|
Arkadaşlar sürekli olarak uzun yol yaparım ve genel olarak hız limitlerinde hatta altında giderim, bu konu hakkında biraz konuşmak istiyorum. D yada E sınıfı bir aracım yok, genel olarak B ve C arasında değişiyor ara ara ve uzun yol ağırlıklı kullanırım. Yolun durumu ne olursa olsun bölünmüş yada tek gidiş geliş pek farketmiyor 100km/s sabit hızla ilerlerim. Geçenlerde Konya-Urfa yaptım sabit 100km/s hızla maksimum 110 olmuştur sollamalarda. İnsanlar yavaş gidenlerin acemi olduğunu düşünüyor ama o iş öyle değil bakın anlatayım; 100km/s sabit hızla otobanda orta şeritte uzun süreler boyunca gidebiliyorsunuz, yorulmuyorsunuz geçmek isteyen geçip gidiyor sizi ilgilendiren bir durum yok. Yol sesi az, rüzgar sesi az, hafif müzikle rahat şekilde yolculuk yapıyorsunuz. 800km yi tek molada gidebilirsiniz eğer araba dolu değilse, kişi sayısı artınca ihtiyaçlar artabilir tabi. Hızlı giderseniz sürekli her aracın konumunu hesaplamaktan, tetikte olmaktan zaten yorulacaksınız ve normal süreden maksimum 2 saat erken gideceksiniz ama yol bittikten sonra dinlenme faslı çok daha uzun sürecektir. Geçen yıl barış pınarı harekatı olduğu zaman ceylanpınardaki kardeşimi alıp dönmüştüm aynı gün içinde 1600km tek şöför 100-110km/s sabit hızla. Bunu yüksek hızlarda yapabileceğinizi düşünmüyorum çünkü 100 yerine 200le giderek 8 saatlik yolu 4 saate düşüremiyorsunuz, yol şartları veya diğer sürücüler buna izin vermez. Güvenlik kısmına hiç gelmedim daha yahu arkadaş hiç mi canınızın kıymeti yok ülke koskocaman bir tımarhane nereden ne çıkacağı belli değil ne cesaretle o hızlara çıkıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Hafriyat kamyonları makas atıyor ülkede bi düşünün bi bakın. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt