden ve neler çevirdiklerini bilmediklerinden yakınan dostlara hep şunu söylemişimdir: "Bu işin tek çaresi var; çocuğundan bir adım ileride olmak zorundasın!". Başımız sıkışırsa yine soluğu DH'de alırız. Var olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 22 Nisan 2009; 19:32:35 >

• yassak diye site engelleyici program var onu kurmayı unutma mazallah intrnet tehlikeli bir hal aldı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.