Yarbay
20 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme
Toplam: 140 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Sevgili forum arkadaşlarım...

Ekteki videoyu izledikten sonra kimlere FSX anlatmak varken sizlere anlattığımı farkettim ve çok şanslı olduğunuzu düşündüm. Kıymetinizi bilin aksi takdirde ben videodaki arkadaşa VOR to VOR uçuşun inceliklerini anlatmaya gidiyorum haberiniz olsun

AMATÖRÜN A320 ILS İNİŞİ
History Channel tarafından dünyanın en tehlikelisi seçilen 10 pist aşağıdaki gibidir:

01 - Tenzing-Hillary Airport (LUA), ya da Lukla Airport, Lukla, Nepal
02 - Toncontín International Airport (TGU), Tegucigalpa, Honduras
03 - Gibraltar Airport (GIB) aka North Front Airport, Cebelitarık
04 - Princess Juliana International Airport (SXM), St. Maarten, Hollanda Antilleri
05 - Gustaf III Airport (SBH), aka St. Jean Airport, Saint Jean, Saint Barthélemy (Saint Barts)
06 - Kai Tak Airport (HKG), Hong Kong
07 - Courchevel Airport (CVF), Courchevel, Fransa
08 - Eagle County Regional Airport (EGE), aka Vail/Eagle Airport, Gypsum, Kolorado
09 - Madeira Airport (FNC), Funchal, Madeira, Portekiz Azur Adaları
10 - San Diego International Airport (SAN) - ya da Lindbergh Field, San Diego

Hepsini sıradan gidiyorum.

10 numara San diego kısa bir pist ve doğudan yaklaşıldığında pist başında yüksek binalar var. Resmen binaların arasında gezinmek gerekiyor. İlk denememde kule deniz tarafından (batıdan) ILS iniş verdiği için çok kolay oldu. Bir dahakine artık

9 numara Medeira uçuşum şuan devam ediyor. Dağlarla deniz arasında, bir kısmı denizin üzerine inşa edilmiş, tahmini zor hava akımlarına sahip bir pist.

İnişlere devam ettikçe FSX deneyimlerimi aktaracağım. Bazı pistler için video eklemeyi düşünüyorum. ILS ve Visual inişlerde sorun yaşayan arkadaşlara yardımı dokunabilir.
Uzunca bir aradan sonra yeni bir proje ile karşınızdayız. CNC ile yaptığımız full pleksi kasanın full pleksi PSU'suna ait resimler ektedir...

CNC ile full pleksi PSU yapımı...

Selamlar. Elime bir adet OKS3A-S12DC24V geçti. Bunun tam olarak ne işe yaradığı ve ne için kullanılabileceği hakkında bilgi verebilecek varsa sevinirim. İnternette veri sayfasını veya spesifikasyonlarını bulamadım. Yardım...
Herkese selam!

Kasa mod sırasında zaman zaman herkesin fan ızgarasına ihtiyacı olabiliyor. Bu tür durumlarda sinek teli benzeri çözümler kullanan arkadaşlar her zaman sonuçtan memnun kalmayabiliyor. Benim önerim makarna süzgeci benzeri perfore sac kullanmak. Daha önce söz vermiştim şimdi sözümü tutuyorum. İlk aşamaların resimleri aşağıdadır. Herkese iyi forumlar.

Ev Yapımı Fan Izgarası Denemesi (Devam ediyor 31.03.2012) -2-

Blizzard'a teessüflerimi iletmeme izin verme lutfunu göstermenizi niyaz eylerim. Bu kadar ertelemeyi mütekabil zat-ı şahaneleriniz bu oyunu çıkarmasanız da olur kanaatindeyim. Zat-ı şahaneleriniz oyunu çıkartana kadar teknik-ül oyun 3 kademe atlamış bulunmaktadır. Ayrıca görseller ve videolar göstermektedir ki oyun sindirilmiş taam kalıntısı gibi zuhur etmiş. Arz buyurmama müsade ediniz. Starcraft 3'de de benzer bir hüsran vuk'u bulmuştu. Blizzard kumpanyasının erteleme olayını hallice mübalağa ettiği ve arzularımızı tatminde muvaffak olamadığı kanaatindeyim. Siz kıymetli forum ahalisinin de nazar buyuracağı üzere oyun EĞER BU YÜZYILDA ÇIKARSA ilk hezeyanlardan sonra bu konu çok teveccü görecektir. Thunderwatcher olarak ilk kez burada forum ahalisine arz etmekteyim: oyunun istikbalinden beklentiler yüksek evet ama biraz fazla mübalağa ediliyor bu oyun af buyurunuz. İlk 2 oyunun tutkulu bir hayranı olarak nazarınıza arz etmekteyim.

EDIT: HÜNKAR-ÜL FORUM (ADMIN) MÜDAHALESİ NETİCESİNDE ÜSLUBDA TANZİMAT EYLENMİŞTİR. İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHE ETMEDİĞİM TÜM FORUM AHALİSİNİN DİKKATİNE.
Uzun süredir başıma bela olan kablo kalabalığı görüntüsüne karşı düşündüğüm çözümü sonunda devreye sokmuş bulunmaktayım. İşte benim çözümüm: Pleksiden kablo saklayan bölme yapımı. Bölmemiz Z ekseninde (1 numara) Y ekseninde (2 numara) ve XZ düzleminde (3 numara) yer alan 3 adet siyaha boyanmış şeffaf pleksi parçadan oluşmaktadır. İlk 2 parça kesilip boyanmıştır 3. parça da en kısa sürede halledilecektir.

Pleksi parçaların birbirine yapıştırılmasında Mad Wolf 1500 profesyonel yapıştırıcı kullanılmıştır. Sağlam bir pleksi parçası kadar sağlam yapıştırma yapabilmektedir. Pleksi parçalar üzerine motif çalışması yapılıp arka plandan ışık vurdurmak düşünülmüşse de vazgeçilmiştir. Uygulamak istediğim hiçbir motif bulamadım. Sade seviyorum sanırım. NOT: Yeni resimler eklenecektir.

Resim 1: PROJE GENEL TASLAĞI

Resim 2: Kasanın şu anki zavallı hali

Resim 3: Yan panel arkasına saklamak işe yaramıyor

Resim 4: Projede kullanılan 1 ve 2 numaralı parçalar

Güncellenmek üzere... To be Continued...
BU BAĞLANTIDA görülen fan kontrolcünün siparişini 5 dakika önce vermiş bulunuyorum. Ürün geldiğinde konuyu montaj ve test konusu olarak dönüştüreceğim. Fan kontrolcülerle ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
Selam,

XP'de gizli bir klasörde msn'e eklenen profil resimleri de dahil pek çok resmin depolandığı bir temporary klasörü vardı ancak windows 7'de ne kadar aradıysam da bu klasörü bulamadım. Geçici klasörüne atılan resimlerin nerede olduğunu bilen varsa söylerse sevinirim. Teşekkürler.
Arkadaşlar aşağıdaki sistemi kurdum ancak 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor ve görüntü gelmiyor. EKRAN KARTI SORUNU yazıyor her yerde ama olamaz.

1) Ekran kartını çıkartıp tekrar taktım düzelmedi
2) Ekran kartını komple çıkarttım on board vga üzerinden bağladım düzelmedi
3) Monitörü ve ekran kartını hiç takmadım gene aynı
4) Sağda solda dip switch yazıyor anakart üzerinde dip switch yok
5) İki adet ram var onları teker teker her iki yuvaya da takarak denedim ı-ıh
6) Uzay kasa denedim gene aynı

Denemediğim tek şey:

a) İşlemci fanı işlemciye o kadar basıyor ki anakartı büktü. İşlemciye çok aşırı baskı yapınca bu tür bir şey olduğunu hatırlıyorum önceden.

Bunun dışında YARDIM EDEBİLECEK OLAN, FİKİR VEREBİLECEK OLAN var mı?

Sistem:

Anakart: Asus P5KPL-AM SE
CPU: Pentium 4
Ekran Kartı GT8600
PSU: XIGMATEK 500W
Ram 2x1GB 800Mhz Kingston
Soğutma Fanı Xigmatek Red Scorpion
Hakkında
Meslek: Tercüman
Forum İmzası:
Hakkımda:
- CNC ile tamamen pleksi kasa projesi: Mandacasa
- FULL Pleksi yan panel kasa mod uygulamam:http://forum.donanimhaber.com/m_40835293/tm.htm
- Makarna süzgecinden fan gril projesi:http://forum.donanimhaber.com/m_59124105/tm.htm
- Detaylı bilgi veriniz! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Bu üye "acil,çok acil,imdat" gibi saçma başlıklara yanıt yazmamaktadır!
- CNC ile tamamen pleksi kasa projesi: Mandacasa
- FULL Pleksi yan panel kasa mod uygulamam: [link]http://forum.donanimhaber.com/m_40835293/tm.htm[link]
- Makarna süzgecinden fan gril projesi: [link]http://forum.donanimhaber.com/m_59124105/tm.htm[link]
- Detaylı bilgi veriniz! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Bu üye "acil,çok acil,imdat" gibi saçma başlıklara yanıt yazmamaktadır!
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
Samsung
Oyun Platformu
PC
Ses Sistemi
Bose
Notebook
Acer
Fotoğraf Ekipmanları
Canon
İşlemci
Intel
Anakart
Gigabyte
Sabit Disk
Western Digital
Ekran Kartı
Gigabyte
Modem
Airties
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.447
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 186.611 (Bu ay: 439)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 511 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.