Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (123. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gainer nasıl kullanılıyor protein tozu idmandan önce ve sonra gainerde aynı sistemmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

quote:

Orijinalden alıntı: V2

quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

quote:

Orijinalden alıntı: V2

merhaba arkadaşlar bende body building sporuna başladım. Ama sorunum çabuk yoruluyorum. Örneğin ilk seti gayet rahat yapıyorum sonra kesiliyorum spordan önce aldığım gıdalarla alakalı olabilir mi? Veya zayıf olmamla mı alakalı bir durum bu?

yaş 25 boy 1.91 kilo 75

Verilen program sana göre ağır olabilir. Ya da hiç spor yapmamışsan vücudun ham olabilir..

Kilon boyuna göre çok az.

Antremanlardan önce karbonhidrat ye. Makarna , pilav ne kadar yiyebiliyorsan ye acayip enerji verir.

Daha yeni başladığın için supplementler'i sölemiyorum. Creatine gibi supplementler kullanarak enerjine enerji katabilirsin. Ama hemen değil , bir süre sonra başla..

işim dolayısıyla sürekli bilgisayar başındayım, uzun süredir spor adına (4-5 yıldır) ele gelir hiç bir şey yapmıyorum diyebilirim. Antremana işten çıktından sonra 5-7 saatlik uykuyla gidiyorum. Karbonhidratların dışında enerji içecekleri işe yarayabilir mi ? Cevapların için şimdiden teşekkürler.

Enerji içecekleri pek bir işe yaramaz. İçindeki Cafein biraz canlandırır sizi..

Hardline'ın L-Carnitine ürünü var. Yağ yakıcı olarak geçiyor , ancak on numara enerji veriyordu ben spor yaparken..

Arkadaşlar, spor yapmayacaksanız L-carnitine kullanmayın ! CLA tercih edebilirsiniz yerine. L-carnitine kullanmanızı tavsiye etmiyorum eğer masabaşı işi yapıyor ve spor yapmıyorsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

BCAA aldım....nasıl kullanabilirim...

Toz ise İdmana başlamadan 30 dk önce, hap ise idmana başlamadan 1 saat önce 1 servis kullanmanız yeterli olacaktır. Hangi marka aldınız ?
  • Ben şu şekilde kullanıyorum;

Spordan 1 saat önce 2 adet Weider Amino Nox BCAA
    Spordan 1 saat önce 5 gr Weider Pure Creatine
    Spordan yarım saat önce 100 gr Weider Mega Mass Gainer
    Spordan hemen sonra 40 gr(1 ölçek) ON Whey

Bunlar haricinde her sabah 100 gr Eti Lifalif yulaf ezmesi + 50 gr lor peyniri + 1-2 adet yumurta beyazı
    Akşam yemeğinde haftada 5-6 gün makarna+ton balığı+salata, ızgara tavuk+salata, baklagiller+pilav+salata şeklinde besleniyorum. Haftada 1, on günde 1 falan kendime izin veriyorum tabi akşam yemeği konusunda. Kebapsız nasıl dayansın bu bünye (:

Weider Mega Mass'i kullanmaya başlayalı çok olmadı ama gerçekten faydasını görmeye başladım. Göğüs ve karın kısmından başladı hacimlenmeye vücut..

Bunlara ek yapmam gereken veya "şunu şunu yanlış yapıyorsun, şöyle yapsan daha iyi olur" diyebileceğiniz şeyler varmıdır?

Ve ciddi bir gaz problemi oldu bu aldığım ürünlerden veya besinlerden dolayı(hangisi yapıyor bilmiyorum ama en çok şüphelendiğim sabahları yulaf ezmesi ile birlikte yaptığım karışım, içinde süt falanda var). Bunu nasıl giderebileceğim konusunda fikri olan var mı? Bazen çok rahatsız ediyor çünkü.. Çay tarifleri falan dolanıyor nette ama güvenemiyorum. Varsa bu konuda tecrübeli bir arkadaş, önerilerini dinlemek isterim..
  • Spordan yarım saat önce 100 gr Multipower Mass Gainer tek sefer süte karıştırıp içiyorum bende + 1 kapsül BCAA atıyorum var mı bir hatam....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete'

Ben şu şekilde kullanıyorum;

Bunlar haricinde her sabah 100 gr Eti Lifalif yulaf ezmesi + 50 gr lor peyniri + 1-2 adet yumurta beyazı
    Akşam yemeğinde haftada 5-6 gün makarna+ton balığı+salata, ızgara tavuk+salata, baklagiller+pilav+salata şeklinde besleniyorum. Haftada 1, on günde 1 falan kendime izin veriyorum tabi akşam yemeği konusunda. Kebapsız nasıl dayansın bu bünye (:

Weider Mega Mass'i kullanmaya başlayalı çok olmadı ama gerçekten faydasını görmeye başladım. Göğüs ve karın kısmından başladı hacimlenmeye vücut..

Bunlara ek yapmam gereken veya "şunu şunu yanlış yapıyorsun, şöyle yapsan daha iyi olur" diyebileceğiniz şeyler varmıdır?

Ve ciddi bir gaz problemi oldu bu aldığım ürünlerden veya besinlerden dolayı(hangisi yapıyor bilmiyorum ama en çok şüphelendiğim sabahları yulaf ezmesi ile birlikte yaptığım karışım, içinde süt falanda var). Bunu nasıl giderebileceğim konusunda fikri olan var mı? Bazen çok rahatsız ediyor çünkü.. Çay tarifleri falan dolanıyor nette ama güvenemiyorum. Varsa bu konuda tecrübeli bir arkadaş, önerilerini dinlemek isterim..

Mete bey,

ON Whey ABD malı değil ise ürünü bitirdikten sonra farklı bir markaya yönelmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

gaz sorunu var bende de var hafif yağlı süte karıştırıp içtiğimdenmidir acaba...Programımız nerdeyse aynı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Mete bey,

ON Whey ABD malı değil ise ürünü bitirdikten sonra farklı bir markaya yönelmenizi tavsiye ederim.

Yasin bey, boyle soylemenizin ozel bir sebebi var mi yoksa urun mu diger markalar kadar kaliteli degil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Necochea; Ben pinar'in light sutu ile karisim yapiyorum, %0.1 yag orani var(mis).. Sanmiyorum ondan olacagini. Ama bir sekilde cozum uretmek lazim buna.
  • quote:

quote:

quote:

Mete bey,

Yasin bey, boyle soylemenizin ozel bir sebebi var mi yoksa urun mu diger markalar kadar kaliteli degil?

5 LBS 53 Dolar

http://www.bodybuilding.com/store/opt/whey.html

Bu ürün ABD'den ithal edilseydi;

Nakliye ücreti (gemi ile)
    Gümrük giriş çıkış işlemleri
    Gümrükte bekleme bedeli (ardiye, minimum 2 haftadır gelen partiden birer çeşit ürün alınıp sağlık bakanlığına gönderilir ve teste tabi tutulur. Sonrasında onay için beklenir)
    Gümrük vergileri
    Ürün vergileri
    Gümrükten depoya nakliye bedeli
    Distribütör ofis kirası (Genelde ikiz kuleler tarzı lüks yerlerde olur bunlar)
    Çalışanlarının ödemesi
    Diğer ıvır zıvır ödemeleri de tek tek yazmak istemiyorum.

Ben kabanaca şöyle bir fiyat buldum; genelde distribütörlerin fiyat listelerini de gördüğüm oldu. Bir ürünün distribütörden toptancıya çıkış bedeli ABD de satılan değerin iki katına yakın oluyor.

Optimum hariç ABD'den ithal edilip de o fiyatlara yakın bir fiyata satılan ürün gördünüz mü ?

Türkiye'de fişli faturalı yasal olarak satılan Optimum ürünleri Bulgaristan veya İngiltere'den ithal ediliyor zaten aldığınız ürünün arkasında da yazar Made in ..... diye. Diyeceksiniz ki sorun ne ?

Sorun şu; Nitrofull Whey Protein 2.5 kg --> 45 TL. Arkasında yazan değerler Optimum'dan iyi ? O halde herkes Nitrofull alsın değil mi :))
  • Beyler ben ilkokul 8.sınıfa kadar sürekli futbol oynuyan bir insandım okul takımı falan ama pro olarak hiç bi takıma yazılmadım idmana cıkmadım neyse liseye geçtik haliyle saldık herşeyi şuan lise 4üm ve fotorafta gözüktü üzere karın bölgesinde yağlanma ve biraz göbek var bunu nasıl eritebilirim ve kasa çevirebilirim bugün itibariyle body yazıldım

ama beslenme olarak ne önerirsiniz yada amino asit falan almalımıyım almalıysam nasıl kulanmalıyım?
    http://g1204.hizliresim.com/w/m/4mpbf.jpg buda vücudumun hali
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

BCAA aldım....nasıl kullanabilirim...

Toz ise İdmana başlamadan 30 dk önce, hap ise idmana başlamadan 1 saat önce 1 servis kullanmanız yeterli olacaktır. Hangi marka aldınız ?

teşekkürler

Multipower.
  • Bende bu sporla meşkaleyim arkadaşlar.

Bende de Gaspari Bcaa ve optimum whey var. Bunları nasıl kullanayım? Antremandan 45 dk önce bca ve antremandan hemen sonra bca 3'er adet. 45 dk sonra ise whey alıyorum.

Acaba doğru mu kullanıyorum. Optimum bitti sayılır. Muscletech nitrotech ile weider premium whey arasında gidip geliyorum.

Bu arada 83 kiloyum. %15 yağ oranım var. Yağ oranımı düşürmek için carnitine kullanmam icap eder mi? bunun yanı sıra alt göbeği eritme konusunda sıkıntı yaşıyorum.

Tavsiyeyeleriniz var mı? Bunun yanı sıra weider'ın içindeki karbonhidrat ,şeker falan kilo almama neden olur mu?

Ekstradan omuz bölgemi istediğim gibi gelişmediğini düşünüyorum. İsterseniz birkaç foto ekleyebilirim.

Şimdilik teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve uzmanı -- 26 Nisan 2012; 14:18:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karizmatör

Bende bu sporla meşkaleyim arkadaşlar.

Bende de Gaspari Bcaa ve optimum whey var. Bunları nasıl kullanayım? Antremandan 45 dk önce bca ve antremandan hemen sonra bca 3'er adet. 45 dk sonra ise whey alıyorum.

Acaba doğru mu kullanıyorum. Optimum bitti sayılır. Muscletech nitrotech ile weider premium whey arasında gidip geliyorum.

Bu arada 83 kiloyum. %15 yağ oranım var. Yağ oranımı düşürmek için carnitine kullanmam icap eder mi? bunun yanı sıra alt göbeği eritme konusunda sıkıntı yaşıyorum.

Tavsiyeyeleriniz var mı? Bunun yanı sıra weider'ın içindeki karbonhidrat ,şeker falan kilo almama neden olur mu?

Şimdilik teşekkürler.

Muscletech'den şaşma derim Weider Türkiye de iç karışıklıklar var o yüzden kendimde kullandığım icin Muscletech öneririm. Kullanım olarak doğru kullanıyorsun.
    Carnitine icin ise bence hiç gerek yok çoğu kimseler boşa para harcanan ürün olarak görüyor bende dahil. Alt karın icinde alt karın egzersizlerine yönelmelisin crunch mekik genellikle üst karına hitap ediyor yoğunluk olarak.
    Sana önerebilecegim Hanging leg raises , Reverse crunch sehpada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGu4rdian

quote:

Orijinalden alıntı: Karizmatör

Bende bu sporla meşkaleyim arkadaşlar.

Şimdilik teşekkürler.

Muscletech'den şaşma derim Weider Türkiye de iç karışıklıklar var o yüzden kendimde kullandığım icin Muscletech öneririm. Kullanım olarak doğru kullanıyorsun.
    Carnitine icin ise bence hiç gerek yok çoğu kimseler boşa para harcanan ürün olarak görüyor bende dahil. Alt karın icinde alt karın egzersizlerine yönelmelisin crunch mekik genellikle üst karına hitap ediyor yoğunluk olarak.
    Sana önerebilecegim Hanging leg raises , Reverse crunch sehpada.

Eyvallah paşam. Dün akşam aldım muscletech. Bakalım sonuçları nasıl olacak. Yağ oranımı nasıl düşürebilirim kas yapıma zarar vermeden?

Daha fit görünmek istiyorum.
  • Merhabalar. 185 cm boyum var. 68 kiloyum. 19 yaşındayım. Kendi uyguladığım yöntemle yaklaşık 1.5 ayda 4 kilo aldım. Kendi yöntemim dediğim de gece yatmadan önce büyük bir bardak sütü ısıtıyorum. Sonra içine bir yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı harnup pekmezi, bir miktar nesquik süt tozu koyuyorum. Tadı da çok kötü olmuyor bi tek harnup pekmezi bozuyor işi. Yani bunu da bi deneyin derim. Bunu yapmadan önce 63.5 - 64 kiloydum. Bir yemek yiyordum 1 kilo alıyordum. Sonra afedersiniz bir tuvalete gidiyordum 1 kilo boşaltmışım yani. Bu söylediğim karışıma çiğ yumurta da ekliyordum bir tane ama zararlı olabilir diye onu eklemiyorum artık. Bi deneyin derim.

Bu arada ben de ilave hap kullanmak istiyorum. Şu aralar sıkıntıdayım ama şöyle 70-80 liralık var mı güzel bi hap falan bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

Sık sık uyguladığım diyet ve beslenme soruluyordu cevabı:http://naturelvg.blogspot.com/2012/04/bir-diyet-oykusu-12-haftada-maksimum.html

Hocam Merhaba,

Ben 1.87 boyunda 84 kilodayım. Fitness'a başladım fakat hem kilo vermek , hem de kas kütlemi artırmak istiyorum. Bu işin en önemli kısmı "Beslenme", fakat okuduğum bütün şeyler kafamı daha çok karıştırdı. Bana uygun bir diyet programı tavsiye edebilir misiniz?
  • quote:

Karatay beslenmesinde karbonhidratı minimum tutma gibi bir olay yoktur. Sadece sağlıklı karbonhidratları dilediğimiz kadar yiyebiliriz.

Karatay beslenmesini uyguluyorum vg ye başladığımdan beri. Ölçülerim de artıyor.

Örnek bir modifiye karatay beslenmesi yazıyım vg yapanlar için(benim kendi beslenmem isteyenler düzenleyebilir kendine göre);

Sabah;
    3 yumurta
    Tam yağlı peynir
    10-15 zeytin
    1-2 Domates
    1 Salatalık
    2 Biber
    7-8 Ceviz
    Bol yeşillik
    Ve arasıra da kepekli unla yapılmış bol yumurtalı krep, içine tereyağı sürüp.

Doyana kadar yiyorum anlayacağınız

Öğle;

Sebze yemeği
    Tereyağında kavrulmuş tavuk göğsü
    Tereyağlı bulgur pilavı(antreman günüyse)
    Bol zeytinyağlı bol salata.

Antremandan önce acı türk kahvesi.

Antremandan sonra 1 ufak elma

Akşam yemeği;

Tavuk-balık-et
    Zeytinyağlı salata.

Yatmadan önce

Tercihe göre yeşilçay veya normal çay.

Her gün 2 diş sarımsak yutuyorum. Doğal testosteron.

Yukarıda alıntı yaptığım başka bir forumdan, bilgili bir arkadaşın yazdıkları. Aynı programa (Karatay Diyeti) bugün bende başladım ve yağlarımı yakıp , kas kütlemi artırmak istiyorum. (Yaş:22 , Boy: 1.87 , Kilo: 84)

Bu diyetin herhangi bir zararı yada eksik yönü var mı acaba? Prof. Canan Karatay tarafından yazılmış , ömür boyu kullanılabilecek bir diyet.
  • Dostum konu çok uzundu okumaya üşendim açıkcası eğer konusu geçtiyse kusura bakma benim boyum 175, 15 yaşıdayım ve 45 kiloyum. yaklaşık 1 ay kadar karbonhidrat tozu kullanıp K.tozu ile birlikte bodye başlıycam sence kilo almamda faydası olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nocturne61

Dostum konu çok uzundu okumaya üşendim açıkcası eğer konusu geçtiyse kusura bakma benim boyum 175, 15 yaşıdayım ve 45 kiloyum. yaklaşık 1 ay kadar karbonhidrat tozu kullanıp K.tozu ile birlikte bodye başlıycam sence kilo almamda faydası olur mu ?

1.75 ve 45 kilo... acilen doktora gitmelisin.
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.